Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ko je teta, koga predstavlja?

Rasterati oblake jeste moguce, ali pitam kakve veze to ima sa nasim poplavama?
I zasto su oni koji ne veruju u teoriju harpa kod nas glupi i budale?

Маро, да ли ти је пало на памет да ако неко може да растера облаке, онда, ваљда, може и да их сконцентрише?

Kod mene komarci ....
"K'o rode ...."

Večeras sam već 2x prskala ali ih opet ima .... U oči skaču ...

Имам и ја комарце, али то је овде свакодневна појава. Него, наврли ми синоћ паукови у стан, то већ није свакодневна појава. И то они "кожасти", што крцну под ногом.

Šta je bre ovo u pola9 je bilo 343 strane na temi :lol:

Poplave nisu usmerene protiv Srba jer su jednako pogodile i sve ostale narode.

Ovde se radi o ugrožavanju celog regiona iz nekog razloga

Ne znam jel ste primetili, ali u bih i hrvatskoj, poplave su uglavnom pogodile mesta gde ima više srba :think:

А јел' неко најавио најезду паукова? :lol:

Без зезања, управо то ми се дешава, од синоћ. :think:

Ja večeras jedva uvatih 2 da ih iznesem napolje pošto su baš poveći. Inače, ja ih ne ubijam. Žao mi ih :(
"orezujem" im mreže jednom nedeljno. Da znate, mnogo znače protiv komaraca. Samo ih trpaju u mrežu.:cool:

Ljudi moji prognoza je bila pravovremena da se potop nastavlja, ko se to u Srbiji zaj.ebava

Ne, ne nastavlja se nikakav potop, trebala si malo pažljivije da čitaš šta taj Kimi piše, to su konventivne oblačnosti, grmljivana, pljuskovi na određenim manjim površinama, grad, sve u svemu nepogode koje su karakteristične za maj i za letnje mesece. Ono što ne valja je što su reke nabujale, što su vodostici visoki, što su proradila klizišta i još kiše u tim područijima bi moglo da izazove probleme. Te oblačnosti se razlikuju od Ciklona jer zahvataju manje područije. Samo da napomenem da ovaj poslednji Ciklon koji je zahvatio Srbiju nije jedini zbog koga su izbile poplave, imali smo samo deset dana pre ovih zadnjih padavina isto tako obilne padavine a bilo ih je i polovonim i krajem aprila.

Po paranoicnim i prestravljenim forumasima, rekao bih da svet opet nema pametnija posla , nego da raznoraznim tajnim oruzjima, harpovima, satelitima, mentalnim guruima syebe srbe po svaku cenu........mnogo sebi bre pridajete vaznosti ...ceo region je qraz od ovce u svetskim razmerama i globalnim politikama, a ne srbija, saka jada .......sve srba u srbiji bi stalo u jednu osrednju kinesku palanku.........

Ovo što piše Sunčica o zmijama nije za zezanje. Juče sam slušala na B92 intervju sa čovekom koga predstaviše kao poznavalaca zmija. Kaže da u polavljenim područjima treba biti oprezan jer su bujice sa planina i brda sjurile i poskoke u poplavljene gradove i mesta u kojima ne inače obitavaju i da pored trave treba obraćati pažnju na drveća jer se penju na drveća i vise sa grana. Inače im je sad vreme parenja pa i bez polava izlaze iz skrovišta. Beograd nije polavljen, ali ko zna šta je Sava donela. Zmije je zabranjeno ubijati.

Ovo što piše Sunčica o zmijama nije za zezanje. Juče sam slušala na B92 intervju sa čovekom koga predstaviše kao poznavalaca zmija. Kaže da u polavljenim područjima treba biti oprezan jer su bujice sa planina i brda sjurile i poskoke u poplavljene gradove i mesta u kojima ne inače obitavaju i da pored trave treba obraćati pažnju na drveća jer se penju na drveća i vise sa grana. Inače im je sad vreme parenja pa i bez polava izlaze iz skrovišta. Beograd nije polavljen, ali ko zna šta je Sava donela. Zmije je zabranjeno ubijati.

;)

I "ljude trovati"...

24/05/2014 - 23:46 POPLAVE I U BEOGRADU: Deo Grocke pod vodom! Potok se izlio u Grockoj i preplavio domaćinstva meštana u selu Zaklopača. Voda u selu već doseže i metar i po, a u kućama skoro pola metra

POPLAVE I U BEOGRADU: Deo Grocke pod vodom!
Iako samo što je vanredna situacija ukinuta, opasnost od poplava još uvek nije prošla! Selo Zaklopača u Grockoj, noćas je zahvatila bujica vode, koja je, kako tvrde meštani, neočekivano naišla.

