[Ne_Vazim_Se];28042613:
zapravo, dokazano je da je stepen religioznosti usko povezan sa stepenom siromashtva, bash kao i stepen kriminala.
iliti, shto je zemlja siromashnija ljudi vishe veruju u boga i vishe sr*nja prave.
@tema: pa ochigledo smo se malo opametili... malo.
Licno poznajem puno siromasnih porodica (citaj : nemaju ni za fasadu, a ves masina im je iz doba titoizma) koje decu uce humanim vrednostima kao i konceptom toga da ne budu pohlepni, odnosno da budu moralno vaspitani.
Religioznost (to je termin?) ne mora biti usko povezana s stepenom materijalnog smisla siromastva (na sta se verovatno odnosio i komentar). Tu ne postoji paralela niti grafikon koji bi mogao da izmeri neciju "religioznost", ali moguce je utvrditi covecije zadovoljstvo stecenim. S druge strane nekim od porodica koje nisu imucnije u odnosu na drzavni standard za dati grad/naselje materijalno bogatstvo ne znaci skoro pa nista, vec cene neke druge vrednosti koje su podjednako realne iako nisu podjednako rasprostranjene. Vrednosti u smislu vrlina, naravno.
Nazalost, poznajem i puno siromasnih ljudi koji su se pod uticajem loseg drustva i/ili bezanjem od surove realnosti okrenuli ka pljackanju, odnosno su zrtve kriminalnih organizacija koje koriste iste mladice za svoje prljave poslove, najcesce u domenu rata za teritoriju oko narkotika.
Ipak, bogatije porodice su te koje ce manje da veruju upravo iz razloga zato sto su se najverovatnije nakrali od siromasnih, na ovaj ili onaj nacin.

Takvim ljudima etika nije jaca strana.
------
Sto se tice teme
nepostojibog i Nauka > Religija, molim upucene da se obrate Tesli i Newton-u sa tom informacijom. Hvala.

0000
Sto se tice teme, osoba koja je otvorila istu je apsolutno u pravu sa konstatacijom s obzirom da sam i ja jedna od osoba koja se krece medju ljudima i cesto imam priliku da priupitam stavove o religiji, odnosno o organizovanoj religiji i uopstenoj temi o Bogu. Decica, uglavnom, smatraju da je nauka spas, a da je Hriscanstvo, recimo, krivo za krstaske ratove. Naravno, decici je potrebno ukazati da je potrebno da prave razliku izmedju religije, organizovane religije kao i termina "Bog" ukoliko zele da ovladaju znanjem o Hriscanstvu, ali s obzirom da to "ne daje 'leba", sto stoji od pamtiveka, ne opredeljuju se na taj put s obzirom da sebe stavljaju pred svrsen cin nesposobnosti da se upute u tendenciju za bezgresnim nacinom zivota.
No, ipak, postoje i deca koja su uveliko veoma verni konceptu SPC sto me na drugom delu plasi s obzirom da je stanje uveliko korumpirano kada je rec o toj organizaciji koja se vise bavi politikom i rimokatolicanstvom nego li samim ljudima, sto je i fundamentalni faktor samog Hriscanstva.
Tvrdnje da nauka i religija nisu kompatibilne je kao i tvrdnja da covek nije kompleksno bice koje moze da veruje uprkos se vodeci cinizmom, odnosno naucnim skepticizmom.