Nasilje do smrti

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi je l' ja tripujem ili je clanaka u novinama gde je muz ubio zenu na raznorazne, uglavnom krajnje morbidne cak i za to nacine zenu, sve vise. Ili se o tome samo vise pise?

Pise se o onome sto ljudi vole da citaju.
A posto su ljudi (mislim globalno, ne samo u Srbiji) bahata i nezasita stoka, onda se pise o tome ko koga iebe, ko koga kolje, cime se kolju, koliko ko zaradjuje, ko nosi skuplje stvari i ostale gluposti.
Kad si poslednji put procitala nesto o Dzonu Karpenteru ili Klaudiju Abadu u novinama?

Pise se o onome sto ljudi vole da citaju.
A posto su ljudi (mislim globalno, ne samo u Srbiji) bahata i nezasita stoka, onda se pise o tome ko koga iebe, ko koga kolje, cime se kolju, koliko ko zaradjuje, ko nosi skuplje stvari i ostale gluposti.
Kad si poslednji put procitala nesto o Dzonu Karpenteru ili Klaudiju Abadu u novinama?

Meni je to morbidno, posebno sto smatram da o tome ne treba pisati.
A dobro takvi likovi vecini i nisu zanimljivi, ali to je druga tema.

Ljudi je l' ja tripujem ili je clanaka u novinama gde je muz ubio zenu na raznorazne, uglavnom krajnje morbidne cak i za to nacine zenu, sve vise. Ili se o tome samo vise pise?

Kolektivno nesvesno je na tom nivou, mada naravno da mediji oblikuju u određenoj meri ,,ukus nacije"
Dnevna štampa piše na tom nivou, pa imaš izbor između hvalospeva aktuelnih i pljuvačine bivših (bez ikakvog kritičkog stava) političara na nekoliko strana...Prošarano crnom hronikom u kojoj je na top 1 ubistvo žena, rame uz rame sa klincima budućim krimosima...A tamo negde na poslenjim stranama dotaknu se neke nesrećne porodice sa dna društvenog taloga koju s ljubavlju izvlače iz depresivne udžerice Ceca, Peca, Meca donoseći neke čokoladice i koka kole...
Mada, recimo ima i onih veselih magazina gde ćeš gledati poznate face ispeglane u fotošopu kako se drže za ruke u velelepnom enterijeru zatrpanom sfingama, konjima, Isusima, Ming vazama i persijskim tepisima-srećni u perspektivnm braku, a već u narednom broju oni su i dalje oni, ali u procesu srećnog razvoda...
Kako god okreneš, ne treba zanemariti našu realnost, ali ne treba ni gutati sve to smeće.
..........
O nasilju treba pisati, ali konstruktivno, kako bi spala koprena sa očiju javnosti. Ono što se servira o nasilju je uglavno izveštaj + izajve komšija & bliže rodbine, koji nisu reagovali kada je za to bilo vreme, a sada suze rone (ako već žrtva nije imala snage niti volje tokom niza godina šikaniranja). Treba nakon ubice pohapsiti i komšiluk koji ,,nije želeo da se meša" ;)

Žene su generalno osetljivije, nekada je lupis cepanicom a ona ustane i ode da radi. Danas ustane i hoće da se svadja a onda čovek mora da ponavlja postupak :malav:

Šalim se, no između redova ima istine, žene su hrabrije, a to u kombinaciji sa teškim zivotnim ek. soc. problemima ne završava na nižem verbalnom levelu, već je nasilje svakodnevno, svuda oko nas

Nece valjda objavljivati clanke o privrednom kriminalu... kad su spekulacije i prevare idealna poslovanja... Sto rek'o jednom jedan politicar - iz medija se moze steci utisak da se u nasoj zemlji lakse ljudi odlucuju da pobiju porodicu nego nesto da ukradu.

Pa da, danas svi fijuknuli od tih droZa, aditiva u hrani, muzike, mejstrim medija...
Eto nekada moje komšije pored roditeljske kuće P. i LJ. posvađaju se, P. ode do svinjca gde je imao neku šibu za disciplinovanje svinja, išiba LJ. ova se potom utiša ko beba kad kaki i više ne drami, doduše ima tehničkih problema sa sedenjem, ali to ide na drugi tabak.
I danas su živi, niko nikog nije ubio.

