DUHOVNI RAT

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Je li djelo Jehovinih Svjedoka propagandne naravi ?

Neki protivnici optužuju Jehovine svjedoke za širenje cionističke propagande. Drugi ih optužuju da svojom službom promiču komunističke ideje. Treći pak tvrde da djelo Jehovinih svjedoka promiče ideale i interese ”američkog imperijalizma“. A ima i onih koji tvrde da su Svjedoci anarhisti, izazivači nereda čiji je cilj mijenjanje socijalnog, ekonomskog, političkog i pravnog poretka. Posve je jasno da sve ove međusobno kontradiktorne optužbe ne mogu biti točne. Ustvari, Jehovini svjedoci nisu ništa od toga. Oni svojim djelom samo vjerno i poslušno izvršavaju nalog koji je Isus Krist dao svojim učenicima: ”Bit ćete mi svjedoci (...) do najudaljenijeg dijela zemlje“. Njihovo djelo usredotočuje se samo i isključivo na dobru vijest o nebeskom Kraljevstvu — posredstvom kojeg će Bog uspostaviti mir na čitavoj Zemlji. Osobe koje prate aktivnosti Jehovinih svjedoka ne nalaze nikakve dokaze da je ova kršćanska zajednica ikada bila pokretačka sila remećenja javnog reda i mira u bilo kojoj zemlji. Mnogi novinari, suci i drugi ljudi govorili su o pozitivnim učincima koje Jehovini svjedoci imaju na sredinu u kojoj žive.

Evo nekoliko primjera :

Jedna reporterka iz južne Evrope koja je prisustvovala kongresu Jehovinih svjedoka komentirala je: ”To su ljudi s jakim obiteljskim vezama, uče se voljeti i živjeti po savjesti kako ne bi nanosili štetu drugima.“ Jedan drugi novinar, koji je ranije bio negativno nastrojen prema Svjedocima, rekao je: ”Oni vode uzoran život. Ne krše moralna mjerila ni mjerila u pogledu onoga što je ispravno.“ Jedan stručnjak s područja političkih znanosti napomenuo je nešto slično u vezi sa Svjedocima: ”S drugima se ophode izuzetno prijazno, s puno ljubavi i obzirnosti.“ Jehovini svjedoci poučavaju ispravnoj podložnosti vlasti. Oni su zakonu poslušni građani koji slijede biblijska mjerila poštenja, istinoljubivosti i čistoće. Unutar svojih obitelji njeguju visoka moralna mjerila i poučavaju druge da čine to isto. Žive u miru sa svim ljudima, ne sudjeluju u demonstracijama kojima se remeti red i mir ni u političkim revolucijama. Jehovini svjedoci žele biti primjerni u pogledu poslušnosti zakonima ljudskih viših vlasti dok strpljivo čekaju da Vrhovna Vlast, Suvereni Gospodin Jehova, obnovi savršeni mir i uspostavi pravednu vladavinu na planeti Zemlji. Djelo koje vrše Svjedoci istovremeno je i obrazovno djelo. Svjedoci koriste Bibliju kao temelj kako bi ljude širom svijeta poučili da razmišljaju vodeći se biblijskim načelima i tako usvoje ispravna mjerila vladanja i postanu moralno besprijekorni. Promiču vrijednosti koje poboljšavaju kvalitetu obiteljskog života i pomažu mladima nositi se s njima svojstvenim izazovima. Ujedno pomažu ljudima da steknu snagu koja im je potrebna da bi nadvladavali loše navike i dobro se slagali s drugima. Takvo se djelo ne bi baš moglo označiti ”propagandom“. I kao što The World Book Encyclopedia kaže, u sredini u kojoj ideje slobodno kolaju ”propaganda se razlikuje od obrazovanja“.

Intervju s Vasilijem Kalinom - U izgnanstvu je bio od 1951. do 1965. i od 1974. do 1991.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Moj otac živio je pod raznim oblicima vladavina i državnih uređenja. Naprimjer, kad je Njemačka okupirala zapadnu Ukrajinu, mog su oca pretukli jer su ga smatrali komunistom.

Zbog čega ?

Svećenik je njemačkim oficirima rekao da su Jehovini svjedoci komunisti jer ne idu u crkvu. Zatim je došla sovjetska vlast. Moj otac i mnogi drugi ponovno su trpjeli maltretiranje. Prozvali su ga američkim špijunom.

Zašto ?

Zato što su se vjerovanja Jehovinih svjedoka razlikovala od vjerovanja religije koja je u to vrijeme bila vodeća. Stoga su moj otac i njegova obitelj prognani u Sibir, gdje je on živio sve do svoje smrti.

Odvažan stav

Jehovini svjedoci su 1997. u brojnim zemljama bili žrtve zlobnog iznošenja laži u javnosti s očitim ciljem da se poduzmu moguće zakonske mjere protiv njih. No oni nisu ustuknuli! Nisu zaboravili psalmistovu molitvu: ”Oholi pletu na mene laž, ali se ja svijem srcem držim zapovijesti tvojih“. Takvo iznošenje laži u javnosti samo je dokaz da su pravi kršćani omrznuti kao što je Isus i prorekao. No to ponekad ima sasvim suprotan učinak. Jedan je čovjek u Belgiji pročitao u poznatim dnevnim novinama omalovažavajući članak o Jehovinim svjedocima. Šokiran klevetničkim primjedbama, sljedeće je nedjelje prisustvovao sastanku u Dvorani Kraljevstva. Dogovorio se da proučava Bibliju sa Svjedocima i brzo je napredovao. Taj je čovjek prije toga bio član neke bande. Biblijski studij mu je pomogao da očisti svoj život, što su primijetili ljudi u njegovoj okolini. Pisac tog uvredljivog članka sigurno nije mislio da će članak imati takav učinak! Neke iskrene osobe u Belgiji javno su progovorile protiv takve podmukle propagande. Među njima bio je bivši premijer koji je priznao da se jako divi onome što su postigli Jehovini svjedoci. Pored toga, jedan je vladin zastupnik napisao: ”Suprotno insinuacijama koje povremeno kruže, čini mi se da [Jehovini svjedoci] ne predstavljaju niti najmanju opasnost za državne institucije. To su građani koji vole mir, savjesni su i puni poštovanja prema vlastima.“ Riječi apostola Petra pokazale su se uistinu mudrima: ”Vladajte se dobro medju neznabošcima, da bi za ono što vas opadaju kao zločince, vidjevši vaša dobra djela, hvalili Boga u dan pohodjenja“.

