Natalitet ili standard?

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.497
Standard jedne drzave je u obrnutoj proporciji sa natalitetom: sto je natalitet veci - standard je manji i obrnuto!

Kome to treba veci natalitet u Srbiji kada i ovako svi zele da odu, a nezaposlenost je velika?

Sta bi bilo da ima duplo toliko ljudi koji traze posao, kakav bi onda bio standard u Srbiji?

Kao u Bangladesu, gde je natalitet veoma visok ili u nekim africklim drzavama....?

Pa KOME onada i ZASTO treba veci natalitet u Srbiji?

Popovima, pod broj jedan, da imaju vise ovaca za sisanje...

I agresivnim nacionalistima kojima uvek treba sveze topovsko meso.

Normalnim ljudima je vazniji STANDARD KOJIM SE ZIVI,

Али, ако постоји слаб наталитет, ако он пада, ако народ стари, он изумире. И шта ће нам онда ,,стандард" ако ћемо изумрети? Ако нас тај ,,стандард" води у смрт, онда он није здрав систем. И крај приче. Све што води у смрт није здраво. Прњма томе, нема даље дискусије на ту тему.

А те приче о ,,националистима" и пљувању по Цркви, заеби, јер све озбиљне државе које нису националистичке, и где Црква нема велики утицај, такође раде на наталитету.

Pa to jeste donekle tačno, sve više Srba ide na Zapad i tamo imaju po 2-3 dece a kada bi ušli u EU još više Srba bi pohrlilo ka Zapadu. Moja pretpostavka je da će Srbi na kraju koji ostanu u Srbiji biti samci bez braka i dece ili će se ženiti sa Albankama a ima i ta opcija da će se mnogi sjatiti u BG i NS i samo tu biti u mogućnosti da imaju porodicu sa više od 1 deteta.

Али, ако постоји слаб наталитет, ако он пада, ако народ стари, он изумире. И шта ће нам онда ,,стандард" ако ћемо изумрети? Ако нас тај ,,стандард" води у смрт, онда он није здрав систем. И крај приче. Све што води у смрт није здраво. Прњма томе, нема даље дискусије на ту тему.

А те приче о ,,националистима" и пљувању по Цркви, заеби, јер све озбиљне државе које нису националистичке, и где Црква нема велики утицај, такође раде на наталитету.

A zasto bi izumrli?

To je FANTAZIJA onih kojima treba "topovsko meso"

Ima drzava sa mnogo manje stanovnika nego Srbija i sasvim lepo zive!

BLAJBI lupetas gluposti svako ko iole zna o ekonomiji zna da su natalitet i ekonomski rast spojene posude,i da nema rasta ekonomije bez nataliteta

Po tebi bi one opstine koje imaju najmanji broj stanovnika bile najrazvijnije ali to nije tako ...vec su to najnerazvijenije opstine a najrazvijeni su one sa najvecim brojem stanovnika recimo Beograd u Srbiji ili Banjaluka u Srpskoj upravo zato sto imaju rast stanovnistva i sto je tu najveca ekonomska aktivnost

smanjivanjem stanovnistva opada ekonomska aktivnost,kontas manje stanovnika manje posla naprimer za frizere,automehanicare,sudije,tuzioce,policajce manje djece u skolama,nema posla za sve nastavnike i ucitelje itd nadam se da si skapirao

Sa druge strane imas i manju potrosnju zbog smanjivanja stanovnostva.manja potrosnja znaci manje para u bydzet od indirektnih poreza PDV...manje stanovnika manje i direktnih poreza..itd

nema ekonomskog rasta bez rasta nataliteta to je valjda svima jasno

Pa to jeste donekle tačno, sve više Srba ide na Zapad i tamo imaju po 2-3 dece a kada bi ušli u EU još više Srba bi pohrlilo ka Zapadu. Moja pretpostavka je da će Srbi na kraju koji ostanu u Srbiji biti samci bez braka i dece ili će se ženiti sa Albankama a ima i ta opcija da će se mnogi sjatiti u BG i NS i samo tu biti u mogućnosti da imaju porodicu sa više od 1 deteta.

Postoji ona izzreka "Prvo shtalica, posle kravica!"

U Srbiji shataliuca jos nije izgradjena, ali se vec insistira na kravici....

BLAJBI lupetas gluposti svako ko iole zna o ekonomiji zna da su natalitet i ekonomski rast spojene posude,i da nema rasta ekonomije bez nataliteta

Apsolutno necacno, upravo je obrnuto.

Mnoge zapadnoevropske zemlje imaju NEGATIVAN NATALITET i veliki ekonomski rast....

