PRAVE RAZMERE KOSOVSKE KATASTROFE

• Začetnik teme Začetnik teme Reg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Posle ljudskih žrtava, materijalnih razaranja, siromaštva preostalog srpskog stanovništva na Kosovu, ekonomska kriza zbog proglašenja nezavisnosti preliva se i u samu Srbiju. Ekonomska šteta koju izaziva blokada uvoza iz Srbije na teritoriju Kosova tek će se osetiti u svom punom obimu.

Privredne komore i premijeri okolnih država već kontaktiraju kosovske vlasti, ugovarajući konkretne poslove i likujući zbog embarga koje je kosovska vlada uvela Srbiji.

Ne znam koliko smo svesni šta to znači za Srbiju, ali mi se čini da očigledno nismo, kao što ni '90-ih nismo bili svesni do koje mere je srpska privreda uništena uvodjenjem medjunarodnih sankcija.

Vidim da pojedini neradnici, zaposleni u javnim preduzećima i ostale šatro patriote ovde likuju zbog Tačijevih napora da uspori put Srbije ka EU, ali očigledno maloumnici nisu svesni da još pola milijarde dolara izvoza nepovratno odlazi bez izgleda da će nekada biti vraćeno i da to nema nikakve veze sa nečijom željom da Srbija pristupi EU, već sa životom hiljada zaposlenih koji su živeli od to malo proizvodnje i izvoza srpskih proizvoda na Kosovo.

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/271994/Hrvati-zele-srpske-poslove-na-Kosovu
Strašno. Umesto da se svim silama borimo za svaki dinar izvoza, mi mrtvi hladni prepuštamo tržište Kosova zbog 'ebenog pečata i ostavljamo još ko zna koliko hiljada radnika na ulici.

Kako su krenuli ovi iz Vlade Srbije i "patriote" koje ih podržavaju, uskoro će u Srbiji biti 3 miliona nezaposlenih, a onda, pojma nemam šta će biti.

Samo čekam patriote da nam objasne kako je Rusija nepresušno tržište koje će lako nadomesiti gubitak kosovskog tržišta. Idioti.

Идиоти су они који дозвољавају хрватима улазак на српско тржиште. Како и куда планирају да превезу ту робу до КиМ?
Наравно овај текст је за дебиле који служи за оправдавње признавање печата од стране жутара а тиме и независности КиМ.
Једино је дебил онај који верује овоме што смеће од Бљица објављује.
Али ускоро вам одлазе спонзори...

Poslednja izmena:
ulazi q.rac.....ne bi tako pricao da radis u nekom od preduzeca koja gube milione evra zbog gubitka tog trzista...

yebali ih pecati....

Та предузеће губе због такквог прозападног отпада попут тебе. Због ЕУрупа нема алтернативу, да нема тога шиптари никада ово не би радили.

Posle ljudskih žrtava, materijalnih razaranja, siromaštva preostalog srpskog stanovništva na Kosovu, ekonomska kriza zbog proglašenja nezavisnosti preliva se i u samu Srbiju. Ekonomska šteta koju izaziva blokada uvoza iz Srbije na teritoriju Kosova tek će se osetiti u svom punom obimu.

Privredne komore i premijeri okolnih država već kontaktiraju kosovske vlasti, ugovarajući konkretne poslove i likujući zbog embarga koje je kosovska vlada uvela Srbiji.

Ne znam koliko smo svesni šta to znači za Srbiju, ali mi se čini da očigledno nismo, kao što ni '90-ih nismo bili svesni do koje mere je srpska privreda uništena uvodjenjem medjunarodnih sankcija.

Vidim da pojedini neradnici, zaposleni u javnim preduzećima i ostale šatro patriote ovde likuju zbog Tačijevih napora da uspori put Srbije ka EU, ali očigledno maloumnici nisu svesni da još pola milijarde dolara izvoza nepovratno odlazi bez izgleda da će nekada biti vraćeno i da to nema nikakve veze sa nečijom željom da Srbija pristupi EU, već sa životom hiljada zaposlenih koji su živeli od to malo proizvodnje i izvoza srpskih proizvoda na Kosovo.