Mrziti ono što Kula stražara mrzi

Veoma je važno saznati i shvatiti svet u kome žive Jehovini svedoci.
Kula stražara koja sebe smatra za božiji kanal se obraća Jehovinim svedocima i sve što im govori govori tako da oni veruju da je to božija poruka.Po Kuli stražari svi koji nisu Jehovini svedoci a imaju suprotno mišljenje su demoni i treba ih mrzeti.Nebrojeno mnogo članaka po njihovim časopisima koji izazivaju kod članova strah i mržnju.Naravno da kad neko stalno sluša takve stvari neće ni jednog momenta saslušati šta mu govorite niti će pomisliti da treba da proveri ono što mu kažete.
U narednom članku (KS1.10.93.) je veoma bitan ovaj deo:
Neki otpadnici tvrde da poznaju Boga i da mu služe, ali odbacuju učenja ili zahtjeve koji su izloženi u njegovoj Riječi. Drugi tvrde da vjeruju Bibliji, ali odbacuju Jehovinu organizaciju i aktivno pokušavaju spriječiti njeno djelovanje.
Razmislite zašto je Kuli stražari toliko stalo da njeni članovi budu toliko zastrašeni i da mrze sve koji nisu Jehovini svedoci.
Mrziti ono što Jehova mrzi

11 Kad proučavamo Božju riječ, to ne činimo samo radi punjenja glave činjenicama. Dopuštajući Božjim mislima da prožimaju naše srce, počinjemo dijeliti i Božje osjećaje. Kako li je to važno za nas! Ako ne razvijemo takve osjećaje, kakav može biti rezultat? Iako bismo bili u stanju ponoviti što kaže Biblija, mogli bismo, usprkos tome, na ono što je zabranjeno gledati kao na nešto poželjno, ili bismo mogli smatrati kako je ono što se zahtijeva opterećenje. Činjenica je da ćemo se, čak i ako mrzimo ono što je krivo, možda zbog ljudske nesavršenosti morati boriti (Rimljanima 7:15). Ali ako ne uložimo ozbiljne napore da ono što smo iznutra dovedemo u sklad s onim što je pravo, možemo li očekivati da ćemo ugoditi Jehovi koji ’srca iskušava‘? (Priče Salamunove 17:3).

12 Bogougodna mržnja snažna je zaštita protiv neispravnog postupanja, baš tako kao što i bogougodna ljubav prouzročuje da činjenje onoga što je ispravno postaje zadovoljstvo (1. Ivanova 5:3). Pisma nas stalno potiču da razvijamo i ljubav i mržnju. ”Koji ljubite Gospodina, mrzite na zlo“ (Psalam 97:10). ”Mrzeći na zlo držite se dobra“ (Rimljanima 12:9). Činimo li to?

13 Jehova je jasno obznanio svoj naum da iskorijeni zle sa zemlje i uvede novi svijet u kojem će pravednost prebivati (Psalam 37:10, 11; 2. Petrova 3:13). Ljubitelji pravednosti to vrijeme željno iščekuju. U potpunosti su suglasni sa psalmistom Davidom, koji je molio: ”De, istrijebi, Bože, zlotvora, krvoloci nek odstupe od mene! Jer podmuklo se bune protiv tebe, uzalud se dižu [”koji govore o tebi stvari po vlastitoj zamisli, uzeli su tvoje ime na nedostojan način“, ”NW“] tvoji dušmani“ (Psalam 139:19, 20, St). David nije priželjkivao da osobno pogubi te zle. Molio je da odmazda dođe od Jehovine ruke (5. Mojsijeva 32:35; Jevrejima 10:30). To nisu bili ljudi koji su na neki način povrijedili Davida osobno. Oni su krivo prikazivali Boga, uzimajući njegovo ime na nedostojan način (2. Mojsijeva 20:7). Nečasno su se prikazivali da mu služe, ali su njegovo ime koristili da bi promicali svoje vlastite zamisli. David nije ljubio takve koji su odabrali biti Božjim neprijateljima.

14 Postoje milijarde ljudi koji ne poznaju Jehovu. Mnogi od njih u neznanju čine stvari koje Božja riječ označava zlima. Ako ustraju na tom putu, bit će među onima koji će nestati tokom velike nevolje. Ipak, Jehova ne nalazi zadovoljstvo u smrti zlih niti bismo to trebali mi (Ezehijel 33:11). Tako dugo dok to vrijeme dopušta, trudimo se pomoći takvim ljudima da upoznaju Jehovine puteve i pristanu uz njih. Ali što ako neki ljudi pokazuju intenzivnu mržnju prema Jehovi?

15 S obzirom na njih, psalmist je rekao: ”Jahve, zar da ne mrzim tvoje mrzitelje? Zar da mi se ne gade protivnici tvoji? Mržnjom dubokom ja ih mrzim, i držim ih svojim neprijateljima“ (Psalam 139:21, 22, St). Zato što su intenzivno mrzili Jehovu David je na njih gledao s gnušanjem. Otpadnici spadaju među one koji pokazuju mržnju prema Jehovi, buneći se protiv njega. Otpadništvo je, u stvari, pobuna protiv Jehove. Neki otpadnici tvrde da poznaju Boga i da mu služe, ali odbacuju učenja ili zahtjeve koji su izloženi u njegovoj Riječi. Drugi tvrde da vjeruju Bibliji, ali odbacuju Jehovinu organizaciju i aktivno pokušavaju spriječiti njeno djelovanje. Kad oni namjerno odaberu takvu zloću nakon što su spoznali što je ispravno, kad zlo postane toliko ukorijenjeno da je nerazdvojni dio njihove naravi, tada kršćani moraju mrziti (u biblijskom smislu te riječi) one koji su nerazdruživo prionuli uz zloću. Pravi kršćani dijele Jehovine osjećaje prema takvim otpadnicima; oni nisu znatiželjni što se tiče otpadničkih zamisli. Upravo suprotno, ’gade im se‘ oni koji su se učinili Božjim neprijateljima, ali prepuštaju Jehovi da izvrši presudu (Job 13:16; Rimljanima 12:19; 2. Ivanova 9, 10).

Kao dodatak bih priložio i isečak iz Kule stražare od 15.5.1994.da vidite da je celo ljudsko društvo po Kuli stražari pod vlašću sotone(žao mi je sotono ali ja ne pišem sotona velikom slovom kao tvoja Kula stražara).
8 Nikad ne smijemo zaboraviti da je Sotona ”vladar ovoga svijeta“. Zapravo, apostol Ivan je rekao da je ”sav svijet (...) u vlasti đavla“ (Ivan 12:31; 1. Ivanova 5:19; Zagoda). Istina, Isus je ponekad upotrijebio izraz ”svijet“ kako bi ukazao na čitavo čovječanstvo (Matej 26:13; Ivan 3:16; 12:46). Međutim, češće je izraz ”svijet“ upotrijebio kako bi ukazao na cijelo organizirano ljudsko društvo izvan prave kršćanske skupštine. Naprimjer, Isus je rekao da njegovi sljedbenici ne smiju biti ”dio svijeta“ (nepravednog ljudskog društva) i da će ih svijet mrziti zato što nisu dio svijeta (Ivan 15:19, NW; 17:14-16). Biblija osim toga upozorava da trebamo izbjegavati prijateljstvo s ovim svijetom kojim vlada Sotona (Jakov 4:4).

