Господ проклиње смокву

Агарта

Poznat
Poruka
8.355
Да видимо...

‘Ujutro se vraćao u grad i ogladnje. Ugleda smokvu kraj puta i priđe k njoj, ali ne nađe na njoj ništa osim lišća pa joj kaže: Ne bilo više ploda s tebe dovijeka! I smokva umah usahnu. Vidjevši to, učenici se začude: Kako umah smokva usahnu!’ Matej 21:18-20

‘Sutradan su izlazili iz Betanije, a On ogladnje. Ugleda izdaleka lisnatu smokvu i priđe ne bi li na njoj što našao. Ali došavši bliže, ne nađe ništa osim lišća jer ne bijaše vrijeme smokvama. Tada reče smokvi: Nitko nikada više ne jeo s tebe! Čuli su to Njegovi učenici.’ Marko 11:12-14

'Pa što? Zar se toliko čudite što se je na Moju riječ osušila smokva? Zar Me možda niste vidjeli kako uskrisujem mrtve, ozdravljam gubave, vraćam vid slijepima, umnožavam kruh, stišavam oluje, gasim vatru? I vas začuđuje što sam osušio jednu smokvu?'

1. Има ли смоква слободну вољу? Према хришћанском учењу, човек је једино од божијих створења које има слободну вољу, зато одговара за своје поступке и пред Богом, који му је слободну вољу даровао. Животиње, а посебно биљке, ту одговорност немају! Па ипак, испада јадна смоква одговорна. Наравно, учење о слободној вољи (и њеном недостатку код звериња божијих)
2. Што би се Бог који је све иначе створио, се разметао... До сада сам бар мислио да је Isus из Библије (за кога веле да је био Син Божији, истовремено и сам Бог) био барем изнад тога. Рецимо кад га је ђаво кушао да демонстрира своје силе. А сад ето...
3. Како нерационално од Боga да тако расипа своју енергију. Ајде да је проклео све смокве, као његов Otac Јахве (који је истовремено и Христ) који није проклео само Еву, него и све жене... Но, биће да ипак у Библију није могла таква колизија са очигледном реалношћу (смоква је моје омиљено воће, обожавам смокве и не само ја...)
4. Видећете на крају линк где је то све само метафора на Синагогу, тадашњу Цркву у Јевреја, која је јалова... Е сад - колико неспособних и јалових има у Србији данас, мећимо... да кренемо од врха вла... добро де нећемо да после не буде ---...--- Рецимо да ја дођем, можда гладан, до дрвета неке воћке којој још није време да роди, сетим се оних које нећу да помињем, начисто pоludim и сипам сону киселину на то дрво које се сутра осуши ... Не бих ли онда био ... довршите сами :)
5. Но, изгледа да смоква није била јалова, него у то доба године не рађа. Дакле не само да је .... него има и проблема с когнитивним процесима...
6. Није ли Исус ипак погрешио уништивши смокву на правди Бога... хм... зар је Он могао да погреши? Па добро, ако је Свемоћан могао је и то.
7. Можда се то није ни догодило, можда је цела прича симболична (оно са јеврејском црквом). Па добро... Можда у историји није ни било Исуса из Назарета него је то све метафора за промене у Природи, још један одјек небројено много богова природних сезона и мистерија, који умиру и васкрсавају - рецимо Хорус, Атис... Што да не, важи се за мене...

А ко воли објашњења, еве му:
http://www.akademijavjecnogproljeca.org/rijec/rijec_cuda_isusproklinjesmokvu.html

Poslednja izmena od moderatora:
атестирани толко добро виде да им неопходни телескопи и микроскопи.
атестирани толко добро чују да им ни појачала не помажу.
све знају ал им ниш јок јасно...сем пролива.

Poslednja izmena:
OOO NENAUCENI I ZLONAMERNI NZNATE STA RADITE I POKUSVATE

Smokva je VEc imala lisce. A kada smokva ima lisce, onda su njeni plodovi narasli i oni su vec u prvoj fazi kada mogud a se koriste za jelo.

Iako ne skroz zreli, mogu da se jedu u toj fazi i ukusni su i ljudi ih tada isto jedu, jer imaju poseban ukus, koji kasnije nemaju.

