Savremeni roditelji

ne, cijanid prica o tome kako je danas moderna pljuvacina... pokusala sam da vas navedem da razmislite iz drugog ugla i da mozda pomislite kako je ta scena koju je ova opisala 1. mozda presedan 2. mozda preuvelicana 3. mozda se uopste nije ni desila da bismo sad svi u glas sa takvom sigurnoscu rekli, da, ta je sigurno losa majka a njeno je dete meko vaspitano
drugo, cije to dete nije pipnulo nekad nesto u marketu? kako bi bilo vama da vas neko okarakterise kao loseg roditelja u tom slucaju? ali ni ne moze jel, posto ste vi svi tako hebeno savrseni
trece, kao jako strog roditelj, koji je isto tako strogo vaspitavan, mogu da kazem da drzanjem dece na kratkoj uzici cinite detetu medvedju uslugu... dete treba da nauci da su greske neizbezne u zivotu ali treba i da nauci da to za sobom povlaci i reakcije i posledice koje nece da mu se svide... dakle, ako razbije teglu treba mu objasniti da ce ta tegla morati da se plati i da zato nece moci da dobije sladoled, a ne napraviti od deteta malog poslusnog psica koji ne sme ni da zevne bez dozvole
cetvrto, bas bih volela da vidim kako vi objasnjavate dvogodisnjacima zasto ne smeju da diraju tegle sa krastavcima :lol:

ne, cijanid prica o tome kako je danas moderna pljuvacina... pokusala sam da vas navedem da razmislite iz drugog ugla i da mozda pomislite kako je ta scena koju je ova opisala 1. mozda presedan 2. mozda preuvelicana 3. mozda se uopste nije ni desila da bismo sad svi u glas sa takvom sigurnoscu rekli, da, ta je sigurno losa majka a njeno je dete meko vaspitano
drugo, cije to dete nije pipnulo nekad nesto u marketu? kako bi bilo vama da vas neko okarakterise kao loseg roditelja u tom slucaju? ali ni ne moze jel, posto ste vi svi tako hebeno savrseni
trece, kao jako strog roditelj, koji je isto tako strogo vaspitavan, mogu da kazem da drzanjem dece na kratkoj uzici cinite detetu medvedju uslugu... dete treba da nauci da su greske neizbezne u zivotu ali treba i da nauci da to za sobom povlaci i reakcije i posledice koje nece da mu se svide... dakle, ako razbije teglu treba mu objasniti da ce ta tegla morati da se plati i da zato nece moci da dobije sladoled, a ne napraviti od deteta malog poslusnog psica koji ne sme ni da zevne bez dozvole
cetvrto, bas bih volela da vidim kako vi objasnjavate dvogodisnjacima zasto ne smeju da diraju tegle sa krastavcima :lol:
Ja se upljuva o tome da se dvogodišnjacima ne može objašnjavati jer ne razumeju i da je to pogrešan način.
Nema tu objašnjavanja, takve stvari su zabranjene, a tako mala deca razumeju samo strog izraz lica, povišen ton, pretnju prstom ili ćušku po guzici koju treba da dobiju mnogo ranije tako da sa dve godine već znaju da nema natezanja i OBJAŠNJAVANJA sa roditeljima.

Gluposti, jer tu vaspitanje, kod deteta od 2 i slovima od d v e godine ne igra nikakvu ulogu. Decja radoznalost i neposlusnost su imanentna tom uzrastu, napadi nekontrolisanog oonasanja, iz cista mira k bacakanje na ulici i cak na pesackom prelazu. I ja isto kapiram da neki imaju sarene balone koji su im vezani oko ruke, a ne zivo dete.
Druga situcija gde se ocituje negativan primer vaspitanja je sitacija kad sam ja reguvao. Let avionom, i cale i klinac igraju na dve konzole igrice. Let 2,5 sata, oni se deru, ne sede ni u istom redu, dete nije beba. Nije krivo dete nego nevaspitani savremeni roditelj koji primerom pokazuje da nije bitno kakomse ponasamo u zajednickim objektima, prostorima, u kojima bi trebalo da ispostujemo druge. Hir bebe i nevapitavanje nisu u istoj ravni ni vezi.

