Дакле Сотони се смучило више да Богу титра јајица сваки дан.
Zašto ne pročitate ceo tekst da vidite koliko strpljenja je Bog pokazao prema Sotoni? Takvo strpljtenje samo Očeva ljubav pokazuje prema zabludelima.
Али то је Бог знао уместо да га је у старту уништио или да му је модификовао личност Он га је избацио у свемир.
Pa čekao je strpljivo da se pokaje. Zašto nije priznao grešku? Zašto je bio uporan i nastavio besmislen rat protiv autoritete Isusa Hrista?
Vi stelno prebacujete Bogu da On treba da modifikuje ličnost onoga koji neće da sebe menja! Pa to se zove silovanje! Da li razumete? Neko neće sebe da menja a Vi biste da ga silujete i da menjate!
Ne! Bog pruža svim svojim stvorenjima dovoljno vremena da svako od nas može da uvidi svoje nedostake i onda nam pruža mogućnost, opet nam daje dovoljno vremena, da sve te nedostke ispravimo (Božjom silom).
Dakle, Bog hoće da modifikuje grešnu ljudsku prirodu i On je to obećao da će učiniti za svakoga ko odluči da mu se vrati..
Eze 36:26 I daću vam novo srce, i nov ću duh metnuti u vas, i izvadiću kameno srce iz tela vašeg, i daću vam srce mesno.
Eze 36:27 I duh svoj metnuću u vas, i učiniću da hodite po mojim uredbama i zakone moje da držite i izvršujete.
Одговара Богу Сотона. Сотона му је изговор да мучи и убија људе уместо да је решио питање зла у старту.
Ne! Nije putanju da Bogu odgovara ovakav razvoj sitacije.
U pitanju je dobrobit čitavog svemira kroz svu večnost. Svako mora uvideti kuda vodi greh kada bi mu se dopustilo da se razvije. I mi sami ne bismo verovali da nismo često iskusili gorke posledice greha na svojoj koži. I šta smo zaključili? Zaključili smo da je greh strašan i da nas čini robovima, da kida najnežnije ljuske veze i da je Sotona nepopravljivi lažov i zlikovac ljudskog roda! On nema nimalo ljubavi prema nama, nudi nam greh samo da bi nas odvojio od Boga i kontrolisao i nalazi bolesno uživanje kada nanosi bol ljudima i Bogu uništavajući sve što može da uništi.
Imam utisak da ste izgubili slobodu... i da Vas sada pali anđeli muče i da nemate mogućnost da se oslobodite njihove kontrole.
Ali to ne mora ostati tako! Isus Hrist je pomagao i izdemoniziranim ljudima i pomoći će svakom ko se u mislima obrati svome Spasitelju za pomoć da se oslobodimo sila zla.
Recite u mislima svojim da Vam je žao zbog greha svojih i zahvalite Bogu što je kaznio Isusa Hrista da biste imali potpuno oproštenje!
Ako budete odlagali da se predate Bogu, Sotona može izdegradirati Vašu prirodu da više ne poželite da se vratite u nebesku porodicu.
Možete doći u to žalosno stanje da kao i Sotona ne samo da ne želite da se pokajete, već i da ne možete da se pokajete!
U pitanju je Vaš život i zato izaberite život a ne prolazna zadovoljstva jer će sve ovo uskoro proći.
Neće Vas Bog ostaviti na ovoj zemlji bez pomoći.
Mat 28:18 I pristupivši Isus reče im govoreći: Dade mi se svaka vlast na nebu i na zemlji.
Mat 28:19 Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime Oca i Sina i Svetog Duha,
Mat 28:20 Učeći ih da sve drže što sam vam zapovedao;
i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka veka. Amin.
A na novoj zemlji imaćete mogućnost da uživate u svom domu, sa svojom porodicom, decom, prijateljima...
KROZ SVA BESKRAJNA VREMENA VEČNOSTI