BIA UHAPSILA ŠPIJUNA U BEOGRADU: Pao hrvatski tajni agent, određen pritvor od 48 sati

A sta tacno je spijunirao mi smo odavno provaljeni i suplji na sve strane, aj to da mi je znati, pa za 1000e imas ludake koji bi prodali majku i sina a ne da nadje neku budalu u Srbiji koju Rvati gone po nekoj ustaskoj optuznici...
Ovo je takva sprdnja koja ce kao i svaka do sad da se zavrsi zaboravljanjem...
Vec godinama cure informacije iz Bie, Sudstva, Policije... Kakva je ovo zemlja, zemlja Tabloida?!
Koja sramota od institucija, BIA je jedna obicna banana od organa i to trula banana.

472573_banane_f.jpeg

Gde je onaj sto je bananu stavio, evo mu ove em su jeftinije em kazu da su sladje [emoji23]

BIAana -> sramota, nikada gore nisu radili, sve sto znaju su afere i skandali za partijske drugove.

nije laz covek je priznao sve u zamenu za zastitu porodice

Plasi se da mu Hrvatske Ustase ne zakolju familiju

Zna da su ustase na to spremne

http://www.kurir.rs/vesti/politika/...-rekao-sam-sve-samo-ih-spasite-clanak-2431703

ŠPIJUN U STRAHU Zaklaće mi porodicu i jedni i drugi, rekao sam sve, samo ih spasite

BEOGRAD - Čedo Čolović (57), Srbin - hrvatski špijun, koji je priznao da je u Srbiji prikupljao poverljive informacije, imao je samo jedan uslov da prizna krivicu i otkrije mrežu agenata - da mu nadležni zaštite porodicu!

Agent koji je godinama prikupljao obaveštajne podatke, kako Kurir saznaje, tokom razgovora sa operativcima BIA rekao je da je uplašen za familiju i njihovu bezbednost.

Boji se on Srba jer je "špijun" od tople vode...

Ма тај тип је нај-обичнија пи*ка-избегличка!!!!
Даш му прст, а ох хоће целу шаку. Крајишници су то!!!!

- - - - - - - - - -

Ali Srbin - Hrvatski spijun [emoji33]

I ko je najgori na Balkanu?

Нема бољег издајника од Крјаишника!

Што сте бре досадни и четници и усташе и балије........
;Много сте бре тоопави. Док се Ви пре-ебавате......Ваши националистички идоли Вам узимају кинту.....
Да нема боодала ни Ваши идоли не би имали дворце и дукате....
Наставите само. Паметно.

Žvakajte ljakse žvakajte, dok ovi sa strane na miru haraju....:hahaha:

У Бриселу други дан преговора Београда и Приштине, након расправе о регистарским таблицама "Републике Косово", на дневном реду признавање косовских диплома и формирање "Заједнице српских општина"

БРИСЕЛ - "Министарка за дијалог у Влади Косова" данас је демантовала наводе да је формирана Управљачка екипа која ће радити на формирању Заједнице српских општина (ЗСО) са српском већином, како је пренето у медијима.

У изјави за Коха.нет Тахири је рекла да Европска унија "није дозволила члановима" те групе да уђу у зграду где се одржава дијалог делегација Косова и Србије.

"Желим да демантујем вест да је формирана радна група и да су је формирали председник и премијер Косова, пошто је таква група формирана 2013. године", рекла је Тахири.

dalje...

Поред тога што је овде својеврстан скуп дивљих бораца, са искуством веверице, тако овде има озбиљних хакера, који једним дуготрајниим потезом искључују компјутер (притиском на дугме). Без за*ебавања молим!

A ti si taj ???

E, hajd' isključi me,
krčkam neku zimnicu pa bi mi baš onako pomogao
da ne trošim vreme na besmislice ....

:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Олош ме спопада пар година уназад, заказује нека виђења негде у НС да ми објасни, па ми продаје неке приче како ме је страх да се видим са њим, ваљда миси да сам ментални болесник као он па ћу да запуцам у други град зато што ме је он као толко изнервирао, и све време трипује да ја пиздим због тога, као што прозива и друге на сличне форе..и ко је рекао да би ја прљао руке са тим олошем? Ја у животу нисам никада решавао ништа насиљем, па нећу ни сада, него ме интересује докле ће то да иде, докле ће то да се толерише од модератора, и на крају, да видим колико је усташко-аутошовинистичко-афтономашко легло још на окупу..

...

Moj dragi se video sa nekim "domoljubom" u NS ..
Hbte, putovao 300 km ...
Pričao mi je o tome ....

Nisu se treznili mangupi jedni ....

Ljudi, (i jedni i drugi) rat nismo mi ni izmislili ni počeli,
ratovali su oni koji su morali jer ko bi normalan išao tek tako ???

