Brujanje iz napajanja?

marko d

Obećava
Poruka
71
Poceo je da bruji kuler u napajanju,u pitanju je chieftec 550w napajanje...to brujanje se pojavi na nekih 5-10 min,pa prestane pa onda opet isto.....malo smeta....Izduvavao sam kompresorom,nije pun prasine,samo odjednom poce tako da bruji....Kako da se resim ovog problema?

i ja sam imao isti problem pa sam izvadio napajanje iz kucista skinuo poklopac, odvrnuo sam 4 srafa da izvadim kuler, odsekao sam prvo crnu pa crvenu zicu sto ide do kulera (jer je to zacinovano za plocu ) oblankovao sam odsecene zice i spojio sam sa novim kulerom crvenu zicu na kuleru sa crvenom odsecenom a crnu sa crnim (ja sam dve zice zacinovao ali moze i sa luster klemnom) izolirao sam sa izolir trakom, zice sam tako namestio da se ne dodiruje sa hladnjakom, i namontirao sam nov kuler i sve sam vratio nazad i sada radi bez zujanja. ja mislim da zuji jer se plastika na osovini elise se istrosila pa pocinje da seta malo elisa na osovini i onda vibrira (i ja sam izduvao i ocistio nekoliko puta ali nije pomoglo) namontirao sam prvo neki stari kuler pa i to je zujalo pa sam resio da kupim novo i ovo radi dobro. pozdrav

Poceo je da bruji kuler u napajanju,u pitanju je chieftec 550w napajanje...to brujanje se pojavi na nekih 5-10 min,pa prestane pa onda opet isto.....malo smeta....Izduvavao sam kompresorom,nije pun prasine,samo odjednom poce tako da bruji....Kako da se resim ovog problema?

Skini napajanje sa centralne. Odvrni 4 šrafčića i otvori ga. Odvrni opet 4 šrafčića i skini kuler. Sa unutrašnje strane kulera je naljepnica.Polako je odlijepi i skini gumenu zaptivku iliti gumeni čep i tu stavi dvije tri kapi mašinskog ulja. Sve to vrati kako je i bilo i nebi trebao imati više tih problema....

Ovo upustvo za reparaciju ventilatora...poslao sam na pp jednom tvom predhodniku sa sličnim problemom...i...PROBLEM JE REŠIO...z;)
--------------------------
Znači uradi ono što si ..več radio...izvuci napajanje van kompa....otvori ga...oslobodi ventilator ( Ne moraš da sečeš žice od napajanja...one su dovoljno duge da ventilator možeš izvući sa starane...jedino ako žica nije upletena sa žicama od AC napajanja 220V...
icon_wink.gif
)

Pažljivo skini tanku aluminijumsku nalepnicu na propeleru...ispod nje je gumeni poklopčić koji zatvara osovinski prostor..
icon_wink.gif

Bilo bi dobro da imaš malo ...apotekarskog benzina...da malo kapneš untra ...da se rastopi staro podmazivanje dok lagano prstom vrtiš propeler...
icon_wink.gif

Posle sa.. vaticom za uši...koju malo stisneš i zašiljiš...treba dok se propeler vrti ...pokupiti staro rastopljeno podmazivanje..
smile1.gif
.

Postupak pranja - čišćenja ponoviti ...tri - četiri puta...
icon_wink.gif

--------------
Za ...NOVO PODMAZIVANJE...koristiti ...mašinsko ulje za podmazivanje ili motorno ulje...a ..NAJBOLJE..
ok.gif
..ugljenu mast za homokinetičke ležajeve...
naughty.gif

I ...ulje..i ..mast...NE PUNITI DO VRHA...ostaviti prostor za ..gumeni poklopčić...
icon_wink.gif
.
--------------------
Vratiti...
gumeni poklopčić...i ...aluminijumsku nalepnicu...i....GOTOVO...
xmas_laugh.gif
xmas_smile1.gif
xmas_wink.gif

5bdbc836b0948ab8a2f52d776e4eaea6.gif

Back