Medjutim, ova smokva je imala lisce a nije imala plodove.

Sto znaci da je bila bezrodna.

Jalova.

Danas imamo razne mogucnosti da vizuelno predstavimo nesto sto zelimo da kazemo ljudima.

Isus je na ovaj nacin ucinio ono sto cini svaki vrtlar, drvo koje postane jalovo, posluzi za ogrev.

I ssadi se novo.

Ovako je isus pokazao vizuelno, ako Izrailj ne pocne da nosi rodove, bice odbacen kao ova smokva.

Ne samo Izrailj, vec svaki ko ne donosi duhovne rodove, pojedinac ili crkva, bice odbaceni.

Eto to je sve...nemas potrebe za paniku i napad na Hrista i hriscane samo zbog vaseg neznanja...

Poslednja izmena:
OOO GLASNICE
Isus nije bio nikakav vrtlar on vidi smokvu pored puta i proklinje je jer nema rod, nit je koristi za ogrev niti je u njegovom vrtu, to je smokva krajputasica. On je ocigledno ljut i gladan..." i u tekstu pise "ne bijase vreme smokvama'' pa sto nam ti izigravas nekog botanicara?

Intersantno je kako price iz biblije koje ti se svidjaju predstavljas kao istinite a u onima koji i tebi deluju "nidje veze" nalazis skrivenu poruku....Kao ti znas sta je on Izraiju hteo da kaze :roll: covek popizdeo jer nije bilo smokava kad im vreme nije i to je to :lol:

OOO GLASNICE
Isus nije bio nikakav vrtlar on vidi smokvu pored puta i proklinje je jer nema rod, nit je koristi za ogrev niti je u njegovom vrtu, to je smokva krajputasica. On je ocigledno ljut i gladan..." i u tekstu pise "ne bijase vreme smokvama'' pa sto nam ti izigravas nekog botanicara?

Intersantno je kako price iz biblije koje ti se svidjaju predstavljas kao istinite a u onima koji i tebi deluju "nidje veze" nalazis skrivenu poruku....Kao ti znas sta je on Izraiju hteo da kaze :roll: covek popizdeo jer nije bilo smokava kad im vreme nije i to je to :lol:

OOoo pa treba li da crtam ljudi, sta se dogadja sa vasim kapacitetom shvatanja???

NE BIJASE VREME SMOKVAMA ZNACI DA ONE NISU JOS SAZRELE DA SE OBERU.

Ali trebas da znas da kada smokva ima lische vec ima plod koji se jede iako jos nije potpuno sazreo.

Kod smokve prvo naraste plod pa onda dodje lisce.

Ova smokva je imal lisce kaze, ali nije imala ploda.

Mt 21:18 A ujutru, vraćajući se u grad, ogladne.
Mt 21:19 I ugledavši smokvu jednu kraj puta dodje k njoj, i ne nadje ništa na njoj do lišće samo, i reče joj: Da nikad na tebi ne bude roda do veka. I odmah usahnu smokva.

Rodna smokva koja vec ima lisca, ima u najvece plodove na sebi, inace je jelaova ako nema.

Sto zanci daje bila jalova jer je vec trebala da ima plod koji je mogao da se jede.

Nigde nisam rekao da je Isus vrtlar.

Barem svaka i malo inteligentna osoba to moze da vidi gore u mom zadnjem pisanju.

Nego Isus je postuio kao sto bi postupio vrtlar.
On bi unistio drvo i iskoristio ga za jos jedino sto moze da se iskoristui, za vatru i posadio bi na to emsto novo.

Isus ga nije iskoristio za vatru ali ga je unistio.

Nije unstio zdravo drvo koje radja ilid rvo sa rodovima.

I to si mogao jasno da vidis u mom azdnjem psianju.

Isus je na ovaj n nacin dao ucenicima vizualnu poruku.

Izrailj ce tako proci, bice odbacen ako ne rodi prave rodove.

Svaki hriscanin i svaka crkva ce tako proci koja ne daje prave rodove.

Da li sada mozes da ukapiras ili ti istina ne odgovara pa izvrces?

Poslednja izmena:
Isus je na ovaj n nacin dao ucenicima vizualnu poruku.

