Жена умрла од глади примењујући соларну јогу

Швајцаркиња педесетих година умрла је од глади након што је кренула на духовно путовање, које је обухватало одрицање од хране и воде и покушај да преживи само од сунчеве светлости. Како наводи швајцарски “Цирхер тагесанцајгер”, жена је дошла на ову необичну помисао након што је видела документарни филм “Било је светло”, чији је актер индијски гуру који тврди да 70 година није ништа јео.

http://www.vesti011.com/2012/04/žena-umrla-od-gladi-primenjujući-solarnu-jogu/

:rida::rida:

kakva ideja!moracu ja to da probam! :hahaha: :rotf:
ja sam mislio da su Amerikanci retardi,ali izgleda je ta boles' preshla i na Evropljane! :rotf:

Besplatno ,a ne goji . Kakve sve boodale setaju po ovom svijetu !:rotf:

Tacno.Budale setaju svetom.Roff.

Jedna.

A od raka ciji je glavni uzrok nekvalitetna ishrana u koje spada sve cesce svercovano pilece meso sa kosova i Argentine...koliko ?

U USA 50% kokoski koje ljudi konzumiraju imaju leukemiju.A kod nas? Da li je piletina boljeg ili losijeg kvaliteta....uvek je interesantije gledati sta se radi u tudjem dvoristu dok se moze gledati preko tarabe dok korov i to ne prekrije...

Od najsmrtonosnijeg i najčešćeg karcinoma u svetu svakog minuta život izgube dve osobe, 3.000 ljudi dnevno, odnosno više od milion godišnje

Kao prvo, mnogo je naivno poverovati u ovaj novinski napis, jer se nigde ne iznosi ime i prezime te “žene što je umrla od gladi”; od gladi, a ne od solarne joge. Kao drugo, tekst je naručen od strane farmaceutske industrije i industrije hrane, jer kako se povećava broj ljudi koji gledaju u Sunce, tako se smanjuje broj konzumenata lekova i hrane iz kutija.

Dalje, ceo napis podseća me na priču iz jedne publikacije Jehovinih svedoka, iz 90-tih godina prošlog veka, gde je napisano kako “je jedan astronaut, gledajući Zemlju iz svemira, zaključio kako je Zemlja jedina planeta u svemiru koja ima boju”. Dno dna. Sve planete imaju boju, ali da bi se njena boja videla mora se biti u njenoj orbiti. Ovakvu glupost ne bi izvalio nijedan astronaut, te zato taj “astronaut” nema ime i prezime. Isto kao i “žena” iz ove priče.

Dalje, najžešće od svega ovoga je to što plaćeni novinari sungazing nazivaju sektom. Treba prvo da nauče, i oni, ali i oni koji im slepo veruju, šta je to sekta; odvajanje od zvanične religije. Kao, prvo koja je to zvanična (obavezna) religija? Kao drugo, od koje se to religije sungazing odvojio (otcepio)? Kao treće, neko može gledati u Sunce sa svog prozora, terase ili balkona, ili sa nekog mesta u prirodi gde nema nikoga da ga vidi da to čini, a da pri tom ne bude član nikakve sungazing zajednice (kao što ni ne postoji nikakva svetska sungazing organizacija), te samim tim nije član ničega, a kamoli sekte. Šta reći za jadne ljude kojima je um ispran u tolikoj meri da veruju u apsolutno sve što čuju ili vide na Internetu?

Sungazing je drevna duhovna praksa koja ljude vraća prirodi i samima sebi, preko jednog procesa koji traje 270 dana, gde se gledanje u Sunce u okviru prvog sata izlaska i zadnjeg sata zalaska postepeno povećava za 10 sekundi svaki dan, dok se ne dođe do 45 minuta, gde se ostaje najviše 7 dana, a onda se za 30 dana svaki dan smanjuje za 1 minut i spušta na 15 minuta, na kome se ostaje do kraja života. Tako čovek postaje solarni čip, popravlja svoje telo, duh i um, leči sve svoje bolesti, konektuje se na Mokšu, odnosno “informaciono polje Zemlje”, a jedna od nuspojava, nakon 37:30, jeste i značajno smanjenje gladi, odnosno unosa hrane u telo. Preporučuje se unos jedino sirove hrane (voća i povrća), nikako prestanak unosa hrane. To je najveća zabluda onih koji ne poznaju ovaj proces. Svrha sungazinga je jačanje duha i tela, a ne prestanak unosa hrane. Nigde se sungazerima ne savetuje prestanak uzimanja hrane, već naprotiv, kaže se da jedu šta god im se jede dok god im telo samo ne odbaci određenu hranu i unos hrane svede na minimum. Želudac i digestivni trakt nisu sijalica pa da se ugase na dugme; i jedno i drugo moraju da rade. Tako, kod većine sungazera želja za jedenjem mesa i jaja prestaje već negde oko 25 minuta. Pušači su ostavljali duvan, narkomani droge, alkoholičari alkohol... itd.

Ja sam prošao kroz ceo proces i znam o čemu govorim. Glupo je da o sungazingu govore i sude oni koji ga nikad nisu probali. Veoma dobro znam kako sam se osećao dok sam konzumirao meso, koliko sam bio bolešljiv, a znam kako se dobro osećam sada kad ga više ne konzumiram. Zdrav sam i ne mogu se razboleti već duže vremena. Da pomenem još jednom Jehovine svedoke i njihove članke. U jednoj njihovoj publikaciji naišao sam na tekst pod naslovom “Naučiti živeti sa artritisom”. Užasno. Religije vas, dakle, uče da naučite da živite sa bolestima. Sungazing vas oslobađa od svih bolesti i svih programa, pa najzad i od religije.

Uostalom, i Biblija piše i preporučuje:

“Slatka je svetlost, i dobro je očima gledati Sunce.”

Knjiga Propovednika 11:7

A vi sad izvolite pa se raspravljajte sa Biblijom.

No pošto sam video da je svrha ove teme sprdanje, da se i ja malo sprdam sa vašim komentarima...

Vežite se, polećemo...

Швајцаркиња педесетих година умрла је од глади након што је кренула на духовно путовање, које је обухватало одрицање од хране и воде и покушај да преживи само од сунчеве светлости. Како наводи швајцарски “Цирхер тагесанцајгер”, жена је дошла на ову необичну помисао након што је видела документарни филм “Било је светло”, чији је актер индијски гуру који тврди да 70 година није ништа јео.

I dalje veruješ u priče gurua?

Kraj priče. Namaste..

Tako prolaze oni koji veruju laznim prorocima i uciteljima :aha:

Apsolutno tačno. Ne treba verovati nijednom jedinom čoveku. Nema gurua. Svako je sam sebi guru. Ovde u obzir dolaze i Isus i Muhamed, kao učitelji, uz to su bili i bogoborno i bogohulno obrezani.

Lazni prorok.. :dash:
A sta su istiniti proroci?

Niko njoj nije kriv(ako uopste i postoje krivci za tako nesto) za to sto joj se desilo do nje same. Treba nekad i mozak ukljuciti. Ali svako ima svoj zivot i ima pravo da zivi i umre kako hoce.

Ne postoje ni lažni ni nelažni proroci. Nema ni proroka ni proročanstava. Masoni ih naručuju, “proroci” ih pišu, masoni ih opet ispunjavaju, a maloumnici veruju... Kakva genijalna igra. Kao, proročanstvo treba da se ispuni, pa onda se kao ispuni, a kad se kao ispuni, onda se osuđuju njegovi akteri, koji kao treba da ispune proročanstvo, i kao ispune ga, a kad ga ispune onda se osuđuju, kao nisu znali šta čine... Strašno. Ovo podseća na šizofreniju.

Kojoj njoj? “Ona” ne postoji. Čim nema ime i prezime. Novinarska patka.

:Да није тужно искидао бих се од смеха. Има тих сангејзера и по Новом Саду, причао сам својевремо са једним. Бла бла трућ, шта је он мени све напричао мајко мила. Па ту причу не би пас с маслом прогутао колико је небулозна. Људи једу неутрине са сунца.... :hahaha:

Je li bogoti? Možda smo se sreli negde na mestu za sunčarenje. Šta ti se to napričao, ajd navedi barem nešto.

Istinski proroci su oni iz Biblije :kafa:

A lazni su ovakvi koji su ovu jadnu zenu naveli na pogresno verovanje :manikir:

Lazni proroci govore iz svog srca i nema Bozjeg duha u njima vec su laze :aha:

A pravi proroci Boziji njih Bog podupire i sve sto kazu nikome ne nanese zlo ako ga poslusaju :cool:

Nema ni proroka ni proročanstava. Masoni ih naručuju, “proroci” ih pišu, masoni ih opet ispunjavaju, a maloumnici veruju... Kakva genijalna igra. Kao, proročanstvo treba da se ispuni, pa onda se kao ispuni, a kad se kao ispuni, onda se osuđuju njegovi akteri, koji kao treba da ispune proročanstvo, i kao ispune ga, a kad ga ispune onda se osuđuju, kao nisu znali šta čine... Strašno. Ovo podseća na šizofreniju.

Jevrejska elita je veoma davno, verovatno kada su se Jevreji organizovali kao narod, osnovala brojna tajna društva. Jedno od njih, ujedno i najopasnije, bilo je „B'Nai B'Rith”, odnosno „Sinovi zaveta”. Njihov primarni interes i cilj bilo je uspostavljanje što je moguće šire vladavine jevrejske elite; njihov sekundarni cilj bio je da od bistrijih ljudi odaberu „proroke”, kojima će naložiti da pišu proročanstva, koja će oni ispunjavati. I to se i dogodilo. Imali smo gomilu proroka u Starom zavetu koji su pisali „proročanstva“, Sinovi zaveta su ih ispunjavali - a slepe narodne mase su verovale da se proročanstva ispunjavaju do detalja.

Proročanstva ne postoje. Pripadnici tajnih društava ih naručuju, pišu i ispunjavaju, a ljudi sa ispranim mozgom veruju u njih. I to je to.

E, a, kako se to proročanstvo pojavljuje tek posle, a ne pre nekog događaja? Malo je to simptomatično. Nikad se proročanstvo ne oglasi pred sam događaj, nego kad se nešto dogodi onda “proroci” izađu iz mišjih rupa i prde kako su oni to pogodili.

Slične prevare rađene su sa Nostradamusom, koji je pisao stihove bez pominjanja bilo kakvih imena i godina, ali čim se nešto dogodi - “tumači” dođu i kažu kako se “to poklapa sa ovim ili onim”...

Slično je i sa Kremanskim proročanstvom. Čitao sam izdanje iz 1940. i 1992. godine, sredinom 90-tih. U izdanju iz 1940. nigde se ne pominje ni WW II, ni Hitler, ni Tito, ni televizija, ni čovek na Mesecu, ma ništa; u izdanju iz 1992. piše kako su Tarabići sve to pogodili. Pa nisam budala, namerno sam ih paralelno čitao. A u izdanju iz 2001. piše da će u Srbiji na vlast doći čovek koji se preziva slično kao što se zove selo iz koga potiče, te da je Koštunica iz Koštunića, da će “srediti” Srbiju itd. A nije se pominjao tokom 90-tih. A on je došao 2000. I kako je to “sredio Srbiju”?

Takođe i Biblijska proročanstva. Dođe neki blentavi i polupismeni propovednik, zatucani verski fanatik, i kaže, otprilike, ovako: “Taj i taj prorok je pre 2700 godina rekao da će se dogoditi to i to, to se dogodilo pre 2300 godina. Eto, to je proročanstvo koje se ispunilo.” Pa nije. Ono što se dogodilo pre, recimo, 2300 godina, a „prorečeno“ je pre 2700 godina, iz današnjeg ugla posmatrano, nije proročanstvo. Želim da vidim “proročanstvo” koje danas govori o sutra... I željno iščekujem kraj 2012-te... mada sam siguran da je i to histerija i prevara.

Evo ga jedan banalan i blentavi primer disfunkcije proročanstva, pardon, „proročanstva“:

1. “božji” sin je rekao Judi da ide i da ga izda, jer je tako “prorečeno” (a već smo diskutovali o tome kako se proročanstva naručuju, pišu i ispunjavaju i kako lakoverni veruju u njih);

2. zatim avramski bog osuđuje onoga ko je izdao “božjeg” sina za to što je učinio, kao da nije ni bilo “prorečeno”.

Iskaz broj 1 u potpunosti pobija iskaz broj 2, i obrnuto. Nekome ovde nije dobro, a to nisam ja. Ha ha ha.

Nabijem na onu stvar sve proroke i sva proročanstva. Dno dna...

Mentalni program, napisan od strane "B'Nai B'Rith”-a, sve što je “prorečeno” je poteklo iz njihove kuhinje. Samo što neće biti ni blizu onoga što vi očekujete.

Ja sam ovde i na drugim temama izneo mnogo materijala koga vi “busači u grudi da ste jedini u pravu” niste oborili argumentima, a i objasnio sam vam u par postova šta znači biti naivan. Toliko sam naivan da nikada nisam pripadao nijednoj crkvi, tako da nemam obavezu prema učenju bilo koje, a kad god me neki propovednik napadne sa svojim glupim pričama toliko ga isponižavam argumentima (jer poznajem sve religije) da može samo da obori pogled i trepuće očima kao semafor, u RL, a na forumima da laže (govori nebuloze) u moje ime, te da lupa minuse.