M. Đ. (40) meštanin sela Zaklopača, kaže da je nakon jednosatne jake kiše vodena bujica izlila se iz kanala i potopila celo selo.

- Sve se odigralo za minut. Nemamo struje. Zvali smo policiju i vatrogasce, brzo su se odazvali, ali gotovo sat vremena nisu bili u stanju da se probiju do meštana zbog vode koja doseže skoro metar i po. Sada pokušavaju da evakuišu ženu koja je zarobljena u podrumu. Svi smo jako uplašeni, jedno trideset santimetara vode nalazi se u mom domaćinstvu, podrum je ceo poplavljen, a vode ima u svim objektima. Kada je kiša pre nekoliko dana padala nismo imali vodu u kući – rekao je M.Đ, napominjući da su pre nekoliko dana kontaktirali komisiju opštine Grocka kako bi sanirali kanal u njihovom selu Zaklopača, koji je stradao u prethodnom naletu vodenih bujica. Kako tvrdi ovaj meštanin komisija je obećala da će sa sanacijom početi ovog ponedeljka, ali se tokom čitave sedmice nisu pojavili na terenu.

- Da su sanirali posledice možda do ovoga ne bi ni došlo – rekao je meštanin.

Kanal koji je poplavio ovo selo se uliva u reku Gročica, koja se uliva u Dunav.

24/05/2014 - 23:46 POPLAVE I U BEOGRADU: Deo Grocke pod vodom! Potok se izlio u Grockoj i preplavio domaćinstva meštana u selu Zaklopača. Voda u selu već doseže i metar i po, a u kućama skoro pola metra

Iako samo što je vanredna situacija ukinuta, opasnost od poplava još uvek nije prošla! Selo Zaklopača u Grockoj, noćas je zahvatila bujica vode, koja je, kako tvrde meštani, neočekivano naišla.

M. Đ. (40) meštanin sela Zaklopača, kaže da je nakon jednosatne jake kiše vodena bujica izlila se iz kanala i potopila celo selo.

- Sve se odigralo za minut. Nemamo struje. Zvali smo policiju i vatrogasce, brzo su se odazvali, ali gotovo sat vremena nisu bili u stanju da se probiju do meštana zbog vode koja doseže skoro metar i po. Sada pokušavaju da evakuišu ženu koja je zarobljena u podrumu. Svi smo jako uplašeni, jedno trideset santimetara vode nalazi se u mom domaćinstvu, podrum je ceo poplavljen, a vode ima u svim objektima. Kada je kiša pre nekoliko dana padala nismo imali vodu u kući – rekao je M.Đ, napominjući da su pre nekoliko dana kontaktirali komisiju opštine Grocka kako bi sanirali kanal u njihovom selu Zaklopača, koji je stradao u prethodnom naletu vodenih bujica. Kako tvrdi ovaj meštanin komisija je obećala da će sa sanacijom početi ovog ponedeljka, ali se tokom čitave sedmice nisu pojavili na terenu.

Kada bi smo mi nesto manje bacali u te odvodne kanale , ali odvodne bas protiv tih naglih kolicina voda , dakle , kada bi smo mi manje bacali otpad i nesto cesce od onoga kada dogori do nokata i cistili makar ispred svoje kuce , manje "bi nas iznenadjivala ovakva dogadjanja" ...!

To je to o čemu pišem, nemar, nesposobnost, nepostojanje ničega u ovoj državi.

Po paranoicnim i prestravljenim forumasima, rekao bih da svet opet nema pametnija posla , nego da raznoraznim tajnim oruzjima, harpovima, satelitima, mentalnim guruima syebe srbe po svaku cenu........mnogo sebi bre pridajete vaznosti ...ceo region je qraz od ovce u svetskim razmerama i globalnim politikama, a ne srbija, saka jada .......sve srba u srbiji bi stalo u jednu osrednju kinesku palanku.........

u slučaju kad bi ovaj ciklon nikad do sad viđenog ponašanja bio veštački izazvan, mogli bi razmisliti o sledećim stvarima:

da li neko očekuje da naprimer Obama Putinu demonstrira neko oružje na Belorusiji i Rusiji??
vidiš da Putin odjednom priznaje izbore u Ukrajini i pomera trupe od granice kolko god traže....

ako je reč o klimatskom oružju, imam utisak da je ovde demonstrirano koliko potpuno i precizno je moguće manipulisati vremenom i koliko proizvoljno dugo....
a to da se manipuliše vremenom to odavno nije tajna....