Strašno. Umesto da se svim silama borimo za svaki dinar izvoza, mi mrtvi hladni prepuštamo tržište Kosova zbog 'ebenog pečata i ostavljamo još ko zna koliko hiljada radnika na ulici.

Kako su krenuli ovi iz Vlade Srbije i "patriote" koje ih podržavaju, uskoro će u Srbiji biti 3 miliona nezaposlenih, a onda, pojma nemam šta će biti.

Samo čekam patriote da nam objasne kako je Rusija nepresušno tržište koje će lako nadomesiti gubitak kosovskog tržišta. Idioti.
U čemu je problem? Ne znam zašto uopšte nasedaš na te priče? U tih pola milijarde "izvoza", 95 oddsto je isporuka struje Kosovu. Struja se i dalje isporučuje i isporučivaće se. Zašto niko ne spominje koliki je dug UMNIK-a Srbiji za isporučenu električnu energiju iz 2007 godine? Nešto više od 4 milijarde dolara, do dana današnjeg nisu uplitili ni cent.

Ovo da Tači lobira da se uspori put Srbije u EU je tolika budalaština da ja nemam reči Što se tiče ulaska Srbije u EU, to se nikada neće desiti jer Srbija nije ni predviđena za ulazak u istu. Poslednja koja će pristupiti EU je Hrvatska i kraj priče. Valjda ti je jasno da se na primeru Hrvatske vidi, da se politika ključnih zemalja EU prema prostoru bivše Jugoslavije nije promenila još od 1991. godine. Nisu se promenili ni njihovi međusobni odnosi, ni politička tehnologija. Kao i 1991. godine, Nemačka je izgurala svoju volju uprkos činjenicama koje zahtevaju drugačiji pristup. Nema promena. Ako se zna kakav je status Srbija imala pre 20 godina, to znači da je takav manje ili više i danas, uprkos svim promenama koje su se u Srbiji desile. Isto tako hrvatski slučaj je pokazao da za ulazak u EU nisu bitni principi, nego nečiji interes i podrška moćnih zemalja Unije. Ne postoje jasni principi za prijem u EU. Sve te liste zahteva i upitnika koji stižu iz Brisela su samo “kupovina vremena” i političko zamajavanje, postoje “dok se drugačije ne naredi”.

Na čiju podršku bi Srbija mogla da računa ako se u EU politički još ništa nije promenilo, uprkos promenama ne samo u Srbiji nego i u samoj Uniji? Nije realna podrška onih zemalja koje imaju presudan uticaj u EU. Jednostavno, još se ništa nije promenilo u politici Zapada prema Srbiji. A to što Srbija sve svoje nade okreće ka Zapadu i EU – to je već problem Srbije. Ali, dok se nešto ne promeni Srbija mora da preživi, a to može samo ako vodi računa o samoj sebi, ne o drugima ma kako oni moćni bili. Srbija za svoj opstanak pomoć bi trebalo da pronalazi i na drugim prostorima, ne samo u Evropskoj uniji. Sadašnja zvanična politika da EU nema alternativu bi mogla biti katastrofalna za Srbiju, zapravo ona to i jeste.

blic nisu relevantne novine, osim za rezimske aktiviste da dobju sta treba da misle o necemu

tako i ova tema treba podmuklo da nas uvdeu to tsa se isplati, ali da gledamo samo ono sto `pisac` zeli da gledamo

ako je rec o prodaju hrane...mislim, stvarno. bar za hranu postoji trziste

pa i siptarima se ispaltila roba iz srbije. sad ce da placaju tzv `carinu`.

dakle, ajde prvo da se resi pitanje koje treba, pitanje slobode i demokratije a ne vojne nato prisile, za ostalo cemo lako

registra u ovom slucaju nisi u pravu.

Ovde je vlada Srbije bila nemocna - osim da je priznala nezavisnost Kosova.

a nacionalni interesi su ispred ekonomskih .

Ulazi i dalje srpska roba na Kosmet ne sekiraj se. I ulazice sve dok branimo nas sever Kosmeta.

