Jedno jedino Titovo naredjenje koje u prvi plan stavlja borbu protiv Nemaca....

• Začetnik teme Začetnik teme Koča
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Koča

Elita
Poruka
15.249
Da li postoji jedno jedino Titovo naredjenje koje u prvi plan stavlja borbu protiv Nemaca ili ustasa, a ne cetnika? Dakle ne govorimo o propagandnim biltenima itd. nego konkretnim naredjenjima sa terena....ko je pratio ovaj pdf zna da ima nebrojeno naredjenja koja u prvi plan stavljaju borbu protiv cetnika pri cemu borba sa Nemcima i ustasama treba da se izbegava ili primenjuje iskljucivo u samoodbrani itd...

Posto simpatizeri komunista stalno izbegavaju i ignorisu ovo pitanje odlucio sam da otvorim posebnu temu....pa nek izvole...a moji komentari ce uslediti...

Poslednja izmena:
Da li postoji jedno jedino Titovo naredjenje koje u prvi plan stavlja borbu protiv Nemaca ili ustasa, a ne cetnika? Dakle ne govorimo o propagandnim biltenima itd. nego konkretnim naredjenjima sa terena....ko je pratio ovaj pdf zna da ima nebrojeno naredjenja koja u prvi plan stavljaju borbu protiv cetnika pri cemu borba sa Nemcima i ustasama treba da se izbegava ili primenjuje iskljucivo u samoodbrani itd...

Posto simpatizeri komunista stalno izbegavaju i ignorisu ovo pitanje odlucio sam da otvorim posebnu temu....pa nek izvole...a moji komentari ce uslediti...

Kao i uvek - pricas gluposti i LAZI....

Cela moja familija se borila protiv okupatora i izdajnika kakvi su bili cetnici i ustase od 1941.

Sa slavnom Crvenom Armojom su OSLOBODILI ZEMLJU OD GADA!

Samo im zameram sto je nisu DOBRO OCISTILI od istog, pa su do danas preziveli.... :evil:

Pa ako se uzme u obzir da su cetnici u pocetku saradjivali sa nemcima , svaka akcija protiv njih je i protiv nemaca ;)
A ima silnih oslobadjanja okupiranih sela od strane partizana ....

hehehe...volim ovakve odgovore...znaci ne znas ni jedno :D

13V.jpg

Vidis ti si jedini koji tako nesto tvrdi....cak i najgora komunisticka propaganda kaze da su se cetnici u pocetku borili protiv Nemaca pa kasnije saradjivali....Al nema veze....kako bi mi npr objasnio da se u tim naredjenjima striktno navodi da se izbegne borba sa Nemcima i ustasama jer je glavni zadatak unistiti cetnike? ajd sad? :mrgreen:

Ajde...imate sve vreme ovog sveta...jedno jedino naredjenje, majku mu, za citav rat....:D

Kao i uvek - pricas gluposti i LAZI....

Cela moja familija se borila protiv okupatora i izdajnika kakvi su bili cetnici i ustase od 1941.

Sa slavnom Crvenom Armojom su OSLOBODILI ZEMLJU OD GADA!

Samo im zameram sto je nisu DOBRO OCISTILI od istog, pa su do danas preziveli.... :evil:

ma nisam te pitao za familiju, to mozemo na pdf Drustvo ili slicno...slobodno mi posalji i na pp ako zelis da pricas o tome...nego pitah za jedno jedino Titovo naredjenje koje u prvi plan stavlja borbu protiv Nemaca ili ustasa, a ne cetnika...postavis jedno i gotovo...zasto je to problem? ajde, nigde ne zurimo...tu smo...lagano...

Poslednja izmena od moderatora:
hehehe...volim ovakve odgovore...znaci ne znas ni jedno :D

Kako bi mi onda objasnio da se u tim naredjenjima striktno navodi da se izbegne borba sa Nemcima i ustasama jer je glavni zadatak unistiti cetnike? ajd sad? :mrgreen:

Ajde...imate sve vreme ovog sveta...jedno jedino naredjenje, majku mu, za citav rat....:D

A ja obozavam ovakve odgovore . U pocetku sam rekao , kad se sve srusilo , cetnici su bili uz nemce ... Do pre par godina sam imao zive svedoke .
Elem , nisam simpatizer niti jednih niti drugih , ali kad se bavis ovakvim pitanjem , bavi se objektivno i sa 100% istinitim iskazima i dokazima . Inace nisi nista bolji od hrvata i siptara koji falsifikuju istoriju .

Nemoj tako Kočo, familija je pola veka sisala penzije na osnovu svedočenja jednih drugima.