Nadam se da vam je sad malo jasnije kako nas ostale vide Jehovini svedoci i šta nam misle.
Razmislite o tim ljudima,koliko mržnje i njima a da pri tome sve druge optužuju za mržnju.

Kula stražara 15. 2.1995 str. 16 odl. 11 Sačuvani na životu kroz veliku nevolju
11 U tu svrhu, Jehova nam je putem svoje Riječi, svog svetog duha i svoje vidljive organizacije pružio ono što nam je potrebno. Mi se moramo u potpunosti okoristiti ovim pripremama. Osim toga, moramo se moliti Bogu i biti mu poslušni ako želimo dobiti njegovu naklonost. Jedna stvar koju moramo razviti jest snažna mržnja prema onome što je zlo. Psalmist je rekao: ”Ne sjedim s bezumnicima, i s lukavima se ne miješam. Nenavidim društvo bezakoničko, i s bezbožnicima ne sjedim. Nemoj duše moje pogubiti, ni života mojega s krvopilcima“ (Psalam 26:4, 5, 9). U kršćanskoj skupštini, i mladi i stari moraju ograničiti svoje druženje s onima koji nisu predani Jehovi. Da bismo zadobili Božju naklonost, nastojimo biti bez krivnje i bez mrlje od svijeta (Psalam 26:1-5; Jakov 1:27; 4:4). Na taj ćemo način imati jamstvo da nas Jehova u Harmagedonu neće uništiti s bezbožnima.
I imajte na umu kada vam se ljubazno smeškaju na ulici šta vam u stvari misle ako nećete da postanete Jehovin svedok.Ako niste njihovi istomišljenici vi ste zli i zato vas treba mrzeti.

ZAPAZIMO OVU SKRIVENU PORUKU, KOBAJAGI U NEGATIVNOM KONTESTU:

ONO STO SVEDOCI NIKADA NESMEJU D AZABORAVE; SVE OSTALO SMEJU ALI OVO NIKADA da je sotona vladar :

Nikad ne smijemo zaboraviti da je Sotona ”vladar ovoga svijeta“ kaze kula

Svedoci kako vidimo gore, preporucuju bogougodnu mrznju.

Pa cije delo je mrznja?

Bozje?

Ne, nego onoga kome uprava kule stvarano sluzi i sta nesmeju nikada da zaborave.

Bozje je ova:

Heb 12:14 Mir imajte i svetinju sa svima; bez ovog niko neće videti Gospoda.

Joh 3:16 Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

Svbedoci su potpuno odbacili isusa i njegove poruke:

Mt 5:44 A ja vam kažem: ljubite neprijatelje svoje, blagosiljajte one koji vas kunu, činite dobro onima koji na vas mrze i molite se Bogu za one koji vas gone;

1.Pet 2:17 Poštujte svakog: braću ljubite, Boga se bojte, cara poštujte.

KULA PREPORUCUJE BOGOUGODNU MRZNJU PREMA ONIMA KOJI NISU CLANOVI KULE?

Zar je Bog tako njesto preporucio?

Zar je Isus tako nesto ucio?

Zar nije jasna ova sakrivena poruka da nikada ne zaboravite ko je sef kule?

Jeste da treba da mrzimo zlo, ali ne ljude koje Bog voli.

Poslednja izmena:
Suzbijanje lažnih optužbi u Francuskoj

Jehovini Svjedoci u Francuskoj nedavno su bili meta prave paljbe lažnih optužbi. Iskoristivši tragične događaje povezane s religijskim kultovima u Evropi i Japanu, mediji su proširili iskrivljene informacije o Svjedocima. Jehovini svjedoci bili su krivo prikazani kao jedan od najvećih i najopasnijih kultova. Nastojeći ispraviti situaciju, Jehovini svjedoci izdali su traktat koji odgovara na pitanja poput ovih: Tko su Jehovini svjedoci? Jesu li oni kršćani? Da li prihvaćaju medicinsku njegu? Zašto idu od vrata do vrata? Kako se financira njihovo djelo? Kako Jehovini svjedoci koriste društvu? Informativni traktat na francuskom jeziku imao je naslov Jehovini svjedoci — što biste o njima trebali znati. Da bi se taj traktat ostavio što većem broju ljudi, organizirana je posebna akcija. Od 13. svibnja do 9. lipnja 1996. bilo je raspačano više od devet milijuna primjeraka. Ovaj je traktat ostavio dojam na mnoge, uključujući i državne službenike. ”Kritiziranje usmjereno protiv Jehovinih svjedoka ispunjava me ogorčenjem“, napisao je jedan regionalni vijećnik kad je pročitao traktat. ”Mnogo sam se puta uvjerio u dobrotvoran i nesebičan karakter vašeg djela.“ Reagirajući na traktat, jedan je član Evropskog parlamenta napisao: ”Većina ljudi jako dobro zna u čemu je razlika između grupe kršćana kojoj vi pripadate i kultova.“ U Bretanji je jedan Svjedok ponudio traktat svećeniku, koji ga je spremno prihvatio. ”Želim vas pohvaliti za ovo što radite“, rekao je svećenik. Zatim je dodao: ”Potičem svoje župljane da vas puštaju u domove i da vas ponude šalicom kave. Onima koje sretnete u svojoj službi možete slobodno reći da ste bili kod mene. Želim vam još reći da s cijenjenjem čitam vaše publikacije.“ Nakon primitka traktata, jedan je protestant u Alsaceu pisao Društvu Watch Tower tražeći biblijski studij. ”Budući da sam sasvim izgubio povjerenje u svoju crkvu“, napisao je, ”s radošću očekujem novi duhovni početak.“ Usprkos lažnim optužbama koje su povremeno upućene protiv njih, Jehovini svjedoci u Francuskoj — zapravo u svim dijelovima svijeta — nastavljaju pomagati ljudima kako bi stekli točnu spoznaju o Božjim naumima, izloženu u Bibliji.

Kad su novine pod utjecajem predrasuda

Pogrešne informacije u novinama često su rezultat nepromišljenosti ili neinformiranosti. Ipak, čak i priče koje su napisane s dobrim namjerama mogu brzo proširiti zlobne laži. A ponekad se lažne informacije iznose namjerno, kao što je to bio slučaj u nacističkoj Njemačkoj, gdje su se širile laži o ljudima određenih rasa i religija. Razmotrimo posljedice prozirnog pokušaja ocrnjivanja jedne grupe ljudi tijekom nedavnog sudskog slučaja povezanog s ljudskim pravima. Događaj se zbio u Rusiji. ”Kad su tri djevojke u Moskvi počinile samoubojstvo“, izvještava list The Globe and Mail iz Toronta (Kanada), ”ruski su mediji odmah natuknuli da se radi o fanatičnim pripadnicama Jehovinih svjedoka.“ Ta je vijest u novinama izašla 9. veljače 1999, istog dana kad je sud nastavio suđenje s ciljem zabrane djelovanja Jehovinih svjedoka u Moskvi. Geoffrey York, dopisnik The Globe and Maila iz Moskve izvijestio je sljedeće: ”Policija je kasnije priznala da djevojke nemaju ništa s tom vjerskom sektom. Ali do tada je moskovska televizija već započela novi napad na tu sektu, plasirajući gledateljima priču da su Jehovini svjedoci surađivali s Adolfom Hitlerom u nacističkoj Njemačkoj, i to unatoč povijesno potvrđenim činjenicama da su tisuće njihovih članova bili žrtve nacističkih logora smrti.“ Zbog toga su mnogi dezinformirani, a možda čak i preplašeni ljudi povjerovali da su Jehovini svjedoci suicidni kult ili suradnici nacista!