Situacija je takva kakva jeste i to nam je nametnuto ...
CROasanija u euRUPI, mi pod okupacijom ...

Hajde da gledamo svaki svoja posla ....

Милановић: Шпијун ће одати тајну лесковачке пљескавице © AFP 2016/ THIERRY CHARLIER

РЕГИОН 16:52 03.09.2016(освежено 16:55 03.09.2016) Преузмите краћи линк 121836244 Председник СДП и некадашњи хрватски премијер Зоран Милановић огласио се на тему хапшења хрватског држављанина под оптужбом за шпијунирање, рекавши да не може да коментарише хапшење јер не зна какве би тајне он могао да ода. „Можда рецепт како се праве лесковачке пљескавице“, рекао је Милановић. Ковач: Шпијунска афера „трећеразредна епизода сапунице“

https://rs.sputniknews.com/regioni/20160903/1107998305/kovac-spijunaza-afera.html

~~~~

I tako to ... :manikir: ... na tu temu lupamo, pa čekamo da prođe 7 dana, a posle nikom ništa naročito Mesiću i Milanoviću !

Mi bi lako da pomognemo Milanoviću da počisti HDZ privrednike iz Srbije, ali on postaje neuračunljiv i brljiv političar .

Nemaš skim praviti dogovor u Rvatskoj , jer većini 1991. nije prošla jer su u 1941.g. ... :namcor:

Што сте бре досадни и четници и усташе и балије........
;Много сте бре тоопави. Док се Ви пре-ебавате......Ваши националистички идоли Вам узимају кинту.....
Да нема боодала ни Ваши идоли не би имали дворце и дукате....
Наставите само. Паметно.
Bravo za post!

Moj dragi se video sa nekim "domoljubom" u NS ..
Hbte, putovao 300 km ...
Pričao mi je o tome ....

Nisu se treznili mangupi jedni ....

Ljudi, (i jedni i drugi) rat nismo mi ni izmislili ni počeli,
ratovali su oni koji su morali jer ko bi normalan išao tek tako ???

Situacija je takva kakva jeste i to nam je nametnuto ...
CROasanija u euRUPI, mi pod okupacijom ...

Hajde da gledamo svaki svoja posla ....

nesto je istina a nešto nije,bio ja prisutan :per:
činjenica je da imamo nekoliko "dodirnih točaka",jelo,iće i piće,kak bi se kod nas reklo use,nase i podase,sve ostaloo svaki svoja posla-pošteno,pozdravi olinjalog čejena :bye:

Poslednja izmena:
:D

TRN :

"Легализација
По Србији вршља 2.500 шпијуна, а држава то мирно посматра! Уместо да им изда радне дозволе, натера да отворе предузетничке радње, опорезује и утера у легалне токове!".

Све службе раде само у личном интересу.
За плебс их баш нешто заболе.
Само да плебс редовно уплаћује кинту у буџет, да би они могли да терају своју тајну делатност без правдања икоме где су отишли паре....

OTKRIVAMO ŠTO STOJI IZA EKSPRESNOG SUĐENJA U BEOGRADU Zašto je zapravo Srbija uhitila 'špijuna' Čedu Čolovića

Jedan naš izvor, s kojim smo stupili u kontakt, uvjeren je da je “slučaj Čolović” zapravo najgrublje i nedopustivo izravno uplitanje srbijanskog pravosuđa u prosecuiranje ratnih zločina hrvatskog pravosuđa koji su počinjeni tijekom okupacije Republike Hrvatske, a za koje su osumnjičeni brojni visoko rangirani bivši oficiri JNA i srpske paravojske na teritoriju samoproglašene SAO Krajine.

Prema tom našem izvoru, upravo je Čedo Čolović trebao biti jedan od ključnih svjedoka u jednom takvom sudskom procesu hrvatskog pravosuđa.

Naime, početkom kolovoza 2015. godine Odjel ratnih zločina Službe kriminalističke policije PU šibensko-kninske podnio je šibenskom Županijskom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv sedam visoko rangiranih zapovjednika vojske i milicije tzv. Krajine, 69-godišnjaka, 68-godišnjaka, 67-godišnjaka, 59­godišnjaka, 68-godišnjaka, 66-godišnjaka, 58-godišnjaka i 54-godišnjaka.

Prema toj kaznenoj prijavi, oni se sumnjiče da su u razdoblju od 16. rujna 1991. do 4. kolovoza 1995. godine na području tada okupiranih općina Drniš i Ružić počinili više kaznenih djela ratnog zločina protiv 48 civilnih osoba hrvatske nacionalnosti. Oni se sumnjiče da su kršili pravila međunarodnog prava za vrijeme rata.

http://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...srbija-uhitila-spijuna-cedu-colovica/4684781/