Ne pričaj gluposti, pojma nemaš. Ima još nešto malo zaliha ranije uvezene robe i tu je kraj. Juče saznam da roba koja je bila samo u tranzitu kroz Srbiju već 7 dana stoji i Šiptari ne dozvoljavaju prolaz. Ej, samo je bila u tranzitu.

I nisam ni sumnjala da ćeš podržati Borka Stefanovića i tvog ljubljenog Botu. Odavno je meni jasno da se iza tvojih kritika upućenih Boti u stvari krije divljenje. :mrgreen:

Teško nama kad ti imaš razumevanja za Botu. :lol:

Реално ''размишљање'' еуропско-грађанске опције просрбије.
Признати неовисност отетом делу територије да би на исту могли да извозе.
У милијардама долара.
Које наравно значе стотине тисућа радних места.Самим тим и будућност, обећану.
И зашто онда тражити своје, јел да?
Само ме чуди како се тога раније не сетише западни пријатељи из Емглеске, Шпаније, Белгије и осталих са сепаратистичким проблемима?
Досад би вероватно сви били милијунаши и не би грцали у дуговима, кризама и незапослености.
Или им фале оваки ''ехперти'' из просрбије?

:hahaha: :evil: :worth::worth:

blic nisu relevantne novine, osim za rezimske aktiviste da dobju sta treba da misle o necemu

tako i ova tema treba podmuklo da nas uvdeu to tsa se isplati, ali da gledamo samo ono sto `pisac` zeli da gledamo

ako je rec o prodaju hrane...mislim, stvarno. bar za hranu postoji trziste

pa i siptarima se ispaltila roba iz srbije. sad ce da placaju tzv `carinu`.

dakle, ajde prvo da se resi pitanje koje treba, pitanje slobode i demokratije a ne vojne nato prisile, za ostalo cemo lako

Ova tema nema veze sa režimom, pristalicama, protivnicima, ova tema ima veze sa stvarnim životom i problemima koje imaju firme koje hrane vas neradnike da zarade i za sebe i za vas. Ali, kako stvari stoje, biće sve manje i za nas, a za vas, budžetlije u bilo kom smislu, nadam se da neće ostati ništa, pa se onda kunite u Botu, Šešelja, Borka Stefanovića i ekipu.

Реално ''размишљање'' еуропско-грађанске опције просрбије.
Признати неовисност отетом делу територије да би на исту могли да извозе.
У милијардама долара.
Које наравно значе стотине тисућа радних места.Самим тим и будућност, обећану.
И зашто онда тражити своје, јел да?
Само ме чуди како се тога раније не сетише западни пријатељи из Емглеске, Шпаније, Белгије и осталих са сепаратистичким проблемима?
Досад би вероватно сви били милијунаши и не би грцали у дуговима, кризама и незапослености.
Или им фале оваки ''ехперти'' из просрбије?
:ok:
Нашим ЕУ-залуђеницима су само паре пред очима
Страшно им је што не можемо да извозимо на делу своје територије, што губимо толику цифру, јел те
Али им није страшно што је ова садашња монструм коалиција за ове скоро 4 год. постојања - потпуно разорила Србију .... законодавно, институционално, економски, територијално ...
Ни најмање им није страшно што је Србију довела до тога, да су све већа и већа беда и нестабилност толики, да прете крвавим финалом - грађанским сукобом и њеним нестанком са мапе држава. Што ће на крају формирати нову државу - Београдски пашалук ... који ће, топло се надам, коначно ући у ЕУ !!!

Цитат Оригинал поставио Тихи Погледај поруку
registra u ovom slucaju nisi u pravu.

Ovde je vlada Srbije bila nemocna - osim da je priznala nezavisnost Kosova.

a nacionalni interesi su ispred ekonomskih .

Ulazi i dalje srpska roba na Kosmet ne sekiraj se. I ulazice sve dok branimo nas sever Kosmeta.

Ne pričaj gluposti, pojma nemaš. Ima još nešto malo zaliha ranije uvezene robe i tu je kraj. Juče saznam da roba koja je bila samo u tranzitu kroz Srbiju već 7 dana stoji i Šiptari ne dozvoljavaju prolaz. Ej, samo je bila u tranzitu.

