KianyRiws
Ističe se
- Poruka
- 2.747
eeeeeeeee,ako je tako,onda je to vec nesto sasvim drugo.Kol'ko ja vidim Peki
mi smo sad upravo porobljeni.
A kad bi ušli u EU
imali bi bar stolicu u Briselu
i pravo da komentarišemo,
ako ništa drugo ..
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
eeeeeeeee,ako je tako,onda je to vec nesto sasvim drugo.Kol'ko ja vidim Peki
A kad bi ušli u EU
ako ništa drugo ..
Kol'ko ja vidim Peki
A kad bi ušli u EU
ako ništa drugo ..
ma samo da se domognemo stolice
će vide ondaK šta znači ...komentarisanje![]()
............a ni mi njihOni nas ne želeeeeeeeeeeeeeeeeeeee![]()
Kada bi sada neko,ko preuzme Vladu Srbije otpustio sav visak ovih birokrata,ukinuo te izmisljene Agencije za ,,ovo i ono" te proglasio bankrot drzave,ukinuo NBS i zapoceo reforme od pravosudja do ekonomije(po meni dva najvaznija resora)-njega bi ubili,kao Djindjica npr.Ne bi ga likvidirale te grupacije kojima je sada dobro,jedino pod uslovom da velika vecina gradjana ove zemlje bas podrzava sto radi taj reformator.Slozio bih se sa vama.
EU niti moze, niti zeli da resava nasa probleme.
Sa druge strane ne vidim volju da se zaista zapocne sa resavanjem istih, niko ne zeli da ispusti poziciju i svi cekaju da neko drugi pokrene reforme, pri cemu tonemo sve dublje i sve je teze da se izvucemo.
Tako nesto je moguce samo uvodjenjem diktature, ali kako su je osmislili stari Rimljani.Kada bi sada neko,ko preuzme Vladu Srbije otpustio sav visak ovih birokrata,ukinuo te izmisljene Agencije za ,,ovo i ono" te proglasio bankrot drzave,ukinuo NBS i zapoceo reforme od pravosudja do ekonomije(po meni dva najvaznija resora)-njega bi ubili,kao Djindjica npr.Ne bi ga likvidirale te grupacije kojima je sada dobro,jedino pod uslovom da velika vecina gradjana ove zemlje bas podrzava sto radi taj reformator.
Pando,ne mogu ja da udjem u vasu kucu i pocnem da vas silim da je ocistite od nereda koji ste uglavnom sami napravili jer vam je tako pasovalo.Sto se tice diktature,to bi bilo kontraproduktivno,potreban je konsenzus za promene;dakle velika vecina mora biti stvarno za promene,a to znaci i oni sami moraju poceti drugacije da se ponasaju,kao npr.Japanci kad odlaze jutrom na posao,bilo da rade na drzavnom salteru-bilo da rade za drugoga ili sebe.Tako nesto je moguce samo uvodjenjem diktature, ali kako su je osmislili stari Rimljani.
Izglasa se diktator, da mu se sva izvrsna vlast, ali na odredjeni vremenski period i on krene da resava krizu.
Podrska naroda tu ne pomaze, potrebna je podrska organa koji mogu da primene silu, policije i vojske, kako bi se osujetili svi koji pokusavaju da sprece reformu.
Posto u nasem uredjenju, tako nesto nije predvidjeno, onda nema ni mehanizma da se reforma izvrsi kontrolisano, nego cemo morati da prodjemo kroz period ekstremne nestabilnosti.
Drugaopcije je kada spoljni faktori prisile unutrasne faktore na kontrolu, ali kao sto rekoh EU nije pokazala volju da rati tako nesto.
Pando,ne mogu ja da udjem u vasu kucu i pocnem da vas silim da je ocistite od nereda koji ste uglavnom sami napravili jer vam je tako pasovalo.Sto se tice diktature,to bi bilo kontraproduktivno,potreban je konsenzus za promene;dakle velika vecina mora biti stvarno za promene,a to znaci i oni sami moraju poceti drugacije da se ponasaju,kao npr.Japanci kad odlaze jutrom na posao,bilo da rade na drzavnom salteru-bilo da rade za drugoga ili sebe.
Koliko sam mogao da zakljucim iz tvog pisanja,ti si ekonomista,pa dakle znas-samo da te podsetim-da za rezultate iz ekonomije jeste potrebno vreme,kako za dobre tako i za lose rezultate.Ponekad prodju i decenije,a da tek onda se vidi sta se radilo i gde su bile greske.Nisam,ponavljam , za fizicku prislilu,pogotovo ako dolazi spolja,jer taj spolja cuva i gleda iskljucivo svoje interese.Mogu, na politici sam objavio listu zahteva koje Srbija mora da ispuni da bi usla u EU, lista je poduza i sveobuhvatna, medjutim njih trenutno ( a mozda i trajno) interesuju samo politicki ustupci.
Govoris o kulturnim promenama i one su veoma korisne, ali njihov efekat je dugorocnog karaktera, tj. daje rezultate posle vise godina primene i ako je kultura korisna cuva drzavu od propasti, ali nije korisna za probleme koje mi trenutno imamo.
Postoje samo dva nacina, pritisak spolja ili pritisak iznutra. Za pritisak iznutra je potrebno raspolaganje policijom i vojskom. To je prosto tako, ako zelimo kontrolisane promene.
U suprotnom stvari idu svojim prirodnim tokom i vode u ekstremne.
Kad kazem pritisak spolja ne mislim na invaziju, vise mislim na pritisak koji stvara konkurencija, gde se unutrasnje strukture moraju reorganizovati, da bi mogle da podnesu spoljni pritisak.Koliko sam mogao da zakljucim iz tvog pisanja,ti si ekonomista,pa dakle znas-samo da te podsetim-da za rezultate iz ekonomije jeste potrebno vreme,kako za dobre tako i za lose rezultate.Ponekad prodju i decenije,a da tek onda se vidi sta se radilo i gde su bile greske.Nisam,ponavljam , za fizicku prislilu,pogotovo ako dolazi spolja,jer taj spolja cuva i gleda iskljucivo svoje interese.
Како би Србија прошла у целини ако би банкротирала и да ли је је то најбољи одговор за ову дубоку кризу?