Кршлили правила, зато што су бранили народ од усташа, мјк ви га спалим нацистичко. :evil: клончићу јер знаш за доста?

вече око 20 сати, 14. октобра 1991. у просторијама госпићког "Кризног Штаба" нашли су се: Тихомир Орешковић, Мирко Норац, Стјепан Грандић, Иван Дасовић, Милан Жанић, Иван Рукавина, Мирко Касумовић, Јуре Премуз, болничар Крешо, Ивица Марковић, Жељко Болф, где су се договорили о детаљима етничког чишћење Госпића, које све особе треба ликвидирати према списку, како их наћи... Мирко Норац је тражио од својих сарадника да се изјасне да ли могу извршити тај задатак. Нико се није јавио да не може. [7] Већ два дана касније кренуло је незаконито хапшење госпићких Срба и одвођење у непознатом правцу. У тим групама ухапшених Срба било је жена и деце, који су одвођени камионима ван града. Хрватски паравојници који су то радили имали су маске преко лица тзв. фантомке. Срби из Госпића и неподобни Хрвати (они који су били у пријатљским односима или у браку са Србима.) су одвођени са посла, од куће, ресторана...

У тој акцији етничког чишћења учествовало је неколико возила (у сваком је било 5-10 људи), коју је предводио болничар Крешо Томљеновић. Ухапшене цивиле су изводили у неку шуму, где им је Мирко Норац наредио да пуцају у жртве.[тражи се извор]

Стјепан Грандић је добио наређење од Мирка Норца 16. октобра 1991. да оспособи у касарни ЈНА у Перушићу једну собу за ликвидацију ухапшених Срба. Међу тим ухапшеним и убијеним Србима бии су угледни српски адвокат Ђорђе Калањ (51) са Удбине и његова жена Мирјана Калањ. Обдукцијом коју је касније радио патолог др Зоран Станковић утврђено је да је Ђорђе Калањ убијен из ватреног оружја, а да су лешеви Калањевих касније поливени бензином и запаљени. Мирјана Калањ је тешко претучена металним оруђем, поломљена су јој ребра и глава, касније убијена из ватреног оружја.

Наредног дана Стјепан Грандић, је по наређењу Мирка Норца, обезбедио камионе и аутобус за превоз ухапшњних Срба. 18. октобра 1991. Стјепан Грандић је ухапшене цивиле одвезао код места Липова Главица. Ту су цивили убијени из ватреног оружја, а у ликвидацијама је учествовао и сам Стјепан Грандић. Дарко Милиновић је превозио колима хитне помоћи на смрт претучене Србе у згради војне полиције у непознатом правцу.[тражи се извор]

Процењује се да је у тим хапшењима и ликвидацијама у октобру 1991. настрадало око 240 Срба. После неколико месеци пронађено је 57 лешева, који су утоварени у хладњачу а затим превезени до Липове Главице, где су поливани бензином и запаљени. После су у хрватској и светској јавности ти лешеви представљени као хрватски, које су Срби убили. Српски цивили који су одвођени на локацију Пазарише и ту убијани су премештени на непознате локације.

У овим ликвидацијама Срба и неподобних Хрвата у Госпићу је учествовао и Миро Бајрамовић, припадник специјалне полицијске јединице "Јесење кише" коју је контролисао Томислав Мерчеп. Како је сам после сведочио добијали су наређење "Етнички све очистити“.

Познато је да су незаконито ухапшени и одведени 1991. следећи Срби из Госпића:

Радован Бараћ (службеник ПТТ Госпић),
Тодор Бањеглав (конобар),
Јово Богош,
Раде Боговић,
Славко Бунчић,
Дане Буг (службеник Завода за социјално осигурање из Госпића),
Ђуро Вујиновић,
Милан Вујиновић (пензионер из Карлобага),
Никола Гајић (пензионер),
Бранко Драганић (радник у Теслинграду),
Ђоко Ђукић,
Сава Ђукић,
Милан Жакула,
Милан Иванишевић,
Недељко Игрић (општински инспектор) ,
Свето Јанковић,
Милојко Јокић (радник МУП-а),
Ђорђе Калањ (заменик окружног јавног тужиоца у Госпићу),
Дане Корица (пензионер, радио у Госпићком затвору),
Милан Ковачевић,
Никица Ковачевић, Симо Кљајић (новинар),
Симо Крајиновић (пензионер),
Бранко Кузмановић (пензионер МУП-а, стар 53 године, из Госпића),
Петар Лазић (возач, стар 42 године),
Милан Машић (пензионер),
Радован Машић (радник),