I nisam ni sumnjala da ćeš podržati Borka Stefanovića i tvog ljubljenog Botu. Odavno je meni jasno da se iza tvojih kritika upućenih Boti u stvari krije divljenje. :mrgreen:

Teško nama kad ti imaš razumevanja za Botu. :lol:

А где си ти то прочитала о чему пишеш???:dash: Е, свашта од жеМске главе......:roll::roll::roll:

Идиоти су они који дозвољавају хрватима улазак на српско тржиште. Како и куда планирају да превезу ту робу до КиМ?
Наравно овај текст је за дебиле који служи за оправдавње признавање печата од стране жутара а тиме и независности КиМ.
Једино је дебил онај који верује овоме што смеће од Бљица објављује.
Али ускоро вам одлазе спонзори...

A ha, u pravu si sto posto, al' kad bi se za'ebavali. Uzmi mapu pa pogledaj kuda hrvatska ili bugarska roba može da udje na Kosovo.

Ali, šta vas briga, vi ionako nemate pojma šta znači zaraditi za sebe, zaposlene i državu. I vama cifre ne znače ništa, zato što nikad ništa niste ni zaradili, uvek su drugi zaradjivali za vas u državnoj upravi, prosveti, policiji....uvalite se negde gde će neko drugi da misli za vas i zaradi vam platu, a vi uživate i kukate kako vam je malo.

Ma ni to malo vam ne bi' dala...isto kao što nemaju oni čije su firme zbog državne politike ostali bez posla, da vidite šta znači nema, ali stvarno nema, pa mi onda pričajte o pravdi, nepravdi, pečatima i ostalim s*anjima.

Sto,pa to je dobra vest.

Sto brze totalno propadnemo to bolje,jer su demokrate "losi momci" i sto se pre pokaze ko su i sta su,pre ce biti vojni puc i vracanje istorije na koloseke istine.

Prvi put u istoriji da se Srbiji isplati da propadne.

А где си ти то прочитала о чему пишеш???:dash: Е, свашта од жеМске главе......:roll::roll::roll:

Mitke, ja ne moram da pročitam, ja radim i kontaktiram ljude koji zaradjuju, ja nisam na budžetu, znaš.

Znaš li koliki je bio na primer izvoz veštačkih djubriva na Kosovo? Nemaš pojma, naravno, a i zašto bi znao. U pitanju su stotine miliona evra i egzistencija hiljada porodica. Ali, šta to tebe i većinu vas budžetlija koji ovde po ceo bogovetni dan piskarate, briga. Vama će već neko da zaradi platu.

Mitke, ja ne moram da pročitam, ja radim i kontaktiram ljude koji zaradjuju, ja nisam na budžetu, znaš.

Znaš li koliki je bio na primer izvoz veštačkih djubriva na Kosovo? Nemaš pojma, naravno, a i zašto bi znao. U pitanju su stotine miliona evra i egzistencija hiljada porodica. Ali, šta to tebe i većinu vas budžetlija koji ovde po ceo bogovetni dan piskarate, briga. Vama će već neko da zaradi platu.

:ok:

:hahaha:

Али, Рег, нису ти криви форумаши који се буне против власти, него та иста власт која допушта да се дешава све ово њесра што се дешава.

Мислим, какво је то пребацивање одговорности са кривца - владе, на оне који се буне против ње? :eek:

Али, Рег, нису ти криви форумаши који се буне против власти, него та иста власт која допушта да се дешава све ово њесра што се дешава.

Мислим, какво је то пребацивање одговорности са кривца - владе, на оне који се буне против ње? :eek:

Pa problem je u tome što je podržavaju, kako vidim. Pogledaj samo Tihog...okrenuo se za 180 stepeni, da umreš od smeha. Tihi brani Botu. :lol:

Vidi,vidi evropejce shto bi rekao Putinovic,kada su shiftari kosili decu kalashima po njivama i palili crkve prvi su bili u ruganju njihovim ocevima i majkama ovde po forumu,a sada kad se dovodi u pitanje njihov dzeeeep........aaaa:rida: kuku Kosovo"gdeeeee jeee Kosovoooo"

Jeebem vam mater.

Back