Pa matori koliko godina su imala tvoja deca kada si počeo da ih vaspitavaš?
Dete od 2 godine već treba da zna šta je red. Drugo je što ne može da se kontroliše, ali već uveliko treba da mu se stavi do znanja da će uslediti posledice za neprimereno ponašanje.

Ja se upljuva o tome da se dvogodišnjacima ne može objašnjavati jer ne razumeju i da je to pogrešan način.
Nema tu objašnjavanja, takve stvari su zabranjene, a tako mala deca razumeju samo strog izraz lica, povišen ton, pretnju prstom ili ćušku po guzici koju treba da dobiju mnogo ranije tako da sa dve godine već znaju da nema natezanja i OBJAŠNJAVANJA sa roditeljima.

a to pali svaki put?! :D i nikom se ovde nije desilo da na par trenutaka popusti gvozdeni stisak roditeljske discipline zbog nekog tamo poziva? kladim se da jeste, mozda je bas neko od nas gore opisana gospodja ciji se mladunac igra sa teglama
vidis jednom zenu u takvoj situaciji i odma etiketa, losa majka :neutral: bzvz

a to pali svaki put?! :D i nikom se ovde nije desilo da na par trenutaka popusti gvozdeni stisak roditeljske discipline zbog nekog tamo poziva? kladim se da jeste, mozda je bas neko od nas gore opisana gospodja ciji se mladunac igra sa teglama
vidis jednom zenu u takvoj situaciji i odma etiketa, losa majka :neutral: bzvz
Nije pitanje da li to pali nego kako je ta majka indiferentna i ne obraća pažnju na svoje dete. I nije u pitanju jedna majka i jedan slučaj nego što sve više ima takvih roditelja, koji uopšte ne obraćaju pažnju na svoju decu i puštaju ih da mlate okolo.

Nije pitanje da li to pali nego kako je ta majka indiferentna i ne obraća pažnju na svoje dete. I nije u pitanju jedna majka i jedan slučaj nego što sve više ima takvih roditelja, koji uopšte ne obraćaju pažnju na svoju decu i puštaju ih da mlate okolo.

pa jeste pitanje da li pali, jer i najstrozijim roditeljima se desavaju takvi pehovi... ko zna mozda je ta zena bas neka rigorozna keva, al eto, imala je tu nesrecu da je vidi neko od velicanstvenih super forumasa bas u trenutku kad joj popustila paznja :) a mi treba bez rezerve da poverujemo u tu pricu, narocito ako uzmemo u obzir da je na ovakvim temama prosto must have da imas u dzepu po neku ovakvu storiju, o nekim tamo nemajkama... a ako nemas mozes i da izmislis, koga briga, sve dok imamo koga da pljujemo

Juce sam se bas iznervirala. Mislim da sam posebno bila besna na sebe, i na nacin na koji vaspitavam decu. Bila sam kod pedijatra da uzmem neke upute i dok sam cekala videh da jedan cetvorogodisnjak auticem grebe po vratima ordinacije. Mislila sam da mu je mama na salteru i da ne vidi, ali ona je sedela dva mesta od mene, metar od njega. Dr otvara vrata i pita :"Da li je ovo igraonica, zasto to radis?". Mali odgovara " zatvori ta vrata". Dr kaze "hoce li tvoja mama da plati kad ogrebes vrata?", a on "necu ih ogrebati, zatvori vrata". Majka ne govori ama bas nista, ni "dodji sine", ni "nije lepo", ni "sedi ovde", ni "dobro je". Cuti, i kulira. Zena do mene se okrece detetu i govori "bravo duso, bravo, tako i kad porastes da znas svakom da odgovoris", okrece se svojoj cerki i kaze "a ti, ti bi plakala ili bi cutala, vidis kako on zna da odgovori". I onda se njih dve (majke) raspricase o pameti tog decaka.
Eto, svako od nas izgleda zna neku ovakvu pricu. Ovde nije rec o dvogodisnjaku, niti je rec o zivahnom detetu. Iskreno, volela bih da zivim u svetu u kom sam ja odrastala, gde smo starijima od sebe govorili Vi, u gostima se igrali sa decom ili se dosadjivali kraj roditelja, u radnji ispod glasa trazili cokoladu, a opet nismo bili ni premirni ni introvertni.

