Galaxy s pokvasen!Sta preduzeti!

dalibor9

Početnik
Poruka
3
Galaxy s pokvasen ne znam koliko dugo i ne znam koja tecnost verovatno voda.Najverovatnije ga je cerka polila(cerka ima 3 god.)dok sam spavao i bio je pokvasen par sati.Odmah kad sam video rastavio sam ga pomocu klipa sa "Youtube"i osusio i kada sam ga posle nekog vremena sklopio ima samo zelenu i belu boju a slika je cista,sve ostalo odlicno radi(tac skrin,zvucnjaci bas sve).Molim za pomoc sta da radim i sta otprilike treba zameniti!?

aj uslikaj bas da vidim sta ti prikazuje,nije mi jasno da prikazuje neke boje a imas cistu sliku i znas da radi touch ( na sta klikas onda)

osnovno kada se telefon pokvasi je da se odmah iskljuci pa makar vadio bateriju, nema vremena da se ceka njegovo gasenje
druga stvar,rasklopiti u najsitnije delove
treca, ne susiti fenom za kosu,vec delove koji se obrisu staviti u hermeticki zatvorenu posudu napunjenu pirincom, prekriti sve komponente
kad ostoji 24 sata izvaditi, prebrisati od sitne pirincane prasine i sklopiti

ovo sam primenio na telefonu mini galaxy S5570 koji je bucnuo u kofu vode, nije odmah ugasen vec je koriscen tako, poceo je da se gube boje na ekranu i da brljavi, kada sam ga nakon 4 sata otvorio unutra su bile lokve vode izmedju stampane ploce,ekrana i ostalih delova,koliko god on bio dobro upresovan elektronikom voda nadje svoj put, jedno mesto je i imalo kratak spoj, neki cip ili ko zna sta, neces verovati ali telefon i dalje radi kao da mu nista nije bilo :dash:

to sta mu je otislo to samo serviser zna, mozda ploca,mozda ekran, mozda je i dalje pun vlage pa zeza,ako si susio ekran fenom pozdavi ga

Izvinjavam se sto nisam odmah odgovorio!Nisam do sada ubacivao slike na forum!Mozda nisam lepo objasnio za displej ali to ovako izgleda"kao na slikama"slika je cista ali zeleno belo nema boje.Jedino me interesuje da li ima svrhe da se nosi u servis ako je kao sto ja mislim otisao displej.U svakom slucaju on radi i mogu da ga koristim kao zeleno-beli a koliko ce trajati pitanje je!Hvala na komentarima cenim sto ste izdvojili malo vremena za mene i da napomenem da nikada do sada nisam ucestvovao u diskusijama na forumu!Pozdrav!
http://imageshack.us/photo/my-images/838/09052013135.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/542/09052013139.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/17/09052013140.jpg/
:eek:

Izgleda da je displej otisao, sledeci put ako se isto ponovi vadi bateriju van sto je pre moguce ona je glavni faktor przenja elektronike nakon kontakta sa vodom i nikako je ne vracaj dok nisi 100% siguran da se telefon dobro osusio, bez ikakvih "proba" da li ce da radi ili ne, tek kad mislis da sigurno ne postoji vlaga u njemu onda probaj da ga upalis.. Takodje ima fora sa pirincem, on izvlaci vlagu. Prvo osusis rucno telefon, rastavis ga na sto v ise delova, i onda stavis telefon u nekuvani pirinac, pokrijes ga i ostavis 24h da prenoci tako , trebalo bi da izvuce maksimum vlage iz njega.Zvuci idiotski ali nije za*yebancija.

Poslednja izmena:
@blanked
vec pomenut pirinac :)

android 2.3.7 cyanogenmod7 ima takav jedan mod, da ti sve prikazuje zeleno, ako je cerka to cackala da castis, jer bi "normalan" serviser uzeo pare za nepostojecu zamenu a trebalo je kliknuti na par opcija
opcija se nalazi u settings-cyanogenmod settings- interface- render effect- terminal green , isti je efekat kao i kod tebe
moze biti crveno,plavo,roze....

DSC_0571-1.jpg

ako nije to,nosi u servis definitivno, pitaj prvo koliko naplacuju dijagnostikovanje kvara za slucaj da odlucis da se ne isplati popravka
prvo sto ce uraditi je da zameni display,ako boje budu ok to je to, touch mozda moze da prebaci i sa tog da ne bacas pare na komplet,na jednom mestu sam video cenu od 20.000din za ekran+ touch

posalji mail ovima ili ih pozovi, vidi sta ce ti reci za ekran koliko kosta http://www.supermarketic.com/index.php?route=information/contact
za slucaj da serviser zeli da za ruke uzme vise od cene ekrana pa da lepo sam kupis ekran i neko za normalne pare ugradi

Prilozi

• DSC_0571.jpg
    DSC_0571.jpg
    24,2 KB · Pregleda: 2
Hvala svima na komentarima!Displej je radio neko vreme pa je poceo da prekida i nepravilno da se pojavljuje i na kraju je izgubio svaki kontakt.Sad kad pokusam da ga ukljucim cuje se zvuk samo nema slika.Nadam se da ce ovo nekome koristiti kao pouka sta moze da ocekuje kad pokvasi telefon!Ma da je ovaj telefon pregazilo vreme ipak ako nadjem nov displej po nekoj povoljnoj ceni kupicu i montirati sam po uputstvu video klipova sa youtube-a!Pozdrav!:roll:

Back