Vučić otkrio šta ga ljuti: Samo daj, daj, daj od države

Alter_Ego_

Stara legenda
Poruka
92.005
VUČIĆ OTKRIO ŠTA GA LJUTI: Samo daj, daj, daj od države

BEOGRAD - Od ključnog je značaja da se u Srbiji ojača privatni sektor, u kojem radi samo 1,4 miliona ljudi, a koji izdržava ceo javni sektor i penzionere, rekao je danas premijer Aleksandar Vučić.

"Jedino sam ljut kada vidim da svi od države traže - samo daj, daj, daj, umesto da se država meša što manje, umesto da pričamo o tome kako da razvijamo privatni sektor, o čemu niko u Srbiji neće da priča", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Vučić je rekao da privatni sektor izdržava penzionere i kompletan javni sektor, te da zato treba da podiže plate, a ne da "svima životni san bude da se zaposle u javnoj administraciji".

Premijer je dodao da će penzije i plate u javnom sektoru ove godine ipak biti uvećane, čak i za javnu administraciju, jer je stanje u javnoj administraciji dobro.

Podvukao je, međutim, da rashodna strana nije dobra, te da izdvajanja za kapitalne investicije nisu dovoljna, što govori da nismo u stanju da potrošimo novac kako bi trebalo: "Mi smo u stanju da trošimo novac samo na "dajte nam na primanja", a ne da kreiramo rast i novac za budućnost", rekao je on.On je naveo i da priče o tome da neko može da izvuče novac iz "državnog ćupa" ne stoje, jer tog novca - nema.

http://www.kurir.rs/vesti/politika/...uti-samo-daj-daj-daj-od-drzave-clanak-2706273

Безобразлук Господара Вучића је превршио сваку меру.

Paušalcima dupli porez - rok samo 15 dana

Beograd -- Poreska uprava, posle pauze od skoro dve godine, pred kraj prošle počela je da donosi rešenja paušalcima i to za obaveze iz 2015. i 2016. godine.

Izdato ih je oko 75.000, ali koliko duguju budžetu još ne znaju lekari, stomatolozi, apotekari, veterinari, profesori, prevodioci, tumači, inženjeri, arhitekte, fizioterapeuti, zubni tehničari, advokati i druge slične profesionalne delatnosti.

Tako kažu poreznici, a knjigovođe kažu da neoporezovanih ima i u drugim branšama. Na gubitku su preduzetnici, ali i državna kasa, pišu Večernje novosti.

Neuobičajno kašnjenje u tretmanu paušalaca poreznici su pravdali čekanjem najavljene nove Uredbe o bližim uslovima, kriterijumima i elementima za paušalno oporezivanje, čije donošenje je u nadležnosti Ministarstva finansija. U ovom ministarstvu, međutim, precizan odgovor nismo dobili.

S obzirom na to da je istekla gotovo i druga godina bez rešenja, poreznici su odlučili da obaveze obračunavaju po prethodnom propisu. Oni koji su već imali registrovane radnje mogli su u međuvremenu da plaćaju po starim rešenjima, a kada stigne novo, da uplate razliku.

Početnici u poslovanju, međutim, nisu imali na osnovu čega da izmiruju obaveze i sada mogu da očekuju - pozamašne iznose. A moraju da ih podmire - u roku od 15 dana.

“Poreska uprava otpočela je utvrđivanje visine paušalnog prihoda od samostalne delatnosti i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za 2017. godinu, u skladu sa postojećom uredbom. Planirano je da se sa postupcima utvrđivanja visine paušalnog prihoda i donošenje rešenja paušalno oporezovanim obveznicima, otpočne u toku prvog kvartala 2017. godine, osim za petu grupu obveznika”, kažu u ovoj instituciji.

Besni zbog ovakve prakse poreznika, privrednici upozoravaju da je nečuveno da za ovu instituciju nikakvi rokovi ne važe.

Zbog kašnjenja poreznika nijedna novootvorena preduzetnička radnja koja se opredelila za paušalno oporezivanje nije dobila rešenje niti je tokom 2015. i 2016. plaćala bilo kakvu obavezu. Posebnu štetu su pretrpele preduzetnice koje su u ovom periodu zatrudnele. One koje su otvorile radnje tokom poslednje dve godine, trudničko ili porodiljsko bolovanje su provele sa naknadom u iznosu minimalne zarade.