Морам да се запитам шта је узрок оваквој родитељској ретардацији. Да ли је то последица тога што су и они сами били пуштани као деца или је томе узрок нешто друго.
Та ментална тупост, шта је то?

a zakljucila si da je savremena na osnovu toga sto ima mobilni? :lol:
a sta ako je zena u tom trenutku razgovarala sa pedijatrom malog koji se igra teglama, sta ako je tada dobila informaciju da rezulatati krvi malog nisu u redu, sta ako su joj u tom trenutku javili da ce da ostane bez posla, sta ako je dobila poverljivu informaciju da ce asteroid da zvekne u zemlju za dan dva...? :lol:
kako je lepo vama koji sve radite po ps-u, u stvari, vama koji tvrdite da sve radite po ps-u, pa dajete sebi za pravo da nekontrolisano pljujete... svaka cast
Mora da je bilo nešto toliko važno da nije istovremeno mogla da gleda šta dete radi!
Nedavno je ovde jedna mama nosila toliko važne stvari iz samousluge da je zaboravila dete u taksiju. Vozač nije video dete jer je spavalo na zadnjem sedištu i kada se probudilo vratio ga.
Važne stvari su uvek važne!:dash:

Mora da je bilo nešto toliko važno da nije istovremeno mogla da gleda šta dete radi!
Nedavno je ovde jedna mama nosila toliko važne stvari iz samousluge da je zaboravila dete u taksiju. Vozač nije video dete jer je spavalo na zadnjem sedištu i kada se probudilo vratio ga.
Važne stvari su uvek važne!:dash:

verujem :( a verujem i da se tvojoj zeni to nikad ne bi moglo dogogditi :lol:
sam' se ti sprdaj, ja predvideh asteroid a ti kako oces :lol:

verujem :( a verujem i da se tvojoj zeni to nikad ne bi moglo dogogditi :lol:
sam' se ti sprdaj, ja predvideh asteroid a ti kako oces :lol:

у праву си. ова га жена можда није заборавила, него намерно оставила у таксију

и да, многим женама се заиста није десило да забораве дете....пре би заборавиле ствари из самопослуге него дете
зато мислим да га и ова није заборавила већ намерно оставила

meni je pre dve godine procurela posuda za vodu za hladnjak i prokljucao mi auto
stao je na ibarskoj magistrali negde kod stepojevca
u autu samo cera i ja
izadjem, otvorim haubu i gledam sta sad
iako je bilo 17h i guzva na putu, svi su radoznalo gledali ali nikom nije palo na pamet da se zaustavi i pita jel je potrebna pomoc
sem jednog automobila
unutra dva brata cetrdesetogodisnjaci i sin jednog od njih 15-o godisnjak
dok sam ja objasnjavala majstorima iz servisa gde auto odrzavam gde da poselju slep sluzbu, oni su poceli da cackaju oko posudice i da me ubedjuju da sacekam i vracam se za bgd jer misle da mogu da zatvore naprsnuce
kad su uradili sta je trebalo poceli smo da dosipamo vodu
ja u autu imala dva paketa zlatibor vode, a on kaze - neka, njegov klinac ce da donese vodu iz jednog dvorista
malisa je trcao cesma - auto, cesma - auto..
kad je hladnjak bio napunjen, reklai su da upalim da bi videlijer curi negde pod pritiskom
kako je sve bilo ok, ponude mi da me prate do bijelog polja..i ponude meni i mom detetu da prespavamo kod njih, pa da ujutru rano nastavim ka jazu
hvala, mi moramo nocas da budemo dole
razmenili smo br telefona da bi komunicirali usput, seli u automobile i krenuli
posle sedamdesetak km, zovu i kazu da parkiram sa strane
sta je bilo?
ostao mi sin tamo u dvoristu, moram da se vratim po njega :lol:

Poslednja izmena:
Pa matori koliko godina su imala tvoja deca kada si počeo da ih vaspitavaš?
Dete od 2 godine već treba da zna šta je red. Drugo je što ne može da se kontroliše, ali već uveliko treba da mu se stavi do znanja da će uslediti posledice za neprimereno ponašanje.
Dvogodisnjak zna red ali ne moze da se kontrolise ♥ Nije red ako zaspi dok ne odu gosti.