Ja ću uvek da pođem od toga da ni moje učenje nije 100% tačno, počistiću prvo svoje dvorište, pa onda gledati u tuđe, a ne kao neki (koji vode čak i države), napravili su haos u svom društvu, a hoće da uređuju međunarodne odnose... propovednici koji poznaju samo jednu religiju nastalu pre 130-ak ili 140-ak godina (“bog se krio dotle od ljudi”) hoće bez argumenata da kritikuju religije čija su učenja doktorati za njihovo učenje... a zapravo najviše ih boli istina da to u šta oni veruju nije ništa do obične bajke.

Ali hranjenje suncem... :zcepanje: :rotf:

Hranjenje Sunčevom energijom. Jesi li probala? Samo se budala smeje nečemu što ne zna i ne poznaje.

sad je sigurno na boljem mestu. :mrgreen:
a stvarno, da nije umrla bilo bi smesno.

Na boljem u odnosu na šta? Šta je referentna tačka? A stvarno, reci mi kako se zove kad znaš da je umrla? I zašto moraš da veruješ u sve što vidiš?

Koliko mora neka osoba imati ispran mozak da bi u to poverovala prava je zagonetka :lol:

Koliko neka osoba mora imati ispran mozak da bi poverovala u sve to vidi na Internetu prava je zagonetka. :lol:

70 godina nije nista jeo :hahaha1:

Ili je duh ili su mu donosili krisom hranu :)

Naravno da jeste jeo. Šarlatan. Niko ne može da ugasi želudac i digestivni trakt, pa to nije sijalica.

Jeo je kad ga niko ne vidi, duhovi ne donose hranu.

zdrava prava naudila sebi,steta,.....:(

Da, pod uslovom da uopšte postoji, odnosno ima ime i prezime.

Folirant.
Jeo noću kad svi spavaju.
I onaj "diplomirani" isto.
Primenili ljudi svoj ramazan....

Tačno. Šarlatan.

Jeo kad ga niko ne vidi. Šta je loše u tome što je jeo? Sve životinje, odnosno sva živa bića koja imaju želudac, moraju jesti.

I taj diplomirani.

Ramazan je iz islama, solarna joga je iz budizma. Budizam je daleko iznad ostalih religija.

Ovo je dokaz koliko lazna ucenja i lazni proroci mogu biti pogubni po neku osobu

Jer oni na pocetku deluju primamljivo ..i zabavno ..ali je kraj gorak kao pelen :mrgreen:

Lažna učenja? Šta su prava učenja? U odnosu na šta su prava? Lažni proroci? Šta su pravi? U odnosu na šta su pravi? Šta je referentna tačka?

Tako ti je u svakoj religiji i sekti. Nema učitelja i gurua, sam sebi si guru.

A baš me zanima koliko mu kalorija pripisuju... :lol:

Izgooglaj. Čemu ti služi Internet? Da veruješ u sve što vidiš? :rida:

On je uzivao u hrani svakodnevno .samo kada se pokaze u javnost tada glumi da ne jede :mrgreen:

Takvima je cilj samo da zavedu nekoga ...i ne misle o posledicama tih ljudi koje poducavaju :)

Tačno. Naravno da je uživao u hrani. Ne kapiram zašto laže da ne jede.

Upravo tako. Isto čini i samozvani balkanski Sungazing guru. Svi su isti.

Dva magicna Solarna panela koja pretvaraju suncevu svetlost u hranu :lol:

I ti veruješ baš u sve što vidiš na Internetu? I sve izvrćeš u sprdnju?

:zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: ... al "diplomirani" se I.V. ranio, pa se pricestio, pa pojeo jaje za uskrs....
a ova mucenica umrla od zedji i gladi....
eh, sta ti danas znaci dobar nutricionista.... :hahaha:

:zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: Aha ha, kakav lik, diplomirani, ili pokondireni, biće lepo pečenje.

To je kao da se nekog udavio jer je probao da šeta po vodi poput Isusa. Jel Isus kriv ?

Tako nekako. Niko ne može hodati po vodi, pa ni Isus. Niko nije kriv.

Du du da.

Ali Isus nije rekao da svi hodaju po vodi :mrgreen:

Samo jednom coveku koji je bio sa njim u camcu :aha:

A ovaj je to izucavao da svi mogu ziveti od sunca samo bez hrane

Otkud znaš šta je Isus rekao? Čuo si ga? Ups, pa pročitao si šta su manipulatori napisali da je rekao? I veruješ? Kao što veruješ u sve što vidiš na Internetu?

Jesi li video tog čoveka u čamcu?

Jesi li video i toga što je naučavao? A ovu ženu iz napisa iz uvodnog posta? Znaš li joj ime i prezime? Mislim da se odgovori sami nameću. :hahaha:

Nije ona umrla od gladi nego od probavnih smetnji izazvanih ozonskim rupama koje su dovele do uništavanja vitamina A i cinka u svetlosti koju je konzumirala. :kafa:

Možda, pod uslovom da je uopšte postojala. Znaš li barem kako se zvala?

Јел имала потомство? Ако није, да јој доделимо Дарвинову награду (додељује се увек постхумно).
Овде неки вели како човек има органе као и животиња, што је сасвим валидан аргумент против телесне реинкарнације. То треба и применити на "сунчарење". Да ли човек има органе за фотосинтезу? Не. Да ли је биљка? Није него животиња. Ерго, кркајте сестре и браћо, укључујући и оно што је умрло у мукама :mrgreen:
Сећам се "турбо-деведесетих", како рече мој рецезент, чуо сам да неки ђаин није јео годину дана и кул је с тим. Реко, ово је права религија за Србе, пошто је било нема леба нема млека, једи ***** тако треба :lol:
И да. Ово је све што ћу рећи. Међусобно препуцавање фанатика ме не занима, што се може видети по мом учешћу на оваквим темама. :bye:

Je li postojala? Ako jeste - kako se zvala?

To ja velim. Kolega, već sam pisao gore o solarnoj jogi. Iščitaj.

Dobar ti je ovaj komantar za đaine. Sve najbolje.

Ипак ћу си дозволити још једну опаску.
Гледа клинац цртаће, па крену према прозору. Каже - кад може Том, могу и ја.
То је доказ да су Хана и Барбера сатанисти, у рангу твораца Хари Потера :hahaha:

Odlično poređenje. :hahaha:

U sunčanoj jogi se ne naređuje da svi prestanu jesti.
Što Agarta reče, za Darvinovu nagradu.

U solarnoj jogi se ništa ne naređuje.

Baš za Darvinovu nagradu.

Nisam ni rekao da je naredjivao nego PROPOVEDAO o tome :manikir:

A zena jadna nasela na glupu pricu u koju ni deca nebi poverovala :mrgreen: e eto joj sad sunce pod zemljom :aha:

To ti dođe isto.

Kako se zvala ta žena? I ti si poverovao u glupu priču da je uopšte postojala... i umrla od solarne joge...

kakva ideja!moracu ja to da probam! :hahaha: :rotf:
ja sam mislio da su Amerikanci retardi,ali izgleda je ta boles' preshla i na Evropljane! :rotf:

Probaj I svideće ti se posle sedam dana kad ti nestanu glavobolje. Onda ostavljaš lekove. Posle 15 minuta te napuštaju duševne bolesti, pa nećeš više lupati ovolike uzvičnike (recidive histerije – ženske bolesti, i šizofrenije). Posle 30 minuta nestaju sve telesne bolesti. A kad dođeš na 45 minuta Kundalini energija se već dovoljno oslobodila da tin e treba nijedan čovek (kao Isus i Muhamed) za spasenje, niti njihova krv.

Amerikanci retardi? Zato što sun a petardi?

Besplatno ,a ne goji . Kakve sve boodale setaju po ovom svijetu !:rotf:

Da, baš tako. Budale su i oni koji veruju u spasenje preko nečije (bilo čije) krvi.

A šta ako goji? :eek:
Bogami je više ne izlazim na sunce, još mi fali da se ugojim. :sad2:
:lol:

Ne goji.

Blago tebi, barem ćeš biti pravi belac, jer nećeš pocrneti.

Tacno.Budale setaju svetom.Roff.

Jedna.
A od raka ciji je glavni uzrok nekvalitetna ishrana u koje spada sve cesce svercovano pilece meso sa kosova i Argentine...koliko ?

U USA 50% kokoski koje ljudi konzumiraju imaju leukemiju.A kod nas? Da li je piletina boljeg ili losijeg kvaliteta....uvek je interesantije gledati sta se radi u tudjem dvoristu dok se moze gledati preko tarabe dok korov i to ne prekrije...

Od najsmrtonosnijeg i najčešćeg karcinoma u svetu svakog minuta život izgube dve osobe, 3.000 ljudi dnevno, odnosno više od milion godišnje

Potpisujem sve što si napisao. Neupućeni bi trebalo obavezno da pogledaju ovaj film:

Kamajlo, brate, kakve to veze ima sa smrću od solarne joge, il' je i to zavera industrije mesa, mislim, da nam ogade i sunce i sunčanje i sunce žarko i žareno:D:eek:

Brate (tra tat a tata rate), “kakve smrti od solarne joge”? Jeste zavera, i taj novinski članak, budući da “umrla žena” nema ime. Koliko je ljudi umrlo od konzumiranja otrovanog GMO mesa?

Sunce može biti opasno, naročito za muške:

scaled.php

Inače, čovek koji je raširio ovu praksu na Balkanu, svojim ponašanjem od nedavno nanosi najveću štetu sungazingu.

Pratim “guruov” rad već duže vreme i samo gledam kako se sapliće o sopstvene noge. Dobro je da mu je već jednom neko pljunuo istinu u lice u ime brda ljudi koji ćute kao ***** da ne bi leteli sa njegove Facebook liste prijatelja. Ha ha ha.

Kakav je to guru kad moraš da ćutiš kao p1čka, i da upijaš kao sunđer, da ti učitelj koji se predstavlja kao “prosvetljen čovek” kaže - “Vidiš, naš Mesec će da postane crna rupa, a Saturn nova zvezda” - a ti na to da klimaš glavom, u stilu - “Da, da, da, jasno mi je” - a samim tim što ćutiš praviš budalu od samog sebe, i od učitelja, i obrnuto. Učenje ezoterije zahteva pametnog učenika, koji je u stanju da shvata stvari, i učitelja koji mu omogućuje da ih shvati na pravi način, koji ima, a ne pokupljeno znanje, ili neke zajebancije sa Youtube, ili knjiga kojih ima bezbroj na istu temu, a iste su napisala gospoda koja veruju u tuđe iluzije. Mogu i ja da napišem knjigu od svega što sam pročitao, da iznesem neki svoj stav i ispadnem pametan... ha ha ha. Pročitaće je neko ko se prvi put susreće sa tematikom, uzeće je zdravo za gotovo, i ode sve u *****.

Dotični guru je zaje6ao i blogera Igora Kostelca. Prošle godine je neki bloger iz Hrvatske, Igor Kostelac, širio paniku kako će se krajem oktobra, negde oko 27-mog, dogoditi katastrofalne poplave i kataklizme na planeti. I samozvani guru, po običaju, budući da ništa ne zna i ne razume, a veruje u sve što vidi i čuje na YouTube, propagirao te nebuloze kao što sad propagira "pretvaranje Zemlje u zvezdu" (sa velikim slovom Z). I onda, opet iz drugog izvora, čuo kako je planina Rtanj piramida i kako će se oni koji se nađu tamo spasiti od kataklizme. Smejurija. Neki polupismeni ljudi, u suštini pošten ali naivan i glup svet, mu poverovali onda, kao što mu veruju sada ovo za zvezdu Zemlju, i kao što će mu poverovati u neke buduće priče da "će Zemlja postati kometa" (sa velikim K), samo da mu ne bi bili izbrisani sa liste prijatelja. Ako se neko usprotivi nebulozama koje "guru" širi, on odmah preti kako će ga obrisati sa liste prijatelja. Strašno. Koga zabole ona stvar za njegovu ili bilo čiju listu prijatelja? Uglavnom, tu su bile priče o evakuaciji na Rtanj, o nekim šatorima koje treba kupiti, o nekim otrovanim GMO konzervama (guru je u svom dnevniku gledanja u Sunce pisao kako je na 35 minuta, a i kasnije, jeo viršle i ostala GMO sranja, a ruga se sungazerima veganima), tako da su neki ljudi napustili sve svoje obaveze i otišli na Rtanj, da izvide situaciju, mnogi su pokupovali šatore i ostalu opremu, kao i brdo konzervi... čekao se njegov "nalog za evakuaciju"... ali prc... kad je došao taj dan "guru" je objavio, parafraziram, "neće biti nikakvih kataklizmi, javljeno mi je iz Galaktičke Federacije". Ha ha ha. Zajebao je mnoge ljude i ispao šarlatan, ali to mu nimalo ne smeta, jer ima obraz kao opanak. Ne zanima me šta je i koga podržava, svi imaju pravo da budu šta hoće, ali da ne ugrožavaju druge. Ne smetaju mi gejevi, ukoliko mi se ne nabacuju, kao što njemu smetaju masoni, koji ga uopšte ne diraju. Ja sam se jedini prošle godine narugao tim i takvim pričama, odnosno evakuaciji na Rtanj, masa budala me je napala, kao sada što su me napale nepismene budale kad sam im objasnio kako Zemlja ne može postati zvezda, navodeći im i razliku između zvezde i planete (osnovne stvari iz astrofizike), i čudi me da nije prošle godine pokrenuo ovoliku kampanju protiv mene i protiv zdravog razuma, kao što je vodi sada. Tako stoje stvari...

