Posle ljudskih žrtava, materijalnih razaranja, siromaštva preostalog srpskog stanovništva na Kosovu, ekonomska kriza zbog proglašenja nezavisnosti preliva se i u samu Srbiju. Ekonomska šteta koju izaziva blokada uvoza iz Srbije na teritoriju Kosova tek će se osetiti u svom punom obimu.
Privredne komore i premijeri okolnih država već kontaktiraju kosovske vlasti, ugovarajući konkretne poslove i likujući zbog embarga koje je kosovska vlada uvela Srbiji.
Ne znam koliko smo svesni šta to znači za Srbiju, ali mi se čini da očigledno nismo, kao što ni '90-ih nismo bili svesni do koje mere je srpska privreda uništena uvodjenjem medjunarodnih sankcija.
Vidim da pojedini neradnici, zaposleni u javnim preduzećima i ostale šatro patriote ovde likuju zbog Tačijevih napora da uspori put Srbije ka EU, ali očigledno maloumnici nisu svesni da još pola milijarde dolara izvoza nepovratno odlazi bez izgleda da će nekada biti vraćeno i da to nema nikakve veze sa nečijom željom da Srbija pristupi EU, već sa životom hiljada zaposlenih koji su živeli od to malo proizvodnje i izvoza srpskih proizvoda na Kosovo.
http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/271994/Hrvati-zele-srpske-poslove-na-Kosovu
Strašno. Umesto da se svim silama borimo za svaki dinar izvoza, mi mrtvi hladni prepuštamo tržište Kosova zbog 'ebenog pečata i ostavljamo još ko zna koliko hiljada radnika na ulici.
Kako su krenuli ovi iz Vlade Srbije i "patriote" koje ih podržavaju, uskoro će u Srbiji biti 3 miliona nezaposlenih, a onda, pojma nemam šta će biti.
Samo čekam patriote da nam objasne kako je Rusija nepresušno tržište koje će lako nadomesiti gubitak kosovskog tržišta. Idioti.
Идиоти су они који дозвољавају хрватима улазак на српско тржиште. Како и куда планирају да превезу ту робу до КиМ?
Наравно овај текст је за дебиле који служи за оправдавње признавање печата од стране жутара а тиме и независности КиМ.
Једино је дебил онај који верује овоме што смеће од Бљица објављује.
Али ускоро вам одлазе спонзори...
Poslednja izmena: