"U zdravom telu - zdrav duh!"

Servant of God

Iskusan
Poruka
5.244
Tema je otvorena zarad edukacije i što boljeg razmevanja za kakvu je ishranu čovek konstruisan, i tretiranju bolesti koje proizilaze iz toga.
Mogu se kačiti sve korisne informacije, u bilo kom sadržaju, video, audio, text i sl. :deda:

Da li čoveku odgovara ishrana zasnovana na životinjskim proizvodima? Ili pak mu više odgovara biljna ishrana?
Takođe, postavlja se pitanje da li su bolesti izobilja od kojih pati gotovo ceo svet, usko povezane sa načinom ishrane? Koliku ulogu ima ishrana u svemu tome? Ako igra određenu ulogu, da li to znači da određenim načinom ishrane možemo lečiti razne bolesti? Da li ishrana može pomoći u borbi sa neizlečivim bolestima?
Dakle, sve što je vezano za ishranu, i alternativni pristup lečenju.

P.S.

Moli se bela76 za razumevanje. Ne postoji odgovarajući pdf, koji će tretirati ova pitanja, jer se ne tiče samo ljudske anatomije i čemu je naklonjena - biljnoj ili mesnoj ishrani, već to povlači i mnoga druga pitanja(koja se mogu tretirati samo na ovom pdf), a to su pre svega bolesti koje su rezultat svega toga. Dakle, ne može se diskutovati odvojeno, tj posebno o građi, posebno o bolestima, već to ide zajedno. Nadam se da razumeš o čemu govorim.
Bilo bi dobro da mi se svaka nesuglasnica pošalje na PP.

Sad sam ozbiljna. Da li i krompir jedeš sirov? Koliko mi je poznato od sirovog krompira skače temperatura i kreće proliv.
Ja kad god mogu povrće jedem sirovo ili minimalno termički obrađeno, ali mi za krompir nije jasno. I kakvog je uopšte ukusa, da li je voden ili liči recimo na kelerabu?
Možeš da ga izrendaš i konzumiraš sa još nekim povrćem. To oko temperature i sl su gluposti. Što se tiče ukusa, jedino da probaš, ja ti dajem garanicju da ti neće biti apsolutno ništa. Ja sam ga jeo sirovog svega par puta, izrendanog sa drugim povrćem. Uglavnom kada jedem krompir ili ga skuvam, ili ga blago ispečem.

eat_well_plate.jpg

Ako igra određenu ulogu, da li to znači da određenim načinom ishrane možemo lečiti razne bolesti? Da li ishrana može pomoći u borbi sa neizlečivim bolestima?

Odredjenim nacinom ishrane ne mozemo leciti bolesti ali neke od njih mozemo prevenirati.Sto se tice neizlecivih bolesti, u zavisnosti o kojoj se bolesti radi, ishrana moze imati odredjeni uticaj na kvalitet i duzinu zivota.

Proktolozi savetuju svojim pacijentima koji imaju problema sa nuzdom broj 2, da izbace meso iz ishrane, jer meso nema vlakna (koja sadrze namirnice biljnog porekla) koja potpomazu varenje.

Vlakna ne potpomazu varenje vec ubrzavaju crevnu pasazu sto ima povoljan efekat na crevnu funkciju. Pre ce biti da proktolozi savetuju pacijentima da povecaju unos vlakana a ne da potpuno izbace meso iz ishrane.

Odredjenim nacinom ishrane ne mozemo leciti bolesti ali neke od njih mozemo prevenirati.Sto se tice neizlecivih bolesti, u zavisnosti o kojoj se bolesti radi, ishrana moze imati odredjeni uticaj na kvalitet i duzinu zivota.

Odredjenom ishranom,citaj-biljnom ishranom mogu se kako izleciti bolesti,tako i uspesno preventirati.I lekovi farmaceutskih kompanija su bazirane na sastavu biljaka a ne na mesu.

Kako bi bilo smesno,ode covek u apoteku a prodavac mu kaze ovaj lek je napravljen od mesa.Ali i to bi proslo,ljudi gutaju sve sto im se servira,bitno je da prica deluje uverljivo.Sad je trendy neko ulje,salo,samlevene kosti i ostaci mrtvog organa ajkuline jetre..i ubedjenje je usadjeno a marva misli da pomaze.

Kako su se stariji ljudi lecili?Da nisu mozda iz Srbije isli kanuima do okeana i hvatali ajkule?Nisu,kad se covek razboli biljka koja pomaze u izlecenju date bolesti se pojavi u dvoristu,pa cak i ispod prozora.Ako covek ne iskoristi i umre,tog trenutka biljka se povlaci i nema je na tom mestu.