Ako samo promoliš nos, ne moraš ništa ni da pitaš, dobiješ “odgovor-pitanje”: “Da li si ti prosvetljen?” Ako kažeš da nisi - onda si ti na nižim vibracijama od njega, a ako jesi - onda ćutiš, jer nahuškaće spodobe na tebe, kojima je dosadno u životu, da seru u njegovo prosvetljeno ime, pošto on ništa ni ne zna, osim da sere o harmoniji i da gleda u Sunce. Poštujem to što širi sungazing i poštujem Hiru što je obelodanio zaboravljenu tehniku. Ali on daje ljudima “naučno-fantastične” informacije koje ne bi smislila ni braća Grim.

Imam osećaj kao da mu je Igor Kostelac rođeni brat. Tačno sam osetio da traže smak sveta u jajetu, Youtube-u, na svakom ćošku, tipa - “Pogledajte kako je u logo-u Windows 7 sakriven Nibiru”.

Igor Kostelac: “Odakle ti Mikane raspolažeš informacijama?”

Miroslav Kiš Cybermikan: “Ma rekli mi iz Galaktičke Federacije, imao sam viziju.”

A ovi iz Galaktičke Federacije na LSD-ju. Juče kataklizme, potopi, cunamiji, potresi katastrofalnih razmera. Danas vizija globalnog prosvetljenja, doba ljubavi i harmonije...

“NECE BITI NIKAKVE KATAKLIZME!”

Sutra, do kraja godine, Sunce se gasi, Zemlja postaje zvezda, i neće neki majmun da ima svoje mišljenje, ajd pali sa liste prijatelja, baš mi je do jaja, super se zabavljam, nemoj da mi kvariš trip... Bua ha ha ha...

Copy-paste-ujem:

“ Hoće li biti smaka sveta? HOĆE!!! Nikada više ovaj svet uskoro neće biti kakav je sad! Da li pričam o kataklizmama i uništenjima? U stvari DA!”

Ko zna šta će prekosutra da smisli da bi održi hipnotisanu masu od jedno 5-somova ljudi.

Okruženi smo obrazovanjem preko Youtube-a, prorocima savremenog doba, raznoraznim guruima, koji nemaju čak ni svoj stav, nego moraš da ćutiš i da ih slušaš. I ako nisi shvatio - bolje nemoj ni da pitaš.

Tako vam je to...

Ovo sam našao negde na Internetu i mislim da treba da podelim sa vama…

* * *

Ako je neko naleteo na Cybermikanov website o solarnoj jogi - http://www.cybermikan-sungazing.org - ovde je epilog njegove saradnje sa izdavačkom kućom “Esotheria” i njenim vlasnikom, Vladimirom Madićem.

Ovo je pismo Vladimira Madića javnosti.

Kratko objašnjenje za čitaoce ID ESOTHERIA o raskidu saradnje sa Miroslavom Kišom Mikanom.

Počeli smo u proleće 2010. saradnju sa Mikanom, na širenju sangejzinga u Srbiji i objavljivanju knjiga. Bili smo na to delom prinuđeni, jer je Mikan pre toga prigrabio pod svoje okrilje sve što se dešava u vezi sangejzinga u Srbiji, tvrdeći da je jedini predstavnik sangejzinga kod nas, i da ništa ne može da se dešava mimo njega u vezi solarne joge, dakle želeći sve za sebe. Želeo sam da pomognemo njemu, kao entuzijasti, donirajući veliki procenat (20%) njemu i njegovoj novoj organizaciji, iako nismo na to bili obavezni, jer je priređivač knjige “Solarna joga”, Vina Parmer, naglasila da su autorska prava slobodna za ceo svet. Vremenom se ispostavilo da je Mikan sve suprotno od onoga kako se predstavlja u javnosti, na internetu i na Fejsbuku: pre sungazinga je bio u jednoj protestantskoj sekti i u širenju sangejzinga je nastavio da se sektaški ponaša. Krajnje je iracionalna osoba, kome nikakvi racionalni argumenti ne pomažu da siđe sa oblaka i prihvati realnost. Paranoičan je, jer nas je stalno optuživao da štampamo tiraže njemu iza leđa - da smo štampali 10.000 primeraka, iako smo mu sve što je dogovoreno isplatili (prvi tiraž mu je isplaćen, 10% u novcu i još 10% u knjigama, drugi tiraž je tek izašao). Vrsta je paranoične, nestabilne i afektivne ličnosti, koja svuda vidi teorije zavere, a kada mu se ne udovolji nerealnim željama i zahtevima, ponaša se detinjasto, preti i ucenjuje, tako da su do mene doprle priče da je organizatorima predavanja Hire Ratan Maneka pretio nožem, jer mu nisu isplaćene velike tražene sume od zarade predavanja, pravio je lažne profile na Fejsbuku itd. Mikan je lav u horoskopu i iz njega vrišti potreba za slavom i javnim priznanjem. Tražio je više puta da ga potpisujemo i stavljamo njegove slike na knjige, koje on niti je pisao niti priredio, i sva skromnost kojom se on predstavlja u javnosti je lažna. Stekao sam više puta utisak da Mikan širi sangejzing radi sopstvene lične promocije, mada se predstavlja kao da to radi da bi duhovno pomagao drugima, što je u stvari lažna slika. Pomogao je on mnogima u tehnici sangejzinga, ali kad god ima priliku da sebe istakne u javnosti, ističe u prvi plan sebe.

Što je najgore, Mikan je pokušao da uradi neverovatnu stvar: da skidajući tuđe knjige stranih autora sa Interneta potpisuje sebe na njima kao autora i uzima od nas kao izdavača procenat za tako objavljene knjige. Pošto nije sposoban da zaradi na pošten i normalan način, pokušao je da to učini prevarama. Brzo sam prozreo njegove namere na primeru knjige Joakima Verdima, “Life style without food”, jer je Mikan slagao da mu je autor dozvolio da se potpiše na knjigu kao autor ili koautor, kao i da mu je dozvolio da uzima procenat za njegovu knjigu, koja ima slobodna prava za ceo svet. Dole je moja prepiska preko skajpa sa Joakimom Verdimom.

Tužno je što tako divnu tehniku, kao što je sangejzing, predstavljaju i šire ljudi kao Mikan. Kada početnici u sangejzingu otkriju Mikanovu pravu prirodu (što će se desiti pre ili kasnije, uprkos njegovim naporima da sebe javno predstavi kao predivnu osobu), to će mnoge ljude odbiti od praktikovanja solarne joge - ljudi će misliti da je to ludilo u njemu uzrokovano tehnikom sangejzinga, a istina je upravo da je on bio paranoična i nestabilna osoba pre no što je otkrio sangejzing. On je vrlo loša reklama za sangejzing na duži rok.

Odustali smo od objavljivanja Mikanove knjige “Nauka i sungazing” (koju je prepisao sa Interneta), jer želimo patološku osobu da skinemo sa vrata. A što se tiče pretnji sudom, Mikan može da bude krivično tužen zbog pokušaja prevare i iznuđivanja novca, kao i pretnji.

Vladimir Madić, urednik ID ESOTHERIA

Dodaci...

Pismo Vine Parmer, priređivača knjige “Solarna joga”, Mikanu, u kome mu ona daje pravo samo za prevod knjige (prevod su uradili naši prevodioci), i objašnjava da su prava za ceo svet slobodna.

Dear Miroslav,

Yes, that is wonderful you want to translate “Living on Sunlight” to Serbian. You have my permission. There is no copyright on the e-book because it is a free offering to the world by HRM and myself as the editor, so honoring that is appreciated.

Many blessings,
Vina Parmar
Sacramento, California

Prepiska sa Joakimom Verdinom:

Hello Joachim,

I am writing you as manager and editor of Publishing company “Esotheria”, biggest publisher in southeast Europe specialized for spiritual, self-help, health and esoteric books. We were esteblished in 1990. and published till now about 500 titles ( www.esotheria.com ). We want to publish your book “Life style without food” on which you declare that copyright are free. We have problem with your “friend” Miroslav Kis Cybermikan, who wants that we put his name on the cover as author of your book, to put his photo on back cover and to get royalty of 20% from us as our donation to spread out sungazing in Balkan. Mikan is not translator and is not a publisher, he just have website for sungazing. He made contact with you and agree with you to exchange texts, but he claim to me that you agree to put his name on your book as author or co-author. I tried to explain to him that is a crime to steal authorisation of your, on anyone book, so I kindly need explanation from you about this confusing situation. If it is true all that Mikan says, please confirm me emideately and I will do as you says. For last 20 years I had no such case, that someone wants to sign himself on someone else book!

Thanks, all the best
Vladimir Madic, ESOTHERIA PUBLISHERS, Belgrade

Prepiska na Skype...

Joachim M. Werdin: I am the only author of the book and I never gave any rights to anyone. What is written is true, that everybody can use the book, the texts in it, in any way they wish to, they can copy it, include texts in their writings, they can sell it or whatever else - I do not mind, I do not care, if fact. But I alone wrote the book. Some people helped me to correct it, but no other man wrote it. I hope this is now clear to you. So you can publish the book as it is, because I gave you all the right as written in the book itself. By publishing and selling the book you owe me nothing and you owe him (Mikan) nothing.

Vladimir Madic: Thank you, Joachim, but I need little more clarification of your relation with Mikan. I want to shut up his mouth, because he want to put his name on dozens of books of other authors, including your book. He also want to put his photo on back cover of your book. He very strongly claims that he agree to cooperate with you on exchange of texts, that you want to put his texts (which he didn`t wrote, but just found on internet and gave to other people to translate) in your books, and that you gave him permission to be the co-author of your book, to put his name as co-author or even author (without your name) on the cover of Serbian edition of your book. I tried to explain him that this is stealing of others intelectual property, which is biggest sin in the modern world! He also wants to get 20% of royalty from your book. He has no eny income of money, he has no job, he is on the whole day on Internet to give instructions about sungazing to people (but not just that, I think he can find the time to earn the money) and he is looking on easy ways to get the money from publishers. Just, please, wrote me that he has no your permission to put his name on your book! I just want to return him to reality, because he is in clouds for too much sungazing practice.

Joachim M. Werdin: I gave him no permision to be a coauthor, everything is clearly written in the book, at the same begining. What he does is not supported by me at all. I only once told him, as I am telling you, that he can use my texts on his webpage, as it is written clearly in the book. Well, I also have no job, also without money but I do not sell the book or any texts, what come free is given free.

Vladimir Madic: Thanks for this clarification. I hope it will be enough to him. We will be in touch (my e-mail is esoteric@eunet.rs , our site is in first message), maybe we can cooperate on some grounded and spiritual way!

Joachim M. Werdin: Sure we can. Please, keep me updated about the publishing. Also it would be nice if you send me a few copies.

Vladimir Madic: It will be my pleasure.

Inače, prvi pravi website o solarnoj jogi u Srbiji je ovde:

http://www.ivantic.net/Ostale_knjiige/Zdravlje/Gledanje_u_sunce.htm

Znanje je moć za sve adepte ezoterije, a neznanje je pohvala ludosti (“Laus stultitiae”) za sve samozvane gurue, naročito one koji nisu naučili kako se manipuliše masama, nemaju samokontrolu, pucaju za sitnicu i imaju afektivne ispade (opet shizofrenija), galame (uznemiravaju susede u RL i leže na “Caps lock” i uzvičnike u VL, recimo na FB-u - recidiv histerije, ženske bolesti), idu na ljude koji su u svemu bolji od njih đonom, a pre toga se izuuvaju, govore svakakve nebuloze u tuđe ime, jer ne poznaju civilizovanu i tolerantnu diskusiju argumentima, izazivaju ljude bez ikakvog razloga i konstantno stvaraju sebi neprijatelje... jednom rečju više su za XVI nego za XXI vek. Zapravo su sami krivi za sve što ih je snašlo, sve su sami izazvali svojim ponašanjem, ali ne žele da prihvate realno stanje stvari, već iz dana u dan menjaju svoje iskaze po pitanju onoga što ih je snašlo, ili što su umislili da ih je snašlo, pa ispadaju smešni čak i onima koji im slepo veruju.

