Windows

• Začetnik teme Začetnik teme Meda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Krenuo je 1709 , uzivajte u carima :D

Slikovit changelog na linku ispod :bye:

https://winaero.com/blog/microsoft-rolling-windows-10-fall-creators-update-public/

Hvala Rasejanom, sto mi je poslao link do ove teme :heart:

U svetu komercijale nema "HVALA" nego DA PLATIŠ JEDNOM REPKOM! :rtfm:

Samo me zamajavaš ovde po forumu, a pola potrebnih informacija nemaš... ti ćeš da testiraš Microsoftu...
Ako nećeš Google pretraživač a ono bar koristi Bing
Nije sramota ne znati, sramota je praviti se pametan
Da je sramota ne znati ljudi bi se pametni radjali

U svetu komercijale nema "HVALA" nego DA PLATIŠ JEDNOM REPKOM! :rtfm:

Samo me zamajavaš ovde po forumu, a pola potrebnih informacija nemaš... ti ćeš da testiraš Microsoftu...
Ako nećeš Google pretraživač a ono bar koristi Bing
Nije sramota ne znati, sramota je praviti se pametan
Da je sramota ne znati ljudi bi se pametni radjali

Tebi mora da je muka od Binga ali moze i Egde da radi sa Google pretrazivacem, ima fora :D

Sto se ljutis, ja kao insajder dobio sam W10 sa digitalnim potpisom koji je vezan za moj account, nista nisam platio niti krekovao... legalica :ok:

Provalio sam te sta radis i nisi zanimljiv, pravicu se da ne vidim tvoja pitanju u buducnosti ... nije fora da postavis pitanje pa se kao pravis naivan pa navuces raju da se okupi kako bi ti izigravao nekog anti Winboya koji tvrdi da je spas u Linuxu ... a da su retardirani oni koji koriste win ... :nono3:

Neko provali sta ti to radis a nekome si cak i simpatican , ne znam sta ti je tacno cilj :think:

Sto se tice repke... rado bih ti je dao ali ...

Potrebno je da i drugim korisnicima date reputaciju pre nego što je ponovo dodelite korisniku Rasejani Prorok.

Poslednja izmena:
Windows 10 narušava privatnost korisnika?
Holandske vlasti su objavile da operativni sistem "Windows 10" krši zakon o privatnosti i upozorile njegovog proizvođača, američkog giganta softvera "Microsoft", da bi mogao biti kažnjen.

88895343059e7ca29da22d097715289_wide.jpg

Foto: Thinkstock​
"'Microsoft' krši holandski zakon o zaštiti podataka time što obrađuje lične podatke korisnika svog operativnog sistema 'Windows 10' na njihovim računarima", objavila je u petak holandska Uprava za zaštitu podataka (DPA).

Ta uprava zamera "Microsoftu" što "jasno ne informiše" korisnike "Windowsa 10" da taj sistem "neprekidno prikuplja lične podatke o njihovom korišćenju aplikacija i postupanju na internetu, a sve to preko svog pretraživača 'Edge', kada se koristi podrazumevana konfiguracija" tog operativnog sistema (Default Settings).

"Microsoft" takođe "ne obaveštava jasno korisnike o vrsti podataka" koji se obrađuju i "u koju svrhu".

Osim toga, taj sistem ne pruža korisnicima valjan alat za "davanje saglasnosti za obradu njihovih ličnih podataka", primetila je holandska Uprava.

Ta uprava kaže da je ispitala nekoliko verzija "Windowsa 10", instaliranih na četiri miliona računara u Holandiji od njegovog lansiranja jula 2015. godine. "Microsoft" može da sistematski prati sadržaj pretraživača korisnika sistema sa "podrazumevanom konfiguracijom" (Default Settings), zaključuje Autoritet.

Na primer, ta firma može da prikuplja podatke i pomoću aplikacija kao što su "jedan turski dnevni list, jedan magazin namenjen homoseksualcima ili jedna aplikacija koja najavljuje vreme molitve za muslimane", kaže Uprava. To "Microsoftu" omogućava da korisniku upućuje prilagođene oglase i privatne savete.

"'Microsoft' je uveravao da će okončati svo to kršenje. Ali to se nije dogodilo, i holandska DPA može odlučiti da mu izrekne sankciju", upozorila je Uprava.

"Microsoft" je odgovorio saopštenjem da holandski izveštaj "ne odražava tačno" kako "Windows 10" postupa s ličnim podacima.

Kompanija kaže da će "nastaviti saradnju s DPA da bi našla odgovarajuća rešenja" - rekla je zvaničnik "Microsofta" Marisa Rodžers.

http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2017&mm=10&nav_id=1315751

Mrzi me da listam, kako ukinuti abdejt na 10-ci

evo ti jako detaljno...

https://www.wikihow.com/Turn-Off-Automatic-Updates-in-Windows-10

- - - - - - - - - -

Kako vam radi najnoviji update Fall creator update? Ima li nekih bagova?