Nemoj da siris dezinformacije.

- - - - - - - - - -

Pola sveta sanja da bude "siromasno" u Americi.....:rtfm:

Blajbijev politicki program:

- uvesti GMO u redovnu, svakodnevnu ishranu
- drasticno smanjiti natalitet i broj stanovnika, podsticati na sve nacine iseljavanje iz Srbije. Sto manje ljudi - to bolje.
- barem tri puta dnevno se moliti za pocetak Treceg svetskog rata, udar velikog asteroida, erupciju supervulkana...
- priznati KiM, osloboditi Vojvodinu iz kandzi Srbije
- kad se stvore mogucnosti za to, oziveti Tita
- ukinuti SPC i zakonom zabraniti ispovedanje pravoslavlja

:mrgreen:

blajbi zapadnorrvopske zemlje se namiruju uzvozom migranata,izbjeglica i azilanta

eto imas po srbiji tih mjesta koja se gase i gde je negativan prirodni prirastaj i gde ljudi odlaze.... zasto ta mjesta nisu najrazvijenija po ovoj tvojoj logici....vec to su najjadnija mjesta gde sve odumire

blajbi zapadnorrvopske zemlje se namiruju uzvozom migranata,izbjeglica i azilanta

eto imas po srbiji tih mjesta koja se gase i gde je negativan prirodni prirastaj i gde ljudi odlaze.... zasto ta mjesta nisu najrazvijenija po ovoj tvojoj logici....vec to su najjadnija mjesta gde sve odumire

Samo delimicno tacno.

U tome nije sustina.

U Srbiji se vodi LOSA POLITIKA i zato odumiru sela, a ne zabog pada nataliteta.

Prvo, neka se javi neko ko ima troje 3 dece? Price o natalitetu su nebulozne.

Ja imam više od troje. Ali ne znam šta bih rekao na ovu temu. Nije ovde problem natalitet ili standard. Ovde su problem ljudi koji su potkupljivi. Nema u Srbiji više posla koji je dobro plaćen, a za koji ti ne trebaju debela leđa. Nema čoveka koji nije moralno iskvaren. Za pare, srbi će sve da urade. Srbi misle da sve znaju, a u stvari ništa ne znaju. Ljudi poput prof. Teodorovića ispadaju budale.

A standard ne zavisi od nataliteta nit natalitet od standarda. Nas i da ostane za pod jednu šljivu mi bismo loše živeli.

Ja imam više od troje. Ali ne znam šta bih rekao na ovu temu. Nije ovde problem natalitet ili standard. Ovde su problem ljudi koji su potkupljivi. Nema u Srbiji više posla koji je dobro plaćen, a za koji ti ne trebaju debela leđa. Nema čoveka koji nije moralno iskvaren. Za pare, srbi će sve da urade. Srbi misle da sve znaju, a u stvari ništa ne znaju. Ljudi poput prof. Teodorovića ispadaju budale.

A standard ne zavisi od nataliteta nit natalitet od standarda. Nas i da ostane za pod jednu šljivu mi bismo loše živeli.

Problem je, kao sto rekoph, lose politike...

U takvim uslovima povecan natalitet je KOBAN...:rtfm:

Kada bi recimo Danska vodila politiku kao Srbija i ona bi propala...

U zemlji Smrdiji, ni standarda, ni nataliteta

Kada bi se moglo birati normalno, da sam u 21 veku za standard, a ne za varvarstvo. Mnogo dece, tj deca uopšte su nepoželjna u postmoderni. Zašto je to tako pitati kreatore novog svetskog poretka

U zemlji Smrdiji, ni standarda, ni nataliteta

Kada bi se moglo birati normalno, da sam u 21 veku za standard, a ne za varvarstvo. Mnogo dece, tj deca uopšte su nepoželjna u postmoderni. Zašto je to tako pitati kreatore novog svetskog poretka

Planeta je generalno prenaseljena tako da se postavlja pitanje šta bi se dogodilo kad bi novi svetski poredak više forsirao radjanje a manje rad na tome da se zaradi što više para.

Poslednja izmena:
По некој нормалној логици, требало би да бољи стандард обезбеди већи наталитет, јер се онда има довољно новца за све што је потребно око деце.

По некој нормалној логици, требало би да бољи стандард обезбеди већи наталитет, јер се онда има довољно новца за све што је потребно око деце.

Ta logika ne vazi.

Sto je veci standard - broj dece je manji.

Kao i u prirodi: kada su uslovi za prezivljavanje rodjenih jedinki bolji, manje se radja.

Back