Sve sve, ali nikako mi ne ide u glavu šta je poenta bespredmetne i krajnje debilne priče o tome kako “će se Zemlja pretvoriti u Zvezdu”, ničim argumentovane, zapravo argumentovane sumnjivim isečcima sa YouTube. Osim ako se ne radi o teranju inata, samo ne znam kome, najverovatnije samome sebi - ne bi li se ispalo još veća budala. Siguran sam kad se bude završila ova godina da će samozvani guru promeniti ploču i početi da lupa kako će se Zemlja pretvoriti u kometu (što je takođe bespredmetno i debilno) i da će se opet naći pet somova somova (kakav izraz) koji će mu verovati samo zato da ne bi bili obrisani sa njegove liste Facebook prijatelja, slično onome što je radio prošle godine kad je više meseci uporno širio strah od planetarne katastrofe od koje će se njegovi sledbenici spasiti “evakuacijom na Rtanj”, a kad je “sudnji dan” došao i kad se, naravno, ništa nije dogodilo, celu priču je “izbrisao jednim potezom gumice”, naime izjavom (parafraziram): “Neće biti nikakvih planetarnih katastrofa!!!” Uzvičnici, galama, histerija i šizofrenija se podrazumevaju. Tada su ga napustili silni sledbenici, koje je nasankao da nakupuju GMO konzerve, šatore i ostalu “opremu za preživljavanje”, da ne pominjem da ima ljudi koji su išli na Rtanj, napuštajući svoje obaveze, ne bi li izvideli teren gde “će se smestiti”. Kako stvari stoje, teško da je samozvani guru u stanju da i samom sebi bude guru, a kamoli nepismenim diletantima koji mu veruju u sve što im “objavi”, a što je njemu shizofrenija došapnula... ili je jednostavno video na YouTube. Da nije smešno bilo bi žalosno.

Pre neki dan, jedan njegov sledbenik, totalno ispranog mozga, postovao je ovo u jednoj grupi:

Phil Schneider - Podzemne baze...

Odgledajte svih 7 delova!!!

Ja sam mu na to odgovorio ovim tekstom:

“Odgledao sam svih sedam delova na YouTube, poodavno, i mogu reći da je čovek bio običan šarlatan, s jedne strane; a s druge strane, datumi se ne poklapaju. Naime, sve vreme se prikazuje da se radi o nekakvom EXPO-u 95, a on govori o napadu na WTC od 11. septembra 2001. godine. Da bi se na kraju publici objasnilo kako je nađen mrtav 19. januara 1996. Teško šarlatanstvo. Uostalom kao i sve ono što se nalazi na YouTube. Namerne dezinformacije. Teško onome ko se obrazuje preko YouTube... i veruje u sve što vidi i čuje.”

Njegov jedini komentar na ovaj moj argumentovani navod bio je sledeći:

“Ko šta voli!!!”

Dakle, opet uzvičnici. Zapitao sam se da se nisam dopisivao sa samim “velikim samozvanim guruom” lično, jer ga je odavao stil pisanja, ali sam onda shvatio da imaju isti (najprizemniji) mentalni sklop. I on je sklepao reč koja ne postoji ni u jednom jedinom jeziku na svetu - “masonski guru”. Ne vredi mu crtati i objašnjavati kako takvo nešto nigde ne postoji, kako masoni polažu zakletvu nad Biblijom i učestvuju “u ritualu Solomonovog hrama”, te da onaj kome Biblija ne znači ništa i ne želi da učestvuje u judeo-hrišćanskom ritualu ne može postati mason, kako “Egipatske misterije” i polaganje zakletve sa rukom na knjizi “Thothove table” nije judeo-masonerija... jednostavno ne vredi, jer budala ostaje budala...

I ja mu rekoh samo ovo:

“Tipična diskusija obavešten VS lakoveran. Zašto biti vernik i biti lakoveran mora biti isto? Obaveštenog niko ne može pomerati na daljinski. Vernika i lakovernog može svako. Fali još samo da se legne na Caps Lock i uzvičnike...”

I onda ide tirada uvreda i navođenje najgorih nebuloza i laži, koje ne bi smislio ni sam baron Minhauzen, da je živ, u moje ime, srozavanje diskusije na najniže grane, usled nedostatka bilo kakvih dokaza, osim gluposti sa YouTube. Na koncu svega, čovek ne zna da li da se smeje ili da plače, pod uslovom da uopšte može da zaplače... Oprosti mu bože, ne zna šta radi. Dno dna.

Inače, masu ljudi mkoja razmišlja svojom glavom, samozvani guru izbacuje sa svoje liste prijatelja na Facebook-u i iz svih „Sungazing“ grupa. Evo komentara jednog od njih:

* * *

Pozdrav svima. Konačno sam i ja danas osetio bič cyber-guruovog besa. Izbrisa me čovek na Facebok-u, sa svoje liste prijatelja i iz svih “svojih sungazing grupa” dok sam rekao keks.

Malo sam se bunio u poslednje vreme oko ovih njegovih zaista nebuloznih objava na profilu i nakon ove moje objave nije prošlo ni 5 minuta kada sam video da sam izbrisan, blokiran, šta li već. Nisam hteo da ga vređam, već samo da mi odgovori, na primer nekim svojim razmišljanjem, zašto to radi, da krenemo u normalnu priču - kao ljudi, da razmenimo argumente, ako treba... kad, jok, čovek me ekspresno otpisao i bez ikakvog odgovora.

Evo šta sam mu napisao...

Apsolutno treba poštovati svačije uverenje ili verovanje, kako u čisto religioznom smislu, tako isto i u same eventualne događaje koje vernik isčekuje. Iskrenom hrišćaninu je, recimo, nezamislivo živeti bez vere u skorašnji Hristov drugi povratak na ovu namučenu planetu. I to treba poštovati, i o tome ne treba diskutovati, jer se radi o veri koja baš zato i jeste vera, budući da se razumom i logikom ne dobacujemo do tih stvari - zato verujemo, jer ne možemo o tome racionalno razmišljati. Ali, Mikane, kada već po ko zna koji put prosleđuješ “jutjubovsku promociju Zemlje u Zvezdu”, moram priznati da se već pomalo i pitam zašto toliko degradiraš svoj profil i ličnost koja je, mora se priznati, i te kako zaslužna za širenje sangejzinga. Čoveku bi trebalo nekoliko života da pogleda sve stjupidarije sa jutjuba da bi konačno shvatio da je zaista proćerdao sve to vreme samo zabavljajući se proizvodima tuđe mašte i ko zna čega još. Veruj mi, kad bih imao malo više volje i vremena, i sredstava, i ja bih mogao da okačim film na jutjubu, šokantnog naslova, recimo “Pomahnitali Mesec proždire našu majku Zemlju!” i to pod oznakom “Hitno!” Nezavisni američki naučnici (a ko će drugi) u tajnosti prate misteriozno ponašanje našeg prirodnog satelita i nakon decenijskog istraživanja dolaze do epohalnog i istovremeno zastrašujućeg zaključka da je Mesec već skoro do pola zagrizao Zemlju, i da nastavlja njenu dalju devastaciju radi svoje ekspanzije. Takođe, naučnici dalje zaključuju da je to prirodni proces u Kosmosu, i da se manja tela hrane većim telima u njihovoj blizini, a što se konačno poklapa sa ezoterijskim učenjima mnogih gnostičara kroz istoriju, naročito ruskog metafizičara Uspenskog. U isto vreme, dodaju naučnici, naslanjajući se na učenja starih metafizičara, Mesec kao jedno kosmičko telo sa svojevrsnom božanskom inteligencijom, i te kako zna šta radi, pa u isto vreme dok razara i guta Zemlju, koja nije imala vremena da se pretvori u zvezdu, šalje posebne vibracione energije i talase koji ne dozvoljavaju žiteljima planete da vide o čemu se tu radi, tako da ćemo se mi, dok smo udarili dlanom o dlan, skončati u pomahnitalom digestivnom grotlu progresivnog i perspektivnog mladog Meseca, koji juri karijeru neke zvezde (i on), po mogućstvu malo veće zvezde. I tako dalje... i tako dalje... I, sad, to recimo objavim i snimim sve na jutjubu i molim lepo. Ako neko kaže – “Otkud to?” - ja prosto mogu da se pozivam na višu svest, višu nauku i sve više nego što običan smrtnik može i da shvati. Zato ti kažem, Mikane, bez obzira što ćeš se sada verovatno naljutiti na mene, profil si sveo na vašarski nivo jeftinih senzacija i šarenih balona! Čak mi se čini da je i ova fantazmagorična i šašava trenutna politička kampanja nabijenija istinom i preciznošću u odnosu na ovu kašu koju skupljaš po Internetu. Zašto si zaboravio sangejzig, benefite, lepotu same prakse, lepe i korisne ideje, i akcije koje su u vezi sa tim?... Mislim da nikad nije dosta priče o tome šta sve možemo dobiti sa ovom praksom, kako sve to iskoristiti i tako dalje. I na kraju moram isto da te pitam: Čemu sva ta borba za novac, Wazzub, Solarni centar i još trista čuda, ako nam Sunce umire a Zemlja postaje zvezda? Stvarno ne razumem. To je isto kao kada bi osuđenik na streljanje odbio cigaretu zato što ona škodi zdravlju. Ako je to tako, onda čemu borba čak i za sutrašnji dan? Daj da se svi pokupimo, sačekamo taj sudnji dan i odemo svi u 3 pm. Ljutio se ti ili ne, ja ti ovo pišem u nadi da ćemo neke stvari razjasniti, bez ikakve želje da tebe nešto direktno povredim.

Pozdrav svima.

Oni malo žustriji su mu ispevali RAP freestyle stihove:

* * *

Ya! Ya!
Naložio je masu da pređe planine i kanjone,
a sam taj guru spada u Internet masone,
ali on po inteligenciji ne može biti mason,
jer samo putem sungazinga upravlja zbunjenom masom,
previše se zaneo, pa je manipulacijom prekršio zakon,
sudski može da odgovara i popije težak zatvor,
lažna dobrica zrači lažnim prosvetljenjem,
ilustracijom zla kurrve koja plače za poštenjem,
valja gej stimulanse, a protiv toga oštro piše,
šatro solarni je čip, a proždire svinjske viršle,
ako je neko protiv njegovih tekstova reči su mu burne,
taj solarni dasa već dve godine je oblikovan kao bure,
a možda je zbog toga zato što proždire i burek,
izrastao u dupe, podseća na bundevu i dulek,
vređa hrišćane i za njih govori da su sekta,
a pogledaj u kakve on gluposti veruje i šta čeka,
on je nevinašce, a svi mi smo krivci,
Mikanovo otkrovenje je da smo mi poreklom Indijci,
da li možete da zamislite kakav je to lupež,
čoveku kome umesto dobrote iz usta viri trulež,
Miki je naslednik Hičkoka i matorog Džordž Lukasa,
obožavaju ga oni zaluđenici SF ukusa,
pajdo, koma, špricevi, ekstaze i stagnacije,
uz konzumiranje LSD-a bogatije su Kundalini halucinacije,
Mikan je gej, fura roze tkanine,
izvalili su svi to još od ranije,
proždire salamu kao svinja pomije,
debela mešina nosi ženske haljine
i tako skoro svakog lepog dana,
pljuje razne konjove i ne izlazi iz stana,
planeta Zemlja uskoro postaje zvezda,
debeljko glumi intelektualca, a rečnik mu je beda,
ma nisam ni ja bogat rečnikom, a kamoli intelektualac,
Mikan nije sajber, već Internet kriminalac,
možda on glumi dobro, a ja za sebe kažem da sam zlo,
ko drugome kopa jamu sam u nju upada i dodiruje dno,
borbu protiv gomile idiota nastavljam bez predaje,
jer naroužan sam lirski uz moju braću džedaje...
Previše mračnjaka i zatrovanih umova,
prostiru se široko kao Slama Kumova,
okružen sam pesimistima koji pričaju o smaku sveta,
nema veće propasti i bede od našeg geta,
jer svi želimo više, pohlepa nas obuzima,
ta želja o boljem životu snagu nam oduzima,
smak sveta će proći kao i ovi politički izbori,
neko priča kako se planeta pretvara u zvezdu,
i tako svakog dana ljudi misaoni trulež jedu,
i tako svakog dana gladni stoje u redu,
hladni u duši, jer su okovani u ledu,
živim u prestonici Srbije, gde je ukrštanje dveju reka,
stojim pored pobednika koji na istom mestu nešto čeka,
a on sam pamti svoj beli grad i bolje dane,
dvadeset godina vlada mrak, čeka zoru da svane,
zli prorok vodi u beznađe masu ovaca putem podsvesti,
a kad se ovce probude prorok će se loše provesti,
kao daltonisti kroz život gledaju sivo,
lepo je rekao davno otac Tadej kakve su ti misli takav ti je život,
krenuvši vedrim mislima u beznađu svoj put ti isti ne mogu da prate,
dobro je činiti dobro svima, naročito onima koji ne mogu da vrate,
zato čuvajte se mračnjaka i digitalno-mračnih proroka,
koji su nekada davno bili zavisni od teških poroka,
ideje i vizije kompresovane u bolesnom mozgu,
misli da je on centar univerzuma i staje na crtu bogu,
u modi su nepravda i situacije potresne,
prokleti ego proroci propagiraju rečenice bolesne,
civilizacija tone i puca sistem, jer postaje tesno,
čime se bave oni odavno je već smešno,
svi učestvujemo u ovoj životnoj priredbi,
ma opušteno ljudi, svi se lagano vraćamo našoj prirodi...