Izrailj ce tako proci, bice odbacen ako ne rodi prave rodove.

Svaki hriscanin i svaka crkva ce tako proci koja ne daje prave rodove.

Mat 3:10 Već i sekira kod korena drvetu stoji; svako dakle drvo koje ne rađa dobar rod, seče se i u oganj baca.

KONTEKST

Mat 3:1 U ono pak doba dođe Jovan krstitelj, i učaše u pustinji judejskoj.
Mat 3:2 I govoraše: Pokajte se, jer se približi carstvo nebesko.
Mat 3:3 Jer je to onaj za koga je govorio prorok Isaija gde kaže: Glas onog što viče u pustinji: Pripravite put Gospodu, i poravnite staze Njegove.
Mat 3:4 A Jovan imaše haljinu od dlake kamilje i pojas kožan oko sebe; a hrana njegova beše skakavci i med divlji.
Mat 3:5 Tada izlažaše k njemu Jerusalim i sva Judeja, i sva okolina jordanska.
Mat 3:6 I on ih krštavaše u Jordanu, i ispovedahu grehe svoje.
Mat 3:7 A kad vide (Jovan) mnoge fariseje i sadukeje gde idu da ih krsti, reče im: Porodi aspidini! Ko kaza vama da bežite od gneva koji ide?
Mat 3:8 Rodite dakle rod dostojan pokajanja.
Mat 3:9 I ne mislite i ne govorite u sebi: Imamo oca Avrama; jer vam kažem da može Bog i od kamenja ovog podignuti decu Avramu.
Mat 3:10 Već i sekira kod korena drvetu stoji; svako dakle drvo koje ne rađa dobar rod, seče se i u oganj baca.
Mat 3:11 Ja dakle krštavam vas vodom za pokajanje; a Onaj koji ide za mnom, jači je od mene; ja nisam dostojan Njemu obuću poneti; On će vas krstiti Duhom Svetim i ognjem.
Mat 3:12 Njemu je lopata u ruci Njegovoj, pa će otrebiti gumno svoje, i skupiće pšenicu svoju u žitnicu, a plevu će sažeći ognjem večnim.

Poslednja izmena:
Joh 15:1 Ja sam pravi čokot, i Otac je moj vinogradar;
Joh 15:2 Svaku lozu na meni koja ne rađa roda odseći će je; i svaku koja rađa rod očistiće je da više roda rodi.
Joh 15:3 Vi ste već očišćeni rečju koju vam govorih.
Joh 15:4 Budite u meni i ja ću u vama. Kao što loza ne može roda roditi sama od sebe, ako ne bude na čokotu, tako i vi ako na meni ne budete.
Joh 15:5 Ja sam čokot a vi loze; i koji bude u meni i ja u njemu on će roditi mnogi rod; jer bez mene ne možete činiti ništa.
Joh 15:6 Ko u meni ne ostane izbaciće se napolje kao loza, i osušiće se, i skupiće je, i u oganj baciti, i spaliti.
Joh 15:7 Ako ostanete u meni i reči moje u vama ostanu, šta god hoćete ištite, i biće vam.
Joh 15:8 Tim će se Otac moj proslaviti, da rod mnogi rodite; i bićete moji učenici.
Joh 15:9 Kao što Otac ima ljubav k meni, i ja imam ljubav k vama; budite u ljubavi mojoj.
Joh 15:10 Ako zapovesti moje uzdržite ostaćete u ljubavi mojoj, kao što ja održah zapovesti Oca svog i ostajem u ljubavi Njegovoj.

Isus Hrist

Mat 5:20 Jer vam kažem da ako ne bude veća pravda vaša nego književnika i fariseja, nećete ući u carstvo nebesko.

Mi smo videli da je slične reči Isus uputio i uglednom svešteniku, članu sinedriona - Nikodimu...