Vecih nema... sitnih, kako kome, generalno ne... rekao bih jos jedan dobra update. :bye:

- - - - - - - - - -

Windows 10 narušava privatnost korisnika?
Holandske vlasti su objavile da operativni sistem "Windows 10" krši zakon o privatnosti i upozorile njegovog proizvođača, američkog giganta softvera "Microsoft", da bi mogao biti kažnjen.

88895343059e7ca29da22d097715289_wide.jpg

Foto: Thinkstock​
"'Microsoft' krši holandski zakon o zaštiti podataka time što obrađuje lične podatke korisnika svog operativnog sistema 'Windows 10' na njihovim računarima", objavila je u petak holandska Uprava za zaštitu podataka (DPA).

Ta uprava zamera "Microsoftu" što "jasno ne informiše" korisnike "Windowsa 10" da taj sistem "neprekidno prikuplja lične podatke o njihovom korišćenju aplikacija i postupanju na internetu, a sve to preko svog pretraživača 'Edge', kada se koristi podrazumevana konfiguracija" tog operativnog sistema (Default Settings).

"Microsoft" takođe "ne obaveštava jasno korisnike o vrsti podataka" koji se obrađuju i "u koju svrhu".

Osim toga, taj sistem ne pruža korisnicima valjan alat za "davanje saglasnosti za obradu njihovih ličnih podataka", primetila je holandska Uprava.

Ta uprava kaže da je ispitala nekoliko verzija "Windowsa 10", instaliranih na četiri miliona računara u Holandiji od njegovog lansiranja jula 2015. godine. "Microsoft" može da sistematski prati sadržaj pretraživača korisnika sistema sa "podrazumevanom konfiguracijom" (Default Settings), zaključuje Autoritet.

Na primer, ta firma može da prikuplja podatke i pomoću aplikacija kao što su "jedan turski dnevni list, jedan magazin namenjen homoseksualcima ili jedna aplikacija koja najavljuje vreme molitve za muslimane", kaže Uprava. To "Microsoftu" omogućava da korisniku upućuje prilagođene oglase i privatne savete.

"'Microsoft' je uveravao da će okončati svo to kršenje. Ali to se nije dogodilo, i holandska DPA može odlučiti da mu izrekne sankciju", upozorila je Uprava.

"Microsoft" je odgovorio saopštenjem da holandski izveštaj "ne odražava tačno" kako "Windows 10" postupa s ličnim podacima.

Kompanija kaže da će "nastaviti saradnju s DPA da bi našla odgovarajuća rešenja" - rekla je zvaničnik "Microsofta" Marisa Rodžers.

http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2017&mm=10&nav_id=1315751

win10-telemetry-levels.png

security i basic su ok, sve ostalo ne...

PowerShell je tu jos od XP'a ... to ti je napredna verzija CMD'a , i nije za obicne korisnike...

Nisi jasan, sta bi da ugasis PowerShell ili Kortanu, prevodioca ? :lol:

Ako je PowerShell u pitanju...

Control Panel > Programs and Features > Turn Windows Features On or Off izaberes PowerShell i ugasis, pa restart.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

mali tip za napredne korisnike W10 ...

Windows 10’s anti-ransomware feature now available, here’s how you can enable it

https://www.windowslatest.com/2017/10/25/enable-windows-10-anti-ransomware-feature/

Defender sve bolji i bolji, ja nisam vec godinu dana instalirao neki dodadtni antivirus.. :hvala:

Imam pitanje i treba mi sto brzi odgovor....

Sinoc vidim pojavilo se u donjem desnom uglu kao obavestenje....Activate Windows Go to setings to Windows

E sad meni je Win 10 instalirao "majstor" u servisu i od tad ga ne znaimam od prilike uzeo sam ovo malo para i cao,
takvih budala cu da nadjem jos, ali da saradjujem dalje necu. Kako ovo da resim, a da ne dajem jos para.
Za sad radi sve, a dokle ce ne znam.

Ajde neki saveta ako vas ne mrzi kako da resim problem. Hvala :)

Imam pitanje i treba mi sto brzi odgovor....

Sinoc vidim pojavilo se u donjem desnom uglu kao obavestenje....Activate Windows Go to setings to Windows

E sad meni je Win 10 instalirao "majstor" u servisu i od tad ga ne znaimam od prilike uzeo sam ovo malo para i cao,
takvih budala cu da nadjem jos, ali da saradjujem dalje necu. Kako ovo da resim, a da ne dajem jos para.
Za sad radi sve, a dokle ce ne znam.