Ya! Ya!
Gazim titane teške nekoliko tona
surovo inspirisan armijom faraona,
ne postoji ni jedan guru, majka mu stara,
postojao je jedan legendarni guru, ali iz gangstar-a,
legendo iz Bruklina počivaj u večnom miru,
svi upokojeni reperi žive na planeti Nibiru,
da vam pravo kažem to su samo glasine,
duhovni gurui su lažnjaci koji traže batine,
lažna su beda, jer u šteku kriju lance od platine,
hrane se fotonima, a proždiru čvarke i svinjske slanine,
a ima i onih koji se izjašnjavaju kao vegani,
a u podrumu muče pse koji lancima su vezani,
svu tu gospodu ja držim na velikoj distanci,
smrde na opštu nepravdu, kao iz žute kuće Albanci,
nisam nacista, ali do srži ne lajkujem Šiptare,
kao braća ulični psi koji mrze šintere,
spremio sam svetlosnu artiljeriju i liričke klikere,
za borbu protiv naci-gurua i klonirane Hitlere,
oni šire bolest kroz sistem moga geta,
uništiše planetu, a strahuju od smaka sveta,
ako će planetom da vladaju iluminati i masoni,
neka nas Armagedon-kometa sa lica Zemlje skloni,
smak sveta ja doživljavam od početka 90-ih,
živelo se isto kao nakon dolaska demokrata nesrećnih,
naša srca su omračili balkanski ratovi,
ljudi žive teško, pa su česti razvodi,
sjebaše Jugoslaviju zapadnjački štakori,
mladi umiru od bolesti, opstaju samo matori,
svakog dana niču kao pečurke novi porezi i zakoni,
hvala predsedniče što našim nebom plove otrovi,
hvala državo što mi otimaš krov nad glavom,
hvala vam što nas trujete GMO hranom,
uskoro ću i ja biti od onih koji se hrane biljkama i Suncem,
ovaj crnja biće besmrtan i napušavaće vas kurcem,
izvinite žene što ponekad ovako prostački psujem,
izvinite publiko što vas svojim gnevom sada trujem,
ali doći će vrlo brzo i taj dan slobode,
kada će se podići svest, kao stalni nivo vode,
paranoja u vazduhu na mestu gde vlada šizofrenija,
oni najmaštovitiji u grupi će se boriti za gremija,
izdrogirane ideje, velika slova, tenzija i presije,
guru aboridžin je scenarista za SF serije,
pancir mi je otporan na njegove Kundalini metke,
on skuplja članove za dobrobit svoje Wazzub sekte,
Mika alas se druži sa vizionarima i prorocima,
u hipi komuni su se svi odali teškim porocima,
ne bih da se podsmevam, ali to mi je presmešno što vidim,
da sam zajebao toliko ljudi, ja bih trebalo da se stidim,
mnogo je proroka i znam šta tačno oni smeraju,
ovce na livadi bolje da se preispitaju u šta veruju,
jer mnogo je pastira, ali jedan je lažan,
svaki bludni sin želi da bude iole važan,
ne seri gari ujutru je skraćenica jednog poznatog vebsajta,
nastale su masnice posle obračunskog fajta,
toliko su mi oči natekle da ne mogu da damgle,
tripujem da sam sâm u šumi usred guste magle,
ja sam onaj mali koji je uvek u školu kasnio,
koliko sam veličanstveno super, ja se nikad nisam hvalio,
ranije sam proždirao pljeske kod moje stare bake,
sad trenutno postim i upijam kao biljka Sunčeve zrake,
ne volim tu reč, sangejzer, jer u njoj postoji reč gej,
ja sam večno mlad kao iz stripa Dorijan Grej,
ne gledajte me tako, ja volim žene, ja sam strejt,
mračnjake teram u pakao, kao vampire crnja blejd,
ja imam crni pojas i preko hiljadu šurikena,
a sprej u ruci je uvek tu kad dođe treća smena,
kroz moje očne jabučice ulaze hranjivi fotoni,
napreduje mi treće oko i jačaju u mozgu neuroni,
um mi se otvara jedom rečju kao pećina sezam,
besmrtan i večno mlad u suštini ja jesam,
od gledanja u Sunce očekujem stvari veoma puno,
želja mi je da mi proradi brzo moje šesto čulo,
od toga bih uzimao veliki keš, kao vidovita Zorka,
na Maldivima bih spopadao žene iza svakog ćoška,
gde god da odem ja ću hvaliti moje smrdljivo podzemlje,
*******, ja sam iz Srbije, gde vlada bratsko podnevlje,
sa beograske kaldrme dolazim ja striktno,
mikrofonski zavisnik je u ludaru odvezen pod hitno,
vole me novčanice, ali u džepu namerno nosim sitno,
kotile se, množile se, to je veoma bitno,
u podrumu sam zakopao tri smrdljiva fensera,
lirički sam prepun kao što je stomak Bad Spensera,
skilujem rime uz melodiju koju je smislio Antonjin Dvoržak,
zbog toga me sluša svaki zakržljali mozak,
na margini malenoj napredovao sam, pa vidim svoj pomak,
ali nisam marginalac, ja sam u suštini dobar momak,
zovu me doktor, omiljena alatka satara,
u džepu mi je kesa i pajser za obijanje zlatara,
paljevino matora dobićeš šljagu preko ramena,
prestani da slušaš tog prokletog fanki gazmena,
ijao ljudi moji koji je to džiber,
zagonetna osoba kao jaje kinder,
o njemu će uskoro biti napisana basna,
ako mu vređaš čika Hiru on puca kao lajsna,
sve bih to ja direktno nogama u smetlište,
Mikan je odrasla osoba, ali je u duši pogano derište,
sprcao 40 godina u dupe, a glupira se kao neandertalac,
u glavi nije sam, pa mi se ne čini da je individualac,
kad kroči među podanike glave su im oborene,
snimio je mušku guzicu, namere su mu pokvarene,
a najjači je u izlivu emocija po postovima,
šalje srculenca svojim ljubljenim klonovima,
vanzemaljci su ga kidnapovali, za to su krivi oni,
od takvih ljudi me bože sačuvaj i sakloni,
nervoza, nervoza, neko zapada u krizu,
jer su mu klipovi okačeni na judžizu,
debeli tebran se istripovao gadno,
jedno vreme taj čovek se ponaša jadno,
okovan ekranom u sobi, okovan u iluziji,
nebuloze čapri kao da živi u Tunguziji,
majanski kalendar je njegovo otkrovenje,
izmislivši struju na vodu doživeo je prosvetljenje,
Igor ga je izneverio, sad ga naziva Judom,
Nostradamus-sajber ljude plaši crnom kugom,
brod u moru laži je zaustavljen teškim sidrom,
slučaj za posmatranje koga je obuzeo demonski sindrom,
sačuvaj me bože vanzemaljskih korova,
od buđenja svesti moje telo je puno bolova,
iz debele guzice izleće velika koncentracija otrova,
Don Kihot Mika protiv reptilijanaca i trolova,
imam natprosečnu inteligenciju i izoštrena čula,
baš me briga što je svaka rečenica drugima trula,
svakog dana iz Mikanovog anusa se isprdi nova izjava,
globalno otopljenje i velika poplava,
DMT nije droga već spiritualni molekul,
tripujem da živim od Sunca a krišom njupam paštetu,
boli me **** kad isprrddim biber,
ja sam guru aboridžin, pa me zovu lider,
na mom profilu isti ljudi imaju naloga na tuce,
širim ljubav po statusima time što šaljem po koje srce,
kao Ajs Nigrutinu rime su mi sveže,
sajber Mikan i kompanija od moje pojave beže,
rekoh nemojte da bežite neću vam ja ništa,
iz džepa solarnog čoveka ispala je viršla,
sajber sluša neki gej zvuk,
vlasnici izdavačke kuće ne vraćaju mu dug,
preti nekoj deci i vozi mauntin bajs,
postao je poznat kao 90-ih Vanila Ajs,
abra kadabra, ćiribu, ćiribu,
kad dođe vreme preseliću se na Nibiru,
dobiću orden tamo sa titulom džedaj mastera,
skilove ću naučiti za borbu protiv mračnih pacera,
tamo ću biti zaštitnik velike planete,
Sunčev sin juri brzinom užarene komete,
samo na Fejsbuku ovde meni prete,
jer misle da sam klinac sa nadimkom Sunčevo Dete,
kao fosfor svetlim u mrklom mraku,
kad se usmrde leševi kopam ih u raku,
zato fejkeru kloni se mračnog sektora,
da ne bi postao hrana Hanibala lektora...
O bože dragi da li to moje oči vide nečije rime,
spominju se pederske teze i Mikanovo ime,
Mikanova tajna služba ima brdo Internet špijuna,
Facebook je šahovska tabla sa nekolicinom pijuna,
ali ne nasedam na te priče, jer ja sam i dalje isti,
lirički sam uvek pun, kao avion putnika na pisti,
misle da sam im pretnja, a ja ih u stvari pržim,
nisam ja ovde da umišljenim ludacima sudim,
ja sam svež kao kiseonik koji dolazi sa Avale,
mungosi maleni čuvajte se ove rečne poplave,
ko je Nino koji na FB-u čuva Mikanovo dupe,
da li je on njegov dečko ili moderator gej grupe,
providni ste momci poput oronule šupe,
spaliću ih sve ma koliko da se skupe,
mnogi prete, jer jaki su samo na rečima,
za tu genetsku grešku nek zahvale svojim precima,
u šteku imam gajbu piva, da se malo zalije,
počivajte u miru kao partizani Jugoslavije,
šta da vam kažem, ne razumem se u veru Novog doba,
ko želi da veruje u nova viđenja neka slobodno proba,
ali ja ostajem veran korenima pravoslavaca,
Srbin patriota protiv zapadnjačkih kriminalaca,
kao i svaku državu u regionu vode nas njihovi agenti,
prodaju nas kao jeftinu robu, kao da smo patenti,
neka, hvala, ja ne želim u Evropu,
da jedem iz njihovih prljavih tanjira GMO klopu,
rimama jebeno skrenuo sam sa vaše započete teme,
pa pogledajte napolju, trenutno vlada ptičje vreme,
možda je u stvari baš zbog toga,
više sam zaboravio temu i o tome ko je koga...

Komentar još jednog sungazera koga je samozvani guru izbacio iz svih grupa na Facebooku:

