Problem sa MP4

• Začetnik teme Začetnik teme milsu
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

milsu

Domaćin
Poruka
3.329
Nijedan od plejera, ni Windows Media Player, ni Real Player, ni Quicktime Player, ni Winamp, neće da mi puštaju MP4 video fajlove. Sistem i plejeri su ažurirani na najnoviju verziju.

Da li bi mogao malo detaljnije da pojasniš? Možda ti nedostaju kodeci za MP4?
Ah, u pravu si, delimično. ;) Zapravo, mogao sam da puštam MP4 video fajlove. Međutim, kada bih preko Real Player-a skinuo neki video sa interneta u MP4 formatu, fajl nije mogao da se pusti. Ali, onda sam malo pretražio Google, i odlučio da skinem i instaliram K-Lite Codec Pack. Sada ta ista videa, koja skinem pomoću Real Player-a, nisu više u MP4, nego u nekom WEBM Video File formatu. U pakovanju se nalazi i njihov Media Player Classic, preko koga mogu jedino da ih puštam.

BS player resava
Ovde ne piše da podržava MP4.
http://bsplayer.en.softonic.com
BS.Player supports the following formats

AVI, MPEG 1, MPEG 2, XVID, DivX, 3IVX, OGG, OGM, MATROSKA, ASF, WMV, WAV, MP2, MP3, JPEG, GIF, BMP
Ustvari, i dalje ne mogu da puštam MP4. Imam ton, ali nemam sliku. Ne shvatam šta se dogodilo, ranije sam mogao da ih puštam na svim plejerima koje imam. Onda se verovatno dogodio neki apdejt za Windows XP, i od tada verovatno problemi.

Potpuno slučajno, kada sam skinuo jedan program sa interneta, sa njim zajedno došao je i VideoLAN VLC Media Player, i mogu reći da podržava sve fajlove za koje znam, uključujući i MP4. A zašto na drugim plejerima ne mogu više da puštam MP4, ostaje misterija.

ne treba "natovariti" gomilu kodek paketa i instalirati nekoliko playera pa onda testirati da li ce neki audio-video format moci da se reprodukuje. Kodeci se veoma lako intaliraju ali se neki "ucesljaju"u registar i veoma ih je tesko ukloniti. Neretko dolazi do "sukobljavanja"kodeka,spitera filtera i oni(bukvalno)smetaju jedan drugom i otezavaju ili totalno(onemogucavaju)dekodiranje i reprodukciju audio-video materijala.

MP4 je jako sirok pojam-u ovaj container moze da se nalazi XviD,DivX,AVC(x264)itd.video i MP3,AC3,AAC itd. audio fajl.Da bi preskocili sve ove instalacije playera,kodeka i sumnju:"da li ce da radi? postoji odlican alat(koji se integrise u desni klik misa)sa kojim moze da se "otvori"bilo koji audio-video fajl i da se pogleda o kakvom formatu,kodeku,bit-frame rate,rezoluciji itd.se radi : MediaInfo (v0.7.64):
http://www.videohelp.com/tools/MediaInfo
___________________________________________________________________________________________________________
Kao sto je vec predlozen i ja preporucujem GOM Player koji barata sa vecinom formata-GOM Wizard nudi opciju(izbor)da li da koristi svoje ili ce da "uzima"dekodere,splitere itd.koji su instalirani na kompu.Treba samo jos instalirati "mocni" : ffdshow(v1.3.4515) :
http://www.videohelp.com/tools/ffdshow
kao i : Haali Media Splitter(v23062013) :
http://www.videohelp.com/tools/Haali-Media-Splitter
nista vise...kada se dobro podese(tweak-uju)sa ovom kombinacijom cak i WMP 12 ima da otvara vecinu audio-video formata.
__________________________________________________________________________________________________________________
WebM Video File - WebM Format :
http://www.webmfiles.org/demo-files/
je zamisljen kao direktna zamena za Adobe Flash Player to jest,WebM format koristi HTML-5 (VP8 video + Vorbis audio): browser-i otvaraju ovakve klipove bez instaliranog flash player-a.Evo ga jedan WebM otvoren sa MediaInfo alatom :

1.png

u ovakav MP4 container moze se pronaci(pakuju)i MPEG-4(QuickTime)format(AVC) koji bez problema otvaraju playeri.Moguci problem je sa AAC,DTS,AC3 5+1 audio gde"uskace"ffdshow koji rutinski dekodira ovakav ton.Znaci,treba otvoriti ffdshow video decoder,pronaci VP8(koji je po defaultu iskljucen)i ukljuciti-libavcodec :

2.png

sada ce cak i WMP 12 bez problema da otvara ovakav i slican WebM audio-video materijal :

3.png

od ostalih alata za ispitivanje,podesavanje,tweak-ovanje kodeka,splitera i dekodera svakako treba koristiti : GSpot(v2.70a) :
http://www.videohelp.com/tools/Gspot
kao i : Codec Tweak Tool(v5.6.4) :
http://www.videohelp.com/tools/Codec-Tweak-Tool

Poslednja izmena:
Probao sam i KM i GOM, ni oni takođe ne puštaju sve MP4 - neke da, neke ne. Kao i kod ostalih plejera koje imam: neki ponekad uopšte neće da pokrenu MP4 fajl, kod nekih ima tona a nema slike, kod drugih ima slike a nema tona. Kod GOM ima slike ali nema tona, isto kao kod WMP. Dakle, osim WMP, RealPlayer, QuickTime, Winamp, Media Player Classic, VLC, KM, GOM, da li možda postoji neki video plejer, koji bi eventualno mogao da podržava sve MP4 formate? (Ko uopšte izmisli taj MP4 i zašto...)