Joh 3:1 Beše pak čovek među farisejima, po imenu Nikodim, knez jevrejski.
Joh 3:2 Ovaj dođe k Isusu noću i reče Mu: Ravi! Znamo da si ti učitelj od Boga došao; jer niko ne može čudesa ovih činiti koja ti činiš ako nije Bog s njim.
Joh 3:3 Odgovori Isus i reče mu: Zaista, zaista ti kažem: ako se ko nanovo ne rodi, ne može videti carstvo Božije.
Joh 3:4 Reče Nikodim Njemu: Kako se može čovek roditi kad je star? Eda li može po drugi put ući u utrobu matere svoje i roditi se?
Joh 3:5 Odgovori Isus: Zaista, zaista ti kažem: ako se ko ne rodi vodom i Duhom, ne može ući u carstvo Božije.
Joh 3:6 Šta je rođeno od tela, telo je; a šta je rođeno od Duha, duh je.
Joh 3:7 Ne čudi se što ti rekoh; valja vam se nanovo roditi.
Joh 3:8 Duh diše gde hoće, i glas njegov čuješ, a ne znaš otkuda dolazi i kuda ide; tako je svaki čovek koji je rođen od Duha.
Joh 3:9 Odgovori Nikodim i reče Mu: Kako može to biti?
Joh 3:10 Isus odgovori i reče mu: Ti si učitelj Izrailjev, i to li ne znaš?
Joh 3:11 Zaista, zaista ti kažem da mi govorimo šta znamo, i svedočimo šta videsmo, i svedočanstvo naše ne primate.
Joh 3:12 Kad vam kazah zemaljsko pa ne verujete, kako ćete verovati ako vam kažem nebesko?
Joh 3:13 I niko se ne pope na nebo osim koji siđe s neba, Sin čovečiji koji je na nebu.
Joh 3:14 I kao što Mojsije podiže zmiju u pustinji, tako treba Sin čovečiji da se podigne.
Joh 3:15 Da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni:
Joh 3:16 Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.
Joh 3:17 Jer Bog ne posla Sina svog na svet da sudi svetu, nego da se svet spase kroza Nj.
Joh 3:18 Koji Njega veruje ne sudi mu se, a koji ne veruje već je osuđen, jer ne verova u ime Jedinorodnog Sina Božijeg.
Joh 3:19 A sud je ovaj što videlo dođe na svet, i ljudima omile većma tama negoli videlo; jer njihova dela behu zla.
Joh 3:20 Jer svaki koji zlo čini mrzi na na videlo i ne ide k videlu da ne pokaraju dela njegova, jer su zla.
Joh 3:21 A ko istinu čini ide k videlu, da se vide dela njegova, jer su u Bogu učinjena.

Ako je ovaj sveštenik, koji je svaki put branio i odbranio Isusa kada su pokušali da ga osude u Sinedrionu, morao da se kao grešnik ponizi i "nanovo rodi", vodom i Duhom, onda to moraju i svi drugi grešnici.

Joh 3:5 Odgovori Isus: Zaista, zaista ti kažem: ako se ko ne rodi vodom i Duhom, ne može ući u carstvo Božije.

Poslednja izmena:
Samo konstantno ruganje i omalovažavanje Isusa Hrista na ovom forumu!?

Hajmo da čitamo dalje Božju reč...

Luk 13:1 U to vreme, pak, dođoše neki i kazaše za Galilejce kojih krv pomeša Pilat sa žrtvama njihovim.
Luk 13:2 I odgovarajući Isus reče im: Mislite li da su ti Galilejci bili najgrešniji od svih Galilejaca, jer tako postradaše?
Luk 13:3 Ne, kažem vam, nego ako se ne pokajete, svi ćete tako izginuti.
Luk 13:4 Ili onih osamnaest što na njih pade kula siloamska i pobi ih, mislite li da su oni najkrivlji bili od svih Jerusalimljana?
Luk 13:5 Ne, kažem vam, nego ako se ne pokajete, svi ćete tako izginuti.
Luk 13:6 Kaza im pak ovu priču: Jedan čovek imaše smokvu usađenu u svom vinogradu, i dođe da traži roda na njoj, i ne nađe.
Luk 13:7 Onda reče vinogradaru: Evo treća godina kako dolazim i tražim roda na ovoj smokvi, i ne nalazim; poseci je, dakle, zašto zemlji da smeta?
Luk 13:8 A on odgovarajući reče mu: Gospodaru! Ostavi je i za ovu godinu dok okopam oko nje i obaspem gnojem;
Luk 13:9 Pa da ako rodi: Ako li ne, poseći ćeš je na godinu.