Nemoj da mi kazes da ti se nikad nije desilo da ko muve bez glave, bez ikalvog razloga,sto volim da kazem, kao da imaju magnet u dupencetu, nisu dovela sebe u opasnost, da si ih uvek mogla da kontrolises, iako su ti bila u tom trenutkumpred ocima. Desava se.
Pisem sa mob, inace nemam gov. Manu
U ovim nasim razgovorima je nesto 2. U pitanju.
Da limcemo reagovati i prekoriti nesavesne roditele na bilo kom javnom mestu i ako to cinimo, zasto to radimo.
Moj kum ima obicaj da po lepom vremenu sedimo u bastama kafica sa decom. Desava se da, a uv3k su nemirni, stigne neka upadica i nemili pogled ostalih gostiju. Njega ne mrzi da onda n3kadmustane i odrzi predavanje, mladjima obavezno da sto pre imaju decu i tome slicno, mene je uglavnom blam u tim situacijama, a unsituacijama vaspito korektivne spodobe, govorim kako tomuopsfe nisu moja deca.
I moze generalizacija, zene su sklone opominjanjima, vaspitavanjem nepoznatih roditelja. I dosadne dede.

Dvogodisnjak zna red ali ne moze da se kontrolise ♥ Nije red ako zaspi dok ne odu gosti.

Nemoj da mi kazes da ti se nikad nije desilo da ko muve bez glave, bez ikalvog razloga,sto volim da kazem, kao da imaju magnet u dupencetu, nisu dovela sebe u opasnost, da si ih uvek mogla da kontrolises, iako su ti bila u tom trenutkumpred ocima. Desava se.
Da limcemo reagovati i prekoriti nesavesne roditele na bilo kom javnom mestu i ako to cinimo, zasto to radimo.
Moj kum ima obicaj da po lepom vremenu sedimo u bastama kafica sa decom. Desava se da, a uv3k su nemirni, stigne neka upadica i nemili pogled ostalih gostiju. Njega ne mrzi da onda n3kadmustane i odrzi predavanje, mladjima obavezno da sto pre imaju decu i tome slicno, mene je uglavnom blam u tim situacijama, a unsituacijama vaspito korektivne spodobe, govorim kako tomuopsfe nisu moja deca.
I moze generalizacija, zene su sklone opominjanjima, vaspitavanjem nepoznatih roditelja. I dosadne dede.

upravo... ovo podebljati i povecati size na max :D

у праву си. ова га жена можда није заборавила, него намерно оставила у таксију

и да, многим женама се заиста није десило да забораве дете....пре би заборавиле ствари из самопослуге него дете
зато мислим да га и ова није заборавила већ намерно оставила

Mojoj (bivšoj) možda, "da ne grešim dušu" - ne znam, ali meni ne sigurno ne!
Možda i zato što sam uvek vodio dvoje ili troje dece a to je već malo teže zaboraviti. Svejedno, nije se desilo.
:lol:

vas dvoje zvucite kao da je ova zena bas vase dete zaboravila :D... odakle dolazi ta ostrascenost i ta zloba, i ko od vas sme da se zakune da je idealan i bezgresan roditelj?

