ljubav

Zao mi je sto moje stavove shvatas kao malogradjanstinu, to ipak vise govori o tebi.

Lepo sam objasnila da nije "svet" u pitanju.

Procitaj makar knjigu.

ja ne mislim da je to sto si ti iznela malogradjanstina, ja mislim da je to stvar licnog izbora. dakle neko tamo je odlucio da bude u braku pod bilo kojim okolnostima, zato sto misli da je to vazno. ok.

ako neko misli da nece da bude u braku pod bilo kojim okollnostima, vec zelkid a promeni okolnosti da bi brak bio bolji isacuvao brak na taj nacin, to je legitiman izbor, zar ne?

Poslednja izmena od moderatora:
Stavr je u tome sto temu ne treba shvatati licno, vec kao pitanje - sta kad ljubav izbledi? Zivot (pa ni brak) nije bajka i to treba shvatiti.

Ko to ne shvata.....

Ljubav nije samo iracionalna strast, ljubav je i prijateljstvo, i razumevanje, i poznavanje, i racionalni stav da sve sto radis, radis zbog nekoga (plus sebe, naravno); ljubav su emocije pomesane sa razumom. U svakom slucaju, opet, najbitnije je kakvi su ljudi.

Ljubav nije samo iracionalna strast, ljubav je i prijateljstvo, i razumevanje, i poznavanje, i racionalni stav da sve sto radis, radis zbog nekoga (plus sebe, naravno); ljubav su emocije pomesane sa razumom. U svakom slucaju, opet, najbitnije je kakvi su ljudi.

Da, bas tako. Otud i razumevanje za mane partnera i preispitivanje sebe "kako dalje"? Kako naci "modus"? procitaj i ti ovu knjigu, zaista je zanimljiva, iako je svima preporucujem bas, bas od srca.

dokle dovodi smanjena komunikacija?
kako ti to vidis?

Da svako radi po svome, a za najvaznije stvari da se dogovaraju, I tako moze da se funkcionise.

To je samo primer, mozda ima i drugih, ali hocu da kazem da ne treba brak dozivljavati niti od njega ocekivati da bude ljubav do kraja zivota. To je nerealno.

Pozdrav.

Poslednja izmena od moderatora:
Da, bas tako. Otud i razumevanje za mane partnera i preispitivanje sebe "kako dalje"? Kako naci "modus"? procitaj i ti ovu knjigu, zaista je zanimljiva, iako je svima preporucujem bas, bas od srca.

Postoji neka granica, Granica posle koje nestaje i razumevanje, i poznavanje, i sve ostalo. Ljubav nije nesto zacementirano u vremenu i prostoru, i sve to moze da nestane. Ko sili fizicki ostanak kada se ta granica predje je ili kukavica; ili jos gore, jako retarirana i moronska osoba. To je gluplja osoba cak i od ovih nacionalista, a ti znas sta ja mislim o nacionalistima. Ne postoji toliko tona uglja koju treba da prenesem, a koja ce mi biti teza od zajednickog zivota sa osobom sa kojom sam tu granicu davno presao. Ne postoji gluplji razlog za zajednicki zivot sa takvom osobom od dece. Prosto kao pasulj, i zato je konzervativizam teska bolest.

Ljubav.
Ljubav je lepota zivljenja.
Vazduh koji udisemo i bez koga ne mozemo.

Ljubav je radost ,najlepsa poezija zivota.

Ljubav je umetnost.

Ljubav je car zivota.Ljubav je smisao zivota.

Koliko imas ljubavi u sebi - toliko si srecan.

Postoji neka granica, Granica posle koje nestaje i razumevanje, i poznavanje, i sve ostalo. Ljubav nije nesto zacementirano u vremenu i prostoru, i sve to moze da nestane. Ko sili fizicki ostanak kada se ta granica predje je ili kukavica; ili jos gore, jako retarirana i moronska osoba. To je gluplja osoba cak i od ovih nacionalista, a ti znas sta ja mislim o nacionalistima. Ne postoji toliko tona uglja koju treba da prenesem, a koja ce mi biti teza od zajednickog zivota sa osobom sa kojom sam tu granicu davno presao. Ne postoji gluplji razlog za zajednicki zivot sa takvom osobom od dece. Prosto kao pasulj, i zato je konzervativizam teska bolest.

:ok:

meni pojedini postovi na ovoj temi koji zagovaraju stav - ma sve se moze, treba samo malo dobre volje, samo govori koliko u stvari oni nemaju pojma o cemu pisu

Spam pociscen.
Otvaram temu, al vam svima ovde ostavljam ovo:
ne skrecite u gadjanje psovkama, provociranje i okarakterisavanje nedolicnim recima
jer posle skoro 10 strana citanja toga, svako sledece takvo pisanije ce biti ne samo obrisano, vec i kaznjeno, odgovarajucom kaznom.

Ljubav.
Ljubav je lepota zivljenja.
Vazduh koji udisemo i bez koga ne mozemo.

Ljubav je radost ,najlepsa poezija zivota.

Ljubav je umetnost.

Ljubav je car zivota.Ljubav je smisao zivota.

Koliko imas ljubavi u sebi - toliko si srecan.