* * *

Kada sam krenuo sa sangejzingom, Mikan mi je bio baš oslonac i dosta sam ga gnjavio pitanjima i ostalim stvarima, jer je on nekako bio najzastupljeniji na Netu što se toga tiče. A praksa mi je bila nova i pomalo sam se plašio kako ići kroz nju bez nekog ko je već to prošao, i ima savet. ali kako je vreme odmicalo nisam mogao da verujem šta taj guru radi i priča, i na kraju totalno razočarenje. Baš mi je krivo. Ali u suštini ko ga šiša, ako me je mogao tako lako izbrisati bez pardona i odgovora, i ikakvog objašnjenja - makar da se raspravljao sa mnom... Ali ne, on me otkači; e pa sada vidim koliko košta taj guru. Gvozdeni, despotski, glavni balkanski žrec solarne nauke i prakse vlada gvozdenom rukom nad svim izgubljenim dušama sa ovih prostora. Što ne znači da ne pretenduje na širenje svoje duhovne imperije po mogućstvu na ceo svet. Njegova Svetost (čitaj Svetlost), poglavar sunčanog Balkana, prvosvešteni, blaženo-pomilovani od HRM-a, zavodi red među svojim profilima, forumima, sajtovima i svim ostalim oblicima sajber-oglašavanja, budući da mu je dosta mučenja i gubljenja energije sa nestalnim disidentima - otpadnicima od njegove vere, muvama govnarama (kako ih on zove, što je zaista pravi produhovljeni rečnik jednog prosvetljenog gurua). Čovek-leptir, koji zna svoj put, i ne dozvoljava nikome da ga spreči u vaznesenju, zajedno sa svojim sledbenicima, ka božanskom jedinstvu i okeanu ljubavi, valjda u centru neke nove zvezde, koje se non-stop stvaraju od manjih planeta kao što je naša. Kakav despotizam, kakva tiranija, kakva diktatura, jednoumlje i tortura. Da je kojim slučajem živeo u doba Staljina i Hitlera, ovi bi morali da uzimaju malo časove kod njega. Ne sme da se zucne kod gvozdenog gurua, samo da se sluša (po mogućstvu otvorenih usta), jer prosvetljenje ti uđe na usta dok slušaš svog voljenog gurua. Ako te spopadne đavo, pa ti se desi da slučajno dobiješ neke svoje originalne (čitaj jeretičke) misli, koje ti, naravno, dolaze od ludog ega i niskih frekvencija (po guruu), onda te prvosveštenik čak i ne udostojava svoje pravoverne intervencije; nema opomene, odbijanja od loše navike razmišljanja svojom glavom, ukazivanja na pravi put... Ne, u njegovom hramu nema pomilovanja za skrnavljenje njegovih svetih jutjubovskih refleksija i sakralnih promišljanja, nema oprosta za grešne duše i zabludele ovčice koje jašu na đavolskom egu-raciju i misle svojom glavom. Inkvizicija radi u tri smene, cepanice se stalno dobacuju na lomaču i guru u ovim sudnjim i teškim vremenima, pred završetak sveta, marljivo i revnosno vrši selekciju podobnih za metamorfozu i onih jadnih koji se nisu snašli i moraju da pronađu utehu u muvama, crvima i ostalim drangulijama. E, pa, guru, lepo si to smislio, samo ne znam ko te je prevario da je narod baš toliko naivan. Pa, evo, ljudi su konačno provalili i političare (mislim na onaj najprostiji svet), a da ne provale jednog kvazi-gurua-diktatora. Koja je to prosvetljenost, nakon završene prakse, ako ne trpiš tuđa mišljenja koja su ti lepo plasirana, bez ikakvih uvreda i zadnjih namera. Ako smatraš da nisam u pravu, zašto me odmah brišeš? Ubedi me u suprotno, daj neki argument, pa pobogu ti si valjda smiren i prosvetljen sangejzer. Ne, odmah crveni karton. Teraj se bre guru dođavola. Šarlatanstvo obično, vidljivo iz satelita. Krivo mi je samo što i ovo nisam mogao da ti napišem na profilu, ali možda će ti neko i preneti. Ja se izvinjavam ovde svima što se još uvek bavim Mikanom, ali jednostavno drži me to još. Pitam se koliko li je samo osoba prevario sa onim UV- tajmerima i još kojekakvim džidža-bidžama. Naime, naručio sam još prošle godine u maju, kad sam počeo sa sangejzingom, taj tajmer, i on me lagao par meseci da će mi ga isporučiti, a pre toga je uredno skinuo oko 100-nak dinara od SMS poruke preko koje se naručuje. Evo još jednog eklatantnog primera da čovek ne zna gde udara. Avgusta meseca prošle godine slučajno naletim na emisiju o atlasu-profilaksu na Netu i o nameštanju tog vratnog pršljena. Sve je to bilo u emisiji “Na rubu znanosti”. Pošto me je to malo zaintrigiralo, a već par meseci sam radio sangejzing i bio u kontaktu sa Mikanom, ja ga preko E-maila pitam (pošto tad još nisam bio prijatelj sa njim na Facebooku), šta on o tome misli i da li se sangejzingom i taj problem rešava. Mikan mi odgovori, kao iz topa, da naravno da se rešava i da ti ne treba ništa više osim sangejzinga. Ja rekoh – super - i prođe par meseci, a ja u međuvremenu postanem njegov prijatelj na Facebooku, kad vidim on se razludeo sa Atlasom-profilaksom, preporučuje ga na sva usta, drž ne daj, obavezno morate to da uradite, jer su nam gušteri vladari namerno ostavili to radi naše nesavršenosti i tome slično. Preporučuje on da ako se ide preko njega onda je samo 50 ili 60 €, a inače je i do 200 €, ima on čoveka koji to radi povoljno za njegove sledbenike... I ja u sred te rasprave sa ljudima iznesem to šta mi je rekao pre par meseci u vezi atlasa. Ljudi su već počeli da se smeju. A Mikan, šta će, u svom stilu počeo da priča o sebi u trećem licu; kao... Mikan ne može znati nešto dok ne vidi, Mikan ne znati sve smicalice koje reptili nama napraviti itd. Kao neki Indijanac. Popadali smo od smeha. I na kraju, kad se uzjogunio, jer sam ga isterao na čistac i doveo u neprijatnu situaciju, upita me drčno u stilu: “Pa dobro, šta ti još nije jasno, šta još tvoj razum (niska vrednost po njemu) pita? Kad njegovo srce zna sve odgovore (jer on navodno misli srcem). Šou živi. Ja mu na kraju kažem da od logičkih aparata ja još jedino imam razum i da očekujem od njega da me nauči da mislim srcem kao on. I tako, bilo je puno situacija gde se pecao u strašnim kontradiktornostima, ali za sada dosta o njemu. Ne želim nikome da naudim, niti da vređam, pa ni njega, a možda će mu se na kraju pamet malo i vratiti, kad shvati da je ostao sam. Inače, želim mu sve najbolje u životu.

Da, kad treba odbraniti sungazing od napada nepismenih novinara koji pišu tekstove o bezimenim ženama "koje umiru od sungazinga". Prenosim vam reagovanje doktora Nikole Aleksića (izgooglajte i videćete koliki je to borac za zdravu sredinu i zdravlje ljudi), na ovaj lažni napis...

* * *

Reagovanje gospodina Nikole Aleksića, predsednika Ekološkog Pokreta Novog Sada na medijski napad na sangejzing pokret

Ekološki Pokret Novog Sada

Ja sam Nikola Aleksić, apsolvent medicine i nalazim se na funkciji direktora Ekološkog pokreta Novog Sada, po oceni nemačkih Zelenih, rezultatski najjače ekološke organizacije u Evropi. Smatram da je tekst o izjednačavanju solarne joge sa sektom apsolutno izmišljen iz zle namere i da ne služi na čast magazinu ,,Doznajemoˮ što ga je preneo, zato što je prizeman i do kraja degutantan.

Tvrdim, i za tu ocenu zalažem 22-godišnji ugled Ekološkog pokreta, da je solarna joga najveće otkriće ХХ veka. Dokaz za navedenu ocenu je Hira Ratan Manek, indijac, koji je otkrio drevnu tehniku gledanja u Sunce na osnovu arheoloških nalaza u Južnoj Americi, Meksiku, Egiptu… i koji već 18 godina ne uzima hranu ni u kakvom obliku.

Ovu mogućnost življenja od sunčeve energije bez uzimanja hrane potvrdila je prvo Indijska lekarska komora koja je ispitivala Hiru Ratan Maneka u strogoj izolaciji i nadzor 411 dana, zatim medicinski stručnjaci sa klinike Univerziteta ,,Tomas Džefersonˮ iz Filadelfije, SAD, na kojoj ga je 189 dana ispitivao 21 medicinski stručnjak iz celog sveta pod istim uslovima i na kraju, svemirska agencija NASA, SAD, 130 dana. Svi stručnjaci koji su bili u medicinskom timu za vreme ispitivanja zdravstvenog stanja i zdravlja Hire Ratan Maneka su svojim potpisom garantovali da je za vreme ispitivanja Hira živeo samo od gledanja u Sunce i čaše vode dnevno.

Tehnika gledanja u Sunce je jednostavna, besplatna i kao takva svima pristupačna, a dobrobiti prosto neverovatni.Gleda se direktno u Sunce samo u prvom satu po izlasku ili u poslednjem satu pre zalaska Sunca kada UV indeks zračenja nije veći od 2 jedinice. Počinje se sa DESET sekundi prvog dana gledanja i nastavlja samo po DESET sekundi dnevno više nego prethodnog dana dok se ne dođe do 45 minuta gledanja u Sunce u jednom danu. Znači, 10 sekundi, 20, 30, 40, 50, 1 minut, 1minut i 10 sekundi i tako sve do 45 minuta jednodnevnog gledanja. Kada se odgleda predviđeno dnevno trajanje, protrljaju se dlanovi i njima prekriju zatvorene oči nekoliko minuta, sve dok ne nestanu svetlaci ili obojene mrlje u vidu. Poželjno je, kada uslovi dozvoljavaju, da se gleda izuven (bos), da se stoji na zemlji, pesku, kamenu, betonu, a nikad na travi, obavezno bez naočara ili sočiva (stakla) i bez kape ili bilo kakvog prekrivača glave, a podloga mora biti suva. Kada se dostigne 45 minuta dnevnog gledanja, počinje se sa smanjivanjem dnevnog gledanja, ali po minut dnevno, sve dok se ne vreme ne vrati na 15 minuta. Na tom vremenu gledanja se ostaje godinu dana, ceo život ili se nastavi samo po potrebi. Mora se zapamtiti da NEMA IMPROVIZACIJE!

Vreme dnevnog gledanja se može podeliti na više delova, zato što oblaci ili bilo šta ili bilo ko, mogu prekidati dnevno gledanje, ali ukupno vreme gledanja na prekid ne sme biti duže od predviđenog. Ako se ne odgleda puno predviđeno dnevno vreme za taj dan, iz bilo kog razloga, ne šteti, ali se računa kao da ga nije ni bilo.Kada je oblačno, ali se Sunce nazire kroz oblake, može da se gleda isto, korisno je, ali bez povećanja vremena gledanja, korisno je.Kada je oblačno, kada pada kiša ili se napravi kraći prekid iz bilo kog razloga, nastavlja se dalje prvog sunčanog dana kao da prekida nije ni bilo.

Dobrobiti od gledanja u Sunce i neškodljivost gledanja se mogu garantovati SAMO uz poštovanje pravila tehnike gledanja u Sunce.Tokom perioda gledanja u Sunce nije potrebna nikakva dijeta ili odricanje od hrane. Svi osećaji, kao smanjen apetit ili potpuni nedostatak osećaja gladi dolaze sami po sebi. Efekti gledanja u Sunce se mogu pojačati i ubrzati dnevnim zagrevanjem očiju kada je sunce izrazito jako. Okrene se lice ka Suncu zatvorenih očiju i ostane se tako 10-15 minuta da sunčeva energija zagreva oči kroz zatvorene očne kapke. Takođe i prelaskom na vegetarijansku ishranu ili na ishranu samo presnom, toplotno neobrađenom biljnom hranom (povrće, voće, koštunjavi plodovi), što je korisno i osobama koje ne gledaju u Sunce. U periodu do dostizanja 15 minutnog dnevnog gledanja u Sunce (do 45 minuta i nazad do 15-og minuta) osoba koja je gledala u Sunce postaje savršen prirodni sunčani generator i dalje primanje sunčeve energije vrši se i preko lica i otkrivenih delova kože i bez gledanja u Sunce. U navedenom periodu, svaka osoba koja je prošla kompletan tretman solarne joge ili prosto rečeno, gledanja u Sunce, u POTPUNOSTI se izleči od BILO KOJIH zdravstvenih problema ili bolesti, čak i od malignih oboljenja u terminalnoj fazi. Za vreme svakodnevnog gledanja u Sunce poželjno je intenzivno želeti ozdravljenje od bolesti od koje se boluje ili misaono povezivati Sunce sa obolelim organom. Za bolesne od malignih oboljenja koji nemaju garanciju da će moći gledati ceo propisani period zbog prognoze razvoja bolesti, preporučuje se ubrzani postupak po sledećoj šemi: do 5 minuta gleda se isto SAMO po 10 sekundi više nego prethodnog dana. Od 5-og minuta do 45-og minuta gleda se po pet minuta više nego prethodnog dana (5, 10,15, 20,…40,45), a od 45-og minuta smanjuje se vreme gledanja u Sunce isto po minut manje u odnosu na prethodni dan, sve dok se ne dođe do 5-og minuta od koga se i krenulo ubrzanom tehnikom. Tada se ponovo nastavlja normalnom tehnikom SAMO po deset sekundi više nego prethodnog dana kao da nije pređen ubrzani ciklus. Kada se sa 45 minuta vrati na 15 minuta na propisan način, pravila daljeg gledanja važe kao za zdrave osobe.

Za ove osobe se uz opisani način gledanja u Sunce, OBAVEZNO preporučuje vegetarijanska ishrana sa termički neobrađenom hranom (presnim voćem, povrćem i koštunjavim plodovima).Pod opisanim uslovima, garantuje se izlečenje, bez hirurškog zahvata, zračenja ili hemioterapije. Primeri postoje.Deca mogu gledati SAMO posle pete godine i SAMO do 15 minuta na način propisan za odrasle (po deset sekundi dnevno više nego prethodni dan) i SAMO do 15 minuta na kom vremenu ostaju do 15-te godine. Posle 15-te godine mogu da nastave do 45-og minuta i nazad na 15-to minutno dnevno gledanje, kao i odrasli.Moje lično iskustvo potvrđuje navedene garancije. Sa gledanjem u Sunce krenuo sam 2011. godine krajem februara odmah posle prvog predavanja dr Slađane Velkov, kojoj sam te godine organizovao još dva predavanja u Novom Sadu o gledanju u Sunce i samoizlečenju prirodnim putem. Danas, 26. aprila 2012. godine sam prešao 37-mi minut jednodnevnog gledanja. Već kod 7-8 minuta dnevnog gledanja osetio sam da mi više nisu potrebne kapi za nos posle 25 godina višestrukog danonoćnog korišćenja zbog alergije na kućnu prašinu. Bilo je noći kada sam se i po nekoliko puta budio i koristio kapi zbog gušenja. Za to vreme sam skoro u potpunosti izgubio čulo mirisa zbog sušenja sluzokože nosa od kapi za nos i čulo ukusa zbog čestog sušenja jezika i sluzokože tokom noći kada sam disao na usta dok se ne probudim. Sada sam prestao da budem alergičan na kućnu prašinu i od maja-juna prošle godine ne moram više da nosim sa sobom kapi za nos od kojih se nisam odvajao punih 25 godina. Ponovo osećam mirise trave, cveća, uvelog lišća, svog dezodoransa i uživam u ukusima hrane koje se još nisam odrekao, ali osećam da mogu bez nje. Takođe, pošto sam 35 godina radio isključivo u trećoj smeni, sve do 2005. godine kada ostao bez zaposlenja zbog gašenja ustanove gde sam radio, kada sam se budio morao sam da popijem veliku kafu (2 dcl) u prvih 15 minuta po buđenju. Ukoliko sam iz bilo kog razloga to propuštao, celu noć ili dan sam imao glavobolju koju nisam više mogao da odagnam. Danas više ne pijem kafu, niti osećam želju ili potrebu za njom. Nizak krvni pritisak, koji je verovatno bio uzrok opisane glavobolje, se regulisao od gledanja u Sunce već tu oko desetog minuta. Ostale zdravstvene dobrobiti od gledanja u Sunce, znane i neznane, uveren sam da ću dočekati i doživeti kao i svi koji su do sada poštovali propisanu tehniku i savladali predviđeni vremenski period i tehniku.To je jedina istina. Za verodostojnost opisane i navedene zdravstvene dobrobiti mogu da garantujem samo ako se poštuju napisana uputstva.

