kalin62
Aktivan član
- Poruka
- 1.271
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ne lupam i svoje zakljucke izvodim na iskustvima veoma losim, drugih ljudi....
mozda su ti jtd motori nesto bolji ali za svaki dizelas je veoma skupa opravka.
Sve je to rezultat politike "EU nema alternativu" i sve ovo sto se nama desava su prosle nama komsijske drzave na svom putu ka EU.
Kako liberalizujemo trgovinu sa EU, to sve vise uvozimo sve manje izvozimo, padaju prihodi drzave od carina , i onda da nadomeste te gubitke, oni konstantno narodu dizu poreze, akcize i ostale harace.
Sve u svemu ako ne okrenemo Srbiju ka Rusiji, mogu da vam potpisem , da ce za par godina PDV da bude 25-27%, litar benzina 2.5 a plina 1.5 evro a registracija auta do 2000 kubika, 500, od 2000 do 2500 1000, a sve preko 2500 3000 evra
jednostavno oni su unistli svojom politikom nasu privredu i izvoz, ono sto treba da nosi svaku drzavu, i sve sto mogu sada jeste da konstantno narodu dizu i izmisljaju nove poreze.
Odavde treba bezati i to za Rusiju
Znate li koliko je litar TNG-a u Rusiji na pumpama?
16 dinara!!
opet lupas za dizele a nemas pojma staje dizel ; pre 6 god voziosam i benzin i plin i moguti reci dami dojadilo te sitnice ,,kablovi svecice stucanje itd ,, plus moram da razmisljam dal da obidjem sleper uzbrdo ,, sad jtd multijet vetar
Lupas...Gas je u Rusiji od 15-30 rubalja,zavisi od regiona,a benzin od 28-35...Sve to puta 2.7,pa sracunaj.
ja imam sekvent plin i atest..auto leti na plinu..
ne na mestu točka da mi je boca i pored otvora za benzin otvor i za plin..takvi jedva idu uz brdo a kamoli da obiđu šleper
eno ti na temi autogas u rusiji procitaj sta kaze , nas dugogodisnji clan ovog foruma, profesionalni vozac kamiona trucker_sd koji trenutno vozi kamione u Rusiji
On kaze da je litar plina u Rusiji od 0.13 do 0.17 evro centi
To ti je ta cena od 16 dinara po litru o kojoj ja govorim u proseku.
- - - - - - - - - -
tako je i kod mene uradjen sekvent plin.
Na mestu tocka toroidna boca, i na rezervoaru pored rupe za sipanje benzina uradjen ulaz za sipanje plina.
Gospodski uradjena instalacija.
I nema nikakve razlike plin benzin . Kad idem uz Kopaonik , obilazim sve zivo i auto ide tako dobro ko da sam mu sipao benzin od 100 oktana
Inace atest za plin mi traje do 2016![]()
ovo je nemoguće,nisi mogao da dobiješ atest
ovo je nemoguće,nisi mogao da dobiješ atest
Meni istice ove godine,i ne znam kako da se postavim.Da li prodati auto i uzeti dizel,prodati oba auta i voziti bajs...
Ovo je vise neizdrzivo.
Verujem da je cena utrošenog plina zaista manja nego cena utrošenog dizel goriva.ja mislim daje skoro isto u ceni plin i dizel ,, zavisi od auta do auta .;; benzin ili plin svakako jeftinije plin
ne znam prijatelju kako ali sam dobio jos 2011 kada sam ga ugradjivao - zavrsio mi sve covek u Cacku kod kojeg sam ugradjivao plin.
pa to je punto sa fabrickim plinom i sasvim legalan ... kakav branik ljudi pocepase vam majstori branike jel im je lakse da ga metnu tu....
![]()
Tooo tixi , razbio si ih ko beba zvecku ( i ja sa slikama nasih cng/ lpg knjizica) ,![]()
ti mačoru ne zahebavaj..imam ja atest u dozvoli nego nemam papir-knjižicu a bivši vlasnik zauzet puno da mi se javi pa ga kuliram..dokle budem mogao,posle ću morati malo oštrije da popričam sa njim-dovešću mu tihog da ga prebije!
pa i meni je promenjena kilaza vozila strukturno naravno da se menja i da treba nova saobracajna sa novom masom praznog pmv- putnickog motornog vozila ,a za metan takodje jer su jos teze boce.... ne vredi necete da slusate strucnjake i ljude koji su prosli sve to (ja i tixi).
- - - - - - - - - -
pa neemoj tako- to su preposteni ljudi koji nikog nisu nikada izradili neki nas ovde sve vreme ubedjuju u to ,kladim se da je taj covek kao nas dule ovde i da je sigurno zbog nekog objektivnog razloga sprecen da ti je uruci axaxaxaxaaa naivcinooooo kako ces se napases kazniiii ijooooooooohohohoooo
cekaj sad je fazon -govori tixo i nosi tixog sa sobom jel![]()
Verujem da je cena utrošenog plina zaista manja nego cena utrošenog dizel goriva.
Ipak ću kupiti dizel samo da se ne natežem sa birokratijom oko atesta i uverenja!
Proces atestiranja je zamislio (i ozakonio!) neko ko nije (samo) glup nego je zao!
i ja se pitam