m.s.

Krenuo sam da čitam PDF i stao kod "PRESTAVIĆU VAM..." :lol:

Prestavi.

Pa čekaj malo, to je ovaj što je "rešio" problem trisekcije (podjednako verovatno kao i da je izmislio perpetuum mobile), može mu se oprostiti po koja greška ;)
Da si čitao dalje, još bi se više... oduševio ;) Sad je izmislio i novu matematiku :eek:, skromno nazvanu "Srđanova matematika" :mrgreen:

"Prestaviću vam matematiku sastavljenu od samo dva osnove ( prirodna i realna osnova ) ."

"PRIRODA MATEMATIKA"

...i tome slično. Ah da, ova njegova "matematika" je vrlo slična njegovom "rešenju trisekcije" ;)

kako bi ste sa svojim znanjem matematike prestavio odnos dve tačke brojevima ?
eee.png

- jednakost , rastojanje od tačke A do B je jednako rastojanju od tačke C do tačke D
- razlićitost , između tačaka A i B nije duž , između tačaka C i D je duž
ja bi to napisao a i a a vi ... :hahaha:

ne dobih od vas objašnjenje kako sa znanjem sadašnje matematike opišem stanje između dve tačke :
- jednakost ( jednako udaljena jedna od druge tačke )
- razlićitost ( u prvom slućaju između dve tačke postoji duž , u drugom slućaju između dve tačke ne postoji duž )

:zper:

ne dobih od vas objašnjenje kako sa znanjem sadašnje matematike opišem stanje između dve tačke :
- razlićitost ( u prvom slućaju između dve tačke postoji duž , u drugom slućaju između dve tačke ne postoji duž )

u cemu je revolucionarnost tvoje ideje da na takav nacin vrsis sabiranje? ne vidim poentu zaista.

Eto, mi ni slućajno ne vidimo tu razlićitost, prosvetli nas.

Inače, ako kod tebe u kraju narod slućajno tako govori, onda je to razlićito od onoga što govore u mom kraju :per:

Kol'ko ja znam, bilo koje dve tačke su međusobno jednako udaljene (prva od druge je jednako udaljena kao druga od prve)

kako bi ste sa svojim znanjem matematike prestavio odnos dve tačke brojevima ?
Pogledajte prilog 362952

- jednakost , rastojanje od tačke A do B je jednako rastojanju od tačke C do tačke D
- razlićitost , između tačaka A i B nije duž , između tačaka C i D je duž
ja bi to napisao a i a a vi ... :hahaha:

Kakvo je ovo pitanje? Šta znači "odnos dve tačke", a da to nije rastojanje između njih?
Za odnos dve tačke u nekom prostoru, mora unapred biti dat koordinantni sistem, pa se onda upoređuju njihove koordinate.

Poslednja izmena:
Pitanje je ekvivalentno onom starom...

Q: Da li je voz brži po šinama nego danju?
A: Zato što je noću hladnije nego napolju....

https://onedrive.live.com/redir?resid=700D973D1A1F1E0!154&authkey=!ALCUUL-mPAQIBxU&ithint=file,pdf

[tex]+_{2-0-a}^b[/tex] , pošto sam otkrio nove oblike sabiranja , 2 ( može biti n ( n>2)) , 0 ( vertikalno sortiranje , kada je nD ili nL onda je kososortiranje ) , a oblik sabiranja .

pozivam sve forumaše da moje izlaganje prikažu rešenja sa znanjem sadašnje matematike ( osnova je prilog na pdf )

Ajd filozofijo moja, da te pitam... Šta si ti zapravo hteo da pokažeš na onih 26 strana? Kako se sabira?

Ajd filozofijo moja, da te pitam... Šta si ti zapravo hteo da pokažeš na onih 26 strana? Kako se sabira?
da mnogo fali zvaničnoj matematici , i da ima nekoliko grešaka
ja ću prestati da pišem na ovom forumu ako mi pokažeš da brojevima ( ili nešto sličnim ) mogu opisati ono što je slici
jednakost - rastojanje od tačke A do B je jednako rastojanju od tačke C do tačke D
različitost- između tačaka C i D postoji duž , između tačaka A i B ne postoji duž

ovo pokazuje da postoji skup prirodnih praznina brojeva , i skup kombinovanih prirodnih brojeva

eee.png

da postoje još računskih operacija ( pogledaj PDF ( sa početka ovog posta ), pa one primere reši sa znanjem sadašnje matematike ):zblesav:

Ti sve vreme porediš babe i žabe. Kakve veze ima jednakost euklidskog rastojanja dva para tačaka sa tvojom izjavom "između jednog para postoji duž a između drugog para ne postoji duž" koja je lišena svakog smisla i potpuno proizvoljna? Ko kaže da ta duž (ne)postoji? Znaš li na koliko se samo načina uopšte može meriti rastoranje para tačaka? Zašto bi prostor uopšte morao biti euklidski?

Cela tvoja "matematika" je zasnovana na sasvim proizvoljnim premisama. Kao kad bih ja rekao da niz prirodnig brojeva ima obavezan prekid na svakom prostom broju, ergo cela matematika nije tačna.

i babe i žabe su kičmenjaci ( jednakost)
babe su primati , žabe su vodozemci ( razlićitost )

i babe i žabe imaju četiri uda ( jednakost)
babe imaju dlake , žabe nemaju ( različitost)

a sad ti meni to prikaži u matematici kako ja GLUP da razlikujem jednakost euklidskog rastojanja dva para tačaka i različitost jednog para postoji duž a između drugog para ne postoji duž

ili vaš odgovor može bla , bla ,....

Back