Da li Don Kihot spava u vama?

Sto se meni dize kosa od tih genijalaca koji tvrde da zene vodaju decu da bi izbegle redove. Posto sve imaju kome da ostave decu i nesto zavrse, je l... U rangu gluposti da ostaju i trudne da bi par meseci isle svuda preko reda.
Odbraniti svoje mesto u redu ili gradskom prevozu od zlih majki je strasno ozbiljna stvar.

joj da, ovo je odvratno. ne verujem kojom progresijom krece alauka na majke sa decom, samo je dovoljno da jedan progundja, ostali vec krecu sa istim prituzbama stosigaradjalakadnemasgdesanjim i imaosamijadecupasamcekaouredu.
balvani.

- - - - - - - - - -

ja sam jutros,bila bezobrazna u samousluzi,samo što je dptična kazala ja sam supruga od popa ,popadija nemogu da čekam u red,ma nemoj ,malo morgen.

e, nju bih slatko vratila na njeno mesto.
popadija :neutral:

Poslednja izmena:
Sve znam, niste mi dali savet nego ste mi davali isti savet u mnogo doza odjednom koje nisam uspela da preradim tako brzo, ako ti je jasno o čemu pišem draga moja Zlozi. :)
Ali noćas posle đavolijade koju sam preživela, izađoh iz kreveta poneta nekom novom snagom.

bio je onaj slucaj majke koja je branila cerku od momka, pa su nju na kraju optuzili za prekoracenje nuzne odbrane. ubila je boga u njemu nekom stanglom ili cime vec i nanela mu teske telesne povrede. ne znam kako se slucaj na kraju zavrsio i dal su je oslobodili optuzbe ili ne. ona je branila svoje dete, ali zasto bi neko rizikovao to isto radi nepoznate osobe (a u slucaju grmalja meni se jedino javlja da ga je moguce neutralistai teskim telesnim povredama). nas zakon ne dozvoljava ubistvo u slucaju odbrane zivota i imovine (to je valjda jedino sto valja kod amerikanaca) i ja prva izbegavam fizicke obracune bas zato sto u slucaju fizickog obracuna niko ne misli o nuznoj odbrani...i nema garancije da nekoga ne bih ubila. i pitanje je dal bih stala da napadac npr. padne ili bih nastavila da gazim po glavi, jer to je instinkt...kakvi zakoni, kakve gluposti.

kad sam bila klinka u osnovnoj bila sam introvertna...msm ja sam i sada takva. i bio je decak u odeljenju koji je tako trazio zrtve, povucenu decu, stidljivu, mirnu, decu koja se razlikuju od vecine. i zakacio se za mene...i jedno sam isla uz stepenice i on poceo da kevce iza mene i meni dopyzdi i samo kvrc u glavi okrenem se i gurnem ga. bili smo pri vrhu stepenica. da iza nisu bili neki drugi sleteo bi i moguce polomio cak i vrat (on se nije zaljuljao, on je poleteo niz stepenice). od tada mi vise rec nije rekao. ocu da kazem ubiti coveka je vrlo lako (kada vodi instinkt, a ne razum), mene cak i ne grize savest sto sam ga gurnula, a i da se polomio ne bi me bilo briga...sam pao, sam se ubio (uz moju malu pomoc :mrgreen:).

decak inace nije iz neke problematicne porodice bio. ali su ga roditelji toliko forsirali da je on izgleda pucao po savovima i trazio zrtve da se izivljava.

Poslednja izmena:
nema ni razloga da bude drugacije, perfektna. neces valjda snagu da trosis na ovakve stvari? :)
ovo je Forum, kao da je pa bitan za istinsko nerviranje, a na temi i nije bilo onako gadno kako ume da bude, dapace strasti nisu skliznule u vredjanje i cerupanje.
utehu i razumevanje si sigurno dobila od najblizih, od onih koji jedino i jesu tebi vazni. znam da bih, da se mojoj drugarici desilo ovo o cemu pises, sigurno prvo pruzila zagrljaj i mazenje, a bukvica o postupku kojim je to izazvala bi isla kasnije. zbog brige, ne zbog moralisanja,
Hvala draga Vitsi, tvoje reči mi zaista znače. Bilo je ružno ali establišment nije hteo da reaguje na neke uvrede upućene od jedne osobe,
pa sam shvatila da i u virtuelnom svetu nisu ista pravila za sve, a ja već imam dovoljno hijerarhije u realnom životu.
Tek, drusnula sam. Na kratko :)