Bljeskovi svjetla u apostolska vremena

Koliko samo, kao pravi kršćani, cijenimo riječi iz Psalma 97:11! U tome što cijenimo Pisma više nego predaju, mi Svjedoci Jehove nalik smo ranim kršćanima. Jedni od prvih bljeskova svjetla koje su rani sljedbenici Isusa Krista primili bili su u vezi s Mesijom. Isus Krist je nakon svog uskrsnuća dao bljeskove svjetla s obzirom na dužnost koju imaju svi njegovi sljedbenici. Najvjerojatnije je peterim stotinama učenika okupljenih u Galileji rekao: ”Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih u ime oca i sina i svetoga Duha, učeći ih da sve drže što sam vam zapovijedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka vijeka“. Odonda su svi Kristovi sljedbenici trebali biti propovjednici, a njihov propovjednički zadatak nije trebao biti ograničen samo na ’izgubljene ovce doma Izraelova‘. Niti su trebali provoditi Ivanovo krštenje kao simbol pokajanja radi oproštenja grijehâ. Umjesto toga, trebali su krstiti ljude ”u ime oca i sina i svetoga Duha“. Neposredno prije Isusovog uzlaska na nebo, jedanaestorica njegovih vjernih apostola upitala su ga: ”Gospodine! hoćeš li sad načiniti carstvo Izraelovo?“ Umjesto da odgovori na to pitanje, Isus je dao daljnje upute s obzirom na njihov propovjednički zadatak, rekavši: ”Primit[ ćete] silu kad sidje Duh sveti na vas; i bićete mi svjedoci i u Jeruzalemu i po svoj Judeji i Samariji i tja do kraja zemlje.“ Dotada su bili svjedoci samo za Jehovu, no sada su trebali biti i svjedoci za Krista. Kakve su samo sjajne bljeskove svjetla Isusovi sljedbenici primili samo deset dana kasnije! Na dan Pentekosta 33 n. e., prvi su put u potpunosti shvatili značenje Joela 2:28, 29: ”[Ja Jehova] ću izliti duh svoj na svako tijelo, i proricaće sinovi vaši i kćeri vaše, starci će vaši sanjati sne, mladići će vaši vidjati utvare [”vizije“, NW]. I na sluge ću i na sluškinje u one dane izliti duh svoj.“ Isusovi su učenici vidjeli kako sveti duh, u obliku plamenih jezika, počiva na glavama svih onih — oko 120 muškaraca i žena — koji su se okupili u Jeruzalemu. Također na dan Pentekosta, učenici su prvi put razumjeli da se riječi iz Psalma 16:10 odnose na uskrsnulog Isusa Krista. Psalmist je rekao: ”Jer ne ćeš [Jehova Bog] ostaviti duše moje u paklu, niti ćeš dati da svetac tvoj vidi truhlost.“ Učenici su shvatili da se te riječi nisu mogle odnositi na kralja Davida, jer je njegov grob bio među njima sve do onoga dana. Nije nikakvo čudo što je oko 3 000 pojedinaca koji su čuli obrazloženje povezano s tim novim svjetlom bilo toliko uvjereno da su se istog dana krstili! Izraelci su stoljećima uvažavali ono što je Bog o njima rekao: ”Samo vas poznah izmedju svijeh plemena zemaljskih“. Zato je blijesak svjetla koji su primili apostol Petar i oni koji su ga pratili do kuće rimskog vojnog oficira Kornelija kad je sveti duh prvi put sišao na neobrezane neznabožačke vjernike bio zaista sjajan. Pažnje je vrijedno da je to jedini put da je netko primio sveti duh prije krštenja. Ali moralo je biti tako. Inače Petar ne bi znao da ovi neobrezani neznabošci ispunjavaju uvjete za krštenje. Shvativši u potpunosti značenje ovog fenomena, Petar je upitao: ”Eda može ko vodu zabraniti da se ne krste ovi [neznabošci] koji primiše Duha svetoga kao i mi?“ Naravno, nitko od prisutnih nije mogao s pravom prigovoriti te su stoga ovi neznabošci bili kršteni.

Nema više obrezanja

Daljnji svijetli blijesak istine pojavio se u vezi s pitanjem obrezanja. Praksa obrezivanja uvedena je godine 1919. pr. n. e. kad je Jehova sklopio savez s Abrahamom. Bog je tada zapovjedio Abrahamu neka se on i svi ostali muški iz njegovog kućanstva obrežu. Tako je obrezanje postalo znakom prepoznavanja Abrahamovih potomaka. I kako su samo oni bili ponosni zbog tog običaja! To je dovelo do toga da se izrazom ”neobrezani“ iskazivao prezir. Lako možemo razumjeti zašto su neki rani židovski kršćani željeli sačuvati ovaj simbol. Neki su od njih zbog toga vodili prilično žestoku raspravu s Pavlom i Barnabom. Da bi riješili stvar, Pavao i drugi otišli su u Jeruzalem da bi potražili savjet od kršćanskog vodećeg tijela. Ovaj put rani kršćani nisu putem nekog očiglednog čuda primili svjetlo da se Jehovini sluge više ne moraju obrezivati. Umjesto toga, pojačano su svjetlo primili istražujući u Pismima, oslanjajući se na vodstvo svetog duha i slušajući iskustva Petra i Pavla u vezi s obraćanjem neobrezanih neznabožaca (Djela apostolska 15:6-21). Odluka je objavljena u pismu u kojem je djelomično pisalo: ”Nadje za dobro sveti Duh i mi da nikakvijeh tegoba više ne mećemo na vas osim ovijeh potrebnijeh: da se čuvate od priloga idolskijeh i od krvi i od udavljenoga i od kurvarstva“. Tako su rani kršćani oslobođeni zapovijedi da vrše obrezanje kao i drugih zahtjeva Mojsijevog zakona. Stoga je Pavao kršćanima u Galaciji mogao reći: ”Za tu slobodu Krist nas je oslobodio“.