Poslednja izmena:
Prodjite relaciju sajam-zarkovo linije 56 i 89. Pa onda linija 51 od zarkova do b.voda ima barem 20 hektara zeml uraslu u travuljinu do kolena.koliko gladnih usta moze da se nahrani.pisem samo o relaciji koju ja svakodnevno gledam.nek izadju na okretnici linije 51.nedaleko od nje se nalazi vti.dvoriste uraslo u travu.preko puta,nalazi se prazna ledina od oko 5 ari takodje urasla u travuljinu.nek krenu dalje,palisadskom i izadju na vodovodsku.koliko je tu travuljind.moglo bi mnogo da se ucini jednostavno tako sto bi svako radio ono sto je duzan.Pogotovo zelenilo beograd koje je NAJGORE komunalno preduzece.

ovo je ruta koju svakog dana prelazim od kuće do autobuske stanice. pogledajte koliko trave za stoku. pogledajte koji je to raj za zmije
ne može da se dočara fotografijom, ali eto neka hidrant posluži kao orijentir visine trave uz trotoar

a ovo je deo dvorišta VTInstituta. koliko tu tek ima hrane....

Poslednja izmena:
To je to o čemu pišem, nemar, nesposobnost, nepostojanje ničega u ovoj državi.

Tačno to je nemar države, od premijera do predsednika kućnih saveta.
Država je odgovorna za ovo što se desilo, tj. posledice ovoga. _Ne mislim pod ovim da je vučić doneo kišu, nego vučić nije sposoban da vodi državu. Kako li bi ova današnja država reagovala kad bi počelo bombardovanje?

pa jesu glavne te antene na Aljasci, ali teoretski gledano ta 1 uvek može da služi za fino kalibrisanje sistema podacima sa lica mesta....
prikupljeni podaci bez problema mogu da se šalju internetom kao deo nekog naizgled naivnog naučnog eksperimenta....

teoretski mozemo da kazemo svasta...medjutim sta j edokazivo?

u praksi znamo da je nasip u Obrenovcu pukao u 03.00 izjutra kod Sljivica, lokalni pecarosi su oko 8,30 sami uspeli da izvuku zene i decu a premijer poslao vojsku u Sljivice da ih spasava oko 14,30

sta mislis o tome? zasto li premijer nije poslao ranije vojsku da spase ljude? ili odmah? nasip je pukao u 3...sirena tek u 5...ako se oglasila sirena sigurno je odmah obavesten da je doslo do katastrofe na nasipu i da je obrenovac ugrozen zivotno. zasto je vojsci trebalo toliko vremena... od 5 do 14,30 je celih 9 sati vakuma... pazi to je obrenovac...nije to putovanje orijentekspresom u kinu...ja bi za 9 sati pa peske bih stigao.

teoretski mozemo da kazemo svasta...medjutim sta j edokazivo?

u praksi znamo da je nasip u Obrenovcu pukao u 03.00 izjutra kod Sljivica, lokalni pecarosi su oko 8,30 sami uspeli da izvuku zene i decu a premijer poslao vojsku u Sljivice da ih spasava oko 14,30

sta mislis o tome? zasto li premijer nije poslao ranije vojsku da spase ljude? ili odmah? nasip je pukao u 3...sirena tek u 5...ako se oglasila sirena sigurno je odmah obavesten da je doslo do katastrofe na nasipu i da je obrenovac ugrozen zivotno. zasto je vojsci trebalo toliko vremena... od 5 do 14,30 je celih 9 sati vakuma... pazi to je obrenovac...nije to putovanje orijentekspresom u kinu...ja bi za 9 sati pa peske bih stigao.

ne znam zašto mene pitaš...obrati se nadležnim...

ali ako te interesuje moje viđenje...
ne znamo šta se dešavalo i ne možemo nikom da sudimo unapred....
u svakom slučaju izvesno je čini mi se da u načinu na koji su vlasti organizovale odbranu od poplava nema loše namere, nego eventualno loše organizovanosti u nekim slučajevima ali ne i generalno naročito s obzirom na izuzetno oskudne resurse za intervencije na mnogo kriznih lokacija...

ali evo nekih tema za razmišljanje:

recimo da je nasip pukao u 3, a sirena se čula u 5...
da li misliš da je 2 sata dovoljno da se evakuiše mesto veličine Obrenovca?

slažem se da je trebalo ljude obavestiti ali šta misliš da li bi bilo bolje da je bilo delimične evakuacije?
mnogi svedoci u izjavama za medije pričaju o tome da je nivo vode rastao jako brzo, što je logično za delove u udolinama gde bujica ne samo da protiče nego praktčno puni lavor koji udolina pravi....