- - - - - - - - - -

bio je onaj slucaj majke koja je branila cerku od momka, pa su nju na kraju optuzili za prekoracenje nuzne odbrane. ubila je boga u njemu nekom stanglom ili cime vec i nanela mu teske telesne povrede. ne znam kako se slucaj na kraju zavrsio i dal su je oslobodili optuzbe ili ne. ona je branila svoje dete, ali zasto bi neko rizikovao to isto radi nepoznate osobe (a u slucaju grmalja meni se jedino javlja da ga je moguce neutralistai teskim telesnim povredama). nas zakon ne dozvoljava ubistvo u slucaju odbrane zivota i imovine (to je valjda jedino sto valja kod amerikanaca) i ja prva izbegavam fizicke obracune bas zato sto u slucaju fizickog obracuna niko ne misli o nuznoj odbrani...i nema garancije da nekoga ne bih ubila. i pitanje je dal bih stala da napadac npr. padne ili bih nastavila da gazim po glavi, jer to je instinkt...kakvi zakoni, kakve gluposti.

kad sam bila klinka u osnovnoj bila sam introvertna...msm ja sam i sada takva. i bio je decak u odeljenju koji je tako trazio zrtve, povucenu decu, stidljivu, mirnu, decu koja se razlikuju od vecine. i zakacio se za mene...i jedno sam isla uz stepenice i on poceo da kevce iza mene i meni dopyzdi i samo kvrc u glavi okrenem se i gurnem ga. bili smo pri vrhu stepenica. da iza nisu bili neki drugi sleteo bi i moguce polomio cak i vrat (on se nije zaljuljao, on je poleteo niz stepenice). od tada mi vise rec nije rekao. ocu da kazem ubiti coveka je vrlo lako (kada vodi instinkt, a ne razum), mene cak i ne grize savest sto sam ga gurnula, a i da se polomio ne bi me bilo briga...sam pao, sam se ubio (uz moju malu pomoc :mrgreen:).

decak inace nije iz neke problematicne porodice bio. ali su ga roditelji toliko forsirali da je on izgleda pucao po savovima i trazio zrtve da se izivljava.

O tome sam htela da pišemo.
O momentu kad osobi kvrcne nešto i ne može da dozove racio već odreaguje impulsivno.
To je bila poenta.Baš to. Šta se tada desi sa pulsirajućim živcima?

O momentu kad osobi kvrcne nešto i ne može da dozove racio već odreaguje impulsivno.

nista razum ode na kafu, izlet ili popodnevnu dremku i pusti instinkt da se razracuna sa problemom. a on ce posle da cisti hao koji je ostavljen.
doduse ja nisma snosila nikakve snakcije zbog tog guranja, jer mislim da je krenulo u tom pravcu da se ne bi zavrsilo dobro po tog decaka, jer je bilo jos dece koju je maltretirao i to puno duze, nego mene.

on je napado verbalno misleci da mu niko nece odgovoriti, jer su drugi bili fizicki slabiji od njega devojcice i slabiji decaci. onda se preracunao...ybg, losa procena.

mislim da je caka u tome da te ljudi ostave na miru ako skontaju da si luda. osim ako ne naidjes na ludaka istog ko ti i ne poubijate se.

Poslednja izmena:
Ljudi nisam ljuta ni na koga, samo sam malo olabavila sa poslom od koga mi zavisi egzistencija u prepodnevnim satima, pa sam morala da presečem sebe jer ne umem da stanem sa ovim narkotikom koji se zove forum.
Očekivala sam da tema ide u pravcu razmatranja nekulture i nasilništva na našim prostorima ali vi ste moju temu doživeli kao razlog da me razapnete, sipate mi katran na glavu pa preko perje. Da mi taj događaj koji je inače bio užasan stres za mene učinite još težim.
Eto, kao što neko reče tema je univerzalna i nisam ja jedina arogancija u ovoj priči, mada ne poričem svoju krivicu u tom događaju ljudi su u svojim postovima išli toliko daleko da su smislili kako sam ja njega zapravo prva udarila kolicima pa je on morao da se brani.
Neobična pojava je zahuktavanje besa koji se na mene sručio ne znam iz kojih razloga. Obzirom da sam videla da su se stvari otele kontroli i da lavina koja se ruši ka meni ima ozbiljne posledice na moj mir i raspoloženje predložila sam game over.

