Kina totalni kolaps

• Začetnik teme Začetnik teme ipad
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Пад композитног индекса шангајске берзе за 8,5%, а пре тога скоковити рат од 30%+???
То је доказ распада Кине на 40 држава?
Како ГМО храна претвара мозак у кашу!
Ајпедићу потпуно си неозбиљан и острашћен дискутант, на нивоу протупанског мериканског трола који се нада реализацији замишљеног сценарија.
Кина је одавно економски претекла САД, а видим још синоћ да је почела општа шорка у Кливленду!
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=07&dd=27&nav_category=78&nav_id=1020464

Mada nesto nije u redu sa Kinom.....prolaze kroz neku promenu...
Digli cene u $ , $ skocio, kupuju domace proizvode na buvljaku za prodaju u svojim kineskim robnim kucama....
Ali......svi alati i masine se prave u Kini .....i dalje i ubuduce...

- - - - - - - - - -

Ispravka, jedino Japan pravi mnogo dobre alate, ali su skupi i kupuje ih samo ko ne moze bez njih....hoces da ti cutter leti, Japan, hoces da ti brzina bude 20x brza od svih ostalih, Japan.....Hoces da ti magneti budu termostabilni, Japan.

Mada nesto nije u redu sa Kinom.....prolaze kroz neku promenu...
Digli cene u $ , $ skocio, kupuju domace proizvode na buvljaku za prodaju u svojim kineskim robnim kucama....
Ali......svi alati i masine se prave u Kini .....i dalje i ubuduce...

- - - - - - - - - -

Ispravka, jedino Japan pravi mnogo dobre alate, ali su skupi i kupuje ih samo ko ne moze bez njih....hoces da ti cutter leti, Japan, hoces da ti brzina bude 20x brza od svih ostalih, Japan.....Hoces da ti magneti budu termostabilni, Japan.

Sve je u redu sa Kinom. Imali su ogroman rast dugi niz godina za redom i nerealno je ocekivati da se to nastavi u nedogled.
Tajkuncici su imali veliki visak novca koji su ulagali u akcije. Akcije su dostigle neralnu vrednost i to ce sada da se stabilizuje. Moze se videti da je vrednost akcija i dalje mnogo visa nego pre godinu dana. Firme cije su akcije izgubile vrednost i dalje ce postojati, prozizvodnja nece prestati, ceo svet ce i dalje kupovati njihovu robu a Kina ce i dalje imati ogroman suficit.

Kada je 2008.na kineskoj berzi bio manji potres od ovog sadasnjeg negde sam procitao da Kinezi imaju odnos prema berzi kao velikoj kockarnici. Zvanicno u Kini kockanje je zabranjeno ali narod je u berzi nasao odusak gde ce potrositi visak novca.

pazi
ima jako mnogo ulagaca iz inostranstva u Kini
dakle i oni jednako gube
tvojom logikom, koja ocigledno nema veze sa mozgom, na istom principu ce da se raspadnu i USA, Britanija ili neka treca zemlja od najvecih ulagaca kod Kineza...

i da ne zaboravim, kina ima hiljade milijardi u rezervama... ne stampa pare kao sto to rade u FEDu

pazi
ima jako mnogo ulagaca iz inostranstva u Kini
dakle i oni jednako gube
tvojom logikom, koja ocigledno nema veze sa mozgom, na istom principu ce da se raspadnu i USA, Britanija ili neka treca zemlja od najvecih ulagaca kod Kineza...

i da ne zaboravim, kina ima hiljade milijardi u rezervama... ne stampa pare kao sto to rade u FEDu

Ma i te rzerve su najobicniji papir. Preko noci sve to moze biti obevredjeno. Bitno je to sto Kina ima industriju koja sve proizvodi. Kina osim sirovina ne mora bilo sta da uveze i opet ce funkcionisati. Daleko od toga da bi im bilo lako ali bilo bi im bolje od zemalja koje su dopustile da im industrija propadne.

vidim jedan ubaci provokaciju i svi vi pokusavate da objasnite provokatoru da nije u pravu.provokator naravno ne reaguje jer je on svoj cilj postigao.ima ih vise:carli majmun,pobedonosni konjusar,ortodoksni kresimir i jos nekoliko.cak je i gumenjak promenuo taktiku,sad i on provocira jer vide da se vi na to palite.cast kesu, bakonji i jos nekolicini koji na provokaciju odgovaraju sarkazmom , koji je za njih gori nego bilo kakav odgovor. na provokaciju odgovarati sa argumentima ispadas glup, jer oni ne traze argumente, oni ih znaju, kao sto ih i mi znamo. oni troluju forum, zagusuju jer im nije u interesu da se cuje i druga istina sem americko- zapadne.ja sam ovde prvi put video i drugu stranu,nasu slovensku,pravoslavnu, nasu istinu. pronasao sam i drugi izvor informacija sem blica, b92,tanjuga, ubacili ste i ruske informacije i to je za mene veliko osvezenje. molim vas ne hranite trolove,nije da netreba i njih procitati, ali ih ne hranite

Sve je u redu sa Kinom. Imali su ogroman rast dugi niz godina za redom i nerealno je ocekivati da se to nastavi u nedogled.
Tajkuncici su imali veliki visak novca koji su ulagali u akcije. Akcije su dostigle neralnu vrednost i to ce sada da se stabilizuje. Moze se videti da je vrednost akcija i dalje mnogo visa nego pre godinu dana. Firme cije su akcije izgubile vrednost i dalje ce postojati, prozizvodnja nece prestati, ceo svet ce i dalje kupovati njihovu robu a Kina ce i dalje imati ogroman suficit.

Kada je 2008.na kineskoj berzi bio manji potres od ovog sadasnjeg negde sam procitao da Kinezi imaju odnos prema berzi kao velikoj kockarnici. Zvanicno u Kini kockanje je zabranjeno ali narod je u berzi nasao odusak gde ce potrositi visak novca.
Tako je, izgubili su bas ti sitni kockari, a to su obicni, mali ljudi koji su cak i uzimali kredite da bi kupovali akcije.

Ne, nikako svetu nije svejedno sto Kina polako posustaje.

Back