:D :mrgreen:

A ja obozavam ovakve odgovore . U pocetku sam rekao , kad se sve srusilo , cetnici su bili uz nemce ... Do pre par godina sam imao zive svedoke .
Elem , nisam simpatizer niti jednih niti drugih , ali kad se bavis ovakvim pitanjem , bavi se objektivno i sa 100% istinitim iskazima i dokazima . Inace nisi nista bolji od hrvata i siptara koji falsifikuju istoriju .

samo argumentovano...i ja kazem...:D

kad, sta, kako...kom pocetku....sta se srusilo?

Poslednja izmena:
:D :mrgreen:

samo argumentovano...i ja kazem...:D

kad, sta, kako...sta se srusilo? e ako imas zive svedoke, mora da znaju za bar jedno naredjenje...ajd pitaj ih pa se vrati....:)

Vidim da nisi ozbiljan , tako da mogu da zakljucim da si novopeceni veliki srBski cetnik i partiJota .
Ako te zanimaju istorijske fakte , pravac filozofski fakultet odsek za istoriju i popricaj sa profesorom zaduzenim za taj gradjanski rat .
Svedočili bi oni i da su vanzemaljce izgonili iz galasije ako bi mogla neka pemzijica da pane.
0 od coveka

Svedočili bi oni i da su vanzemaljce izgonili iz galasije ako bi mogla neka pemzijica da pane.

pemzija, pemzija...eventualno neka gajbica na Dedinju...socijalne pravde radi :mrgreen:

- - - - - - - - - -

Vidim da nisi ozbiljan , tako da mogu da zakljucim da si novopeceni veliki srBski cetnik i partiJota .
Ako te zanimaju istorijske fakte , pravac filozofski fakultet odsek za istoriju i popricaj sa profesorom zaduzenim za taj gradjanski rat .

0 od coveka

ma balavac sam ti ja veliki...nego pusti sad to...

eeej sad da idem na filozofski zarad jednog jedinog naredjenja....ne bi mogao ti to malo da pojasnis, u kratkim crtama?

0 od coveka

Vidiš ti ***** od ofce.

To što su ti pričali ti tvoji saučesnici i nule od ljudi, su obične komunističke laži .

ma balavac sam ti ja veliki...nego pusti sad to...

eeej sad da idem na filozofski zarad jednog jedinog naredjenja....ne bi mogao ti to malo da pojasnis, u kratkim crtama?

Ako si toliko siguran da nije bilo nikakvog naredjenja protiv nemaca , otidji pa se uveri ;)
Vidiš ti ***** od ofce.

To što su ti pričali ti tvoji saučesnici i nule od ljudi su obične komunističke laži .

A ovo je fotoshop
wrnar8.jpg

2j1ar5x.jpg

Nadji takve slike sa partizanima ?

U svakom slucaju vidim da nema nikakve sanse za normalnu raspravu sa velikim srBskim partiJotama i internet ratnicima . Isti ste ko hrvati koji negiraju ustastvo i siptari koji falsifikuju istoriju . Cestitam :bye:

Да се вратимо на тему.

Лично не знам ни за једну такву наредбу Тита, али знам за оне који говоре да се четници нападају у леђа и када се боре против непријатељских јединица.

Да ме не би присталице комунистичке идеологије напале и хорски затулиле да постављам четничке фалсификате, у питању су Зборници докумената које је објавили управо комунистичка тројка састава Латас, Џеелбџић, Трго, и то још 50-их и 60-их година.

Ево мало тих докумената.

Mislimo da je hitna potreba dolaska brigade, ali ne da se angažuje u borbi protiv ustaša, već protiv Račića i oficira i njihovih žandara.36

Zbornik dokumenata, tom IV, knjiga 4, 69-70

Krenite hitno u pravcu Sanyaka i Foče. U Sanyaku, oko Čajniča, četnici se tuku sa muslimanima. Treba četnike likvidirati i mobilisati.

Zbornik dokumenata, tom II, knjiga 10, 141

(Мало ми се убаговала ћирилица, гррр)

Ви првенствено треба да уништите четничке банде. У томе треба бити врло енергичан. Једном разбијене банде гонити до уништења. Прибјегавати обавезно обухватним нападима." Зборник, том 2, књига 3, стр 23

Poslednja izmena:
Nemoj tako Kočo, familija je pola veka sisala penzije na osnovu svedočenja jednih drugima.
Imali su nekad i rezervisana mesta u autobusima i tramvajima u gradskom saobraćaju,kod lekara su mogli preko reda a VMA im je uvek stajala na raspolaganju ustvari i danas se tamo leče,pa besplatna letovanja ,boravak u banjama ... Oni su svoju "borbu" dobro naplatili

borci1proleterskesausta.jpg

Poslednja izmena:

Одличан коментар. Браво! :ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back