A tek tada sam postala negativac.
Dakle eto sad na forumu imate Najvećeg negativca aroganciju i nevaspitanje koje ste ikada doživeli a to sam braćo JA:
Udrite. Tu sam sad. Istrpeću, neću se skloniti kao neka p.... kako me neko nazvao.

p.s. Da i evo povlačim reč za gašenje jer vidim da vam se ovde sviđa, samo olabavite malo sa govnima koja mi sipate na glavu jer moja arogantna ličnost to ne ume da trpi. Please.:bye:

Ne uzrujavaj se. Msm da je vecina zapravo htela da ti kaze da pazis sta i pred kim pricas i kakav nastup imas jer je budala svuda i jako su nekontrolisane, a takvi dogadjaji ti ne trebaju. Eskalacija nasilja nije samo ovde, tako je svuda. U nekim delovima Pariza bez problema mogu da te siluju na ulici niko zastati nece. Poenta price nije ko sta koga, vec use i u svoje kljuse. Previse si intezivno sve dozivela zato sto se svaka zrtva oseca krivom negde duboko u podsvesti ma sta god bilo u pitanju, i taj stav koji ti imas nije arogancija nego povredjenost, gorak ukus u ustima i ubedjivanje sebe da nisi kriva. Za batine nisi kriva, za bezobrazluk vrv jesi. Imas dovoljno godina da znas da se sranja u zivotu desavaju, pogresne procene i lose situacije desavaju. Nastavis dalje, objasnis sebi i pokusas da se pomiris sa tim. Ako ne, onda da se bar sto manje secas. Opusti se. Niko pomirljivo na to ne bi reagovao... dobila batine pa sta...

Poslednja izmena:
I da, jesu komentari u jednom trenutku postali neumesni i preterano ponavljani. Cak i sa moje strane. Zao mi je zbog toga. Msm da je to vise bilo u cilju svadjanja sa drugima, a preslo preko tvoje grbace.
Evo sa moje strane imas otvoreno izvinjenje, ako zelis ti ga prihvati.
Jeste ovo forum ali je krajnje idiotski stajati nekome na muku...

regujes kao uvredjeno dete:)
ali svi mi ponekad tako reagujemo, kad se suocimo sa necim teskim, i zatrazimo utehu i pomoc, a dobijemo ribanje ili ne dobijemo nista
ne znam dal moze covek ikad da se nauci da nista ne ocekuje od drugih:)
ja recimo uvek ocekujem pristojnost. najmanje. a ispostavi se da je i to ocekivanje preveliko..ponekad.
jesam sad skroz masila temu?
lelujam nesto od jutros..jedna mi recenica zvoni..i narusava mi ravnotezu..
Kako da ne bude uvredjena.
Neko je fizicki kaznio za njen "verbalni delikt" i umesto podrske okoline i javnog mnjenja,
dobija osudu i gazenje kao pikavac.
A tim stavom se nece spreciti dalje zlostavljanje slabijih od sebe.
To je tuga

ja nikad ne bi udario zensko, ali par puta sam im lomio retrovizore, lupao stakla, ulubio lim i tako to. ali to samo ako me npr. kokos umalo ne zgazi dok hodam trotoarom, kad izlazi u rikverc na cestu iz dvorista pa me ne pokupi dok setam i sl. tad je zaustavim i krenem da lupam gdje i cim stignem. i sta stignem. to radim cisto vaspitno, da im ne padne na pamet, mada znam da je uzaludno, jer kokosi nemaju pamet

- - - - - - - - - -

isto vrijedi i za muskarce, i njima sam lupao, ali pickice pobjegnu a zene se useru od straha pa samo stanu
Ako si stvarno to radio, razocarao si me

I da, jesu komentari u jednom trenutku postali neumesni i preterano ponavljani. Cak i sa moje strane. Zao mi je zbog toga. Msm da je to vise bilo u cilju svadjanja sa drugima, a preslo preko tvoje grbace.
Evo sa moje strane imas otvoreno izvinjenje, ako zelis ti ga prihvati.
Jeste ovo forum ali je krajnje idiotski stajati nekome na muku...
Hvala najlepše, glasu razuma.:)

