Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ - ВРЕМЕ ЈЕ ДА СЕ ПОМИРИМО СА КАТОЛИЧКОМ ЦРКВОМ
Сигурно да је хришћански праштати - али није хришћански СТАЛНО МАНИПУЛИСАТИ и тумачити како се коме свиди ове речи, јер поред тога ШТО ЈЕ ХРИШЋАНСКИ ПРАШТАТИ треба знати да БЕЗ ПОКАЈАЊА - НЕМА ОПРОШТАЈА!!!Злочиначки Ватикан до данас није, нити има намеру да се покаје за страшне злочине невиђене у историји према православним Србима ... него још злочинце проглашава светитељима... са њима немам шта да разговарам..... и ако овако настави СПЦ - БУКВАЛНО ЋЕ МЕ ИСТЕРАТИ СВОЈИМ ПОСТУПЦИМА ИЗ ЦРКВЕ........
ma, znam ja šta je anatema...al da je istina to što si rekao, sa Dušanovom smrću i smrću patrijarha srpska crkva bi nastavila crkveno opštenje sa carigradskim patrijarhom, a ne bi čekali kneza Lazara da ih izmire i da carigradski patrijarh povuče anatemu sa srpske crkve.
једно је анатема, а друго је раскол. али ти очигледно те појмове не разумеш. (иначе, анатема остаје и након смрти па чак и кад се раскол превазиђе- све док не буде повучена). елем, раскол између Српске Цркве и Васељенске патријаршије настао је и пре анатеме, а није се зацелио ни кад су се анатемисани упокојили, јер се узрок није отклонио.
ево ти још један пример- Македонска Црква је у расколу (није у општењу са Православном Васељеном), али њени епископи нису под анатемом.