Smatram da je pravi zločin takvo iskustvo sakrivati od javnosti i ljudima uskraćivati mogućnost samoizlečenja i besplatnog darivanja savršenog zdravlja, a još veći zločin nazivati ga sektašenjem ili osporavati na bilo koji drugi način.

Nikola Aleksić, lično.

Da vam malo približim sungazing...

Solarna Joga - Sungazing

thesun.jpg

Gledanje u sunce (Sungazing) je nešto što se izvodi samo jednom u životu, obično u periodu od 9 meseci. Možete podeliti izvođenje na tri faze. Od 0-3 meseca, od 3-6 meseci i od 6-9 meseci. Morate hodati bosonogi 45 minuta dnevno do kraja svog života.

Hrana čini da nanosimo maksimum bola drugima i da eksploatišemo druge. Veština iziskuje gledanje u izlazak ili zalazak sunca jednom dnevno samo tokom sigurnih sati. Nikakva šteta se neće desiti vašim očima tokom jutarnjih i večernjih sigurnih sati. Sigurni sati su bilo koje vreme unutar jednog sata posle izlaska Sunca ili pre zalaska Sunca. Naučno je dokazano da je, tokom ovog vremena, čovek zaštićen od izloženosti UV i IR zraka, što je štetno vašim očima. Da biste odredili vreme izlaska ili zalaska Sunca, možete pratiti lokalne novine, koje takođe govore da je u ovo vreme UV index = 0. Oba vremena su dobra za izvođenje - zavise samo od individualnih pogodnosti. Gledanje u Sunce takođe ima dodatne prednosti dobijanja vitamina A i D tokom jednosatnog sigurnog perioda. Vitamin A je neophodan za zdravlje vašeg oka, jedini vitamin koji je oku potreban. Ako gledate u Sunce, to će vam pomoći da imate bolji vid bez očajla (naočara).

Za one koji ne mogu početno da gledaju u Sunce tokom sigurnih perioda, sunčanje (sunbathing) je efektivan metod za primanje sunčeve energije manjom brzinom dok ne budu spremni za gledanje u Sunce. Ne koristite kremu za sunčanje. Kada vam se telo zagreje vi se znojite, a znoj je otpadni produkt i mora da izađe iz tela. Kada ste premazani losionima i kremama - one se degenerišu i hemikalije vam ulaze u telo.

1. faza: 0-3 meseca

Prvi dan, tokom sigurnih sati, gledajte maksimum 10 sekundi. Drugog dana gledajte 20 sekundi u izlazak ili zalazak Sunca, dodajući 10 sekundi svakog sledećeg dana. Tako da ćete na kraju 10 uzastopnih dana gledanja u Sunce gledati u Sunce 100 sekundi, odnosno 1 minut i 40 sekundi. Stojte na goloj zemlji golih stopala, što je veoma bitno i ne sme se zaboraviti. Oči mogu da trepnu. Nepomičnost očiju nije potrebna. Nemojte nositi kontaktna sočiva ili očajle (naočare) dok gledate u Sunce.

Morate verovati da Sunčevi zraci ili svetlost koja vam ulazi u oči imaju ogromnu korist i neće vam naneti štetu. To će vam dati ranije, brže i bolje rezultate. Čak i bez komponente ubeđenja dobićete rezultate pod uslovom da pratite pravilno izvođenje; međutim, trebaće vam više vremena. Sa druge strane, ne treba da se uzdržavate od svojih normalnih dnevnih aktivnosti. Nema ograničenja. Možete uživati u hrani dok primenjujete vežbu. Glad će vremenom sama nestati.

Uzmite u obzir gledanje sa istog mesta u isto vreme svakodnevno. Praćenje određenih šema ima svoje prednosti. Ako se molite, možete koristiti bilo koju molitvu po vašem izboru. Nijedna nije preporučena niti je potrebna. Kao predostrožnost neka vam oči pregleda lekar. Takođe, trebalo bi periodično da idete na kontrole. Ako vam se zagreju obrazi onda prestanite sa gledanjem. Koristite zdrav razum.

Kada dostignete tri meseca, gledali ste u Sunce 15 minuta odjednom. Ako možete gledati TV 3 sata, sigurno možete gledati i u sunce toliko dugo. Šta se dešava kada dođete do 15 minuta? Sunčeva energija ili sunčevi zraci koji prolaze kroz ljudsko oko pune predeo hipotalamusa, što je put iza mrežnjače koji vodi do mozga. Jedan od softver programa svojstven u mozgu će početi da radi i mi ćemo početi da primećujemo promene, jer nećemo imati mentalnu napetost i brige. Pored toga, imaćemo samopouzdanje da se suočimo sa životnim problemima, što znači razvijanje pozitivnog umnog stava, umesto negativnog. Postaćemo hrabri, jer su naše psihoze nestale, a nestaće i sve bolesti uma. Ovo je prva faza metode i traje oko 3 meseca.

Ljudi imaju dobre i loše osobine, koje su dve strane istog novčića. U odsutnosti Sunčeve svetlosti mi razvijamo loše osobine. Kada Sunčeva svetlost uđe u mozak, dobre osobine se probude zamenjujući loše. Na kraju, čak i spiritualno nepoznavanje nestaje. Nekada se zbunite od onoga što čujete ili čitate. Dobijate kontradiktorne informacije, recimo, crveno vino je dobro za vas, a alkohol je loš. Zavedeni ste životnim problemima i mrzite donošenje odluka. Ali nakon 3 meseca gledanja u Sunce razvijate osećaj samopouzdanja i znate odgovore za sebe duhovno. Razvijate moći koje su već sastavni deo vas. Loše navike nestaju; bes, pohlepa, ljubomora vas napuštaju. Postajete ljubazno stvorenje. Svima se dopadate. Nećete pogrešiti. Ako ste pozitivni ili hrabri (neustrašivi), nećete nikome naškoditi. Postaćete saosećajna osoba. Pozitivan prilaz stvara rešenje problema u društvu. Za 3-5 meseci sve se menja.

Pored toga, mentalna depresija nestaje. Psihijatri primećuju da je tuga uzrokovana nedostatkom svetlosti. Sa korišćenjem gledanja u Sunce nećete biti depresivni nikada u životu. Postići ćete savršen balans uma. Strah od smrti će nestati. Stanje uma je takvo da ćete srdačno dočekati smrt. Ono što će se desiti - bićete u stanju da dopustite da se desi. Neće vas biti briga. Svako ima neku vrstu mentalne poremećenosti, što je najveći ljudski problem, koji može biti otklonjen pravilnim korišćenjem Sunčeve svetlosti.

2. faza: 3-6 meseci

Takođe nastavljate sa gledanjem u Sunce i dodajete po deset sekundi svaki dan.

Sledeća posledica će biti ta da će fizičke bolesti početi da se zalečuju. Oko 70-80% energije sintetizovane iz hrane uzima mozak i koristi je za napetost i brige. Sa manjkom mentalne napetosti, mozgu nije potrebna ista količina energije kao ranije. Kako nastavljate sa gledanjem u Sunce i kako se vaša napetost smanjuje, potreba za unošenjem hrane će se smanjiti.

Kada stignete do faze neprekidnog gledanja u sunce 30 minuta, polako ćete biti oslobođeni fizičkih bolesti, jer će do tada sve boje Sunca stići do mozga kroz oči. Mozak reguliše protok boja namenjenih pojedinim organima. Svi unutrašnji organi dobijaju ogromne zalihe potrebnih boja. Vitalni organi su zavisni o neke Sunčeve boje. Bubrezi - crvena, srce - žuta, jetra - zelena itd. Boje stižu do organa. Na ovaj način funkcionišu terapije bojama - Reiki i Pranično lečenje. Ima mnogo dostupnih informacija o lečenju bojama. Ovo je proces oslobađanja od fizičkih oboljenja u periodu od 6 meseci. Posle 3-4 meseca možete postati izlečeni od vaših fizičkih oboljenja autosugestijom, a to je vizualizovanje izlečenja vaših oboljenja dok gledate u Sunce. Naučni metodi, kao što su solarijumi, kristali, prirodno kamenje, drago kamenje, svi oni koriste Sunčevu energiju, koja je smeštena u ovom prirodnom kamenju. Možete držati prirodno obojeno kamenje u vodi za piće kako biste još više ubrzali lečenje.

Fotosintezi, koju mi pogrešno tumačimo, nije uopšte potreban hlorofil. Samo carstvu biljaka je potreban hlorofil. Ljudsko telo može da je obavlja sa drugim posrednikom. Fotosinteza pretvara Sunčevu energiju u oblik korisne energije.

Oči primaju čitav spektar sunčevog svetla, koje se prenosi različitim delovima mozga, prema potrebi. Kao rezultat, izlečeni ste od svih bolesti. Treći posrednik je izbegnut. Kako nastavljate da gledate u Sunce, energija se više ne koristi za mentalne probleme ili fizičke bolesti; na taj način nivo skladištenja u telu se povećava. Vi ste svoj gospodar za 6 meseci.

3. faza: 6-9 meseci

U šestom mesecu ćete početi da dobijate originalnu formu mikro hrane, a to je naše Sunce. Dodatno, time se može izbeći otrovni otpad koji uzimate u svoje telo dok jedete regularnu hranu.

Nakon 7,5 meseci i 35 minuta gledanja u Sunce je vreme kada glad počinje opipljivo da se smanjuje. Smanjuje se potreba za uzimanjem hrane. Niko ne treba da jede više od svog nivoa gladi. Glad dolazi zbog energetske potrebe tela, što je neophodno za njegovo postojanje. Hrana nije neophodnost za funkcionisanje tela, koje je sporedni proizvod Sunčeve energije. Ako nema Sunčeve svetlosti, hrana neće rasti.

Zbog toga, dok konzumirate regularan oblik hrane, glad počinje polako da iščezava. Do osmog meseca, glad bi trebalo skoro potpuno da nestane. Za nekoga ko nema poverenje, taj period može da bude 9 meseci i 44 minuta. Posle tog vremena, glad skroz nestaje. Svi mehanizmi povezani sa glađu kao što su aroma, želje, muka - takođe nestaju. Štaviše, energetski nivoi su na višem nivou. Postoji mišljenje (posle ovog iskustva) da je mozak veoma aktiviran Sunčevom energijom.

Posle 9 meseci

Posle 9 meseci ili kada stignete do 45 minuta, gledate svaki dan 45 minuta u trajanju do 6 ili 7 dana, a onda se vraćate na 15 minuta, za 30 dana, tako što svaki dan smanjujete gledanje u Sunce za 1 minut; a onda treba da prestanete sa intenzivnim gledanjem u Sunce, jer solarna nauka zabranjuje dalje gledanje u Sunce, radi očiju. Mada možete da gledate i dalje najviše 15 minuta na dan. Telo će se isprazniti kada prestanete da gledate u Sunce, i trebaće mu da se ponovo napuni. Sada morate da počnete da hodate bosonogi po zemlji 45 minuta svakodnevno tokom 6 dana. Samo opušteno hodanje. Nema potrebe za brzim hodanjem ili trčanjem. Svako pogodno doba dana je u redu; međutim, preporučljivo je da to radite kada je zemlja zagrejana i Sunčeva svetlost vam pada na telo. Kada hodate bosonogi, aktivira se važna žlezda u centru mozga, koja se naziva pinealna žlezda ili treće oko. Palac na nozi predstavlja ovu žlezdu. Pre 25 godina smatrala se za beskorisnu žlezdu. Sada je postala važna žlezda za izučavanje, i do sada je objavljeno oko 18000 studija na tu temu. Uvek je bila poznata kao sedište duše. Pinealna žlezda ima optičke nervne završetke. Ostala 4 prsta na nogama takođe predstavljaju žlezde - sluznu, hipotalamus, talamus i amygdala. Amygdala zadnje 2-3 godine dobija na važnosti u medicinskim istraživanjima. To je jezgro Sunca ili kosmičke energije, i igra važnu ulogu u fotosintezi kroz Sunčevu svetlost koja stiže do mozga kroz oko. Kada hodate bosonogi, vaša telesna težina stimuliše svih 5 žlezda kroz vaše prste. Ovo je ojačano zemljom (toplotom/energijom) i Sunčevim zracima koji padaju na vašu glavu ili krunsku čakru. Sve čakre stvaraju magnetno polje i telo/mozak se ponovo puni energijom Sunca koja u vas ulazi. Opustite se. Hodajte 45 minuta tokom godinu dana i hrana će i dalje biti dalje od vas. Posle jedne godine ponovnog punjenja, ako ste zadovoljni, možete prestati sa hodanjem. Nekoliko minuta Sunčeve energije koja na vas pada jednom u 3-4 dana će biti dovoljno od tada pa nadalje.