Romanticni Milan me natjerao da se zamislim kako bi izgledao zivot bez ljubav . Ono da nemas nikoga koga volis ili ko tebe voli. Ima tu neka doza slobode, lisen si mnogo briga i strepnje.

neki psiholozi a i filozofi misle da postoje tri lica ljubavi:
eros, (libido po frojdu) kao manjak, zelja, strast - prirodno vodi u patnju. to je goruca ljubav, traje dok traje iluzija, kratkog je veka i u nekoj meri je to u stvari maskirana ljubav prema sebi. u njoj nema davanja bez interesa, nego se u drugome vidi nesto sto moze da kompenzuje manjak u sebi. taj manjak u stvari i boli. po psiholozima, ona se prepoznaje po tome sto ti osoba u koju si strastveno zaljubljen nedostaje cak i kada je pored tebe, to je vrsta zavisnosti i iracionalnost.
philia - korak izmedju strasti i duboke ljubavi, ljubav-prijateljstvo, toplina, briga o drugom, paznja, razum i zelja. u isto vreme uzima i daje a patnja moze da dodje kao rezultat toga sto je uzimanje jace od davanja. karakterisu je reciprocnost i dobronamernost, osecaj prijatnosti i vezivanje. tu se gube iluzije, vidi se realnost drugog i postoji odredjena nezavisnost koje u erosu nema. oni koji u njoj traze vise su po pravilu oni koji daju manje, zato se ova vrsta ljubavi i zavrsava.
agape kao duboka ljubav, ona koja daje bez ocekivanja je po definiciji ljubav u kojoj ne mozes da patis.

ma nismo mislili na tu patnju mojra. nego na onu patnju koju zivot nosi cim nekog volis..prijatelja, dete, koga god..briga o njemu, dal je bolestan, dal je tuzan, sta mu se desava,..
kad nekog volis, onda tu nuzno nekad patish, jer je zivot takav..nikom ne cvetaju lale sve vreme..
a te srcecepateljske patnje vise stvarno ne uzmam za ozbiljno:)

neki psiholozi a i filozofi misle da postoje tri lica ljubavi:
eros, (libido po frojdu) kao manjak, zelja, strast - prirodno vodi u patnju. to je goruca ljubav, traje dok traje iluzija, kratkog je veka i u nekoj meri je to u stvari maskirana ljubav prema sebi. u njoj nema davanja bez interesa, nego se u drugome vidi nesto sto moze da kompenzuje manjak u sebi. taj manjak u stvari i boli. po psiholozima, ona se prepoznaje po tome sto ti osoba u koju si strastveno zaljubljen nedostaje cak i kada je pored tebe, to je vrsta zavisnosti i iracionalnost.
philia - korak izmedju strasti i duboke ljubavi, ljubav-prijateljstvo, toplina, briga o drugom, paznja, razum i zelja. u isto vreme uzima i daje a patnja moze da dodje kao rezultat toga sto je uzimanje jace od davanja. karakterisu je reciprocnost i dobronamernost, osecaj prijatnosti i vezivanje. tu se gube iluzije, vidi se realnost drugog i postoji odredjena nezavisnost koje u erosu nema. oni koji u njoj traze vise su po pravilu oni koji daju manje, zato se ova vrsta ljubavi i zavrsava.
agape kao duboka ljubav, ona koja daje bez ocekivanja je po definiciji ljubav u kojoj ne mozes da patis.

pa ono jeste, ali jedan je partijarh pavle

pa ono jeste, ali jedan je partijarh pavle

Nije samo Pavle za to sposoban. To je svaka ljubav o nekom apstraktnom pojmu, ili o coveku koga cenis jako, a sustinski te zabole za njega, ili je vec davno mrtav. Mozes i kao Jerotic, da ides po emisijama i zasnivas celu karijeru na propagiranju takvog pojma.

ma nismo mislili na tu patnju mojra. nego na onu patnju koju zivot nosi cim nekog volis..prijatelja, dete, koga god..briga o njemu, dal je bolestan, dal je tuzan, sta mu se desava,..
kad nekog volis, onda tu nuzno nekad patish, jer je zivot takav..nikom ne cvetaju lale sve vreme..
a te srcecepateljske patnje vise stvarno ne uzmam za ozbiljno:)

Ma da, i primjetio sam da najmanje brinem za ove romanticne ljubavi i kad samo udaljeni uopste ne razmisljam kako su, jedino je problem sto mi nedostaju. Mozda je to ovo sto prica mojrae vjerovatno ta ljubav nikad nije dovoljno evoluirala.

kako kakav, pomenuo sam da nisi baš najčistija, što niti je prvi put od nekoga ovde uključujući i tebe, niti je ni blizu teško rečeno kako je bilo. opet uključujući I TEBE. i sad odjednom se rogušiš na pomen razvoda tvojih roditelja, koji si OPET sama pomenula.

misim ko je ovde lud? :lol:

drugo, čitaj pažljivije, niko ovde ne tvrdi da brak treba održavati po svaku cenu, do đavola, pa nije ovo viktorijanska engleska hbte, sem opet tebe
ali to zato što je tebi hiperbola naše strane priče potrebna da bi svojoj dala legitimitet.
i valjda odbranila sebe kao dete razvedenih roditelja

- - - - - - - - - -

a da ti prestaneš da haluciniraš o stvarima o kojima nemaš bele veze?

pa....svaka batina ima dva kraja. ako ti kazes da iz mene govori odbrambeni mehanizam, isto tako ja mogu da kazem da su tvoji stavovi posledica pokusaja da ulepsas razloge i nadjes opravdanje zasto su tvoji roditelji ostali u propalom braku.

khm..khm...ja bash lichim da bidem skroman pre neko veche sreo drugaricu iz detinjstva :lol: zaustavi me neki babac bna ulici i pita, jel tebi dechko tata mozda marlon... a meni bilo neprijatno poshto jadna ne vidi dobro a ja josh promenio imidz sa naocharima i izvuko neke pramenove :)

Back