kolega "milsu" mislim da je moje objasnjenje koje je detaljno testirano i provereno vise nego jasno ...ne vidim u cemu je problem ?
preuzmi Revo Uninstaler(v3.0.5)-ukljuci naprednu deinstalaciju-deinstaliraj sve playere i kodeke. Restart.Ocisti sve sa CCleaner-om.Instaliraj Registry First Aid(v9.1.0)ocisti registar bazu(pazljivo sa ovim alatom).Ponovo restart-ponovo ciscenje sa CCleaner-om.
pokreni Codec Tweak Tool-Fixes-cekiraj sve opcije : "Detect and Remove broken codecs,filters itd...). Ponovo restart-ponovo ciscenje sa CCleaner-om
Sada redom preuzmi i instaliraj sve ono sto sam gore okacio.

kod tebe najverovatnje dolazi do "sukoba" kodeka ili playera. Pomenuta deinstalacija i ciscenje nekada se odradi dobro,polovicno ili se upste ne moze odraditi.Zato sledeci put na svezu instalaciju Win 7 treba dobro razmisliti sta od playera,kodeka,filtera i splitera zaista treba instalirati...pozz...
PS : mozes da okacis text(ili sliku)MediaInfo tog MP4 filma
PPS : "(Ko uopšte izmisli taj MP4 i zašto...)" : MP4 (Base Media) Apple (QuickTime,iTunes itd)...

kolega "milsu" mislim da je moje objasnjenje koje je detaljno testirano i provereno vise nego jasno ...ne vidim u cemu je problem ?
preuzmi Revo Uninstaler(v3.0.5)-ukljuci naprednu deinstalaciju-deinstaliraj sve playere i kodeke. Restart.Ocisti sve sa CCleaner-om.Instaliraj Registry First Aid(v9.1.0)ocisti registar bazu(pazljivo sa ovim alatom).Ponovo restart-ponovo ciscenje sa CCleaner-om.
pokreni Codec Tweak Tool-Fixes-cekiraj sve opcije : "Detect and Remove broken codecs,filters itd...). Ponovo restart-ponovo ciscenje sa CCleaner-om
Sada redom preuzmi i instaliraj sve ono sto sam gore okacio.

kod tebe najverovatnje dolazi do "sukoba" kodeka ili playera. Pomenuta deinstalacija i ciscenje nekada se odradi dobro,polovicno ili se upste ne moze odraditi.Zato sledeci put na svezu instalaciju Win 7 treba dobro razmisliti sta od playera,kodeka,filtera i splitera zaista treba instalirati...pozz...
PS : mozes da okacis text(ili sliku)MediaInfo tog MP4 filma
PPS : "(Ko uopšte izmisli taj MP4 i zašto...)" : MP4 (Base Media) Apple (QuickTime,iTunes itd)...
Pa i nije mi baš najjasnije, malo je zapetljano, nemam ja živaca za to. Većinu MP4 fajlova mogu da puštam sa nekim od plejera koje imam, samo nekoliko videa ne mogu. Reč je o videima koje sam skinuo sa You Tube pomoću RealPlayer-a (RealDownloader). I da uradim sve što kažeš, opet mi niko ne garantuje da će se ovih nekoliko MP4 videa moći puštati. Imam Windows XP, ne 7.

Evo, ako bi neko želeo da mi pomogne, jedan od videa u MP4 formatu koji ne može da se pušta kad ga skinem.
Ako neko hoće da ga skine pomoću RealPlayer-a, pa da vidi da li može da se pusti. RealDownloader bi trebalo da radi na Internet Explorer-u, Google Chrome-u, i Firefox-u.

P. S.

Pokušao sam da instaliram MediaInfo, međutim nakon što mi antivirus vrišti na sve strane, na kraju dobijem neku poruku da nemam pravo da pristupim fajlu. A besplatni Registry First Aid je samo evaluation verzija i popravlja samo prvih 19 problema u registru, program mora da se kupi.

Izgleda da se taj MediaInfo ipak nekako instalirao, ali nema ga nigde na listi programa, niti ima njegovog foldera u Program Files, samo sam pronašao prečicu u okviru K-Lite Codec Pack/Tools. Kako da deinstaliram ovo? Svaki put kad dvokliknem na video, otvori se MediaInfo umesto videa.

Izgleda da se taj MediaInfo ipak nekako instalirao, ali nema ga nigde na listi programa, niti ima njegovog foldera u Program Files, samo sam pronašao prečicu u okviru K-Lite Codec Pack/Tools. Kako da deinstaliram ovo? Svaki put kad dvokliknem na video, otvori se MediaInfo umesto videa.

Sa CCleaner

Tools>Startup>Context Menu

Iskljuci Mediainfo

Već sam deinstalirao i ponovo instalirao K-Lite Codec Pack, tako da sada više nema problema. Nisam ni znao da sam ustvari već imao MediaInfo u okviru K-Lite, samo to nisam znao. Imam i sada MediaInfo na desnom kliku. Međutim, onda sam bio skinuo MediaInfo sa nekog sajta, iako sam ga već ustvari imao, pa je bio počeo da se aktivira levim dvoklikom na video. Sada je ok.

Back