Hvala draga Vitsi, tvoje reči mi zaista znače. Bilo je ružno ali establišment nije hteo da reaguje na neke uvrede upućene od jedne osobe,
pa sam shvatila da i u virtuelnom svetu nisu ista pravila za sve,
a ja već imam dovoljno hijerarhije u realnom životu.
Tek, drusnula sam. Na kratko :)

- - - - - - - - - -

to mora da sam bila ja...a establishment je morao reagirati u onom trenutku kad
nije prosla ni treca, cetvrta...tura licnog napada s tvoje strane...da ti pomogne malo
kad vec ne mozes sama...protiv nasilnika
jel tako?
znas ono sto su pobrisali...sto li su brisali pitam se, kad si bila tako korektna...jesi takva bila i u supermarketu, samo si zaboravila napisati?

da stvar bude crnja pojavili se drugi ljudi sa stavom slicnijim mom i umjesto da te tjeshe...jbga, desi se...
samo, vjerovala ili ne, moj stav o ovom sto se desilo nije nimalo lican
cak ni nakon svih tvojih pokusaja da pricu spustis na nivo licnog obrachuna
sve sto sam ti rekla rekla bi i rodjenoj sestri
s tom razlikom da moja sestra ipak nije u tolikom ego tripu oko piz.darija
tj puno je bolje socijalizirana
(ovo je sad skroz licno i zakljucak je koji sam izvela nakon nase...komunikacije na ovoj temi, prije nisam imala takvo misljenje, naprotiv)

no, ne brini nista, sad ce te tjesiti narednih 10tak strana
i sve ce doci na svoje mjesto
rekla bih ti i da ce tvoje uzburkane emocije splasnuti
ali nece
posto je sitni siledzija u tebi ipak ostao bez istinske satisfakcije.

eto, sad imas dovoljno materijala da jos malo plaches
dok ti kolege vidaju rane...i sve bo
dakle, racunaj da ovu turu chastim, kad je beg bio cicija :lol:

to mora da sam bila ja...a establishment je morao reagirati u onom trenutku kad
nije prosla ni treca, cetvrta...tura licnog napada s tvoje strane...da ti pomogne malo
kad vec ne mozes sama...protiv nasilnika
jel tako?
znas ono sto su pobrisali...sto li su brisali pitam se, kad si bila tako korektna...jesi takva bila i u supermarketu, samo si zaboravila napisati?

da stvar bude crnja pojavili se drugi ljudi sa stavom slicnijim mom i umjesto da te tjeshe...jbga, desi se...
samo, vjerovala ili ne, moj stav o ovom sto se desilo nije nimalo lican
cak ni nakon svih tvojih pokusaja da pricu spustis na nivo licnog obrachuna
sve sto sam ti rekla rekla bi i rodjenoj sestri
s tom razlikom da moja sestra ipak nije u tolikom ego tripu oko piz.darija
tj puno je bolje socijalizirana
(ovo je sad skroz licno i zakljucak je koji sam izvela nakon nase...komunikacije na ovoj temi, prije nisam imala takvo misljenje, naprotiv)

no, ne brini nista, sad ce te tjesiti narednih 10tak strana
i sve ce doci na svoje mjesto
rekla bih ti i da ce tvoje uzburkane emocije splasnuti
ali nece
posto je sitni siledzija u tebi ipak ostao bez istinske satisfakcije
eto, sad imas dovoljno materijala da jos malo plaches
dok ti kolege vidaju rane...i sve bo
dakle, racunaj da ovu turu chastim, kad je beg bio cicija :lol:

Tebe sam preležala noćas, kao dete male boginje :lol:

i mislim da vecinu krupnih ljudi sitniji iznerviraju svojim zvocanjem, jer to zvocanje vise zvuci kao izazov - aha, ja sam slabiji/a ako nesto pokusas ti si kriv samo zato sto si veci njanjanja...manji i slabiji to nekada koriste, kao sto i oni sa vecom snagom koriste istu. svako korisit oruzje koje ima, pa ko prezivi pise istoriju.

Back