Primetite milost Božju sa Njegovom neposlušnim narodom koji ne donosi rod.

Bog dugo trpi i čeka da se narod pokaje...

ALI VREME MILOSTI IMA KRAJ

nemojte odlagati da se predate Bogu! Nemojte odlagati da se potpuno vratite Bogu. Nemojte odlagati da priznate grehe i da se pokajete.

Pokajanje
Priznanje

Mnogi su odlagali, odlagali i na kraju su prešli grenicu milosti...

OTIŠLI SU SA OVOGA SVETA BEZ VERE I BEZ NADE U VEČNI ŽIVOT

Zar ćete odbaciti večni život radi prolaznih zadovoljstava?

???

Poslednja izmena:
Šta će biti sa vernim Hristovim sledbenicima?

Rev 7:9 Po tom videh, i gle, narod mnogi, kog ne može niko izbrojati, od svakog jezika i kolena i naroda i plemena, stajaše pred prestolom i pred Jagnjetom, obučen u haljine bele, i palme u rukama njihovim.
Rev 7:10 I povikaše glasom velikim govoreći: Spasenje Bogu našem, koji sedi na prestolu, i Jagnjetu.

Svi oni će imati stan u Novom Jerusalimu...

...

Poslednja izmena:
...

Novi Jerusalim opisan u Starom zavetu

Isa 65:17 Jer, gle, ja ću stvoriti nova nebesa i novu zemlju, i šta je pre bilo neće se pominjati niti će na um dolaziti.
Isa 65:18 Nego se radujte i veselite se doveka radi onog što ću ja stvoriti; jer gle, ja ću stvoriti Jerusalim da bude veselje i narod njegov da bude radost.
Isa 65:19 I ja ću se veseliti radi Jerusalima, i radovaću se radi naroda svog, i neće se više čuti u njemu plač ni jauk.
Isa 65:20 Neće više biti onde malog deteta ni starca koji ne bi navršio dana svojih; jer će dete umirati od sto godina, a grešnik od sto godina biće proklet.
Isa 65:21 I oni će graditi kuće i sedeće u njima; i sadiće vinograde i ješće rod njihov.
Isa 65:22 Neće oni graditi a drugi se naseliti, neće saditi a drugi jesti, jer će dani narodu mom biti kao dani drvetu, i izabranicima će mojim ovetšati dela ruku njihovih.

U gradu će spaseni imati stan, ali na Novoj zemlji će graditi kuće i živeti u njima sa svojom porodicom.

Takođe će spaseni posećivati sve svetove!

(imaćemo priliku da govorimo o svom iskustvu... ličnom iskustvu koje smo proživeli)

