Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dead-snow.jpg

Planinska avantura...Cut & slash koji izgleda kao da ga je radio neko na PCP-ju...A i glumci se tako ponašaju...Ipak ima neke dobre i dosta jezovite momente...Priča je dobra da su se malo potrudili mogli su čudo da urade...Ipak i ovako 9/10

sherlock-holmes.jpg

toliki hajp oko ovog novog sherlocka holmsa, kao i svaki put kad gaj richi nesto napravi...covjek je ejdnostavno miljenik svih, i onih koji mrze sve sto je " in" i onih koje prate trendove...po meni,losija verzija kventina tarantina koga gotive ljude djelimicno i zato sto je voljeni britanac....sa sve americkim foricama u filmoima...njegovu filmsku neinventivnost poslednjih godina, opravdavaju brakom sa madonom,ali ne,ne, covjek je imao dvije dobre ideje ,tj. dva dobra filma i to bi bilo to.
daklem, prvi film nisam gledala. tu se odmah ogradjujem, mada su mi rekli da je prvi film isti.
bila sam napisala sad neku filozofiju koja u osnovi nema veze sa zivotom.
volim ja stimpank,ali ovo mi se jednostavno ne svidja.ko voli ricija, vjerovatno cemu se svidjeti. dobar kasting i dobra scena sa ambasadorima.smornih dobrih 40 minuta pocetnih. samo ne. samo...ne. talenat naomi rapas protracjen. njena pozadinska pricha= bez emocije. dzad lou iznenadjujuce simpatican.
4/10

Poslednja izmena:
MV5BMTY5NDExMDA3M15BMl5BanBnXkFtZTYwNTc2MzA3._V1._SY317_.jpg

Ne znam zasto sam imao osecaj da je ovaj film iole bolji neg' sto sam mislio...
Jos jednom prevaren od strane moje intuicije... Kad nema igara daj nam leba kroz ovakve filmove... 6/10

Jedan savjet ne ubacuj nikada slike sa imdb-a jer obavezno nestanu posle par minuta!Ovaj put činim uslugu da i ostali vide koji je film u pitanju a ne pitaj me kako sam ja skontao...;)
PHCnNHDKNqUYHE_1_m.jpg

The Walking Dead S02E08 8/10 (3+)
Iako nisam ljubitelj serijala jer prosto nemam živaca da pratim neku seriju ova me kupila i odlučio sam da je pratim dok izlazi.Posle prve sezone i 6 epizoda odlučio sam da se uključim i u drugu,pogledao sam 8 epizoda druge sezone i moram naglasiti da ostaje jaka trojka od mene,postapokaliptična atmosfera Zemlje me prosto oduševljava i volim filmove sa takvom pozadinom,upravo je to razlog zašto sam dao šansu ovom serijalu.Svakako vas neće ostaviti ravnodušne.

the-hunter-movie-poster.jpg

Hvala na preporuci za ovaj film,nisam imao pojma ni da je snimljen. Uglavnom film po mom ukusu,prelepe lokacije,uvek dobri Vilijem Defo,bez neke patetike na koju sam alergican... Jedan od tuznijih filmova koje pogledah u zadnje vreme,odlican prikaz covekovog odnosa prema prirodi danas,definitivno smo gori od zivotinja 9|10

the-hunter-movie-poster.jpg

Hvala na preporuci za ovaj film,nisam imao pojma ni da je snimljen. Uglavnom film po mom ukusu,prelepe lokacije,uvek dobri Vilijem Defo,bez neke patetike na koju sam alergican... Jedan od tuznijih filmova koje pogledah u zadnje vreme,odlican prikaz covekovog odnosa prema prirodi danas,definitivno smo gori od zivotinja 9|10

Da,sasvim ljepa priča,na jednostavan način dodirnuo mnoštvo zanimljivih tema,sa umjetničkog aspekta veoma kvalitetan nekomercijalni film,zato nisi ni čuo za njega...

http://www.imdb.com/title/tt0434409/

MV5BOTI5ODc3NzExNV5BMl5BanBnXkFtZTcwNzYxNzQzMw@@._V1._SY317_CR0,0,214,317_.jpg

Odličan film, prepun simbolike. Mnogo širi od, recimo Ekvilibrijuma. V(vi,we-mi) se kao ideja prožima kroz mnoge likove, počev od male devojčice, preko inspektora, pa do voditelja TV šou-a u kome je najupečatljiviji.. Ako mene pitate ovaj film je fantastično obradio pojmove i ideje totalitarizma, slobode, i onog jedinog što nas razlikuje životinja...

"Beneath this mask there is an idea, Mr. Creedy, and ideas are bulletproof."

