Људи - почело је: Робот убио радника у Немачкој !!! ???

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.180
Ljudi, počelo je: Robot ubio radnika u Nemačkoj
Robot u proizvodnom pogonu Folksvagena u Nemačkoj zdrobio je radnika u tragičnom incidentu, saopštila je ova kompanija.






503223_golf-rojters_f.jpg


Nesreća u Folksvagenovoj fabrici: Robot ubio radnika, čovek kriv




Mladi radnik (22) pomagao je u postavljanju stacionarnog robota koji uzima i konfiguriše auto delove u ponedeljak, kada ga je mašina zgrabila i gurnula ga pod metalnu ploču, izveštava AP. :eek:


On je kasnije preminuo od zadobijenoh povreda. Kompanija Volksvagen nije objavilla ime radnika.
Portparol automobilske kompanije rekao je za AP da se robot može programirati za specifične zadatke i da kompanija smatra da je kvar nastao zbog ljudske greške.


Iako kompanija koristi neke lagane robote da rade na proizvodnoj liniji umesto ljudi, portparol kompanije rekao je za "Financial Times" da to nije bio jedan od tih robota. Tip robota koji je zdrobio zaposlenog se obično drže u kavezu. Čovek je radio na robotu unutar kaveza kada je ovaj zgrabio.
Tužioci su i dalje odlučuju da li da podignu optužnicu.

****************
"Финоооооооо....." - "дивотааааааааа"........ је л' имате још неки ТЕХНОЛОШКИ НАПРЕДАН ПРОНАЛАЗАК ИЗ *ЕБЕНЕ ЕУ........:dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash:
 
terminator genesis.

- - - - - - - - - -

sta je bilo sa Asimovim 3 zakona robotike, bese 1. zakon robot ne sme ubiti coveka :lol:

izgleda da je zablokirao kod treceg zakona. robot mora da stiti sopstvenu egzistenciju, osim ako se to ne kosi sa zakonima 1 i 2. ovaj je primenio samo prvu polovinu 3 zakona.
 
Zato sto se ocekuje pljuvanje EU zbog upotrebe ovakvih masina.

Ne, ne vidim osnov za pljuvanje EU zbog ove tragedije već za pljuvanje divljeg kapitalizma koji evidentno nije srpski endemična sorta jer ga ima u EU kao što vidimo.

Čak i u goroj odnosno ciničnijoj formi.

Jer ako uložiš milijarde evara u razvoj tako sofiscicirane roborike a skupo ti je da ugradiš senzore koji bi zaštitili radnika od ovakvih tragedija onda nisi ništa bolji od onog seljobera vlasnika Centruma koji je poslao nesrećnog Acu Stojanovića da 60km dalje šlepa kolege kojima je stao kombi iako je šlep služba bila stacionirana manje od jednog kilometra od mesta gde je kombi sa radnicima stao.

To je ta ista vrsta sitnih duša koje bi najradije da uštede na nečijem životu.

Imam jednu mnogo primerenu psovku za tu felu samo ću je preskočti ovom prilikom.
 
Poslednja izmena:

Back
Top