Devojci iz Srbije, koja je otisla u Kanadu,oduzeli dete !!!

Već jedanaest meseci im je dete oduzeto. :eek:

Na tekst u Pravdi poslao sam i odgovor.
Ukratko cu samo naglasiti da u tekstu ima puno nepoznanica, Sud da donese odluku o odstanjenja Deteta od majke je najzadnija solucija i to dolazi posle odluke Tima od razlicitih Strucnih Radnika( Ja pripadam jednoj).
Kroz tekst izlazi da je Majka po odluci suda bila ili je na tretmanima, na zalost ne pise sta i koje su.
Kao sto sam naglasi u odgovoru Pravdi, nigde se ne pominje : Ko je podneo zahtev za zastitu DETETA, da li je to uradio Mozda OTAC,
Kanadski Zakon u veoma retkim Slucajevima Oduzima decu od majke osim ako nije sposobna da se brine o detetu, a to su slucajevi kod Ovisnika kako od Droga, tako i od Alkohola.
Mi nemamo takva saznanja u ovom tekstu, osim da je majka na tretmane????
Previse ima nepoznanica, kao sto su: Uvek se odredjuje Branilac koji zastupa Drugu Stranu ako nema novaca za odbranu, vreme zalbe, mogucnost trazenja od Non profit Organizacija koje vrse potporu i mnogo drugo.
Ne postoji zakljucak da ce se dati na usvajanje????
Posto jesam u toj struci, moram priznati da nismo nista culi mi ovde u Torontu a i inace pomazemo sa savetima i bez novca a akos u slucajevi u Toronto i dobijam poziv da radim sa nasim ljudima na nasem jeziku.
Zelim ovoj porodici sve najbolj a koliko sutra cu pokusati sa svojim kontaktima da saznam vise detalja.

standard jeste visok, al su im moralni arsini "malko" poremeceni...

Kad su deca u pitanju,Kanadski Zakon pokusava da decu Zastiti i za to je propisala i mozemo reci da su deca zasticena a i mnogo puta kazemo mi u struci da suprevise.
Da su postojali opravdana bojaznost za zastitom deteta, Sigurno jesu jer u postupku Sud je uvazio misljenja razlicitih Strucnih Saradnika koji su doneli zakljucak.
Tu se ne gleda ni koje nacije, vere crno,belo, zuto, vec osnova da li je dete pod velikim rizikom a iz teksta se moze naslutiti: majka ide na tretmane, Ko je otac deteta, ako se dete rodilo u bolnici postoji procedura prijavljivanje vere pa ako je navedeno da je katolik, tako ce i u dokumentima pisati. Ne vrsi se asimilacija po veri, da su poremeceni u nekom obluku "moralnih Vrednosti" koji su nama strana i ne zelimo ih u svojoj kuci, niko to vas ne moze naterati.

A da sebrinu o nejaci bas kao i o majkama koje su Verbalno ili Fizicki maltretirani to je tacno.

Mogu i ja da pokusam da resim matematicki zadatak ali to ne znaci da cu uspeti i da sam talentovana za matematiku, nekom lezi nesto nekom nesto. Ja sam samo rekla da je ona nesposobna da bude roditelj.

Па јадна шта мислиш да те муж ошамари у дневној соби, а дијете кренуло да упали телевизор да гледа цртани филм, нпр.? Је л' си ти крива што си пустила мужа да те удари пред дјететом? Халоооо, па ти прогласи њу кривом због тога што је муж злостављао!

И зашто се праве, створу злонамјерни, сигурне куће, него да се, кад се деси насиље, може негдје отићи и то на исти начин као што је она урадила!

Обично су особе којима не иде математика и за остало не много способне... види се...

П.С. Боли ме уво хоћеш ли се наћи увријеђеном... само се надам да ће се и теби иста ситуација десити, али да ћеш ти поступити исправно... не знам како, али ти очигледно знаш... а пошто си сигурна у себе тако онда ово није увреда, већ лијепа жеља...

Interesantno.U proslosti su Srpkinjama iz narucja oduzimali djecu i odvodili ih u Janicare a sada Katolici to isto cine Srpkinjama oduzimajuci dijete i saljuci ga da bude Katolik.Da li se po ovom slucaju historija ponavlja?

