Gas poskupljuje za 25%!

Тихи

Starosedelac
Banovan
Poruka
184.757
Gas uskoro poskupljuje 25 odsto?
Izvor: Dnevnik

Novi Sad -- Poskupljenje gasa, nekoliko meseci najavljivano i isto toliko odlagano, najverovatnije će uslediti uskoro i ovaj energent mogao bi biti skuplji 20 do 25 posto.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=05&dd=06&nav_id=510391

juce je bila tema kako ce zbog propasti prodaje Telekoma deficit za proslu godinu da se pokrije dodatnim zaduzivanjem i povecanjem poreza stanovnistvu i privredi i kao i obicno bio sam u pravu :super:

i ako cena gasa na medjunarodnom trzistu pada, i ako je dinar ojacao prema dolaru za 6 meseci za skoro 30% , gas poskupljuje za jos 25% :super:

Ponovo cemo biti LIDERI U REGIJONU sa najskupljim gasom u Evropi :super:

Sto nam je dobra vlast i preCedniK! :super:

Ubija te svakog meseca novim poskupljenjima i haracima ne pita te jel imas i odakle samo ROKA!

Eno gledam javljaju Tadicevci kako ce ove godine porez na nekretnine poskupeti "SAMO" 60%

Ko da su rekli samo 0.6%

U Francuskoj Spaniji i Grckoj izlaze na ulice posle poskupljenja od 2% a kod nas "samo" 60% poskupljuje :super:

Lude li vlasti i jos ludjeg naroda koji sve to trpi

А јеси ли приметио каква је "РЕДАЉКА" у току што се тиче ПОСЕТЕ СТРАНИХ ДРЖАВНИКА СРБИЈИ... сваког дана дође неки од њих И СА СВИМА СЕ "ПОБОЉШАВА ЕКОНОМСКА САРАДЊА" а ми у Србији лагано цркавамо од глади...:sad2:

pa oni dolaze da ostvare svoj interes na stetu naseg :)

stvari su proste

Али мени је то потпуно нејасно ЈЕР СРБИЈА ЈЕ ОЉУШТЕНА И ОГЛОДАНА ДО КОСКЕ --- шта траже који мој да ми је знати??? Можда да покушају да дефинитивно ОРГАНИЗУЈУ ПОТПУНО РАСЕЉАВАЊЕ И СА ОВИХ ПРОСТОРА ...

Izjava zvanicnika MMF-a da ce Srbija upasti u duznicku krizu i da ce destabilisati svoju privredu ako prodaja telekoma propadne je potpuno tacna.Isto tako je tacno da ce se sve to dogoditi i ako se proda telekom ,samo malo kasnije.To je sve zbog neodgovorne politike garniture koja je na vlasti.Krediti,krediti,krediti a proizvodnja nista.Sve pare od kredita su potrosene na odrzavanje socijalnog mira i izmisljanje radnih mesta kako bi se zaposlili partijski kadrovi.Sada je doslo vreme da se te pare vrate i to sa debelom kamatom.

Tihi, obavesti se prvo.

Cena gasa je direktno vezana za cenu nafte (ne znam zasto, ali tako jeste). Pa posto nam Rusi daju sve skuplju naftu, odlucili su da poskupe i gas (koji nam isto oni daju).

Pa ako ti uspes da ovu vladu uglavis u prethodnu recenicu... Ne znam kako.

57626206ce02d291dbd4f2ee0da6965babed4082393818.jpg

Tihi, obavesti se prvo.

Cena gasa je direktno vezana za cenu nafte (ne znam zasto, ali tako jeste). Pa posto nam Rusi daju sve skuplju naftu, odlucili su da poskupe i gas (koji nam isto oni daju).

TADICEVAC nemas VEZE BLAGE SA ZIVOTOM

cena gasa je MANJA nego prosle godine u ovo isto vreme stim da je u medjuvremenu dinar ojacao prema dolaru za 20%

podsecam da je pre 6 meseci 1 dolar vredeo 80 dinara a danas vredi 66 din

PublicCharts.aspx

znaci gas treba da POJEFTINI za 20% a ne da poskupi

Zavisi koliki period gledaš. Ako je nafta sad 100 a bila je 110, onda jeste jeftinija. Ali ako uzmeš u obzir da je 2009. bila 30, a sad je 100, onda je nafta skuplja. E sad, prirodni gas nije poskupeo od 2008. A u međuvremenu je nafta poskupela 300%.

Predlažem da se rusi izbace iz države, nacionalizacijom SrbijaGasa.

aha, prirodni gas nije poskupeo od 2008, 2008 smo imali rekordnu cenu nafte, a znamo da cene gasa prate cenu nafte.
znaci ne da gas i naftni derivati nije trebalo da poskupe od 2008, vec je trebalo da pojeftine. a to ne da se nije desilo vec imamo konstantna poskupljenja.
nadam se da sam ti pomogao.

bitno da je propala prodaja telekoma :)

mada je mita u pravu, shta josh uopshte neki stranci ima da trazhe po srbiji, sve je propalo il je vec prodano, a i dalje svaki dan neka delegacija dolazi kod boleta i cveleta

Poslednja izmena:
Tihi, obavesti se prvo.

Он је Тадића утурио у своје влажне снове, зато и смара толико...

Poslednja izmena:

MMF je najbolja institucija, koja pomaže našoj makroekonomskoj stabilnosti. Pre nego što smo sarađivali sa MMF-om, inflacija je bila milionska.

Vidite da i lideri radničkih sindikata žele da pregovaraju sa MMF-om.

MMF je osnovan iste godine kao i Svetska Banka ( 1945god ) sa ciljem da se sanira steta nastala nakon II Svetskog rata!!!!. Jedna od najvecih kriminalnih organizacija koja je navodno pomaze a lupa ti kamate. Jeste da je kamata 1% al kada ti pozajmis 1milijardu a u goovnima si jer ti je cela ekonomija u rasulu to nece biti dovoljno da je pokrenes. Postajes rob a to tebi tebi slicnima nije jasno!!!!

TADICEVAC nemas VEZE BLAGE SA ZIVOTOM

cena gasa je MANJA nego prosle godine u ovo isto vreme stim da je u medjuvremenu dinar ojacao prema dolaru za 20%

podsecam da je pre 6 meseci 1 dolar vredeo 80 dinara a danas vredi 66 din

PublicCharts.aspx

znaci gas treba da POJEFTINI za 20% a ne da poskupi

A ti imas opsesiju Tadicem :per:

Ja kazem: cena gasa je vezana za cenu nafte... Ako Rusi daju jeftinije i mi cemo ili ako daju skuplje i mi cemo opet isto. Mi ne odredjujemo cenu, Tihi.

grafikon koji sam postavio dokazuje da cena gasa PADA

a da ti lupas

Mozda pada negde nekom - ali mi imamo cene koje Rusi diktiraju. Zovi Ruse za cenu. Tadic samo gleda, on ne odlucuje.
Uostalom, Tadic uopste i ne donosi zakone nego vlada i skupstina.

U linku koji si sam dao:
"Iako iz Srbijagasa put nadležnih još nije upućen zahtev za poskupljenje gasa, kako novosadski Dnevnik nezvanično saznaje, realno bi bilo da uskoro gas poskupi oko 25 posto jer u suprotnom korekciju ne treba očekivati do marta sledeće godine, odnosno do izbora."

Ne znam kako si uspeo da procitas da Tadic zeli poskupljenje.

Izgleda je kod tebe misljenje da smo mi centralizovan diktatura sistem... Sloboda misljenja jeste zagarantovana.

Poslednja izmena:

Back