Novi Jerusalim opisan u Novom zavetu

Rev 21:1 I videh nebo novo i zemlju novu; jer prvo nebo i prva zemlja prođoše, i mora više nema.
Rev 21:2 I ja Jovan videh grad sveti, Jerusalim nov, gde silazi od Boga s neba, pripravljen kao nevesta ukrašena mužu svom.
Rev 21:3 I čuh glas veliki s neba gde govori: Evo skinije Božije među ljudima, i živeće s njima, i oni će biti narod Njegov, i sam Bog biće s njima Bog njihov.
Rev 21:4 I Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovih, i smrti neće biti više, ni plača, ni vike, ni bolesti neće biti više; jer prvo prođe.
Rev 21:5 I reče Onaj što seđaše na prestolu: Evo sve novo tvorim. I reče mi: Napiši, jer su ove reči istinite i verne.
Rev 21:6 I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava.
Rev 21:7 Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.
Rev 21:8 A strašljivima i nevernima i poganima i krvnicima, i kurvarima, i vračarima, i idolopoklonicima, i svima lažama, njima je deo u jezeru što gori ognjem i sumporom; koje je smrt druga.
Rev 21:9 I dođe k meni jedan od sedam anđela koji imahu sedam čaša napunjenih sedam zala poslednjih, i reče mi govoreći: Hodi da ti pokažem nevestu, Jagnjetovu ženu.
Rev 21:10 I odvede me u duhu na goru veliku i visoku, i pokaza mi grad veliki, sveti Jerusalim, gde silazi s neba od Boga,
Rev 21:11 I imaše slavu Božiju; i svetlost njegova beše kao dragi kamen, kao kamen jaspis svetli,
Rev 21:12 I imaše zid veliki i visok, i imaše dvanaestora vrata, i na vratima dvanaest anđela, i imena napisana, koja su imena dvanaest kolena Izrailjevih.
Rev 21:13 Od istoka vrata troja, i od severa vrata troja, od juga vrata troja, i od zapada vrata troja.
Rev 21:14 I zid gradski imaše dvanaest temelja, i na njima imena dvanaest apostola Jagnjetovih.
Rev 21:15 I onaj što govoraše sa mnom, imaše trsku zlatnu da izmeri grad i vrata njegova i zidove njegove.
Rev 21:16 I grad na četiri ugla stoji, i dužina je njegova tolika kolika i širina. I izmeri grad trskom na dvanaest hiljada potrkališta: dužina i širina i visina jednaka je.
Rev 21:17 I razmeri zid njegov na sto i četrdeset i četiri lakta, po meri čovečijoj, koja je anđelova.
Rev 21:18 I beše građa zidova njegova jaspis, i grad zlato čisto, kao čisto staklo.
Rev 21:19 I temelji zidova gradskih behu ukrašeni svakim dragim kamenjem: prvi temelj beše jaspis, drugi safir, treći halkidon, četvrti smaragd,
Rev 21:20 Peti sardoniks, šesti sard, sedmi hrisolit, osmi viril, deveti topaz, deseti hrisopras, jedanaesti jakint, dvanaesti ametist.
Rev 21:21 I dvanaest vrata, dvanaest zrna bisera: svaka vrata behu od jednog zrna bisera: i ulice gradske behu zlato čisto, kao staklo presvetlo.
Rev 21:22 I crkve ne videh u njemu: jer je njemu crkva Gospod Bog Svedržitelj, i Jagnje.
Rev 21:23 I grad ne potrebuje ni sunce ni mesec da svetle u njemu; jer ga slava Božija prosvetli, i žižak je njegov Jagnje.
Rev 21:24 I narodi koji su spaseni hodiće u videlu njegovom, i carevi zemaljski doneće slavu i čast svoju u njega.
Rev 21:25 I vrata njegova neće se zatvarati danju, jer onde noći neće biti.
Rev 21:26 I doneće slavu i čast neznabožaca u njega.
Rev 21:27 I neće u njega ući ništa pogano, i što čini mrzost i laž, nego samo koji su napisani u životnoj knjizi Jagnjeta.

Rev 22:1 I pokaza mi čistu reku vode života, bistru kao kristal, koja izlažaše od prestola Božijeg i Jagnjetovog.
Rev 22:2 Nasred ulica njegovih i s obe strane reke drvo života, koje rađa dvanaest rodova dajući svakog meseca svoj rod; i lišće od drveta beše za isceljivanje narodima.
Rev 22:3 I više neće biti nikakve prokletinje; i presto Božji i Jagnjetov biće u njemu; i sluge Njegove posluživaće Ga.
Rev 22:4 I gledaće lice Njegovo, i ime Njegovo biće na čelima njihovim.
Rev 22:5 I noći tamo neće biti, i neće potrebovati videla od žiška, ni videla sunčanog, jer će ih obasjavati Gospod Bog, i carovaće va vek veka.
Rev 22:6 I reče mi: Ovo su reči verne i istinite, i Gospod Bog svetih proroka posla anđela svog da pokaže slugama svojim šta će biti skoro.
Rev 22:7 Evo ću doći skoro: Blago onome koji drži reči proroštva knjige ove.
Rev 22:8 I ja Jovan videh ovo i čuh; i kad čuh i videh, padoh da se poklonim na noge anđela koji mi ovo pokaza.
Rev 22:9 I reče mi: Gle, nemoj, jer sam i ja sluga kao i ti i braća tvoja proroci i oni koji drže reči proroštva knjige ove. Bogu se pokloni.
Rev 22:10 I reče mi: Ne zapečaćavaj reči proroštva knjige ove; jer je vreme blizu.
Rev 22:11 Ko čini nepravdu, neka čini još nepravdu; i ko je pogan, neka se još pogani; i ko je pravedan, neka još čini pravdu; i ko je svet neka se još sveti.
Rev 22:12 I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po delima njegovim.
Rev 22:13 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, Prvi i Poslednji.
Rev 22:14 Blago onome koji tvori zapovesti Njegove, da im bude vlast na drvo života, i da uđu na vrata u grad.
Rev 22:15 A napolju su psi i vračari i kurvari i krvnici i idolopoklonici i svaki koji ljubi i čini laž.
Rev 22:16 Ja Isus poslah anđela svog da vam ovo posvedoči u crkvama. Ja sam koren i rod Davidov, i sjajna zvezda Danica.
Rev 22:17 I Duh i nevesta govore: Dođi. I koji čuje neka govori: Dođi. I ko je žedan neka dođe, i ko hoće neka uzme vodu života za badava.
Rev 22:18 Jer svedočim svakome koji čuje reči proroštva knjige ove; ako ko dometne ovome, Bog će nametnuti na njega zla napisana u knjizi ovoj;
Rev 22:19 I ako ko oduzme od reči knjige proroštva ovog, Bog će oduzeti njegov deo od knjige života, i od grada svetog, i od onog što je napisano u knjizi ovoj.
Rev 22:20 Govori Onaj koji svedoči ovo: Da, doći ću skoro! Amin. Da, dođi, Gospode Isuse.
Rev 22:21 Blagodat Gospoda našeg Isusa Hrista sa svima vama. Amin.