Mislim da je toga sve vise.Stres,neizvesnost,pritisci sa svih strana,bolesti,izopaceni mediji...sve to utice na psihu ljudi i razlog je sto ljudi masovno pucaju psihicki.I zene kao slabiji pol obicno stradaju iako sasvim neduzne.

Sve vise bracnih ubica :aha: Zato sto zene vise varaju nego ranije i stvaraju u muzevima ljubomoru :mrgreen:

Zato se ne zenim da ne dodjem u iskusenje :pop: :rotf:

A neke su previse zle ;)

Slazem se sa vecinom ovde, pisu vise da bi skrenuli temu sa drugih stvari.

Mada mi nije jasno zasto zene ostaju sa nasilnicima u kuci.
Vece su sanse da ce poginuti nego da ce se on smiriti.

Kad osetim nasilje u vezi odmah raskidam :manikir: da nebi pocio nesto sto ne zelim zbog Fufice :aha:

Najbolje sex bez veze bez obaveza - najbezbedniji :mrgreen: Kad udjes u neke dublje odnose postajes potencijalna zrtva svog partnera :rotf:

Mislim da sada toga ima vise. Bas sam pricala sa bakom, mamom... Nije se pre toliko pisalo ali se sazna ako se desi u blizini. A sada ne moras ni da citas novine, odes do pijace i cujes za krvoprolice u kraju.

Znaci pojedini od vas su toliki kreteni da uspevaju da i u ovim situacijama uspevaju da okrive zenu.

- - - - - - - - - -

Mislim da sada toga ima vise. Bas sam pricala sa bakom, mamom... Nije se pre toliko pisalo ali se sazna ako se desi u blizini. A sada ne moras ni da citas novine, odes do pijace i cujes za krvoprolice u kraju.

I ja isto takav utisak sticem.

Danas je od 100 zena, njih 650 su zrtve nasilja, po statistici B92....

Tako da bice prica koliko volis...

Skoro se desio svez sudar na raskrsnici, kombi i auto, autu smrskano nekih 20cm spreda, kombiju 10cm otpozadi, ali kombi ostao sa desne strane raskrsnice, a auto izasao skroz sa raskrsnice.

Idealna slika za gledanje ljudi...Saobracaja koliko volis, svi sto su prosli raskrsnicu lako vide kombi i njegova zadnja svetla slomljena, pa su razocarani i onda izvijaju glavu na najnemogucije nacine da vide drugi auto, jer je mnogo stakla na raskrsnici a nigde ocekivane gomile krvi i razlupanih automobila.

Stvarno je steta sto nemam kameru, cesto mi se desava , ili cesto ja osetim da ce biti , interesantnih momenata.
Ne mislim ovde na sudare, to ne moras biti ja da bi za mesec dana snimio 3,4...
Ali situacija smesnog izvijanja vratova po cenu da sam napravis sudar jer bukvalno ne gledas gde vozis i slicno...
Ili sokantno prelazenje ulice kad osoba stoji na sredini na beloj liniji , sto nije problem, nego je problem kad pocne da cima ucesnike u saobracaju automobile, hoce nece da predje potrci ili sta vec hoce...I na kraju je sekund falio da zavrsi pod autobusom...
A psiholoski ustvari bus je i problem, jer blenta se ne streca mnogo i prilicno je blentava i drska kad su automobili u pitanju , a kad vidi da prilazi bus ili kamion, hvata ga panika i onda kao pas ili pacov kad je u zamci, skace na neocekivanu stranu.

Da bi to snimio moras osetiti tih 5 sekundi pre sta ce da se desi...a to se moze ako pratis okolinu na drugaciji nacin od obicnog blejanja.

Sto se tice teme, mozes slobodno da ne brines, toliko se smanjio broj brakova da ces jos malo pa imati mnogo manje sanse da cujes da dvoje zive zajedno , a ne da se jos i tuku...