Mingo ,po Prezimenu a i kroz tekst se moze zakljuciti da lice koje je tuklo Majku , nisu ista.
Ako je kanadjanin i prilikom upisa deteta, pitaju koje je vere pa se moze upisati bilo koja vera.
Ako majka nije trazila da se stavi i pravoslavna tada u dokumentu rodjenja deteta je katolicko.
Ne boj se ne vrsi se asimilacija imigranata na taj nacin, pa nije to SRBIJA.
A da ,pustimo da sud radi svoj posao a ako procitas tekst a i ono sto sam dosad napisao videces dosta nepoznanica.

Још један монструозан пример и зашто Срби не треба да се сле у те труле државе са фалш високим и добрим стандардом!

Nije dobro donositi ovakav zakljucak na osnovu teksta koji vrvi od milion nepoznanica.
Da dete nije bilo u stanju socijalne ptrebe i zastite, Sud ne bi doneo odluku o sklanjanju deteta od majke.
iz teksta se vidi da je "Majka nije zastitila dete od vidjenja nasilja a bas ovde u Kanadi cak nesmes ni da podignes glas, odma se poziva Policija koja odvodi pocinitelja i donosi odluku zabrane priblizavanja.
Mi nemamo saznanja koliko je dete bilo izlozenu nasilju kao ni ko je otac, ni zasto je majka pod tretmanima kao i kojim.
Po okoncanju svega i nalaza misljenja strucnih lica donece se odluka " za dobrobit deteta"

Nije joj ga Kanada napravila.
Kao sto je ovaj gore naglasio, u Kanadi da majci oduzmu dete, ona mora biti teska narkomanka, alkoholicarka ili psihijatrijski slucaj.
Tako da ova prica ne pije vode.

nije to jedini sluchaj, bilo je vec nekoliko sluchajeva, jednom srpskom paru u usa su oduzeli decu jer su okachili fotke dece na fejsbuk i chak optuzhili roditelje za trgovinu belim robljem i pedofiliju bolesnici, a decu dali nekom sheiku koji ne mozhe da ih ima. jedva su nekako vratili i ponishtili odluku posle dreke koja se digla

Totalno šuplja priča.
Ako je žena iz Srbije, ako je dete rođeno u Srbiji, kakve veze ima što je neki lik nju pretukao pred tim, za Kanadski zakon, sasvim tuđim detetom?
Da je majka nedajbože stradala prilikom boravka u Kanadi, opet bi se za dete preko ambasade pronašli njegovi rođaci kao potencijalni staratelji, jer po svemu gore što čitamo iz teksta ostao je nepoznat najvažniji podatak:
Koje državljanstvo ima to dete?

nije mi jasno, zasto se oni kojima nije dobra sopstvena zemlja pre nego sto odu u obecani raj, ne raspitaju o zakonima koje moraju da postuju?
to je kao kad neko zaglavi u kineskom ili turskom zatvoru zbog sverca droge - dobije dozivotnu kaznu pa kaze - ups, nisam znao..
i sad ce opet neki advokati da budu angazovani i pokrivani iz budzeta koji moraju da pune oni koji su ostali da zive u ovoj sivoj zemlji, a necije dete ili majka (koji su ostali da zive u ovoj zemlji) nece moci da bude spaseno jer nece dobiti novac za transplantaciju kostane srzi ili srca..
za porodicu kojoj su oteta deca iz budzeta je odvojeno (koliko ja imam informaciju) 20.000eu, za bahatog momka kome nisu bili dobri nasi univerziteti, pa je uz studiranje, trenirao i svoje siledzijstvo -1.000.000eu..
koliko zivota gradjana srbije koji zive na adresi sr srbija je tim novcem moglo da bude spaseno?
ne podrzavam agresiju nikakvog tipa, ali ne podrzavam ni nesposobnost roditelja..
ako je majka (nije sisla sa planine..student druge godine medicine) iznad svog majcinstva, stavila kao prioritet svoj licni i seksualni zivot - mozda nije zasluzula da bude majka..
nije majka ona koja dete rodi, nego ona koja ga odgaja..
da li to znaci da je to dete podizala baba?
previse nejasnoca..

Poslednja izmena:
pa shto idu na taj zapad posle svega ebo ih zapad kao ne znaju shta mogu da ochekuju maloumnici

Е баш тако.