Ali ako želite da vaš imunološki sistem ojača, onda nastavite sa hodanjem. Takođe, ako želite da povećate memoriju ili inteligenciju, nastavite sa bosonogim hodanjem. Kako povećavate Sunčevu toplotu na svojim nogama mozak će se sve više aktivirati, što će rezultovati većom aktivnošću pinealne žlezde. Pinealna žlezda ima neke psihičke i navigacione funkcije. Navigacione znači da neko može da leti kao ptica. Možete razviti psihičke veštine ili telepatiju, i postići da vam telo bude na više mesta istovremeno. Nauka je uvažila ljudske psihičke funkcije i medicinski eksperimenti se obavljaju da bi se to potvrdilo. Različiti delovi tela i njihovi organi se pročišćavaju jednom kada prestanete da jedete zbog detoksikacije. Različiti unutrašnji organi igraju različite mehaničke delove za svrhe vremenskog putovanja i leta. Postoji još jedna korisna vrednost (sem unošenja hrane) za unutrašnje organe. Ove žlezde imaju mnogo funkcija i mogu da funkcionišu na optimalnom nivou kroz Sunčevu energiju. Ako ste srećni da aktivirate mozak optimalno, sigurno ćete dostići prosvetljenje. Možete da čitate prošlost, sadašnjost i budućnost. Ovaj metod može biti sigurno korišćen za kontrolisanje gojaznosti. Skoro svi problemi se rešavaju.

Istorijski, mnogo ljudi je ostalo bez hrane. Navodno, 1922. godine, “Imperial Medical College” u Londonu objavio je da su solarni zraci bili idealna hrana za ljude. Međutim, niko nije pomenuo koja je njihova tehnika bila. Iako je Jogananda u svojoj knjizi “Autobiografija jogija” intervjuisao mnogo svetaca i mistika da otkrije tajne njihovog nejedenja hrane, čest odgovor je bio da je Sunčeva energija ušla kroz tajna vrata i stigla do srži (moždine) u mozgu. Nisu otkrili svoju tajnu. Ovo znanje je bilo izgubljeno prosečnim ljudima tokom vremena.

chakrayoga.jpg

Svetlost kao hrana

chakraglow.jpg

Svetlost je osnovni sastojak iz koga potiče sav život, razvija se i ispunjava se energijom. Svetlost i zdravlje su nerazdvojivi. Svojim ponašanjem uspeli smo da se odvojimo od izvora svetlosti koristeći fluorescentnu rasvetu, životom u zatvorenom prostoru, očajlama (naočarima), kontaktnim sočivima, očajlama (naočarima) za Sunce, losionima za tamnjenje kože, jedući meso, hraneći se prerađenom hranom i kuvanim povrćem, mnogi od nas pate od hroničnog nedostatka svetlosti. Kao i neuhranjenost, nedostatak svetlosti nam uskraćuje potrebni nivo hranljivih materija i ritmičko stimulisanje bitno za život potpuno zdravog bića.

Nobelovac Dr. Laureate Szent-Gyorgi opisao je osnovni životni proces kao mali strujni tok poslat nam od strane Sunčeve svetlosti. Bez svetlosti nema zdravlja. Ovaj iskaz je ključ u razumevanju značaja sveže biljne hrane i drugih načina za unošenje svetla u naš organizam. Mi smo ljudske fotoćelije sa Sunčevom svetlošću kao osnovnom biološkom hranjivom materijom.

Dr.Szent-Gyorgi, govoreći o toku Sunčeve svetlosti koje Sunce isijava prema nama, zapravo govori o visoko nabijenim elektronima koji učestvuju u prenošenju Sunčeve energije u naš submolekularni uzorak bez menjanja naše molekularne strukture. Model kvantne fizike počinje prihvatati (ozakoniti) naš više intuitivan model vegetarijanske (ili veganske) hrane kao kondenzovane Sunčeve svetlosti koju unosimo u naš ljudski organizam jedući biljnu hranu. Kada je energija zemaljske vegetacije indirektno unesena u naš organizam, konzumiranjem mesne hrane veći deo bio-elktričnih vibracija energetskog uzorka je uništeno. Energija Sunčeve svetlosti je takođe uništena u vegetarijanskoj hrani koju kuvamo ili prerađujemo.

Uzbuđujući proboj za mene bila je konceptualna sinteza kako hranom unosimo energiju fotona Sunčeve svetlosti u naše telo i kako ga ono koristi. Na taj koncept aludiram kada govorim o istraživanju dr. Hans Eppinger-a, čoveka koji je otkrio da su sve stanice u osnovi baterije koje su pune kada je čovek zdrav. Kada je čovek bolestan, baterije se isprazne i jedva funkcionišu. Značajno otkriće je da samo nekuvana hrana ima mogućnost da poveća naboj stanice kao baterije.

Sledeći korak je u razumevanju metabolizma stanice kao baterije.

Pozitivan naboj se energetski hrani kiseonikom. Negativni naboj se hrani energijom elektrona i fotona ispunjenih Sunčevom svetlošću i skupljenih u vegetarijanskoj (veganskoj) hrani. Ova elektronima ispunjena hrana otpušta energiju elektrona kroz “Cytochrome oxidddase system”. “Cytochrome oxidant system” deluje kao transformator koji energiju elektrona pretvara u ATP. ATP je osnovno energetsko skladište molekula bioloških sistema. Biohemijsko otpuštanje energije ATP je gorivo za sve energetski zahtevne procese na molekularnom nivou u našem biološkom sistemu.

Elektroni su u principu provučeni kiseonikom kroz “Cytochrome oxidant system” na pozitivan pol stanične baterije. Više kiseonika u sistemu stvara jače privlačenje. Vežbe disanja, konzumiranje hrane bogate kiseonikom i život u nezagađenom okruženju bogatog kiseonikom povećava ispunjavanje naše potrebe za kiseonikom. Ključ razumevanja je da “Cytochrome oxidant system” postoji u svakoj stanici i zahteva energiju elektrona da bi funkcionisao. Ta energija elektrona dolazi od biljne hrane koju konzumiramo isključivo svežu. Kada je hrana prokuvana, osnovna harmonična rezonanca uzorka žive energije elektrona u svežoj hrani delimično je uništena. Kada jednom razumemo ovu naučno dokazanu činjenicu, logičan sled je da ćemo konzumirati hranu bogatu elektronima kao voće, povrće, orašaste plodove, semenke i proklijala ili namočena zrna.

Dr Johanna Budwig iz Nemačke je nosilac diplome iz fizike, farmacije, biohemije i medicine, i jedan je od prvih istraživača koje je kombinovao dubinu znanja kvantne mehanike i fizike sa sveobuhvatnim znanjem ljudske biohemije i fiziologije. Ona je zaključila, ne samo da živa hrana bogata elektronima deluje kao donator snažnih elektrona, nego elektronima bogata hrana deluje kao Sunčevo rezonantno polje u telu koje privlači, sprema i povezuje Sunčevu energiju u našem telu. Ona tvrdi da su fotoni Sunčeve svetlosti privučeni vibracijom Suncu sličnim elektronima u našem biološkom sistemu, naročito u duplo povezanom elektronskom oblaku pronađenom u našim lipidima. Ti Suncu slični elektroni poznati su pod nazivom pi-elektroni. Taj pi-elektronski sistem unutar molekularne strukture ima sposobnost privlačenja i aktiviranja Sunčevih fotona.

Ona smatra da energija dovedena tim Sunčevim fotonima deluje kao “anti-entropy factor”. Prevedeno terminologijom biologije, entropy znači starenje. Anti-entropy je identično sa obrnutim procesom starenja. Iz tačke gledanja kvantne fizike, fotoni nikada ne stare; oni imaju brzinu vremena. Sunčevi fotoni pronose visoki nivo naloga (anti-entropy energija) u pi-elektrone našeg biološkog sistema. Što više svetlosti skupljamo u našem sistemu, to više obnavljamo zdravlje i unosimo energiju koja zaustavlja starenje našeg ljudskog organizma.

Zbog toga, ljudi koji jedu rafiniranu, kuvanu i visoko prerađenu hranu - smanjuju količinu Sunčevih elektrona koji energizuju sistem i količinu visoko Sunčevih elektrona koji stvaraju visoko elektronsko solarno rezonantno polje. Zahvaljujući Dr. Budwig, obrađena hrana može čak delovati kao izolator zdravom priticanju elektriciteta u telo. Što smo više sposobni da apsorbujemo Sunčeve elektrone, više smo sposobni da reagujemo, privlačimo i upijamo Sunčeve elektrone u direktnoj rezonanciji sa Suncem, drugim sunčevim sistemima i čak drugim galaksijama. Što smo više u mogućnosti da upijamo Sunčeve elektrone u dublje nivoe kože, manje su mogućnosti za dobijanje Sunčevih opekotina i teoretski manje karcinoma kože.

Možda dve namirnice najbogatije Sunčevim elektronima i namirnice koje imaju sposobnost apsorpcije Sunčevih elektrona su mikroalge spirulina, i AFA, dodaje dr. Peter Naydenov, i laneno seme u različitim oblicima, uključujući i laneno ulje. Dr. Budwig je izvestio o slučajevima opšteg ozdravljenja, i čak karcinoma koji se povukao nakon upotrebe velike količine lanenog ulja koje je povećalo količinu energije elektrona u sistemu i time stvorilo dovoljno raspoložive energije za izlečenje sistema.

Kako spirulina i AFA rastu na visokim nadmorskim visinama, i u toplim predelima, imaju povećan beta-karoten i druge karotenoide, sisteme enzima i drugih bioloških sastojaka za bolje apsorbovanje pojačane Sunčeve i kosmičke radijacije. Otkrio sam da uzimajući spirulinu i trljajući se proizvodom “Phycotene Cream” (proizveden od Dr. Christopher Hills iz Light Force) ja i moji saradnici i dobrovoljci nismo imali problema sa Sunčevim opekotinama radeći duge sate pod užarenim nebom u “Tree of Life Rejuvenation Center” u Patagoniji, Arizona.

Druga su istraživanja pokazala da su spirulina i “Phycotene Cream” bili uspešni u obnavljanju stanica “squamous” karcinoma kože i rešavanju “pre-cancer squamous cell” karcinoma. Druga su istraživanja pokazala da su tri četvrtine ljudi hipersenzitivnih na Sunčevu svetlost (pate od “erythropoetic protoporphinaria”) bili u mogućnosti da povećaju vreme izlaganja Suncu. Tri četvrtine onih koji su poboljšali svoju prilagođenost mogli su se izložiti Suncu četiri puta duže. Za one koji razumeju da smo mi ljudske fotoćelije koje često pate od nedostatka svetlosti, ovo je izuzetno uzbudljiv pronalazak.

Dr. Budwig je takođe pronašla da kada kombinujemo laneno ulje sa visoko vrednim belančevinama, tri duplo obmotani elektronski oblaci prisutni u svežem lanenom ulju i proteinima, stvaraju bipolarnu mrežu kondenzatora koji čak bolje apsorbuju, spremaju i prenose razmenu Sunčevih elektrona i pojačavaju Sunčevu rezonanciju. Ona često upotrebljava neke vrste ovčjeg sira kao visoko-proteinsku hranu za kombinaciju sa lanenim uljem. Kao vegetarijanac, koji ne koristi mlečne proizvode, otkrio sam da je pčelinji polen i spirulina savršena visoko-proteinska koncentrovana hrana za kombinaciju sa lanenim uljem.

Prema saznanjima moderne fizike i kvantne biologije, po Dr. Budwig, ne postoji druga živa stvar u prirodi koja više akumulira Sunčeve elektrone od ljudskog bića. Izgleda da su ljudi na neki poseban način povezani sa Sunčevom svetlošću. Sa istom rezonancijom Sunčevih elektrona, naša povezanost sa zvezdama je povećana našom sposobnošću da prihvatimo poklon njihove svetlosne energije i biohemijski je preradimo. Svetlost je naša pupčana vrpca sa svemirom.

Naša sposobnost da se ispunimo Sunčevom kosmičkom energijom zavisi od jedenja hrane koja sadrži visokosunčane elektrone koji su u rezonanciji i privlače Sunčeve i kosmičke zrake. Naše zdravlje i svesnost zavise od naše sposobnosti da privlačimo, spremamo i dovodimo energiju elektrona koja je bitna za energiziranje i regulisanje svih životnih sila. Što je veće skladište svetlosne energije to je veća snaga našeg ukupnog elektromagnetnog polja, i samim tim više je energije slobodno za lečenje i održavanje optimalnog zdravlja.

Snažno Sunčevo rezonantno polje najavljuje evoluciju čovečanstva u dosezanju punog kapaciteta kao ljudskog “Sunčanog bića”. Svetlost podržava evoluciju, a nedostatak fotona u našem telu sprečava je. Svetlost i svesnost su međusobno povezani. Vraćajući se unazad do prošlog veka, Rudolf Steiner, osnivač “Waldorf Schools”, Antropozofske medicine i biodinamičkog baštovanstva, mislio je da dozvoljavajući spoljnom svetlu da uđe u naš sistem oslobađamo jednaku količinu našeg unutrašnjeg svetla. Što više povećavamo sposobnost apsorpcije i asimilacije svetlosti - to postajemo više svesni. Što se više menjamo povećanjem naše apsorpcije svetlosti - to više sami postajemo svetlost. Ovo je profinjena tajna “svesne ishrane”.

Back