“Za celu ovu zbrku nikom u Poreskoj upravi neće faliti ni dlaka sa glave, ali zato ceh plaćaju poreski obveznici i delimično budžet Republike Srbije. Pitanje je šta je radila unutrašnja kontrola i zašto nije reagovala posle pola godine”, uveren je Jovan Beara.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2017&mm=02&dd=28&nav_id=1234985

Podvukao je, međutim, da rashodna strana nije dobra, te da izdvajanja za kapitalne investicije nisu dovoljna, što govori da nismo u stanju da potrošimo novac kako bi trebalo: "Mi smo u stanju da trošimo novac samo na "dajte nam na primanja", a ne da kreiramo rast i novac za budućnost", rekao je on.On je naveo i da priče o tome da neko može da izvuče novac iz "državnog ćupa" ne stoje, jer tog novca - nema.

http://www.kurir.rs/vesti/politika/...uti-samo-daj-daj-daj-od-drzave-clanak-2706273

Као и увек до сада СВЕ ЛАЖ ДО ЛАЖИ - ЉУДИ СУ ВЕЋ ПОЧЕЛИ ДА ПРАВЕ СПИСКОВЕ ЛАЖИ АВ...

Њему би било паметније да престане више да уништава и Србе и Србију заједно са оним монструмом - економским убицом и нажалост министром финансија Душаном Вујовићем

nezahvalni Srbi sto im je vucic zavrsio da kod stranih investitora rade za 190 evra i nose pelene za odrasle na radnom mestu

A mogao je i sve da nam uzme a on bio velikodusan pa ostavio narodu po 190 evra plate

Hvala ti gospodaru te nas drzis u zivotu!

- - - - - - - - - -

Hehehe, ala yebe Gospodar sirotinju raju.

keep-calm-and-pisaj-po-sirotinji-2.png

[a ne da "svima životni san bude da se zaposle u javnoj administraciji"

Зар није Вучић читав свој век провео на државној сиси, изузимајући онај митски гвожђарски стаж у Лондону?

Задњи је човек који то може да каже било коме.

Kod mene obrnuto, stalo daj drzavi daj drzavi.....ama dokle vise, ali stalno daj drzavi...a ne radi svoj posao sto joj das...
Sve prokocka i kobajagi da nekima a oni prosviraju....
Da hocu da angazujem nekog da mi malterise zid, trajalo bi 6 meseci preko drzave a kostalo pola miliona dinara...eto kakvi su biznismeni...

- - - - - - - - - -

Зар није Вучић читав свој век провео на државној сиси, изузимајући онај митски гвожђарски стаж у Лондону?

Задњи је човек који то може да каже било коме.

Manije bitno sta je radio ako zna da radi ono sto treba da radi....
Ja sam protiv takvog misljenja kao sto ga ti imas...
Zbog takvog misljenja mi prvo politicke funjare uvale nekog da se zaposli a onda posle se hvali u CV da je radio ovde onde i ispade znalac a on supak...
I talenat i radnik nikad da dodje do sanse...

Куку, тај би се поред његових напредњака, као поп у оној причи, удавио упавши, рецимо у живи песак, а сви његови фанови викали :...дај руку, дааајјјј...док би
им његов бата, након тога објаснио да су погрешили, и да су требали викати :...на руку, наааа.....као да су ММФ....

Kod mene obrnuto, stalo daj drzavi daj drzavi.....ama dokle vise, ali stalno daj drzavi...a ne radi svoj posao sto joj das...
Sve prokocka i kobajagi da nekima a oni prosviraju....
Da hocu da angazujem nekog da mi malterise zid, trajalo bi 6 meseci preko drzave a kostalo pola miliona dinara...eto kakvi su biznismeni...

- - - - - - - - - -

Manije bitno sta je radio ako zna da radi ono sto treba da radi....
Ja sam protiv takvog misljenja kao sto ga ti imas...
Zbog takvog misljenja mi prvo politicke funjare uvale nekog da se zaposli a onda posle se hvali u CV da je radio ovde onde i ispade znalac a on supak...
I talenat i radnik nikad da dodje do sanse...

Није океј да жељу за државном сисом пребацује онај ко је читав век провео на државној сиси - и то са нултим резултатом - као Александар Вучић.

Не знам шта ту није јасно.

VUČIĆ OTKRIO ŠTA GA LJUTI: Samo daj, daj, daj od države

BEOGRAD - Od ključnog je značaja da se u Srbiji ojača privatni sektor, u kojem radi samo 1,4 miliona ljudi, a koji izdržava ceo javni sektor i penzionere, rekao je danas premijer Aleksandar Vučić.

"Jedino sam ljut kada vidim da svi od države traže - samo daj, daj, daj, umesto da se država meša što manje, umesto da pričamo o tome kako da razvijamo privatni sektor, o čemu niko u Srbiji neće da priča", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Vučić je rekao da privatni sektor izdržava penzionere i kompletan javni sektor, te da zato treba da podiže plate, a ne da "svima životni san bude da se zaposle u javnoj administraciji".

Premijer je dodao da će penzije i plate u javnom sektoru ove godine ipak biti uvećane, čak i za javnu administraciju, jer je stanje u javnoj administraciji dobro.

Колико ја знам Вучићева фамилија је на државној сиси. А госпон Ву да кренемо од свог дворишта?

Back