Ajde neki saveta ako vas ne mrzi kako da resim problem. Hvala :)
1. prvo nauči da složiš rečenicu kako treba i zatim je napišeš makar onako a liči na rečenicu- ovako te pola njih ne razume
2. "Maistor" da ti je za dž. instalirao legalnu verziju? - e to nema teorije , možda je za instalaciju uzeo do 20-tak evra ali to nije legalna verzija 100% -legalnu za te pare sa nalepnicom nećeš dobiti , a ni maistor neće u servisu priznati da ti je instalirao to jer da prizna po defaultu bi leteo sa posla da gazda kod kojega radi - nema problema sa inspekcijom.
3. Na windows ne ide garancija- tvoje je da ga zaštitiš kako znaš i umeš sa softverom koji želiš! I nije "maistor" budala nego ti!
4. Želiš da ti sve radi ! - pa neko će morati to da ti uradi s obzirom da ne znaš sam to da izvedeš, windows radi tako neaktiviran do 30 dana pa se posle toga neke funkcije ugase i ti imaš osakaćen windows sa naprimer : crnom pozadinom , smanjenim funkcijama , neki što se sam ugasi svakih sat vremena i slično.
5. s obzirom da je na forumu zabranjena piraterija - ni ja ti neću dati savet - zato postoji google- ja ću samo napisati KM Spico.

1. prvo nauči da složiš rečenicu kako treba i zatim je napišeš makar onako a liči na rečenicu- ovako te pola njih ne razume
2. "Maistor" da ti je za dž. instalirao legalnu verziju? - e to nema teorije , možda je za instalaciju uzeo do 20-tak evra ali to nije legalna verzija 100% -legalnu za te pare sa nalepnicom nećeš dobiti , a ni maistor neće u servisu priznati da ti je instalirao to jer da prizna po defaultu bi leteo sa posla da gazda kod kojega radi - nema problema sa inspekcijom.
3. Na windows ne ide garancija- tvoje je da ga zaštitiš kako znaš i umeš sa softverom koji želiš! I nije "maistor" budala nego ti!
4. Želiš da ti sve radi ! - pa neko će morati to da ti uradi s obzirom da ne znaš sam to da izvedeš, windows radi tako neaktiviran do 30 dana pa se posle toga neke funkcije ugase i ti imaš osakaćen windows sa naprimer : crnom pozadinom , smanjenim funkcijama , neki što se sam ugasi svakih sat vremena i slično.
5. s obzirom da je na forumu zabranjena piraterija - ni ja ti neću dati savet - zato postoji google- ja ću samo napisati KM Spico.

Izvini sto ne znas da citas sta pise, nisam ja kriva.
Gde sam ja to rekla da je majstor instalirao ista za dzaba? Instalirao je Windows 10 i uzeo 3.000 dinara koliko je rekao da to kosta. Platila sam uredno.
Kad sam trazila da se to instalira nisam se dogovarala oko roka vazenja instaliranog programa, podrazumeva se da radi duze od 6 meseci!
Nece niko biti otpusten jer je sam vlasnik servisa to i radio.
Nema potrebe da nista piraterises, ni ne treba mi tvoj savet, inace si bas "ljubazan" hvala.
Snaci cu se ja i bez tebe, srecom, internet postoji i mimo tebe.

odrao te je za instalaciju , jer je to samo jedna piratska verzija

ne moze da da garanciju jer sistem mozes zeznuti za par minuta

ja sam recimo prvi put brisao nek fajlove u sistem32

nisam znao a sta sam hteo time - ni sam ne znam

a i poneki update wina ponistava aktivaciju kms-a

sad je relativno lako sve nauciti , google i youtube daju skoro sve odgovore , ( do nivoa 7 , mozda i 8 ako racunamo do 10)

Lako je odrati nekog ko ne zna, a racuna na ljudsko postenje, jos uvek :malav:

..sta da radimo to je sto je, videcu hoce li hteti da odradi tu aktivaciju, jer ne bi imalo smisla da nece, a po meni bi trebao i sifru da da, kako bi
ja to ako bude potrebno sledeci put mogla da odradim sama...

Izvini sto ne znas da citas sta pise, nisam ja kriva.
Gde sam ja to rekla da je majstor instalirao ista za dzaba? Instalirao je Windows 10 i uzeo 3.000 dinara koliko je rekao da to kosta. Platila sam uredno.
Kad sam trazila da se to instalira nisam se dogovarala oko roka vazenja instaliranog programa, podrazumeva se da radi duze od 6 meseci!
Nece niko biti otpusten jer je sam vlasnik servisa to i radio.
Nema potrebe da nista piraterises, ni ne treba mi tvoj savet, inace si bas "ljubazan" hvala.
Snaci cu se ja i bez tebe, srecom, internet postoji i mimo tebe.
Original windows 10 licencirani košta oko 25000 dinara možda koji dinar više :)
Pa ti vidi ...
lepa naša srpska jezika baš me interesuje šta je pisac želeo da kaže?

Poslednja izmena:
Lako je odrati nekog ko ne zna, a racuna na ljudsko postenje, jos uvek :malav:

..sta da radimo to je sto je, videcu hoce li hteti da odradi tu aktivaciju, jer ne bi imalo smisla da nece, a po meni bi trebao i sifru da da, kako bi
ja to ako bude potrebno sledeci put mogla da odradim sama...

Pogledajte prilog 463742
ovo moraš imati na kućištu ako uzmeš original ako nema onda je piratska

- - - - - - - - - -

Ajde zivota ti ako mozes da me zaobidjes svojim pametnim&pismenim komentarima. Hvala.
sama si kriva kada kakiš bez papirra ...

Back