Da li ste siti?

*samouka*

Iskusan
Poruka
6.234
Pričam sa komšijama, prijateljima... kako žive, da li su zaposleni, kakva je plata i kad stiže? Da pođem od sebe- '74-o sam godište, živim u Beogradu, dipl.pravnik, nezaposlena (radila u struci 8 godina, po raznim državnim preduzećima, uvek zapošljavana na određeno vreme i uvek preko veze).
Većina mojih prijatelja jako teško živi - nema posla, plate ne isplaćuju mesecima....znate sve,nažalost.
Sada ne tražim posao, živim lepo..ali to nije tema. Do pre godinu dana, mama mi je bila jako bolesna (nisam mogla da je ostavim samu ni na kratko), živele smo od njene penzije, koja je za naše uslove bila solidna... Ipak dešavalo mi se da uveče legnem gladna. Moje pitanje je - Da li ste gladni?

Pričam sa komšijama, prijateljima... kako žive, da li su zaposleni, kakva je plata i kad stiže? Da pođem od sebe- '74-o sam godište, živim u Beogradu, dipl.pravnik, nezaposlena (radila u struci 8 godina, po raznim državnim preduzećima, uvek zapošljavana na određeno vreme i uvek preko veze).
Većina mojih prijatelja jako teško živi - nema posla, plate ne isplaćuju mesecima....znate sve,nažalost.
Sada ne tražim posao, živim lepo..ali to nije tema. Do pre godinu dana, mama mi je bila jako bolesna (nisam mogla da je ostavim samu ni na kratko), živele smo od njene penzije, koja je za naše uslove bila solidna... Ipak dešavalo mi se da uveče legnem gladna. Moje pitanje je - Da li ste gladni?

Uvece ne treba obilno jesti. Dovoljna je corbica na kostima i ziveces srecno i dugo. z;)

Гладних свакако има. Мислим да је највећи проблем то што смо клонули духом. Нисмо у стању да се са бедом носимо на начин на који то чине неки други. Чак и они који имају колико-толико довољно су незадовољни и својим начином размишљања додатно себи и онима око себе загорчавају живот. У Србији заиста нико не би требало да буде гладан. Да су ствари сјајне, нису, али нема рата, има воде, има земље. Жалосно је и поражавајуће да нисмо у стању да прехранимо свој народ. Тачније, није ДС нисмо у стању, већ до тога никоме није стало.

Poslednja izmena:
Krompir 20 dinara, brašno 35, pilići 150 , a kutija cigara 200.

- - - - - - - - - -

Šljive bile 6 dinara kilo. Jabuke 5.

- - - - - - - - - -

Gladan sam svaki dan od 19 do 11 pre podne jer jedem samo u periodu od 11 do 19h.

To se zove neki intermitent fasting, savetovali mi nutricionisti.

Krompir 20 dinara, brašno 35, pilići 150 , a kutija cigara 200.

- - - - - - - - - -

Šljive bile 6 dinara kilo. Jabuke 5.

- - - - - - - - - -

Gladan sam svaki dan od 19 do 11 pre podne jer jedem samo u periodu od 11 do 19h.

To se zove neki intermiting fasting, savetovali mi nutricionisti.

šta je ovo došlo od ljudi. više ne znaju sami ni kad triba jest i pit nego moraju angažirat tkz. stručnjake. čudo jedno

Pitas forumase koji ili imaju dosta kesa (manjina) ili jedu pastete po inostranstvima, a kazu da su uspesni. :lol:

Ne racunam ove sto bi da ratuju na netu, oni vec jedu korenje u sumi.

I znam, znam, sad ce slike i spominjanje znamo vec cega on pojedinih pacijanata.

Pitas forumase koji ili imaju dosta kesa (manjina) ili jedu pastete po inostranstvima, a kazu da su uspesni. :lol:

Ne racunam ove sto bi da ratuju na netu, oni vec jedu korenje u sumi.

I znam, znam, sad ce slike i spominjanje znamo vec cega on pojedinih pacijanata.
prilicno su poseceni kontejneri ovde u mom kraju
ne ovi ganci sto skupljaju limenke i plastiku i sl. nego penzioneri uglavnom nadje se bajate hrane za pojesti

prilicno su poseceni kontejneri ovde u mom kraju
ne ovi ganci sto skupljaju limenke i plastiku i sl. nego penzioneri uglavnom nadje se bajate hrane za pojesti

Па, свако има за по 1000-2000 евра да узме салаш и да производи своју храну, само за себе. Али људи бирају да зависе од ПИО фонда.

Čekaj, sad meni ništa nije jasno.
Kažeš bila je solidna penzija za naše uslove, a ipak si bila gladna ..zašto?
i da...jeste tema zašto sad ne tražiš posao i od čega to lepo živiš, aj pouči nas neuke.

a bre kakva glad u srbiju. eto, pogledaj sebe. nezaposlena a sita. Nema krize. Ono sto "ponekad" legnes gladna u krevet , pre ce biti da cuvas liniju za svog sponzora..................

Back