10/10

Na oba najpopularnija sajta, nick je isti, samo bez keca:zcool:

Bravo 1375 skidanja od 28.01.2012 ,film se itekako gleda.Uvjek sam se pitao ko su dobri ljudi koji se bakću prevodima,ja razumijem engleski sasvim dobro ali opet volim kada imam prevod i to još gotov i strašno se iznerviram kada vidim loš prevod zato pazi kako prevodiš jer sad znam gdje te mogu naći da iskalim svoju ljutnju!Šalim se naravno!Nastavi dalje sa svojim radom!:ok:

Pa, meni nećeš imati baš mnogo da zameraš, možda nekada kada se TS release prevodi na uvce. Što se "pismenos`" tiče, tu ćeš da uštediš na živcima.
Nego, da ne bude off...pre neki dan je pao i Take Shelter, jedan od onih gde posle projekcije ostanem da blejim "u slova" odjavne špice. Znači, dobar, dobar...
P.S. Ne znam gde si gledao taj brod downloada (1375), ali me to ponukalo da pogledam na glavnom sajtu...11300 ljudi je skinulo titl. Nisam odavno zalazio tamo, tako da sam se prijatno iznenadio, ipak se gleda.

Poslednja izmena:
Pa, meni nećeš imati baš mnogo da zameraš, možda nekada kada se TS release prevodi na uvce. Što se "pismenos`" tiče, tu ćeš da uštediš na živcima.
Nego, da ne bude off...pre neki dan je pao i Take Shelter, jedan od onih gde posle projekcije ostanem da blejim "u slova" odjavne špice. Znači, dobar, dobar...
P.S. Ne znam gde si gledao taj brod downloada (1375), ali me to ponukalo da pogledam na glavnom sajtu...11300 ljudi je skinulo titl. Nisam odavno zalazio tamo, tako da sam se prijatno iznenadio, ipak se gleda.
http://www.podnapisi.net/cyr/the-hunter-2011-titlovi-p1453568
Take Shelter je na repertoaru za naredne dane...

Poslednja izmena:
Da, pretpostavio sam da si tamo gledao.
Varijanta 2 ti je http://titlovi.com/titlovi/titlovi.aspx?prijevod=the hunter&jezik=
Kad` sam već ovde, da kažem da sam s teškom mukom odgledao Tri Musketara, srećom bila je HD varijanta sa vrhunskim surroundom, pa sam samo zbog toga izdržao da ga ne šiftdilitujem posle desetak minuta, radnje filma se apsolutno ne sećam ni sada, ni neposredno posle gledanja.

Das Boot (1981)

cnhvuptck1zyhnuz.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0082096/

Uh, kakva filmcina...
Jednostavno, utisak posle odgledanog filma me je poprilicno dugo drzao, narocito zbog onakvog kraja...
Kakva epopeja...
U jednoj prici o grupi ljudi u nemackoj podmornici, sazeta je cela hronologija jednog ratnog sukoba: od pocetnog ushicenja, preko surovog otreznjenja, bezizlazne situacije, do samog kraja, kada se krcag razbije...
Sjajna rezija i neverovatno je kako se napotost autenticno i verno docarana u pojednim scenama, da se lako reflektuje na gledaoca...
Od mene, ocena 9,5 i zakljucak da ovaj film spada medju sam krem ovog zanra...

Poslednja izmena:
A dok sam prevodio The Hunter, mislio sam da to niko živi neće da gleda. Vidim da se svima sviđa, bar onima koji su čuli za njega i gledali ga. Drago mi je zbog toga.
Odgledao sam toliko napljuvani In Time (2011) , meni se ipak svideo, bio mi je zabavan i zanimljiv.

e sad sam proverio tvoj je prevod,sve pohvale,cak si stavio napomenu kad je u kadru bio tasmanijski djavo,da ljudi znaju :)

Uh, kakva filmcina...
Jednostavno, utisak posle odgledanog filma me je poprilicno dugo drzao, narocito zbog onakvog kraja...
Kakva epopeja...
U jednoj prici o grupi ljudi u nemackoj podmornici, sazeta je cela hronologija jednog ratnog sukoba: od pocetnog ushicenja, preko surovog otreznjenja, bezizlazne situacije, do samog kraja, kada se krcag razbije...
Sjajna rezija i neverovatno je kako se napotost autenticno i verno docarana u pojednim scenama, da se lako reflektuje na gledaoca...
Od mene, ocena 9,5 i zakljucak da ovaj film spada medju sam krem ovog zanra...

Naišao sam na neku verziju od 282 minuta (German Uncut), ali čisto sumnjam da si to gledao :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back