Момчило Мандић (пензионер МУП-а),
Боро Марић (шумски техничар),
Никола Мишчевић (пензионер МУП-а),
Жељко Мркић (радник МУП-а),
Михајло Николић (шумски техничар).
Милош Орловић (медицински техничар из Карлобага),
Милан Пантелић (метеоролог),
Ђуро Павлица, судија Окружног Суда,
Јанко Павлица (трговац из Карлобага),
Милан Павлица,
Никола Павлица,
Милан Павловић,
Милан Пејиновић (радник загребачког "Транспорта"),
Мишо Пејиновић (радник МУП-а),
Гојко Радманић,
Драган Ракић (службеник Завода за социјално осигурање),
Милан Смиљанић (инвалид),
Станко Смиљанић (службеник СИЗ-а за пензијско и инвалидско осигурање, стар 54 године из Госпића),
Богдан Стојановић (радник у хотелу "Индустро-градња" из Карлобага),
Никола Стојановић (пензионер),
Бошко Томичић (службеник у "Височици"),
Небојша Трешњић (стар 55 година).
Пајо Чопић (пензионер, стар 70 година),
Милан Узелац (приватни механичар),
Гојко Хинић (радник МУП-а),
Милан Чубелић (грађевински техничар),
Бранко Штулић (заменик јавног тужиоца, стар 54 године),
Богдан Шупут (инжењер шумарства, стар 56 година, из Госпића),
Даница Бараш,
Анкица Бегић,
Борка Вранеш (пензионер),
Душанка Вранеш (медицинска сестра),
Радмила Диклић (службеница Турист-бироа),
Марица Ђукић (професор у пензији),
Смиља Жакула, Милица Јанковић,
Мирјана Калањ (економиста, 46 година из Госпића),
Сока Машић (пензионер),
Марија Мишчевић (службеница суда),
Милева Орловић (супруга Милоша из Карлобага),
Анђелка Пантелић (трговац),
Мирјана Пантелић (студент, кћи Милана и Анђелке).
Нада Павлица,
Сока Павлица (чистачица у карлобачком МУП-у),
Љубица Пањевић (стара 70 година),
Боја Поткоњак (пензионер),
Милица Поткоњак-Радманић (супруга Гојка),
Радмила Станић (професор хемије), и
Љубица Трифуновић (пензионер),
Брацо Плећаш,
Никола Пјевач,
Милица Крајиновић,
Јозо Делач,
Шиме Јуришин,
Мартин Павлетић,
Анте Пећина,
Мишо Пејиновић,
Марија Почуча,
Јосип Рачић,
Ана Рајчевић - Вукић,
Марица Томљеновић,
Марија Валентић,
Ана Војновић,
Милан Војновић,
Аница Воркапић-Живчић,
Љубо Вукчевић
Станко Смишнић, адвокат

Налогодавци и извршиоци

Томислав Мерчеп, командант специјалне јединице МУП-а Хрватске,
Тихомир Орешковић (бивши емигрант и криминалац),
Иван Орешковић звани "Гробар", брат Тихомира, организатор "Одбране Госпића",
Мирослав Петри, из Перушића, председник ХДЗ Госпић, радио у банци у Госпићу,
Мирко Норац, један од војних команданата паравојне формације ЗНГ,
Ивица Рожић, звани "Рока" и "Бијели вук",
Мартин Марковић - Ирфан,
Иван Мажуран,
Анте Карић, повереник Владе Хрватске за Лику
Дарко Милиновић, тадашњи лекар у Госпићу, касније министар здравља и социјалне помоћи у Влади Хрватске.
Милан Рожић звани "Рука"
Жељко Болац
Жељко Жигић
Милан Чанић

Хрватска је незадрживо срљала у рат, што јесте и био циљ власти у Загребу,
јер како је и сам Фрањо Туђман рекао 1992. на Јелачићевом тргу,
да је Хрватска је могла добити независност и без рата, али не би била етнички чиста.

Mještani Promine konačno dočekali optužnicu protiv zapovjednika JNA i krajiške milicije: S našim starima umrle su i naše kuće...
Optužnica splitskog Županijskog državnog odvjetništva podignuta ovih dana protiv osmorice zapovjednika JNA i krajiške milicije koja ih tereti za najsvirepije zločine počinjene tijekom Domovinskog rata na području Šibensko-kninske županije, ponovno je među ratnim stradalnicima oživila sjećanja na proživljene strahote.
lg.php

Optužni akt, istina, ne identificira počinitelje u interesu istrage, no izrijekom opisuje što podrazumijeva pod ratnim zločinom za koji su optuženici znali, poticali ga i odobravali, ili su za te monstruozne zločine trebali znati. Osim rušenja brane na Peruči spominje se, uz ostalo, uništavanje objekata i protjerivanje stanovništva, silovanja i mučenja, granatiranje gradova i sela, ali i ubojstva 117 civila.

http://slobodnadalmacija.hr/novosti...milicije-s-nasim-starima-umrle-su-i-nase-kuce

Back