Problem sa ram memorijom

alo bre,guraš pokvarenu memoriju,koju si kupio polovnu a koja je bila dobro upakovana...
to ti isto dođe ko kad bi pudingom hteo da ebeš neku cupi koja ti dala u pola cene ...

Ma nije, rek'o cova kao da je to memorija za amd, da je vec prodao nekoliko komada i stvarno trguje sa dosta tih stvari pa da javim sta je bilo. Kao moze da radi i na nekim intelovim, ali je kao za amd.

Tako je pisalo u oglasu.
Na kingstonovom sajtu pise da je podrzana moja ploca, na sajtu ploce pise da je pdorzana ta kingstonova memorija.
Nema nikakve logike da ne radi zato sto chipset nije amd-ove vec je intelov ako obe firme kazu da su memorije testirale i da rade.

- - - - - - - - - -

Potpuno ispravna memorija sa fotografije
Kingston ddr2 4gb na 800mhz (PC2-6400)
Memorija namenjena za AMD matične ploče.
Neke Intel-ove ploče je podržavaju, neke ne.
Memorija je nekorišćena-neraspakovana.

Ovo je zvanican opis. Vidim u specifikacijama da su ove stare 256x8, a da je ova 512x8.
Covek je do sada prodao 289 stvari i ima preko 360 pozitivnih ocena. Nemojte me jebati, ne verujem da me je presao. Cak i da ima gresku nije me sigurno namerno zajebao.

Poslednja izmena:
Tako je pisalo u oglasu.
Na kingstonovom sajtu pise da je podrzana moja ploca, na sajtu ploce pise da je pdorzana ta kingstonova memorija.
Nema nikakve logike da ne radi zato sto chipset nije amd-ove vec je intelov ako obe firme kazu da su memorije testirale i da rade.

- - - - - - - - - -

Ovo je zvanican opis. Vidim u specifikacijama da su ove stare 256x8, a da je ova 512x8.
Covek je do sada prodao 289 stvari i ima preko 360 pozitivnih ocena. Nemojte me jebati, ne verujem da me je presao. Cak i da ima gresku nije me sigurno namerno zajebao.
Nemoguca je ta prica , Mozda je serverska memorija u pitanju

Daj nemoj me zezati da moram i to da uparujem? :eek:
Probao sam prethodne ideje, izvadio bateriju, otkacio sve osim procesora, pritisnuo power dugme da izadje sva struja, postavio memorije nece.
Prve dve memorije razlicito izgledaju ali su isti model. Kvr800d2n6/2g, ova je kvr800d2n6/4g. Znaci, prve dve imaju po 2 gb,a ova nova sama ima 4gb.
Verzija biosa je najnovija F14 iz 2010 godine. Skinuta je sa gigabajtovog sajta kao sto si i rekao.

Nece, odbija da saradjuje. probao sam i samu tu memoriju, zapisti komp jednom, pokaze sliku ploce, napis biosa i kad treba da predje na onaj crni ekran gde ucitava komponente onda se restartuje.

- - - - - - - - - -

Tukao sam neprekidno kao majmun, ne radi ni mis ni tastatura. Ne baca svetlost. Mis i tastatura koriste USB prikljucak

- - - - - - - - - -

Jedino sta mi pada na pamet je da probam kombinaciju 1 i 3 da budu ove stare, a na 2 ili 4 da stavim ovu novu.

На Гигабајтовим плочама је увек био проблем где су 3 и више слота, те код Гигабајта, треба:

1. Ако користите једну меморијксу картицу, убаците је у 1. слот, до процесора.

2. Ако користите 2 (две) картице, онда 1. и 3. слот.

3. Никад не користите непаран број картица, па чак и да ради са непарним бројем.

- Узми ту нову картицу, па убоди прво у једнан слот, ако неради, онда у други слот, и тако редом, провери да ли ти слотови исправни.

- Почупај све из компа, обавезно извади процесор и све очисти, иако немаш пасту, врати тако.

- Често се дешава да услед старости М. плоче почну да пробијају, те долази до свега и свачега. У том случају потребно је, додати спољње уземљење, нека кучишта имају место за спајање жицом, а нека немају. Која немају посебно место за спој са неком жицом која ће бити уземљење, слободно прикачите жицу на било који шраф позади кучишта, а други крај жице негде убодите у зид или патос...

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
http://www.lelong.com.my/4gb-kingst...amd-anonymous321-156322078-2016-10-Sale-P.htm
http://krivoyrog.dnp.olx.ua/uk/obya...b-800-pc6400-IDdjvlw.html#7b0668ba62;promoted

Evo, svugde kaze da je za AMD sto je jebeno retardirano. Izgleda i bilo je zapakovano kao na slici.
Nemojte paranoisati, nije problem i da tipu vratim memoriju, ok je covek.