Bljeskovi svjetla u Pavlovim pismima

Apostol Pavao je u posebnoj mjeri upotrijebljen za prenošenje bljeskova istine kršćanima koji su živjeli u apostolsko doba. Naprimjer, tu je Pavlovo pismo Rimljanima, napisano oko 56. n. e. — otprilike u isto vrijeme kad je i Luka napisao svoje Evanđelje. Pavao u tom pismu naglašava činjenicu da se pravednost pripisuje zbog Božje nezaslužene dobrohotnosti i zbog vjere u Isusa Krista. Pavlovo naglašavanje tog aspekta dobre vijesti navelo je neke na to da njegovo pismo Rimljanima smatraju petim Evanđeljem. Pavao je pisao o nekim stvarima koje su uznemiravale kršćane u Korintu. Njegovo pismo Korinćanima sadrži mnogo nadahnutih savjeta koji koriste kršćanima sve do danas. Na početku, morao je Korinćane prosvijetliti što se tiče greške koju su pravili time što su stvarali kultove ličnosti od nekih pojedinaca. Apostol je ispravio njihov stav, kazavši im smiono: ”Molim vas pak, braćo, imenom Gospodina našega Isu[sa Kri]sta da svi jedno govorite, i da ne budu medju vama raspre, nego da budete utvrdjeni u jednom razumu i u jednoj misli“. U kršćanskoj skupštini u Korintu tolerirao se teški nemoral. Neki je čovjek tamo uzeo ženu svog oca, vršeći ’takovo kurvarstvo kakovo se čak ni medju neznabošcima nije našlo‘. Pavao je jasno napisao: ”Izvadite zloga izmedju sebe“. To je bilo nešto novo za kršćansku skupštinu — isključenje. Jedna druga stvar u vezi s kojom je korintska skupština trebala prosvjetljenje odnosila se na to da su neki od njenih članova svoju duhovnu braću vodili pred svjetovne sudove kako bi rješavali tužbe. Pavao ih je zbog toga strogo prekorio. Daljnja stvar koja je mučila skupštinu u Korintu bila je u vezi sa seksualnim odnosima. U 1. Korinćanima 7. poglavlju, Pavao je pokazao da bi zbog prevladavajućeg spolnog nemorala bilo dobro da svaki čovjek ima svoju ženu i svaka žena svog muža. Pavao je isto tako pokazao da dok osobe koje nisu u braku mogu služiti Jehovi s manje smetnji, nemaju svi dar samaštva. A ako bi nekoj ženi umro muž, ona bi bila slobodna ponovno se udati, ali ”samo u Gospodinu“. Kakve je samo bljeskove svjetla Gospodin preko Pavla bacio na uskrsnuće! S kakvim će tijelom uskrsnuti pomazani kršćani? ”Sije se tijelo tjelesno, a ustaje tijelo duhovno“, napisao je Pavao. Tjelesna se tijela neće uzeti na nebo, jer ”tijelo i krv ne mogu naslijediti carstva Božijega“. Pavao je dodao da neće svi pomazanici spavati u smrti, nego će tijekom Isusove prisutnosti neki odmah prilikom smrti biti podignuti u besmrtni život. U svom pismu kršćanima u Solunu, Pavao je upotrijebljen da baci svjetlo na budućnost. Jehovin je dan trebao doći kao lopov po noći. Pavao je također objasnio: ”Kad reku: mir je, i nema se šta bojati [”mir i sigurnost“, NW], onda će iznenada napasti na njih pogibao kao bol na trudnu ženu, i ne će uteći“. Pišući svoje pismo Jevrejima, Pavao je prenio bljeskove svjetla ranim kršćanima u Jeruzalemu i Judeji. Kako je samo snažno pokazao superiornost kršćanskog sustava obožavanja u odnosu na mojsijevski sustav obožavanja! Umjesto da slijede Zakon koji su prenijeli anđeli, kršćani vjeruju u spasenje o kojem je najprije govorio Božji Sin, koji je daleko superiorniji od takvih anđeoskih glasnika. Mojsije je bio samo sluga u kući Božjoj. Međutim, Isus Krist upravlja cijelom kućom. Krist je prvosvećenik po redu Melhizedekovu, imajući položaj koji je daleko superiorniji od položaja koji je imalo aronsko svećenstvo. Pavao je također istaknuo da Izraelci zbog pomanjkanja vjere i poslušnosti nisu mogli ući u Božji pokoj, ali kršćani u njega ulaze zbog svoje vjernosti i poslušnosti. A onda je i novi savez daleko superiorniji od saveza Zakona. Kao što je 600 godina ranije prorečeno u Jeremiji 31:31-34, oni koji su u novom savezu imaju Božji zakon upisan u svojim srcima i dobivaju pravo oproštenje grijeha. Umjesto da imaju prvosvećenika koji je morao svake godine prinositi žrtve za vlastite grijehe i za grijehe naroda, kršćani imaju Isusa Krista kao svog Prvosvećenika, koji je bez grijeha i koji je jednom zauvijek prinio žrtvu za grijehe. Umjesto da uđe na sveto mjesto izrađeno rukama kako bi prinio svoju žrtvu, ušao je u samo nebo, kako bi se tamo pojavio pred samim Jehovom. Osim toga, životinjske žrtve pod Mojsijevim savezom Zakona nisu mogle potpuno ukloniti grijehe, inače se ne bi morale prinositi svake godine. Ali Kristova žrtva, prinesena jednom zauvijek, uklanja grijehe. Sve to baca svjetlo na veliki duhovni hram, u čijim dvorištima danas služi pomazani ostatak i ”druge ovce“. Nakon smrti Isusovih apostola i nastupa prorečenog otpada, svjetlo istine samo je tinjalo. Međutim, kao što je Isus obećao, Gospodar se nakon mnogih stoljeća vratio i našao ’vjernog i mudrog slugu‘ [’vjernog i razboritog roba‘, NW] kako ”domašnjima“ daje njihovu hranu u pravo vrijeme. Zato ga je Isus Krist postavio ”nad svijem imanjem svojijem“.

Kingdom Interlinear Translation

Ova kulina knjiga je najbolji dokaz prekrajanja Biblije od strane Kule stražare.

Molim sve koji se interesuju neka odu u obližnju skupštinu Jehovinih svedoka i neka pitaju za ovu knjigu.
Posle toga neka postave komentar ,da li su uspeli da je dobiju na uvid.
Posebno pozivam Jehovine svedoke da pokušaju da dođu do ove knjige i neka sami provere kako Kula stražara prekraja Bibliju da bi održala krhku konstrukciju kojom vara naivne ljude.
Mogu da kažem da je posle knjige "Raspravljanje na temelju Svetog pisma" ovo najvažnija knjiga.
U pitanju je uporedni prevod"reč po reč" sa starogrčkog na engleski i sa strane prevod NWT.Ne treba neko veliko poznavanje starogrčkog da bi se odmah videlo koliko je iskrivljen prevod Kule stražare. Zato ovu knjigu nećete dobiti u skupštinama Jehovinih svedoka na uvid.Ne bi me čudilo da su ih i uništavali ako nisu samo sakrivene.

Knjiga postoji i kao PDF pa ako nekog interesuje neka zatraži dobice je na mejl.
Evo jednog od mnogobrojnih primera:

U ovom primeru se vidi da su izmenili reči u rečenici a time i smisao rečenog.
Šta je ovde toliko bitno?

