Ko je i zasto oklevetao i ubio Raspucina?

dulesrbenda

Stara legenda
Banovan
Poruka
76.576
Sta mislite ko je stajao iza kleveti na racun Raspucina i ko ga je kasnije ubio? Dosta je nerasvetljena uloga Britanaca u tom atentatu.

Moje je misljenje da su Raspucina ubili neprijatelji Carske Rusije i ruskog naroda i da su napadajuci Raspucina u stvari napadali Ruski narod. Raspucin je cak predvideo sta ce se desiti sa Carem Nikolajem pa mu je u oprostajnom pismu napisao da ,,ce ga ubiti Ruski narod"?

Iako je Ruska Pravoslavna Crkva odbila da ga kanonizuje, za vecinu Rusa Raspucin jeste Svetac, pa ga u Rusiji jos nazivaju i ,,narodnim Svetiteljem". Postoje i Ikone sa njegovim likom:

1406.jpg

Takodje, Dragos Kalajic je u svojoj knjizi ,,Evropska ideologija" vrlo pozitivno pisao o Raspucinu. Takodje sam procitao i knjigu poznatog ruskog istoricara Olega Platonova koji govori da je klevetanje Raspucina bilo deo zavere da se unisti Carska Rusija i da se unisti uopste Ruski narod.

Sta vi mislite o tome???

Raspućina ruski narod doživljava kao negativca.
Zbog lošeg uticaja na događaje na carskom dvoru i Rusiji.
Ima nekih naznaka da je seksualno iskorišćavao caricu,
koja je od toga prostaka, nabeđenog čudotvorca, očekivala spas i izlečenje
bolesnog sina.
Punila je glavu i caru Nikolaju da se radi o svetom čoveku vanzemaljskih moći.
Bio je gad, alkoholičar, prostak, kurvar, prevarant,....
Na dvoru Romanovih nije se lišavao svog sela, blata i masnih fleka....
Ubili su ga u zaveri ruski oficiri da spasu čast carskog doma !

ne postoji teorija zavere. postoji zavera koja je dokumentovana i cak je bbc o tome napravio dokumentarac.

iza ubistva raspucina stajala je britanska tajna sluzba. Raspucin je bio velika pretnja jer je mrzeo engleze i imao je veliki uticaj na kraljevsku porodicu. Raspucin je hteo da rusija sklopi mir sa nemackom sto englezima nije odgovaralo. Gledao sam pre par godina dokumentarac ma bbc o coveku koji je sve to organizovao.

http://www.telegraph.co.uk/educatio...ired-the-shot-that-finished-off-Rasputin.html

An investigation into his death in 1916 has concluded that he was murdered not as had been supposed by disaffected Russian aristocrats but by Oswald Rayner, a member of the Secret Intelligence Bureau who was working at the Russian court in St Petersburg.

Now it is claimed that the SIB wanted to kill Rasputin, who was hoping to broker peace between Russia and Germany, because of his influence over the Tsar. The fear, according to Mr Cullen, was that if such a deal had been agreed in 1916, 350,000 German troops would have been freed to fight the Allies on the Western Front.

ne postoji teorija zavere. postoji zavera koja je dokumentovana i cak je bbc o tome napravio dokumentarac.

iza ubistva raspucina stajala je britanska tajna sluzba. Raspucin je bio velika pretnja jer je mrzeo engleze i imao je veliki uticaj na kraljevsku porodicu. Raspucin je hteo da rusija sklopi mir sa nemackom sto englezima nije odgovaralo. Gledao sam pre par godina dokumentarac ma bbc o coveku koji je sve to organizovao.

http://www.telegraph.co.uk/educatio...ired-the-shot-that-finished-off-Rasputin.html
I u najnovijem filmu sa Žerom Đeprđeom stavljaju akcenat na britansku službu koja je "probudila " i angažovala engleskog đaka Feliksa Josupova da ubije Raspućina.

Zanimljive su te tvoje teorije zavere.
A koji su to neprijatelji carske Rusije,koliko znam ti si za Staljina i boljševike.

Ne radi se tu samo o neprijateljima Carske Rusije, vec i o neprijateljima Ruskog naroda i Ruske drzavnosti. To su pre svih Zapad, Vatikan i Germansko plemstvo. Germanima je oduvek bio cilj da osvoje ogromna prostranstva Rusije, a Vatikanu da pokatolici Ruse. Tu im se kasnije pridruzio klan Rotsilda i masonerija. Tako su vekovima pokretali napade na Rusiju- Vatikan tevtonske vitezove i Svedjane na Svetog Kneza Aleksandra Nevskog, masonerija je pokrenula svog piona Napoleona, a zajedno su pokrenuli Hitlera na Rusiju. E sad to su spoljni neprijatelji Rusije. Postoje i unutrasnji neprijatelji Rusije. Ti unutrasnji neprijatelji su za racun ovih pomenutih rovarili i razjedali Rusiju iznutra. Njaveci izdajnici Rusije su upravo dolazili iz redova plemstva koje se odrodilo od naroda i koje se prodalo masonima ili jezuitima. Ta ,,aristokratija" se totalno izopacila od ruskog naroda. Toliko cak da su govorili francuskim jezikom jer su se gadili ruskog jezika. O tome je pisao i Dostojevski i Berdjajev. E upravo su ti plemici, i prozapadni oficiri izveli Februarsku revoluciju, svrgli i uhapsili Cara. Cara su uhapsili februarci, a ne boljsevici. Boljsevicka revolucija je dosla kao odgovor naroda ne Februarsku, Sto je interestno podignuta je na Mitrovdan.

E sad da se vratim na Raspucina. Raspucin je bio jurodivi covek iz naroda koji je video sta se desava i zeleo je to da spreci. Prozreo je namere aristokratije, kao i onih koji stoje iza te aristokratije. Zeleo je da ih spreci. Zato su ga oklevetali, a posle toga i ubili.

Sto se tice Staljina-pa upravo je Staljin obnovio Rusku drzavnost i obnovio Crkvu. Zato su Staljina kao i raspucina oklevetali i ocrnili. Postoje indicije da su i Staljina ubili. Sustina svega jeste da je zapadnjacima najveci neprijatelj Rusija (pa bila ona carisitcka ili komunisticka). Zato eliminisu sve ljude koji su uradili nesto dobro za Rusiju i koji su stali na put tome da se Rusija unisti.

bolesnog sina.

E vidis sve to sto su pricali za Rapucina su zapravo oni uradili. Ti oficiri su izveli Februarsku revoluciju i svrgli Cara Nikolaja. Oni su ga i uhapsili. Ali prethodno su bili Raspucina. Sta mislis zasto? Sto se tice toga-pa ni sam ubica Raspucina Knez Feliks je bio perverzan, cak je bio i homoseskualac. Ja licno mislim da je Raspucina ubio agent Britanske obavestajne sluzbe, tj. da mu je on zadao smrtni udarac.

Дуле обожава Путина а патолошки мрзи Немце, а управо његов идол Путин хоће са Немачком да прави Евроазијску унију и имају изврсну економско-трговинску сарадњу..:cool:

Ja ne obozavam Putina, izvini. Ja sam Pravoslavac i nisam idolopoklonik. Mogu nekoga da postujem, a Putina postujem. A odakle ti ta ideja da Putin hoce da pravi Evroazijski savez sa Nemackom? I jos nesto ne mrzim Nemce, govorim cinjenice a to je da su Nemci oduvek zeleli da pokore i uniste Rusiju. To je cinjenica.

Руси и Немци су у великој љубави већ неко време. Не постоји древни национални непријатељи, постоје само интереси.
Имаш идолопоклонички став, то се види.

Ma kakvoj ljubavi, ti iskompleksirani Nemci samo cekaju da se pojavi neki novi Hitler pa da ih povede u rat protiv Rusije.
A na osnovu cega si zakljcio da imam idolopoklonicki stav?

Руси и Немци су у великој љубави већ неко време. Не постоји древни национални непријатељи, постоје само интереси.
Имаш идолопоклонички став, то се види.

Najbolje odnose je inace carska Rusija upravo imala sa Pruskom. Recimo i da su mnoge pruske vojne jedinice nosile imena ruskih careva.

Bizmark je postavio temelje nemacke doktrine, kojih su se trebali drzati. Cvrst savez na istoku sa Rusijom, doduse preko poljskih, kao i ledja ostalih koji su se nalazili izmedju njih, koji obezbedjuje slobodu za delovanje u svim ostalim pravcima.