Ovde kaze i da moze i na vecinu intela.

http://www.electrobyt.com/index.php?main_page=product_info&products_id=2468#.Vho7TPmqqko

Дечко, први пут чујем да постоје посебне меморије за Интела и АМД... :lol:

Poslednja izmena:
Дечко, први пут чујем да постоје посебне меморије за интела и АМД... :lol:

I meni je taj koncept novi, ali vidis na onim linkovima da pise

Caution : Use only on AMD PC / Machine !

Naci, nidje veze. Sutra, pa cu odneti u servis i onda ce mi reci sta je problem.

- - - - - - - - - -

Products Status:
Stock
Type:
DDR2
Brand Name:
From the industry leader in PC Ram
Package:
Yes
Frequency:
800Mhz
Application:
Desktop
Memory Frequency:
800 MHz
Combination Form:
Single
Model Number:
KVR800D2N6/4G
Compatibility:
Both DDR2 AMD Motherboard
Form factor:
DIMM 240-pin
CAS Latency timings:
CL5
RAM features:
Unbuffered
Data Integrity Check:
Non-ECC
Manufacturer Warranty:
Lifetime Warranty
Capacity:
4GB
Dual Chanel Suport:
Yes, Support 2x 4GB= 8GB Kit
is_customized:
Yes

U buduce ako neko nema nesto pametno da kaze neka cuti.
Ako imas resenje ili predlog pucaj, a ako ces da palamudis trebao si ovo, nisi trebao ono, kupio si ovo, ono neka preskoci temu.

Дао сам ти конкретно решење у прошлом посту.

http://forum.krstarica.com/showthre...-memorijom?p=31187210&viewfull=1#post31187210

Једини који дрибла све си ти, те ово те оно, и читајући о врсти меморије по разним сајтовима, нече се комп поправити.

Заболе нас патка што ти умеш да избацујеш велики број сајтова са небулозама.

Ај чао. :bye:

pade mi sada nešto na pamet , setio sam se jednoga članka koji je napisao neki lik ima tome više godina vezano za memorijske module i gigabajtove ploče , suština članka je bila da postoje jednostrani dvostrani memorijski moduli , jednostrani imaju čipove samo sa jedne strane dok dvostrani imaju sa obe strane , da se jednostrani moduli dobro snalaze na pločama kada stoje same ili u paru u kombinaciji jedan i tri ili dva i četirii da ne rade dobro u kombinaciji ako ih ima više od dvaili sa dvostranim modulima dok dvostrani moduli rade po svim slotovima dobro

pade mi sada nešto na pamet , setio sam se jednoga članka koji je napisao neki lik ima tome više godina vezano za memorijske module i gigabajtove ploče , suština članka je bila da postoje jednostrani dvostrani memorijski moduli , jednostrani imaju čipove samo sa jedne strane dok dvostrani imaju sa obe strane , da se jednostrani moduli dobro snalaze na pločama kada stoje same ili u paru u kombinaciji jedan i tri ili dva i četirii da ne rade dobro u kombinaciji ako ih ima više od dvaili sa dvostranim modulima dok dvostrani moduli rade po svim slotovima dobro

Malko mi je ovo konfuzno. sta savetujes da uradim?

Gle. Stvar je jednostavna. Jesi li probao staviti taj novi modul SAM! Znači ove stare module izvadi van i stavi samo taj "novi" modul. Ako radi, problem je negdje drugdje, nešto je krivo podešeno. Ali ako ne radi i kad je on sam, onda je greška u memoriji (modulu) i što god ti napravio neće ti pomoći. Moraš ga vratiti, zamjeniti za nešto drugo ili neka ti vrati novce. Kraj priče!

Ja nisam imao takvih problema, istina, nisam imao ni Gigabytovu ploču. Ali na drugim pločama sam kombinirao jednostrane i dvostrane module i nikad nije bilo nikakvih problema. A nisam ni čuo da je itko imao takvih problema. Ali moguće, možda neka serija ploča ima takvih problema...

Gle. Stvar je jednostavna. Jesi li probao staviti taj novi modul SAM! Znači ove stare module izvadi van i stavi samo taj "novi" modul. Ako radi, problem je negdje drugdje, nešto je krivo podešeno. Ali ako ne radi i kad je on sam, onda je greška u memoriji (modulu) i što god ti napravio neće ti pomoći. Moraš ga vratiti, zamjeniti za nešto drugo ili neka ti vrati novce. Kraj priče!

Da si citao temu video bi da sam to vec probao i da nece da podigne sistem kad je sama nova memorija.

pogledaj kakvi su moduli -jednostrani ili dvostrani tj imaju li memorijske čipove sa jedne ili sa obe strane

Dvostrani su svi.

Primetio sam da stare memorije ako su uparene 1 i 3 ili 2 i 4 zezaju, programi pucaju, a kada ih stavim u paru 1 i 2 slot onda radi normalno.

Back