Poslednja izmena:
OOO NENAUCENI I ZLONAMERNI NZNATE STA RADITE I POKUSVATE

Smokva je VEc imala lisce. A kada smokva ima lisce, onda su njeni plodovi narasli i oni su vec u prvoj fazi kada mogud a se koriste za jelo.

Iako ne skroz zreli, mogu da se jedu u toj fazi i ukusni su i ljudi ih tada isto jedu, jer imaju poseban ukus, koji kasnije nemaju.

Medjutim, ova smokva je imala lisce a nije imala plodove.

Sto znaci da je bila bezrodna.

Jalova.

Danas imamo razne mogucnosti da vizuelno predstavimo nesto sto zelimo da kazemo ljudima.

Isus je na ovaj nacin ucinio ono sto cini svaki vrtlar, drvo koje postane jalovo, posluzi za ogrev.

I ssadi se novo.

Ovako je isus pokazao vizuelno, ako Izrailj ne pocne da nosi rodove, bice odbacen kao ova smokva.

Ne samo Izrailj, vec svaki ko ne donosi duhovne rodove, pojedinac ili crkva, bice odbaceni.

Eto to je sve...nemas potrebe za paniku i napad na Hrista i hriscane samo zbog vaseg neznanja...

Е мој 'ришћанине...
Ти беше породичан човек... није никакво копање по твом животу, само се сећам да си једном поменуо како запостављаш укућане због мисионарења по форуму :lol:
Дакле не улазим у твоју интиму, само ћу те питати два питања:
1. Рецимо да твоје дете наиђе на сасвим олисталу смокву, покажете, ти убереш, једва исчупавши плод који је сасвим тврд и цури с месте где је била гранчица она беличаста смола. Ти ћеш дати то твом детету, јер како велиш ође смоква је олистала, ерго плодови могу да се једу...
2. Рецимо да твоје дете види сасвим олисталу смокву, ти му кажеш да убере пар смокава (плодова), а оно каже да нема ништа, евентуално неки мало већи пупољак... ти ћеш га издеветати зато што лаже, а то је смртни грех :lol:

Ајде бре, имам смокву испод прозора, она је сасвим олистала у мају, а нема јестивих плодова барем до краја августа. Та конкретна смоква, а и много других, неке можда роде и крајем јуна, али сигурно постоји период кад имају само лишће, као и свако дрво.

И ти то добро знаш, у свакодневном животу. То је оно што велим - апологети хришћанства су углавном (част изузецима као што је Слуга Његов) сасвим логични у свакодневном животу, рецимо на пијаци, али кад треба да бране непогрешивост Библије и да доказују да су нелогичности хришћанства ипак логичне, спремни су на негирање најсвакодневније реалности.

Back