RODITELJI KOJI TERAJU DECU NA POST...?

Smatrate li da je zdravo i normalno da deca poste?

• DA

• NE

• RODITELJE I DUHOVNIKE KOJI TERAJU DECU NA POST TREBA KAŽNJAVATI

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Smatram da ne treba niko nikome da namece svoja uverenja i navike.

Znam jako dobro sta je to anemija, pa iz tog razloga govorim o gvozdju koje organizam crpi iz mesa, naspram onog iz povrca i orasastih plodova.

Ja tebi ne namecem svoja uverenja, pa nemoj ni ti meni.

Ja ne znam otkuda ODJEDNOM toliko ljudi koji poste ZADNJIH GODINA u Srbiji?

Pre 20 godina nije ih bilo NI U TRAGOVIMA.....Ni lupom nisi ni jednog mogao pronaci...

STA IM SE TO POLOMILO U MOZGU???
:sad2:

sustina posta nije u hrani..niti u picu..vec u unutrasnjem uzdrzavanju,ciscenju srca pre svega.....mala deca nisu na mentalnom nivou za tako nesto.....niti im treba stavljati takav teret na pleca.....

To si u pravu, ali ako zele da poste, mogu, i cak da se u postu zdravije hrane nego van posta...Post je nacin i za jacanje svoje volje (i naravno pod prisilom nista nema smisla, pa ni post ni vera), pa ako im je volja da poste i ako istraju eto ih sutra jacih... :)

ajmo onda o procentima
koliki je procenat zagadjenih vodotokova,posecenih suma,zatrovanog zemljista,emisije ugljen dioksida,radijacije,stanjenog ozonskog omotaca... u odnosu na ranije
i kakav uticaj ima povecan broj procenata svega toga na zdravlje ljudi

Ne znam koliki je procenat zagađenih vodotoka. Ali sigurno da ne utiče baš najbolje na zdravlje ljudi.

aids
a verovano ce ih biti jos,nazalost
bioloski,nuklearni i hemijski rat mogu zbrisati covecanstvo

Pa i nije baš neko poređenje. Sa sidom možeš da živiš i 20 godina, a mislim da ima par ljudi koji su se izlečili. Dok sa druge strane imao si u prošlosti pandemije crne kuge koja je znala da zbriše po 30-60% stanovništva Evrope. Srećom danas razvitkom nauke toga nema . O tome ti pričam

Ne znam koliki je procenat zagađenih vodotoka. Ali sigurno da ne utiče baš najbolje na zdravlje ljudi.

Pa i nije baš neko poređenje. Sa sidom možeš da živiš i 20 godina, a mislim da ima par ljudi koji su se izlečili. Dok sa druge strane imao si u prošlosti pandemije crne kuge koja je znala da zbriše po 30-60% stanovništva Evrope. Srećom danas razvitkom nauke toga nema . O tome ti pričam

i laiku je jasno da je procenat devastacije prirode zahvaljujuci takozvanom progresu ogroman
ja ti govorim da nuklearno naoruzanje,biolosko oruzje i nuklearni otpad mogu da zbrisu covecanstvo u veoma kratkom roku
to sve postoji i realnost je pred kojom mozes da zatvaras oci ali nece nestati
razvitak nauke ne ide samo u pozitivnom smeru lecenja bolesti iz proslosti vec moze stvoriti uslove za totalnu destrukciju i nestanak covecanstva

i laiku je jasno da je procenat devastacije prirode zahvaljujuci takozvanom progresu ogroman
ja ti govorim da nuklearno naoruzanje,biolosko oruzje i nuklearni otpad mogu da zbrisu covecanstvo u veoma kratkom roku
to sve postoji i realnost je pred kojom mozes da zatvaras oci ali nece nestati
razvitak nauke ne ide samo u pozitivnom smeru lecenja bolesti iz proslosti vec moze stvoriti uslove za totalnu destrukciju i nestanak covecanstva

Nauka sama po sebi je samo pozitivna. Ljudi koji su moćni i kojima je u interesu da poseduju nuklearn naoružanje su ti o kojima treba brinuti, dakle problem je u onima koji bi to da zloupotrebe

Nauka sama po sebi je samo pozitivna. Ljudi koji su moćni i kojima je u interesu da poseduju nuklearn naoružanje su ti o kojima treba brinuti, dakle problem je u onima koji bi to da zloupotrebe

religija je takodje sama po sebi pozitivna,takodje ljudi koji je zloupotrebljavaju su problem
sve je pozitivno dok ga ne dokaci profit i ne preokrene se u suprotnost uperenu protiv humanosti

Pravoslavlje trazi da se za vreme posta uzdrzavas i od seksa...:cepanje:

Ne znam sta je ovde smesno. Uostalom, pravoslavlje to ne trazi vec predlaze. Pored toga, privremeno uzdrzavanje od seksa nije samo verska stvsr. Uzdrzavanje od onoga sto te najjace obuzima i opseda doprinosi ogromnom jacanju Volje, koja je neophodna za svaki uspeh u zivotu. Jacanje volje na taj nacin je povezano sa samodisciplinom i gospodarenjem, sto su sustinska obelezja muzevnog muskarca. Zato se i od ratnika sirom sveta, kao arhetipa snaznog muskarca, zahtevalo i zahteva privremeno uzdrzavanje od seksa.
Dakle, nema to veze samo sa religijom

Ja sam postio do pre dva dana u tom seksualnom smislu i jeste tesko, ali jaca coveka neopisivo. I drzim da se u takvu vrstu posta ne treba upustati bez iskrene obostrane saglasnosti. Nije greh pasti, ali jeste bezati od borbe.