šta misliš o tome koliko bi bilo žrtava u slučaju da glavni talas bujice naiđe u trenutku kad je van zgrada na ulicama u rizičnim oblastima recimo 5000 ljudi?

šta misliš koliko treba da neko primeti pucanje nasipa noću u nekom zaseoku, o tome obavesti nadležne, pa još da krizni štab sedne i razmotri novonastalu situaciju, izađe na lice mesta i donese odluku o evakuaciji ? da li su svedoci koji tvrde da su u 3 ujutru videli vodu koja je probila nasip uopšte nekog pozvali?

izjava kriznog štaba Obrenovca tj. predsednika opštine je da su mu Beovode javile tek u 5 o veličini nadolazeće bujice...
ako on ne laže, onda se možda treba pitati i da li može da se desi da u Beovodama kao i u ostalim preduzećima državne uprave širom Srbije možda dominiraju ne stručnjaci nego razni partijski kadrovi kojima su sve dosadašnje gradske vlasti punile to preduzeće? a možda su dežurali kadrovi koji nisu zainteresovani da pomažu "novoj" vlasti?

poenta je mi ne znamo šta se desilo...to može da utvrdi samo detaljna istraga...

kao što si i sama rekla
teoretski mozemo da kazemo svasta...

Poslednja izmena:
i zasto je naplacivana putarina dobrovoljcima i ostalim volonterima??????

to je tek ponizavajuce.

pa možda zato što je na naplatnoj rampi na svom radnom mestu bio neko ko je, s obzirom da nije dobio nikakva posebna uputstva, zaključio da je njegov posao uvek bio i još uvek jeste da naplaćuje putarinu... misliš da je nekom u kriznom štabu u svoj gunguli palo na pamet da vidi sa direktorima naplate da kažu radnicima da se putarina ne naplaćuje...misliš da to može da se naloži direktoru naplate bez na primer odluke vlade? misliš da je na sednici vlade razmišljanje o tome bio prioritet u trenutku kad je Obrenovac pod vodom a Šapcu i Mačvi preti mnogo gori scenario koji uključuje hemijsko zagađenje neviđenih razmera

na osnovu tvojih postova, ti kao da misliš da Vučić sedi u svakom kriznom štabu u svakoj opštini, i na svakoj naplatnoj rampi....pa ti je on odgovoran za svaku nesavršenost...

moć da zamisliš kompleksnost situacije ti je stvarno zadivljujuće mala... na nivou osnovne škole...

Poslednja izmena:
POPLAVE U SRBIJI Kiša u Čačku: Za 40 minuta, 20 hektara useva ponovo pod vodom

19:52 - ČAČAK: NOVI PLjUSAK, 20 HEKTARA USEVA POD VODOM

Zbog pljuska koji je večeras zadesio čačansko selo Mršince, praćenog sitnim gradom, pod vodom je više od 20 hektara useva, potvrdio je Tanjugu član saveta ove mesne zajednice, Bojan Bojović.

Prema njegovim rečima, pod vodom su krompir, kukuruz, ječam, pšenica i zasadi voća.

"Pljusak je trajao više od 40 minuta što je dovelo do izlivanja reke Botunje koja se uliva u Zapadnu Moravu", naveo je Bojović.

Kako je izjavio Tanjugu predsednik MZ Mršinci, Mirko Vujašević, kiša koja je večeras pala stvorila je dodatne probleme meštanima kojima su ranije poplavljene hiljade hektara oranica nizvodno u priobalju Zapadne Morave, u selima Zablaće, Goričani, Baluga.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...a-40-minuta-20-hektara-useva-ponovo-pod-vodom

О СВЕМУ ИМА...али о томе што си написао ...НЕМА НИШТА

Ту информацију сам нашао на ...ДРУГОМ ЛИНКУ

Poplavljeno čitavo naselje u Čačku, grad pogodio delove zapadne Srbije

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/46...je-u-Cacku-grad-pogodio-delove-zapadne-Srbije

Изгледа да још ...НИЈЕ КРАЈ ПОПЛАВАМА...:(

Back