Nazalost docniji Kajzer je bio malo sentimentalan prema austrijskoj braci i olako je usr@o ono sto je Bizmark godinama gradio.

bolesnog sina.
A ni Srbe nije baš gotivio i bio protiv ulaska Rusije u I svjetski rat...

da ponovim posto vidim ljudi nisu procitali

http://forum.krstarica.com/showthre...-Raspucina?p=24772304&viewfull=1#post24772304

E vidis sve to sto su pricali za Rapucina su zapravo oni uradili. Ti oficiri su izveli Februarsku revoluciju i svrgli Cara Nikolaja. Oni su ga i uhapsili. Ali prethodno su bili Raspucina. Sta mislis zasto? Sto se tice toga-pa ni sam ubica Raspucina Knez Feliks je bio perverzan, cak je bio i homoseskualac. Ja licno mislim da je Raspucina ubio agent Britanske obavestajne sluzbe, tj. da mu je on zadao smrtni udarac.

Čitava priča oko ubistva Griške Rasputina je doprinjela legendi o njemu...

Дуле обожава Путина а патолошки мрзи Немце, а управо његов идол Путин хоће са Немачком да прави Евроазијску унију и имају изврсну економско-трговинску сарадњу..:cool:
Ко хоће са Немцима да направи Евроазијску унију?
Историја Велике Британије је била везана за атлантик и читав свет.
Историја Русије је била везана за ширење преко Азије.

Немачка историја је везана искључиво за континент. Тај немачки комплекс је и довео до првог светског рата.

- - - - - - - - - -

Najbolje odnose je inace carska Rusija upravo imala sa Pruskom. Recimo i da su mnoge pruske vojne jedinice nosile imena ruskih careva.

Bizmark je postavio temelje nemacke doktrine, kojih su se trebali drzati. Cvrst savez na istoku sa Rusijom, doduse preko poljskih, kao i ledja ostalih koji su se nalazili izmedju njih, koji obezbedjuje slobodu za delovanje u svim ostalim pravcima.

Nazalost docniji Kajzer je bio malo sentimentalan prema austrijskoj braci i olako je usr@o ono sto je Bizmark godinama gradio.
Туга... :sad2:

Каже да су га тровали колачима, али му није било ништа после пуне тацне колача, па су га устрелили неколико пута, али им је побегао па су га затукли секирама и бацили у Неву.
Жилав поп.

poenta je da je umro tek kad su ga bacili u Nevu... kažu da je autopsija pokazala da je umro od gušenja vodom (tako priča kaže)...

Распућин је био под надзором британске специјалне службе МИ6 која га је држала под паском због Распућиновог утицаја на цара да 1912. године не уђе у рат на Балкану за који је била заинтересована Велика Британија.
Од тада је био под сталним надзором МИ6 и та документа за сада нису доступна за јавност.
Ради се о тајним фотографијама, записима разговора Распућина, процени личности...

oswald-ryner.jpg

2004. године први пут су јавности били доступни документи МИ6 који указују да је официр МИ6 Освалд Рајнер (1888—1961) својим револвером Webley 455 тада службеним оружијем британске специјалне службе пуцањем у главу дотукао рањеног Распућина. Освалд Рајнер је у МИ6 важио за службеног егзекутора.
Иза целе операције свирепог убиства стајала је МИ6 која је имала задатак да спречи утиацај Распућина на Цара Николу II да склопи мир са Немачком.
Фелик Јусупов човек нетрадиционалне сексуалне оријентације који је такође радио за МИ6 али као сарадник, се до 2004. године сматрао главним организатором убиства Распућина.

Интересантно је да већ после неколико дана од убиства Распућина, Цар Никола II добија извештај од специјалне службе Русије ОХРАНА (заштита) да иза атентата стоји специјална служба Велике Британије.
Међутим изостаје званични протест Русије и сазнања остају тајна за руску јавност.

Poslednja izmena:
A ni Srbe nije baš gotivio i bio protiv ulaska Rusije u I svjetski rat...

Kada je 1908. anektirana Bosna i Hercegovina Nikolaj II je htio uci u sukob sa Austro-Ugarskom sto bi bio pocetak svjetskog rata, sest godina ranije, ali je Rasputin nagovorio cara da se nemijesa u to. Potom, cetiri godine kasnije, kada su se balkanske zemlje udruzile protiv Turske car je opet htio da se ukljuci i izgura Tursku skroz iz Evrope ali ga je Rasputin jos jednom odgovorio. Pokusao je i 1914. ali mu treci put nije uspjelo.

Back