Poslednja izmena:
religija je takodje sama po sebi pozitivna,takodje ljudi koji je zloupotrebljavaju su problem
sve je pozitivno dok ga ne dokaci profit i ne preokrene se u suprotnost uperenu protiv humanosti

Ja nikada nisam vide ni jednu pozitivnu stranu religije.

Vidim samo njene negativne strane kojima je bremenita.

Ljudi ce UVEK okrenuti religiju na naopako, isto kao i komunizam...

Zato je religija VELIKO ZLO.

Ne znam sta je ovde smesno. Uostalom, pravoslavlje to ne trazi vec predlaze. Pored toga, privremeno uzdrzavanje od seksa nije samo verska stvsr. Uzdrzavanje od onoga sto te najjace obuzima i opseda doprinosi ogromnom jacanju Volje, koja je neophodna za svaki uspeh u zivotu. Jacanje volje na taj nacin je povezano sa samodisciplinom i gospodarenjem, sto su sustinska obelezja muzevnog muskarca. Zato se i od ratnika sirom sveta, kao arhetipa snaznog musksrca, zahtevalo privremeno uzdrzavanje od seksa.
Dakle, nema to veze samo sa religijom

Ja sam postio do pre dva dana u tom seksualnom smislu i jeste tesko, ali jaca coveka neopisivo. I drzim da se u takvu vrstu posta ne treba upustati bez iskrene obostrane saglasnosti[/B]

Savremneni covek uopste nema teznju da bude nekakav veliki ratnik ili muzevan muskarac.

Svet ide u drugom pravcu, to je ostalo u istoriji...

Volju moizemo jacati i na naucnim metodima, a ne mucenjem tela: postom, bicovanjem,maltretiranjem koje nam namece CRKVA koja nije ni katedra psihologije ni pokazatelj kao treba da zivimo zivot.

To sto vecinu muskaraca ne privlaci spartanska samodisciplina i gospodarenje, koji opet nikako ne iskljucuju i ne istrebljuju strasti, vec ih samo ukrocuju i stavljaju u sluzbu svome Ja i svojoj Volji, govori samo o bedi i mekustvu tog savremenog muskarca. Volja se jaca samo sopstvenim naporom tj. privremenim uzdrzavanjem i telesnim vezbama. Nikako drukcije, a narocito ne nekim naucnim metodama.

To sto vecinu muskaraca ne privlaci spartanska samodisciplina i gospodarenje, koji opet nikako ne iskljucuju i ne istrebljuju strasti, vec ih samo ukrocuju i stavljaju u sluzbu svome Ja i svojoj Volji, govori samo o bedi i mekustvu tog savremenog muskarca. Volja se jaca samo sopstvenim naporom tj. privremenim uzdrzavanjem i telesnim vezbama. Nikako drukcije, a narocito ne nekim naucnim metodama.

To PERFEKTNO moze da se radi sa SAVREMENIM NAUCNIM METODAMA, bez uplitanja religije koja MANIPULISE.

Smatrate li da decu treba podvrgavati postu?

Sve češće posredno i neposredno čujem i saznanjem da roditelji vernici teraju decu da poste.

Veoma često radi se o deci od 7, 8 ili 9 godina.

Smatram to izuzetno nezdravom praksom koja se vraća, kako mi se čini, masovno.

Zašto se SPC ne oglašava tim povodom?

Ili još važnije ministarstvo zdravstveno?

Mislim da je ovo veoma ozbiljno društveno pitanje koje prerasta u ozbiljan problem...

Тема је безвезе. Тенденциозно постављена.
О ком и каквом посту је реч ни то није речено....
Ја не чух да неко своју децу тера да посте.

Savremneni covek uopste nema teznju da bude nekakav veliki ratnik ili muzevan muskarac.

Svet ide u drugom pravcu, to je ostalo u istoriji...

Volju moizemo jacati i na naucnim metodima, a ne mucenjem tela: postom, bicovanjem,maltretiranjem koje nam namece CRKVA koja nije ni katedra psihologije ni pokazatelj kao treba da zivimo zivot.

Da, ima teznju da bude crv, da savija ledja, da se povinuje, da se drogira i sl.

To su te "demokratkse tekovine" koje ti zagovaras. I tebi slicni. Sreca sto je vase vreme "prohujalo s vihorom", nailaze druga vremena gde ce askeza biti od i te kakvog znacaja, ratnici takodje, pravi muskarci ( a ne sonje i papucari "navuceni" na "onu zensku stvar").

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back