Све да су и управу а сигуран сам да нису као да то дете нема некога од родбине ко би га могао прихватити.
Тотално нехумано друштво.

...a-ha...jedu malu decu... :roll:

Прождиру, што се из приложеног чланка да видети.
То дете се већ 11 месеци осећа као да су му изчупали срце из груди. Ако имаш децу онда би требало да знаш колико деца могу да тугују када им мајка оде негде на неколико сати само.

Зашто га не дадоше некоме од дететове родбине?

Прождиру, што се из приложеног чланка да видети.
То дете се већ 11 месеци осећа као да су му изчупали срце из груди. Ако имаш децу онда би требало да знаш колико деца могу да тугују када им мајка оде негде на неколико сати само.

Зашто га не дадоше некоме од дететове родбине?

Zato se majka, student druge godine medicine opasno tuca od Exita do Otave, jer joj puca ******, pa bakica bije bitku.
Kao sto sam rekao, moze biti svasta, ali da se radi o ocu pa mi i sumnjao, ovako kad majci oduzmu dete, to je samo u ekstremnim slucajevima.
Opet ponavljam, i jedna i druga strana mogu biti u pravu, ali opasno sumnjam u "majku".

Је л ова наша Српкињица Барет, са два т? Чувено српско јуначко презиме и Правда која извештава и о покољима на Бешкој :lol:
Што се тиче заштите породице Канађани су параноични, не дај Боже да по дете не одете у школу у року од 5 минута, ако га они не виде под видео-надзором
Тамо је педофилија болест најмилија. Не ради се баш о одговорном родитељу, немами ми чињенице да распредамо...

Zato se majka, student druge godine medicine opasno tuca od Exita do Otave, jer joj puca ******, pa bakica bije bitku.
Kao sto sam rekao, moze biti svasta, ali da se radi o ocu pa mi i sumnjao, ovako kad majci oduzmu dete, to je samo u ekstremnim slucajevima.
Opet ponavljam, i jedna i druga strana mogu biti u pravu, ali opasno sumnjam u "majku".

Види се да си занесен "демократијом".
Какве везе има што је студент 2 године? Колико се само девојака породи током студија а многе се и удају па касније заврше студије.
Зар је важно како је дете направљено???
Дете је рођено и има 6 година.

i jedna i druga strana mogu biti u pravu
Са овим се слажем, са том разликом да ја опасно сумњам у ту "демократију". Наведи ми неки случај ако га има где је дете дато родбини.

Је л ова наша Српкињица Барет, са два т? Чувено српско јуначко презиме и Правда која извештава и о покољима на Бешкој :lol:
Што се тиче заштите породице Канађани су параноични, не дај Боже да по дете не одете у школу у року од 5 минута, ако га они не виде под видео-надзором
Тамо је педофилија болест најмилија. Не ради се баш о одговорном родитељу, немами ми чињенице да распредамо...

:roll:

Види се да си занесен "демократијом".
Какве везе има што је студент 2 године? Колико се само девојака породи током студија а многе се и удају па касније заврше студије.
Зар је важно како је дете направљено???
Дете је рођено и има 6 година.

Са овим се слажем, са том разликом да ја опасно сумњам у ту "демократију". Наведи ми неки случај ако га има где је дете дато родбини.

Zivim ovde i znam da decu oduzimaju samo u ekstremnim slucajevima kad se radi o hendikepiranim roditeljima.
Toliko.

p.s. Zanesen demokratijom. :roll: ... e bas ti hvala sto si mi dao dijagnozu :ok:

Jesam, i tvrdim da je roditelj koji dozvoli da se njegovo dete nadje u situaciji da gleda kako mu neko bije majku nesposoban roditelj.

A ja tvrdim da nemas pojma... Koliko ti znas zena koje su fizicke zlostavljane. Muskarac ima daleko vecu misicnu masu nego zena i dovoljo je da je jednom udari i da se ova nedigne, kako je sposobna da zastiti?

boli me uvo i za nju i yebaca joj sto je upoznala na Exitu.

То ми је одмах било јасно.

Не кривим те низашта него ми јако сметају ставови људи који су пасивни посматрачи или на страни "правде" докле год се то догађа другима. Па човече пробуди се, кажеш да живиш тамо, зашто мислиш да већ сутра ти неће твоје дете одузети? Ко је од свих нас идеалан родитељ?

Свако добро!

Back