Stanovnici Republike Srpske masovno predali oružje

Posjedujete li ratno oružje?

  • da

  • ne


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Извини, а ко би ту ратовао, и са чим?

Све стране у БиХ, укључујући и Србију и Хрватску су разоружане.

А свако рођен од 1988. па надаље није служио војску, дакле није за рат.

Могли би једино да се кољу зубима.

Ti što nisu služili vojsku su najgori. Očas se nauči da se ubija.
 
Poštovani susjedi, iz razloga Vaše bolje informiranosti na ovoj temi trebate imati u vidu nekoliko šokantnih činjenica.

Očito je sve to tamo nečiji cilj:
Izmjenom Zakona o oružju i municiji Republike Srpske je propisana obaveza zamjene oružnog lista nakon svakih pet godina. Procedura nakon isteka petogodišnje dozvole podrazumijeva nabavu novoga ljiječničkog uvjerenja (pregled u isključivo Medicini rada = 100 KM), uvjerenja o nekažnjavanju (15 KM), uvjerenja da se protiv osobe ne vodi kazneni (15 KM), pa posebno za prekršajni postupak (15 KM), a također i novi obrazac (30KM + 20 KM taxa) + izmjene Zakona o porezu na osobno naoružanje kojim je precizirana godišnja poreska obveza na obični pištolj cal. 9mm od 50 KM. Znači uz prateće poštanske usluge bezmalo po 200 KM svakih pet godina + iznos primjerice petogodišnje porezne obveze od 250 KM. Registriranje novoga naoružanja podrazumijeva i obuku i vježbanje gađanja što sobom povlači dodatne troškove.
S druge strane, u Federaciji BiH ukupan trošak kod pribavljanja dozvole za posjed osobnog naoružanja iznosi (vjerovali ili ne) samo 5 KM takse za obrazac i to jednokratno. Jednom izdata dozvola je na snazi sve dok imatelj iste svojim postupanjem ne pruži zakonski osnov njezinom oduzimanju.
Dakle, stvarno vas idioti vode. Sami sebe razoružavate, a vehabije vam pred nosom prave teritorijalno i društveno zatvorene zajednice u koje čak ni policija ne zalazi.

Jeftinije je biti naoružan Srbin u Zagrebu, neg u "centru pravoga srpstva" Banjaluci.
 
Poslednja izmena:
Pa zašto srpski istoričari onda pišu o hrvatskim kraljevima?

Kakvi lažovi i antisrbi. :lol:

Smiješan si, dulesrbenda iz srbske Srbije.

Смешан си управо ти са својим глупавим и бесмисленим поређењем Твртка и Тита, средњевековне Босне (као несумњиво српске државе) са Титином Шугославијом.

А сад, пошто немаш ниједан једини аргумент, почео си да лупаш глупости.

Лепо, тиме само признајеш колико је твоја прича глупа и шупља...
 
Obeležena godišnjica zločina nad Srbima u Skelanima
Beta | 16. 01. 2015. - 16:38h | Komentara: 0

Kod Centralnog spomenika u Skelanima danas je služen parastos za 305 poginulih Srba iz tog mesta i okolnih sela, od kojih je 69 ubijeno na današnji dan pre 22 godine.



Jake muslimanske snage iz Srebrenice pod komandom Nasera Orića upale su 16. januara 1993. godine u zoru u srpska sela Kušići, Ćosići i Kalimanići, gde je, takodje, danas položeno cveće, a zatim u Skelane gde je ubijeno 69 Srba.



Polovina su bile žene, deca i starci, od kojih se četvoro još vodi kao nestalo.



Najmlađa žrtva bio je petogodišnji Aleksandar Dimitrijević, a tog dana ubijen je i njegov stariji 11-godišnji brat Radoslav.



Cveće na spomenik položio je izaslanik predsednika Republike Srpske Duško Četković, delagacija Vlade Srpske koju su činili ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović i ministar saobraćaja i veza Nedjo Trninić.



Četković je poručio da Republika Srpska neće odustati od zahteva da počinioci ovog zločina odgovaraju. Cveće na spomenik položile su i delegacija Boračka organizacije Republike Srpske, kao i delegacije opština iz regije Birča i iz Opštine Bajina Bašta, u Srbiji.




Poturicka gamad sere o Srebrenici
 

Back
Top