29. NOVEMBAR

Rasejani Prorok

Buduća legenda
Poruka
30.233
200px-Emblem_of_SFR_Yugoslavia.svg.png

Dan Republike bio je praznik u bivšoj SFRJ, koji se slavio 29. novembra.

Dan Republike je obeležavao godišnjicu Drugog zasedanja AVNOJ-a 29. novembar 1943., kada su predstavnici partizanskog pokreta otpora proglasili federalno uređenje Jugoslavije i ustavotvornu skupštinu FNRJ 29. novembra 1945.

Sa raspadom SFRJ, prestalo se sa obeležavanjem Dana Republike u svim republikama nekadašnje zajedničke države osim u Srbiji. Dan Republike ostao je zvanični praznik u Saveznoj Republici Jugoslaviji sve do 14. novembra 2002, kada je ukinut odlukom Veća građana Savezne skupštine SRJ

------------------------------
obraditi socijalne stavke
- Nekada se jela prasetina sa kolegama sa posla a sada jede crkotine iz EU i Brazila bez da sa ikim deli tu sreću
- Seljadija iz Beograda sad samo za 1. Maj ide po malo slanine i čvaraka jer mora da radi kod liberalnog kapitaliste
- Nemac ima više slobodnih dana od Srbina pa opet ne postižemo ništa.
- Od republike do banana kolonije

Ničeg više nema... sve je prekrio snijeg...
Raduje se gologuzija što je prestala da živi kao nekada
Kakav komunizam, sreća je kad nemaš ni račun da platiš

Posebice me zanimaju stavovi Bosanaca...
Ako je iko krkao u SFRJ za 29-ti...

e da , kukali , pa kukali , sto moraju i radi za 29 , ono , islo se u obradi SVINJA, GOVEDA , BRAVA I OSTALIH NEJACI.

danas , zivotinjke , se ne brinu za tako nesto....imaju slobodu , nemaju ovi novaca za platit....

cak i mucuuuu, al nema se , onijeha na drumovima da ih posecuju.

more , mnogo je lakse jesti , ono iz , tamo nekoga vremena , 70 , 80 , a moze bit i ranije smrzavano.

Poserem se na SFRJ, sve njene praznike, sve ljude koji su ziveli i radili u njoj, a posebno se poserem na one koji su imali neke drzavne i drustvene pozicije u njoj.

Bolesno totalitarno drustvo, diktatura, dno dna.

Ti si onaj procenat populacije koji papagajski priča o trenutnoj politici bez da je razume.
To znači da smo u SFRJ ti bi bio najveći pionir svih naših naroda i narodnosti i ko zna koga bi sve prijavljivao

Sedeli bi u nekoj kafanici i dali bi mu ga po mesištu...
ali eto...

bilo nekad...

od mesa danas imaš samo ono iz gaća
a i to moraš da raspodeliš jer je dugačka zima

e da , kukali , pa kukali , sto moraju i radi za 29 , ono , islo se u obradi SVINJA, GOVEDA , BRAVA I OSTALIH NEJACI.

danas , zivotinjke , se ne brinu za tako nesto....imaju slobodu , nemaju ovi novaca za platit....

cak i mucuuuu, al nema se , onijeha na drumovima da ih posecuju.

more , mnogo je lakse jesti , ono iz , tamo nekoga vremena , 70 , 80 , a moze bit i ranije smrzavano.

SF Bajka by Matori SFRJ *********.

- - - - - - - - - -

Ti si onaj procenat populacije koji papagajski priča o trenutnoj politici bez da je razume.
To znači da smo u SFRJ ti bi bio najveći pionir svih naših naroda i narodnosti i ko zna koga bi sve prijavljivao

Sedeli bi u nekoj kafanici i dali bi mu ga po mesištu...
ali eto...

bilo nekad...

od mesa danas imaš samo ono iz gaća
a i to moraš da raspodeliš jer je dugačka zima

SF Bajka By 'Pricala mi tetka kako je bilo u SFRJ klosariji'

Poserem se na SFRJ, sve njene praznike, sve ljude koji su ziveli i radili u njoj, a posebno se poserem na one koji su imali neke drzavne i drustvene pozicije u njoj.

Bolesno totalitarno drustvo, diktatura, dno dna.

e moj kami , takiiii , ka sto si Ti , bili su na jednom mestu i bilo je svima ostalima dobro.

a onda , se otvorise vrata i takiii , ka ti se razmilili po zemlji balkanskoga.

neg , mislim , lepo je to da ti hoces da se nekom , kako kazes , poseres.

taj , tvoj STATEMENT , nikako nemoze se ostvariti.

dva razloga

1- nemas sto jesti , tako da seruckas ka , neko pilence

2- nemas bre ni papira za obrisat svoju enormnu gouuzicu i molicu lepo , mozes da nam kazes , sa kojom ruko se peres.

- - - - - - - - - -

Pa prijatelju ako tebi matorom treba nekoliko FIFA 365 kutija umesto da i nečije dete dobije istu,
onda teško da možeš da shvatiš šta znači izraz klošarija koji kao koristiš.

Mi smo učeni da delimo, vi niste...
Nas su pripremali da živimo, vas nisu...

Pa prijatelju ako tebi matorom treba nekoliko FIFA 365 kutija umesto da i nečije dete dobije istu,
onda teško da možeš da shvatiš šta znači izraz klošarija koji kao koristiš.

Mi smo učeni da delimo, vi niste...
Nas su pripremali da živimo, vas nisu...

Ja nikom nista nisam oteo, za razliku od SFRJ *********. Komunisti vole da dele tudje stvari. Kada ih pitas da podele svoje sopstvene stvari, bukvalno ce da te povrede.

- - - - - - - - - -

a ti ,

joooj sto mu je krivo , sto , on , nije ni osetio , dela onijeha cari.

ne samo klope , vec , setanje po JUGI i ehhhhh, koliko imam dece...ni sam ne znam.

SEJAO SAM SEJAO , a danas kami , placeeeeee, suze roni,

jer ga marsovac , podseti

kako je lepo bilo, ooooouuu lepo bilo

e moj kami , takiiii , ka sto si Ti , bili su na jednom mestu i bilo je svima ostalima dobro.

a onda , se otvorise vrata i takiii , ka ti se razmilili po zemlji balkanskoga.

neg , mislim , lepo je to da ti hoces da se nekom , kako kazes , poseres.

taj , tvoj STATEMENT , nikako nemoze se ostvariti.

dva razloga

1- nemas sto jesti , tako da seruckas ka , neko pilence

2- nemas bre ni papira za obrisat svoju enormnu gouuzicu i molicu lepo , mozes da nam kazes , sa kojom ruko se peres.

Koliko su vam sapuna delili na sastancima parazita Marsi, jedan sapun mesecno za ruke, i jedan za dupe, i to je to?

Napravili ste bolesno drustvo, bolesnu drzavu i bolesne ljude, dno dna.

Back