iblagojevic
Primećen član
- Poruka
- 541
Nakon sto usvojise Zakon o dobrobiti zivotinja, i nakon sto ministar poljoprivrede i ostalih grana privrede donese pravilnik o nacinu drzanja 'opasnih pasa', sredinom juna ove godine, policijska jedinica na Bezanijskoj kosi organizuje prvi ispit za proveru socijalizovanosti psa. Na internetu se moze naci sledeci dokument, u kome se nalaze vezbe i nacin ocenjivanja: Ispit za pse
Da napomenem, imam mladu zenku skotskog ovcara, po mojim kriterijumima sasvim socijalizovanu, ali koja nema formalne obuke. Iskreno se nadam da me moj utisak ne vara i da moj pas nije preko 55com, inace ce biti osudjena na povodnik i korpu u svakoj setnji
Sta kazu ostali vlasnici pasa iz grupe '55cm+'?
Da napomenem, imam mladu zenku skotskog ovcara, po mojim kriterijumima sasvim socijalizovanu, ali koja nema formalne obuke. Iskreno se nadam da me moj utisak ne vara i da moj pas nije preko 55com, inace ce biti osudjena na povodnik i korpu u svakoj setnji
Sta kazu ostali vlasnici pasa iz grupe '55cm+'?

Kod nas prostora za korupciju uvek ima ali to je vec za neki drugi forum. I, opet, za drugi forum, pretpostavljam da se donosioci propisa ne razlikuju puno od onih koji su napravili haos po NS i od onih koji pozivaju na linc napustenih pasa u Obrenovcu, a sve u cilju nekog senzacionalizma i skupljanja poena u predizbornim kampanjama. 

ali nikako ne ide VESELO pored. Taj deo mi nije bash jasan, shta ako neko ima smorenog psa!? koji je poslushan ali nije veseo po standardu
ni taj deo mi nije bash najjasniji, pas ne sme da reaguje na zvuk paljenja motora ili lupanje vratima