Moc bilja je velika,ali mozgovi koji su udaljeni od prirode to ne mogu razumeti,narocito oni koji nikad nisu videli uzivo domacu zivotinju poput ovce ili koze.A sve je vise gradske dece koja decenijama nisu imali kontakt sa animalima.Sta tek ocekivati o njihovom odnosu prema bilju kad odrastu,kad ni zivotinju nisu videli?Nista,zombi degeneracija generacije se stvara.

E mali crnce,jos si zelen,zeleniji od mlade kelerabe..

Poslednja izmena:
Odredjenom ishranom,citaj-biljnom ishranom mogu se kako izleciti bolesti,tako i uspesno preventirati.I lekovi farmaceutskih kompanija su bazirane na sastavu biljaka a ne na mesu.

Prevenirati da, do odredjene mere uticati na tok bolesti, da ali izleciti ne. Lekovi nisu bazirani na sastavu biljaka ,kako ti kazes, vec na aktivnim principima iz biljaka. Pored toga ,postoji odredjeni broj lekova se dobija iz zivotinja.

Ali i to bi proslo,ljudi gutaju sve sto im se servira,bitno je da prica deluje uverljivo. i ubedjenje je usadjeno a marva misli da pomaze.

Ti si tipican primer za ovo sto si napisao

Nisu,kad se covek razboli biljka koja pomaze u izlecenju date bolesti se pojavi u dvoristu,pa cak i ispod prostora.Ako covek ne iskoristi i umre,tog trenutka biljka se povlaci i nema je na tom mestu.

Prilicno primitivno i naucno neutemeljeno razmisljanje.

E mali crnce,jos si zelen,zeleniji od mlade kelerabe..

E mali Kamael, jos si ti izgubljen u neznanju, izgubljen kao pače u magli

Da li imuni sistem može da pobedi rak?

Ne moze. Da moze, rak ne bi ni nastao.

Šta misliš o iskustvima ljudi koji su rak pobedili ishranom

Takvi primeri verovatno postoje. Medjutim broj takvih ljudi nije dovoljno veliki da bi se na osnovu njihovog iskustva moglo reci da se odredjenom ishranom moze izleciti rak i da ce to delovati kod svih drugih obolelih.

Kako medicina tretira bolesti?

Pre svega medikamentnom i hirurskom terapijom.

Ne moze. Da moze, rak ne bi ni nastao.
Kako nastaje rak?

Takvi primeri verovatno postoje. Medjutim broj takvih ljudi nije dovoljno veliki da bi se na osnovu njihovog iskustva moglo reci da se odredjenom ishranom moze izleciti rak i da ce to delovati kod svih drugih obolelih.
Misliš li da je posvećeno dovoljno pažnje za takav vid lečenja?

Pre svega medikamentnom i hirurskom terapijom.
Na koji način deluju medikamenti?

Ne znam ljudi lako je sabrati sta pojedini jedu u zavisnosti gde zive i koliko dugo..raznovrsno je bitno i kao da postoji jedna ili dve namirnice koje nas odrzavaju vitalnim..sad se tripujem na rakiju..ovi na selu jedu slaninu..crni/beli luk..kiseli kupus..ali jako retko jedu voce..i sve to mozda pada u vodu ako nema fizicke aktivnosti

Mozda i nije ali s razlogom jer tesko da se korigovanje ishrane moze smatrati vidom lecenja raka.
Kako možemo nešto znati ako tome nismo posvetili dovoljno pažnje u istraživanju?
Ovo mozes da nadjes i na googlu
Evo šta sam našao:
Medikamenti tretiraju simptome, ne leče bolest.
Rak nastaje kada nam imuni sistem toliko oslabi da nije u stanju da prepozna strano telo (u ovom slučaju ćeliju raka). Na taj način ćelija počinje da se umnožava.
Da li se slažeš sa ovim?

Evo šta sam našao:

Rak nastaje kada nam imuni sistem toliko oslabi da nije u stanju da prepozna strano telo (u ovom slučaju ćeliju raka). Na taj način ćelija počinje da se umnožava.
Da li se slažeš sa ovim?

Slazem se. Samo bih napravio mali ispravku. Rak nastaje zbog poremecaja u genomu celije a umnozavanje i sirenje celija raka posledica je ,izmedju ostalog, i nemogucnosti imunog sistema da eliminise te celije.

Back