- - - - - - - - - -

Slazem se sa vecinom ovde, pisu vise da bi skrenuli temu sa drugih stvari.

Mada mi nije jasno zasto zene ostaju sa nasilnicima u kuci.
Vece su sanse da ce poginuti nego da ce se on smiriti.

Zato sto su probale sa jednim drugim i trecim, i svaki put one i naprave nasilje , tako da znaju da je to deo koji ide uz njih...
Da znas koliko modernih zena ima idol trenja u ljubavi, tj nije ljubav ako se ne svadjamo i ne ljubomorisemo znacajno...

nije to nikakva dramatichna istina. ubijaju i zzene muzeve na jposh morbidniji nachin pa kad se to objavi svi zakukaju kako je tome prethodilo maltretiranje, kuku lele manijak jedan..a kad muz ubije zenu, to je onako, iz chista mira? my ass,
u korenu vecine tih porodichnih brutalija je poremecaj obe strane,a sve vishe kompletno odsustvo zdravog razuma kod upravo zena. ne trpe sve one zlostavnaje kako se voli prikazati vec upravo suprotno, same iniciraju agresivnost nakon dugogodishnjeg psiholoshkog maltretriranja citave porodice. na kraju, predrasude o neznosti i osetljivosti su ih unapred nacinile zrtvama a ako saberesh statistiku koliko ih ima koje ubijaju sopstvenu decu, onda diskurs sa takvog polazishta gubi svaki smisao.

Pitaj decu uzrasta do 11 godina oba pola i videces da su zenska deca udarala samare decacima a decaci nisu tukli devojcice....u mnogo vecem broju nego sto se nadas...
Naravno onda krene prica samar je nista, skoro kao psovka i slicno....
To je zatucavanje u mozak, a ne ovo da su nezne...to uglavnom danas i nije istina, pre ce biti da su razmazene, a nezne tesko ces to naci...

Znaci pojedini od vas su toliki kreteni da uspevaju da i u ovim situacijama uspevaju da okrive zenu.

Ti mislis da su sve zene svetice :flert: ? Ne krivim zene neke zive sa pijanicom neke sa narkomanom neke sa nasilnikom koji voli da se tuce, neke sa robijasem ili kriminalcem ili makroom :mrgreen:

I onda u toj vezi nasilje je ocekivano :aha:

Zene krivim jer se pale na takve a onda kad im se desi ness ostale zene ih brane i opravdavaju

Ako u startu budes sa nekim siledzijom i ocekujes da ces sa njim ziveti mirno i bez nasilja grdno se varas - takvi samo glume na pocetku dok te zarobe u braku ili vezi :mrgreen:

Pitaj decu uzrasta do 11 godina oba pola i videces da su zenska deca udarala samare decacima a decaci nisu tukli devojcice....u mnogo vecem broju nego sto se nadas...
To je zatucavanje u mozak, a ne ovo da su nezne...to uglavnom danas i nije istina, pre ce biti da su razmazene, a nezne tesko ces to naci...
e to, a niko da se osvrne na sveopshtu agresivnost zenske populacije. apriori zrtve i sve im je oprosteno.

Ti mislis da su sve zene svetice :flert: ? Ne krivim zene neke zive sa pijanicom neke sa narkomanom neke sa nasilnikom koji voli da se tuce, neke sa robijasem ili kriminalcem ili makroom :mrgreen:

I onda u toj vezi nasilje je ocekivano :aha:

Zene krivim jer se pale na takve a onda kad im se desi ness ostale zene ih brane i opravdavaju

Ako u startu budes sa nekim siledzijom i ocekujes da ces sa njim ziveti mirno i bez nasilja grdno se varas - takvi samo glume na pocetku dok te zarobe u braku ili vezi :mrgreen:
Nisu svi siledzije van kuce. Zapravo vecina je jako fina van kuce.

Tacno je da su devojcice agresivnije od decaka, to se moram sloziti. Cesce se iz vrtica vrati izgreban i izujedan decak od strane devojcice nego obrnuto.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back