meni je pre dve godine procurela posuda za vodu za hladnjak i prokljucao mi auto
stao je na ibarskoj magistrali negde kod stepojevca
u autu samo cera i ja
izadjem, otvorim haubu i gledam sta sad
iako je bilo 17h i guzva na putu, svi su radoznalo gledali ali nikom nije palo na pamet da se zaustavi i pita jel je potrebna pomoc
sem jednog automobila
unutra dva brata cetrdesetogodisnjaci i sin jednog od njih 15-o godisnjak
dok sam ja objasnjavala majstorima iz servisa gde auto odrzavam gde da poselju slep sluzbu, oni su poceli da cackaju oko posudice i da me ubedjuju da sacekam i vracam se za bgd jer misle da mogu da zatvore naprsnuce
kad su uradili sta je trebalo poceli smo da dosipamo vodu
ja u autu imala dva paketa zlatibor vode, a on kaze - neka, njegov klinac ce da donese vodu iz jednog dvorista
malisa je trcao cesma - auto, cesma - auto..
kad je hladnjak bio napunjen, reklai su da upalim da bi videlijer curi negde pod pritiskom
kako je sve bilo ok, ponude mi da me prate do bijelog polja..i ponude meni i mom detetu da prespavamo kod njih, pa da ujutru rano nastavim ka jazu
hvala, mi moramo nocas da budemo dole
razmenili smo br telefona da bi komunicirali usput, seli u automobile i krenuli
posle sedamdesetak km, zovu i kazu da parkiram sa strane
sta je bilo?
ostao mi sin tamo u dvoristu, moram da se vratim po njega :lol:

necovek! ko mu dade dozvolu da se razmnozava?! :azdaja: taj ni nacrtane ovce ne bi sacuvao! to treba kastrirati! to roditelj?! na lomacu s njim :zcepanje:
btw dajv, odlican si pripovedac... toliko sam se uzivela iscekujuci epilog price da sam i ja zaboravila na klinca :lol:

Poslednja izmena:

:lol:

vas dvoje zvucite kao da je ova zena bas vase dete zaboravila :D... odakle dolazi ta ostrascenost i ta zloba, i ko od vas sme da se zakune da je idealan i bezgresan roditelj?

khm :lol: to je cika Jung lepo definisao:

"Sve što nas iritira kod drugih može nas dovesti do shvatanja nas samih."

khm :lol: to je cika Jung lepo definisao:

"Sve što nas iritira kod drugih može nas dovesti do shvatanja nas samih."

radi to u oba smera... evo bas razmisljam da li je moguce da branim te nemajke zato sto sam jednom izgubila dete u svom stanu i pola sata nisam mogla da je nadjem :lol: doduse ni ona nije htela da je nadjem, sto ne umanjuje moju krivicu nesavesnog roditelja :lol:

sto mene smara to pljuvanje svega sto je novo i uzdizanje na tron starih metoda :roll:
sad je sve kao lose,deca se ne igraju na ulici ,ne penju se po drvecu,a roditelji nemaju nikakve vrednosti i feministkinje su rasturile porodicu :roll:
nikakve zelje da seuzme ono sto je dobro od danasnjeg sveta,nego se trosi energija na kritikovanje,vajkanje :roll:
uzas
ako pitate nasu decu ona se ne bi odrekla svog detinjstva u zamenu za nase,kao sto ni ja ne bih svog u zamenu za ono koje su ziveli moji roditelji ili babe i dede
svako vreme ima svoje lepote i mane,i pomirite se s tim inace cete se sve vise i vise nervirati
:manikir:

vas dvoje zvucite kao da je ova zena bas vase dete zaboravila :D...
Poodavno sam napisao: "Sva deca su naša deca!"

ako pitate nasu decu ona se ne bi odrekla svog detinjstva u zamenu za nase,kao sto ni ja ne bih svog u zamenu za ono koje su ziveli moji roditelji ili babe i dede
svako vreme ima svoje lepote i mane,i pomirite se s tim inace cete se sve vise i vise nervirati
:manikir:
Ovo je sasvim sigurno tačno. Jedino ne vidim vezu sa temom.

Nisam rekla da mi se nije desilo ovo ili ono, ali da sam laprdala u telefon i potpuno zaboravila da pazim na dete, e to mi se svakako nikad nije desilo. Niti će, to mogu da potpišem.
Nije tema koliko smo uspešni kao roditelji, nego način na koji ih vaspitavamo.
Da li im dozvoljavamo da rade šta hoće ili ipak bar pokušavamo da uspostavimo neki red.
Mene lično iritiraju roditelji koji sede skrštenih ruku dok im dete na toboganu gura ostalu decu da se polome ili im otimaju igračke ili gađaju kamenjem. Na takve stvari odlepim. Pogotovo ako mama toroče i cereka se u telefon potpuno nezainteresovana za svog mladunca.

Back