Jer zaista vam kažem, dok ne prođe nebo i zemlja, neće ni jedno iota ili jedna crtica od zakona nestati, dok se sve ne zbude.

Proverite zašto je izmenjen prevod u izdanju Kule stražare:

NWT
Јер заиста, кажем вам, пре ће се догодити да нестане небо и земља него да и најмање слово или делић слова нестане из Закона и да се све не испуни.

Jel primećujete razliku i da li znate koji je smisao ove promene?
Smisao je taj da se ovaj stih ne slaže sa učenjem Kule stražare o 1914.godin

Kako znamo da sveti duh nije osoba

U Bibliji se sveti duh uspoređuje s vodom. Kad je Bog svom narodu govorio o budućim blagoslovima koje će im dati, rekao im je: “Izlit ću vodu na žednoga i potoke na suho mjesto. Izlit ću duh svoj na sjeme tvoje i blagoslov svoj na potomke tvoje”. Kad Bog izlije svoj duh na svoje sluge, oni se “ispune svetim duhom” odnosno budu “puni svetog duha”. Za Isusa, Ivana Krstitelja, Petra, Pavla, Barnabu te za kršćane koji su se bili okupili u Jeruzalemu na Pedesetnicu 33. godine Biblija kaže da su bili puni svetog duha odnosno da su se ispunili njime.

Razmislite o sljedećem:

Može li neka osoba biti “izlivena” na više ljudi ?
Biste li ikada rekli da je cijela grupa ljudi bila “puna” neke osobe ?

To ne bi imalo puno smisla. Istina, Biblija kaže da ljudi mogu biti puni mudrosti, radosti ili dobrote te da se mogu “ispuniti dobrim poznavanjem” Božje volje, ali nikada ne kaže da je netko “pun” neke druge osobe. Grčka riječ koja je u Bibliji prevedena s “duh” glasi pneúma, a između ostalog prenosi misao o nevidljivoj sili. Prema Vineovom Rječniku s tumačenjima novozavjetnih riječi, riječ pneúma “u prvom redu znači vjetar (...); zatim dah; a naročito se odnosi na duh koji je, poput vjetra, nevidljiv, nematerijalan i moćan”.

Dakle jasno je da sveti duh nije osoba.

Kulino Čupanje iz konteksta

O čupanju citata iz konteksta i njihovo primenjivanje po potrebi ste sigurno već čuli.
Evo jednog primera kako to izgleda .
Iz knjige "Raspravljanje na temelju Svetog pisma" koja je u stvari prava riznica sam uzeo ovaj primer:

Sta kaze kula u gore navedenoj knjizi?

Šta je po Bibliji kazna za greh?
Rimljanima 6.23: "Plata za greh je smrt."

i

Rimljanima 6.7 :"Ko je umro,oslobođen je od svog greha"

Jehovinom svedoku su ovi citati dovoljni.On ih citira i primenjuje.

Da li čita celo poglavlje i razmišlja o kontekstu i da li može samo da se iseče deo rečenice?
Nemoze!

Ali kula to radi.

Spaja stihove van kontesta koji sa kontekstom nemaju veze.

Samostalno razmišljanje se kod Jehovinih svedoka sprečava.
Samo zajedničko čitanje spremljenih tekstova sa ovako iseckanim citatima se odobrava.
Na takav način ni jedan član organizacije nikada neće doći u situaciju da razmisli o celom poglavlju o kome je reč.
Zato postavljam celo poglavlje kao osnovu za razmišljanje o učenju Jehovinih svedoka.

B) Rimljanima glava 6
1 Šta ćemo dakle reći? Hoćemo li ostati u grehu, da bi se umnožila milost? Nipošto!
2 Jer mi koji umresmo grehu, kako ćemo još živeti u njemu?
3 Neznate li da svi koji smo se krstismo u Isusa Krista, u smrt njegovu krstismo se?
4 Tako se s njim pogrebosmo krštenjem u smrt njegovu, da kao što uskrsnu Krist iz mrtvih slavom očinom, tako i mi u obnovljenju života da hodimo.
5 Jer ako smo jednaki s njim jednakom smrti, bićemo i jednakim uskrsenjem,
6 znajući da se stari naš čovek razape s njime, da bi se uništilo telo greha, da više ne budemo robovi greha;
7 jer koji umre oprosti se od greha.
8 A ako umresmo s Kristom, verujemo da ćemo i živeti s njim,
9 znajući da Krist, uskrsnuvši iz mrtvih, već više ne umire, i smrt više nema vlasti nad njim.
10 Jer što umire, grehu umre, jedanput za svagda, a život koji živi, on Bogu živi.
11 Tako i vi dakle držite sebe da ste mrtvi grehu a živi Bogu u Isusu Kristu.
12 Da ne zavlada dakle greh u vašem smrtnom telu, i ne slušajte ga u žudnjama njegovim.
13 Niti dajte udova svojih grehu za oružje nepravde, nego dajte sebe Bogu, kao koji ste živi iz mrtvih, i prinesite ude svoje Bogu kao oruđe pravde.
14 Jer greh neće imati vlsti nad vama, jer vi niste pod zakonom, nego ste pod milošću.
15 Šta dakle? Hoćemo li grešiti, kad nismo pod zakonom nego pod milošću? Nipošto!
16 Ne znate li da kad se predajete nekome za robove da ga poslušate, robovi ste onoga koga slušate, bilo to greha, koji vodi u smrt, ili poslušanja koje vodi u pravdu?
17 Hvala dakle Bogu što kao bivši robovi greha, postadoste od srca poslušni nauci kojoj ste se predali.
18 Oslobodivši se greha postaste služitelji pravde.
19 Kao prost čovek govorim zbog slabosti puti vaše. Jer kao što dadoste ude svoje u službu nečistote i bezakonja na bezakonje, tako sad dajte udove svoje u službu pravde na posvećenje.
20 Jer kad bejaste robovi greha, prosti bejaste od pravde.
21 Kakve dakle onda dadoste plodove? Plodove za koje se sad stidite. Jer je kraj tih stvari smrt.
22 Ali sad, oslobodivši se greha i postavši služitelji Božji, imate kao plod svoje posvećenje, a kao kraj život večni.
23 Jer je plata za greh smrt, a dar Božji je život večni u Isusu Kristu, Gospodu našemu. iako svet, izazvao je prijestup čineći da se spozna greh - Borba puti s duhom

Po učenju Jehovinih svedoka su Hitler, Staljin ali i svi ostali nevaljalci oslobođeni greha jer su umrli.

Molim onog Jehovinog svedoka koji bude ovo čitao da dobrano prostudira ovo poglavlje i razmisli o učenju Kule stražare.

Poslednja izmena:
Ne psotoji adventisticka Biblija. Koliko ti bila volja da psotoji, adventisti neamju svoju bibliju.

