Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Otac moje prijateljice drzi te farme u Ceneju. ;)
Zdravije od matijevica... ali...

Inace obratite paznju, oni napisu da imaju svoje farme i to je istina,
ali neretko se desava da oni svoje prasice izvoze, po nekoj dobroj ceni,
a kupuju jako los kvalitet istih, dosta jeftinije, iz inostranstva i preradjuju u svoje proizvode.

a kupuju jako los kvalitet istih, dosta jeftinije, iz inostranstva i preradjuju u svoje proizvode.
Иако се много кука на ГМО соју, код нас је она мало присутна, а и ко рецимо покуша да је прода сојари у Бечеју углавном не успе.
ГМО соја се оптички видљиво разликује од органске, а и провера је једноставна на лицу места, зрно се здроби у механичком завртњу и изложи реагенсу.
Али... та соја и производи од ње иду у иностранство, углавном у Норвешку, мање у Швајцарску, преостало у друге земље, а увози се ГМО соја и њени производи и пласирају на домаће тржиште!

to se zna (ili se izgleda ne zna), zato i pitam za detalje, jedno pise a drugo je stvarno....
isto rade i za mleko i sve ostalo....

Došli sa ručka. Prejeli smo se. Kada čitam šta sve pišete o mesu, sloši mi se. Izgleda da imam sreće što sam seljanka.

Nego, lud lab, za mog tatu koji obožava višnje

1z4fnlz.jpg

i snikers, za moje mlađe dete

igalj9.jpg

Došli sa ručka. Prejeli smo se. Kada čitam šta sve pišete o mesu, sloši mi se. Izgleda da imam sreće što sam seljanka.

i snikers, za moje mlađe dete

igalj9.jpg

Naravno, ja se uvek prejedem kod moje mame.

Domaćice, super su ti torte. Kako praviš ovu snikers? Ja sam svojevremeno pravila te sa kikirikijem, ali prostije varijente jer moje starije dete voli. A snikers sam pravila jednom, a pamtim da je bila nešto komplikovana. Možda ti imaš neki jednostavniji recept?

..to nije ona susena sto moze da stoji dugo, to je ona ebem li ga kako obradjena, znam kad secem da je vlazna, :

Btv te škartove, tzv vlažne slanine, rade tako što u slaninu preko mreže dizni ubace slani rastvor koji se veže za tkivo i tako naplate i slaninu, i so i vodu.

Imam recept za domacu hambursku slaninu. Odlicna je

Slaninu iz salamure staviti u pleh od rerne tako da je koža odgore. U vrucoj rerni, 100 stepeni, ostaviti 1-1,5 sati sa 2 dl vode - ako voda ispari pre isteka vremena dodati jos malo. Kad se ohladi dimiti kao obicnu slaninu

Pa ispečem kore kao za reform tortu, nekada sa orasima, nekada sa kikirikijem, od žumanaca skuvam fil na pari u koji dodam čokolade, i skuvam karamel fil sa mlekom u prahu. Ne znam šta da ti kažem, meni su sve torte jednostavne i varijacija na temu. :rumenka:

Pa vidim ja da je tebi sve jednostavno. Ja sam tako nešto pravila, samo sam još izmedju nekih filova stavljala seckan kikiriki. Ti imaš odozgo krupno seckan.
Meni se to sa seckanim bilo čim mnogo svidja. A moja ćerka je vadila seckane lešnike iz Moskva torte. :dash:

Moj jednostavan, "smuti pa prospi" kolač od kikirikija je sasvim pristojno ispao.

napravila sam i neki kolač na brzinu: prokuva se 250 g šećera sa 2 dl vode, istopi jedan margarin u to, pa se doda 300 g mlevenog kikirikija neslanog i 300 g mlevenog keksa. Rastanji se na tepsiju, može da prelije glazurom od čokolade i "posoli" ostatkom mlevenog kikirikija.
Iznela sam na terasu da se ohladi, do sad se verovatno zamrz'o

Boljeg je ukusa nego izgleda

izrendas komadic djumbira od 2gr i ubacis u 2,5 dl vode koja je prokljucala..pustis da nekoliko puta pusti kljuc na ringli i onda sklonis i ostavis desetak minuta da odstoji poklopljeno
procedis, ubacis kasicicu meda, limun i to je to

au sto je dobar caj. i rezi i kisi i sladi...samo malko sam mantava u glavu pa ne mogu da se setim da li i koliko sam ga puta pustila da prokljuca :rumenko:

- - - - - - - - - -

e ovo je moj rucak za danas
zapecena palenta na gus tiganju i salata od sveze rendane cvekle i sargarepe..

jos samo da se doda neki protein :D

Pa vidim ja da je tebi sve jednostavno. Ja sam tako nešto pravila, samo sam još izmedju nekih filova stavljala seckan kikiriki. Ti imaš odozgo krupno seckan.
Meni se to sa seckanim bilo čim mnogo svidja. A moja ćerka je vadila seckane lešnike iz Moskva torte. :dash:

Moj jednostavan, "smuti pa prospi" kolač od kikirikija je sasvim pristojno ispao.

Boljeg je ukusa nego izgleda

Kod ove moje snikers u taj karamel fil ide seckani kikiriki. Moje starije dete kaže da je taj fil identičan kao onaj u snikers čokoladicama.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back