Pozdrav Glasnik
Čim ti lažeš na očigledno nije ti ništa ostalo za verovati, još jednom samo mi kaži čiji je taj tu grb u gornji desni ćošak?

http://www.hacbg.org/biblija/biblija.php?K=18&G=1&S=6

I naravno obijasni zašto kada na to klikneš otvori se:

http://www.hacbg.org/

Dali vas neki drugi iz zlobe i pakosti loše prestavljaju ili koji komentar imaš?
Ko svedoči za JHWH jeste njegov (JHWH) svedok i on pripada njegovoj organizaciji, a kome ti pripadaš?
Hvala na odgovoru i uloženom trudu.

Glasnik.
Po učenju Jehovinih svedoka su Hitler, Staljin ali i svi ostali nevaljalci oslobođeni greha jer su umrli.

To si ti tako to rekao a ja još nisam vidio da je to neki JEHOVIN svedok napisao! znači lažno ih prestavljaš(iz zlobe ili pakosti ti znaš).
Očigledno da si opsednut JEHOVINIM svedocima i što je interesantno o njima mnogo znaš ali "Grb" organizacije kojoj pripadaš ili koju ovde prestavljaš neznaš.

Poslednja izmena:
Moje iskustvo sa JEHOVINIM SVEDOKOM

Odavno prilikom jednog razgovora na pitanje zašto onda Adventisti drugačije veruju kada eto tu lepo piše odgovorio:

To ti pitaj Adventiste!
I obijasnio da on kao JEHOVIN SVEDOK ne govori u ime ili za Adventiste, nego šta mene interesuje najbolje je da to pitam same Adventiste.

Tako to dragi moji Adventisti uzalud vama trud i opsesija sa JEHOVINIM SVEDOCIMA, ako mene nešto interesuje o JEHOVINIM svedocima onda znam kome a i gde da se obratim, isto tako i kada me nešto interesira o Adventizmu onda ću pitati vas Adventiste a ne bilo koga i sve ostale.

Adventisti odaju svoju lošu sliku jedine posvećene Hristove Crkve zadnjeg vremena sa darovima proricanja kada eto tako šturo i bez volje(kao pretnjom ili pod prisilom) ili opet tako se vešto kriju izbegavajući svedočiti o posvećenosti Adventizma.
Zašto se skrivate? što ne svedočite vaš Adventizam i zašto ne ostavite JEHOVINE SVEDOKE da svedoče za JEHOVU ili to Pravoslavlje da svedoči za Pravoslavlnje?? Ko je vas postavio da govorite u tuđe ime a ni vaše niste svatili, neznate ili niste razumeli??
Ne valja vam taj posao, ja to tako zaključio! Zato eto još jednom pitam:

Taj vaš brat u veri Jack J Blanko koje je i čije je to on više škole završio? gde je DOKTORIRAO ko mu dao diplomu doktorata? Čiji je on PROFESOR i šta ili koga on to uči? Koga on kao TEOLOG prestavlja i kome on drži Teologije?
Pitanje za Adventiste jer nije pošteno da pitam Pravoslavce, Bptiste i ostale komuniste, a ni JEHOVINE SVEDOKE jer mi ovi neće reći.
Unapred hvala na odgovoru i uloženom trudu.

Pitanje za Adventiste

Molim budite toliko ljubazni pa mi izjasnite koji je to taj "DUH" što vas Adventiste vodi u ovom vašem duhovnom ratu da ovde tako usrdno svedočite protiv JEHOVINIH SVEDOKA?

Unapred hvala na vašem odgovoru.

“Nadvladaj zlo dobrom!” (Rim. 12:21)

Ljubazne riječi i dobra komunikacija pomažu nam da budemo u miru s drugima. Ustvari, ako se trudimo poboljšati svoj odnos s drugima, možemo poboljšati i međusobnu komunikaciju. Ljubazne geste, poput spremnosti da nekome pomognemo, da mu darujemo nešto od srca ili ukažemo gostoprimstvo, mogu potaknuti otvorenu komunikaciju. Takvim postupcima čak možemo nekome “zgrnuti živo ugljevlje na glavu” i potaknuti ga da pokaže svoje dobre osobine, te na taj način lakše izgladiti nesporazum. Patrijarh Jakov bio je toga svjestan. Njegov brat blizanac Ezav bio je toliko ljut na njega da je Jakov pobjegao iz straha da će ga Ezav ubiti. Nakon mnogo godina Jakov se vratio. Ezav mu je dolazio u susret s 400 ljudi. Jakov se molio Jehovi za pomoć, a potom je ispred sebe poslao puno stoke na poklon Ezavu. Taj je poklon ispunio svoju svrhu. Naime kad su se susreli, Ezav se već bio smekšao, pa je potrčao Jakovu u susret i zagrlio ga.

Pitanje za Adventiste

Molim budite toliko ljubazni pa mi izjasnite koji je to taj "DUH" što vas Adventiste vodi u ovom vašem duhovnom ratu da ovde tako usrdno svedočite protiv JEHOVINIH SVEDOKA?

Unapred hvala na vašem odgovoru.

Znaci ti jos uvek ne shvatas veliku borbu? Vodi se velika borba izmedju Hrista i sotone, za svaku ljudsku dusu.

Znaci ti jos uvek ne shvatas veliku borbu? Vodi se velika borba izmedju Hrista i sotone, za svaku ljudsku dusu.

Pozdrav Jozefk
Kažeš:Znaci ti jos uvek ne shvatas veliku borbu? Vodi se velika borba izmedju Hrista i sotone, za svaku ljudsku dusu.

To ti "kažeš" kao i sve ostalo što ovde kažete bez pokrića zato što imate pogrešne zaključke.
A ako te pitam da mi kažeš koje su te "Zle duhovne sile" koje vas vode nećeš mi odgovoriti kako nisi odgovorio ni na ostala argumentovana pitanja.
Zar ne vidite da nije ni ljudski dostojno govoriti u tuđe ime a ni hrišćanski?

Uostalom pitanja nisu tebi bila direktno upućena nego posvećenim Adventistima sa darovima proricanja iz te jedine Hristove Crkve, zašto se ne udostojiš i odgovoriš kada se tebi uputi pitanje jasnim i konstruktivnim poučnim odgovorom vidiš li ti kako to JEHOVIN SVEDOK radi??

Nego ako se već borite za svaku ljudsku dušu zašto se krijete i izbegavate bar kao ljudi ako ne hrišćanski da vodite diskusije? Gde su vam ti vaši argumentovani komentari na moje prigovore(ili da vam ih opet ovde ponovim?)

U više navrata se u raznim temama na ovom podforumu za razne izjave tvrdilo da su laž.
Očigledno da laž igra veliku ulogu na ovom podforumu.
Kako saznati šta je laž,a šta istina?

Za nekoga je laž istina a istina laž.
Neko veruje lažima i njemu su one istina.

Kako da mi utvrdimo šta je istina?
Da li je dovoljno da neki tvrdi da iznosi istinu a za nekog da laže?
Ja mislim da možemo da to ustanovimo.

Da navedem jedan primer:
Kula stražara tvrdi da je Bog usmrtio Enoha na poseban način da mu rđavi ljudi ne bi naudili.

Ja tvrdim da je to laž koju Kula stražara stalno ponavlja jer se ne uklapa u njenu doktrinu.

U Bibliji se prenošenje Enoha spominje na dva mesta ,jednom u SZ i jednom u NZ.

Postanak glava 5.24
Hodaše uvijek po volji Božjoj, pa ga nestade jer ga Bog uze.

Jevrejima 11.5
Verom bi Enoh prenesen da ne vidi smrti, - i ne nađe se više, jer ga Gospod preseli, jer pre nego ga preseli dobi svedočanstvo da ugodi Bogu.

Ovo je momenat gde Mona ako kaže da je moja izjava laž,potvrđuje da slepo veruje Kuli stražari a ne Bibliji.

Da li vam se sviđa tema i način dokazivanja?
Ima još puno primera kojima bi mogli da se pozabavimo.
Ah zaboravih da postavim ono najvažnije.Mesta u knjigama Kule stražare gde se tvrdi ovo što sam naveo.
Da nisam to stavio mogao bih da budem optužen za laž,ali evo primera.
Molim svakog kome je istina draža od laži da pročita i razmisli šta je laž a šta istina.

Dobravestkojausrecujes80-1.jpg

Enoh2-1.jpg

Enoh1-1.jpg

Šta mislite ,ko laže?
Pogledajte u Bibliju,razmislite o tome.
Ako Mona ne bude htela da reaguje na ovaj post,šta mislite o istini u koju ona veruje?
Ako napiše da je ovo što je ovde iznašeno laž,šta mislite o njenom viđenju laži i istine?

Da li je ovo laž što sam postavio?

Zasto je kula izbacila ovakvo otvoreno netacno ucenje?

Zato ako ovo o Enohu ne opovrgne, onda ce imati problema sa vise svojih ucenja.

Na primer o grupi koja je navodno sada na nebu a niko pre toga po njima nije mogao da bude tamo?
I o navodnom Isuovom prirsustvu od 1914.
Kula je morala otvoreno da sroza Enoha da Enoh nebi srozao ova njena ucenja.

Iako kula nema potvrdu za ovo ucenje u bibliji.

Kula kaze da uci po bibliji?

Medjutim, ovde je je asno da nije tako.

Dokazi ti nekom svedoku da ovo nije ucenje Biblije?

A onda kazi da nisu indoktrinirani.

Poslednja izmena:
Svećenik lagao o Jehovinim svjedocima

U Sudanu jedna je naša sestra u službi propovijedanja naišla na dvije djevojke koje su rado prihvatile razgovor. No bilo je neobično što joj nisu dopustile da ona traži retke u njihovoj Bibliji. Kasnije se ispostavilo da im je svećenik kazao da će se, ako itko od Jehovinih svjedoka dotakne njihovu Bibliju, tekst u njoj čudom izmijeniti da bi odgovarao njihovim učenjima. Zato se djevojke nisu htjele sa sestrom čak niti rukovati. No kad su same pronašle određene retke, vidjele su da se ono što sestra govori slaže s onim što u njima piše. Kad su shvatile da im je svećenik lagao, odlučile su proučavati Bibliju. Svećenik se zaprepastio kad je to čuo i obećao je da će im dati novaca da si kupe hrane ako prekinu svoj biblijski tečaj. Kako su one nato reagirale? “Ne želimo se sititi hranom. Više nam je stalo do toga da se nasitimo Božje riječi.” Te djevojke sada pohađaju skupštinske sastanke.

Efežanima 6:12 - Jer ne borimo se protiv krvi i tijela, nego...protiv zlih duhovnih sila...

Da li si za Krista, ako mu nisi poslušan i 100% odan ?
Kako ces Mu biti poslusan i 100% odan kad hulis na Njega?

Pozdrav Jozefk
Kažeš:Znaci ti jos uvek ne shvatas veliku borbu? Vodi se velika borba izmedju Hrista i sotone, za svaku ljudsku dusu.

To ti "kažeš" kao i sve ostalo što ovde kažete bez pokrića zato što imate pogrešne zaključke.
A ako te pitam da mi kažeš koje su te "Zle duhovne sile" koje vas vode nećeš mi odgovoriti kako nisi odgovorio ni na ostala argumentovana pitanja.
Zar ne vidite da nije ni ljudski dostojno govoriti u tuđe ime a ni hrišćanski?

Uostalom pitanja nisu tebi bila direktno upućena nego posvećenim Adventistima sa darovima proricanja iz te jedine Hristove Crkve, zašto se ne udostojiš i odgovoriš kada se tebi uputi pitanje jasnim i konstruktivnim poučnim odgovorom vidiš li ti kako to JEHOVIN SVEDOK radi??

Nego ako se već borite za svaku ljudsku dušu zašto se krijete i izbegavate bar kao ljudi ako ne hrišćanski da vodite diskusije? Gde su vam ti vaši argumentovani komentari na moje prigovore(ili da vam ih opet ovde ponovim?)
Nisi mi nikad odgovorio na pitanje sta je Duh Prorostva.

Pozdrav Glasnik

Samo ti studiraj tu literaturu JEHOVINIH svedoka i proveri joj duh, šta znaš ako da JEHOVA da ti osvetli ono što je Bog ("B" veliko slovo) sveta ovoga sakrio od tebe kao neverniku po:

2.Kor. 4,4. U kojima Bog svijeta ovoga oslijepi razume nevjernika, da im ne zasvijetli vidjelo jevanđelja slave Hristove, koji je obličje Boga, koji se ne vidi.

PS. Meni ne pada ni na kraj pameti pročitati jeresi ljudskih uredbi koje Adventizam sledi.

Kako ces Mu biti poslusan i 100% odan kad hulis na Njega?

Nisi mi nikad odgovorio na pitanje sta je Duh Prorostva.

1. Ivanova 4:15 - Tko god priznaje da je Isus Krist Sin Božji, Bog ostaje u zajedništvu s njim i on u zajedništvu s Bogom.

Ne znam samo tko huli, onaj koji za Isusa kaže da je Božji Sin, ili onaj koji za Isusa kaže da je Svemogući Bog ?

1. Ivanova 5:5 - Tko to pobjeđuje svijet ako ne onaj tko vjeruje da je Isus Sin Božji?

1. Ivanova 4:15 - Tko god priznaje da je Isus Krist Sin Božji, Bog ostaje u zajedništvu s njim i on u zajedništvu s Bogom.

Ne znam samo tko huli, onaj koji za Isusa kaže da je Božji Sin, ili onaj koji za Isusa kaže da je Svemogući Bog ?

1. Ivanova 5:5 - Tko to pobjeđuje svijet ako ne onaj tko vjeruje da je Isus Sin Božji?

Problem je u tome sto za tebe znacenje Boziji Sin nije kao i za sve ostale ljude, mislim normalne ljude. Naravno ako je moj sin covek, Boziji Sin je Bog. Milion puta dokazano i pokazano i od strane tebe i ostalih zmija, odbaceno. I onda jos kazes da si poslusan i odan :P

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back