SRBIJA BEZ PODELA

Mogu li Srbi da prevaziđu podele?

• DA

• NE

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Милица

Buduća legenda
Poruka
26.912
Pade mi na pamet, pošto je forum ovih dana dosta opterećen sudbinama drugih naroda, da vas pitam nešto..., pošto mi se čini da članovi ovog Foruma predstavljaju prilično reprezentativan uzorak... i da se malo prebrojimo...zajedno...

Da li ćemo prvenstveno mi Srbi, a i svi drugi narodi koji ovde žive, ikada moći da prevaziđemo podele bilo koje vrste, na taj način da shvatimo da smo pred Bogom svi isti.

Zašto neki ljudi na položajima misle da je svet stvoren radi njih?
Zašto neki ljudi na forumu misle da je samo njihovo mišljenje ispravno?
Zašto se Srbi stalno spotiču o isti kamen i dozvoljavaju političarima da ih zbog svojih malih interesa dele na ove ili one?

Npr

Šta se mene tiče podela na četnike i partizane kad je ta podela izvršena u jedno sasvim drugo vreme, koje je imalo svoje breme, a danas još malo pa ceo vek kasnije.... sasvim su druge okolnosti... pa je vreme da prvo ta podela otpadne...?

Pade mi na pamet, pošto je forum ovih dana dosta opterećen sudbinama drugih naroda, da vas pitam nešto..., pošto mi se čini da članovi ovog Foruma predstavljaju prilično reprezentativan uzorak... i da se malo prebrojimo...zajedno...

Da li ćemo prvenstveno mi Srbi, a i svi drugi narodi koji ovde žive, ikada moći da prevaziđemo podele bilo koje vrste, na taj način da shvatimo da smo pred Bogom svi isti.

Jednim odgovorom na sva tri pitanja

Zašto se Srbi stalno spotiču o isti kamen i dozvoljavaju političarima da ih zbog svojih malih interesa dele na ove ili one?

Jednim odgovorom na sva tri pitanja: SEBICNOST I KORISTOLJUBLJE!

Podele ce mo prevazici samo onda,kada mi Srbi Pravoslavci povratimo svoj integritet,svoje postojanje i cast Srpsku,i kad budemo imali svoju Drzavu,cistu,Pravoslavnu,sa gradjanima drugih nacija i veroispovesti, gde ce mo biti cenjeni i postovani kao i ostale Nacije.

prvo moramo da se oslobodimo skuchenosti sopstvenog uma. da malo sire gledamo na stvari, da budemo otvoreni da cujemo tudje misljenje i razloge i motive koji ga pokrecu bez da mu odmah prilepimo neku etiku..da ne budemo iskljucivi...
a to je tesko, izaci iz sopstvene tamnice

Колико пута већ поновити:

Нису поделе наше најважније питање.

Поделе, различитости и расправе су природне и Богом дане. И постоје свуда на свету

Него, проблем је код нас недостатак истрајности, темељности, реда, рада и дисциплине.

И странчарење, дакако.

Npr

Šta se mene tiče podela na četnike i partizane kad je ta podela izvršena u jedno sasvim drugo vreme, koje je imalo svoje breme, a danas još malo pa ceo vek kasnije.... sasvim su druge okolnosti... pa je vreme da prvo ta podela otpadne...?

Нпр.
Партизане на овом форуму подржавају само "југословени" и усташе пресвучене у комунисте... А све деца рођена 90 и неке...

prvo moramo da se oslobodimo skuchenosti sopstvenog uma. da malo sire gledamo na stvari, da budemo otvoreni da cujemo tudje misljenje i razloge i motive koji ga pokrecu bez da mu odmah prilepimo neku etiku..da ne budemo iskljucivi...

Ima jedan prigodan izraz u nasem Narodu: "Bog je prvo sebi skroio bradu" :)

Da bi se oslobodili skucenosti uma,moramo poceti od sebe,sebe izgradjivati na duhovnom planu, a ne gledati i upijati sta nam drugi kaze :)

prvo moramo da se oslobodimo skuchenosti sopstvenog uma.
da malo sire gledamo na stvari,
da budemo otvoreni da cujemo tudje misljenje i razloge i motive koji ga pokrecu bez da mu odmah prilepimo neku etiku..
da ne budemo iskljucivi...

Mislim da UM Srba kao nacije nije ni najmanje skučen,
mislim da smo daleko sposobniji od mnogih, da šire pogledamo na stvari.

Da, prilično smo zatvoreni da čujemo tudje mišljenje, a posebno da se skoncentrišemo na razloge i motive koji ga pokreću ...., tačno je...odmah se lepe etikete ...

i sad ovde, upravo u tvojoj analizi vidimo koje su konkretno slabe tačke,

da zbacimo jednom taj jaram i izađemo iz tamnice :think:

"Komentar u ovom slučaju zaista nije potreban, predhodiciono se predosećanije budućeg događaja zaista nisam imala, ovo je u stvari najvažniji detalj, jer apsolutno nisam očekivala, zvuči fantastično, ali nemam objašnjenje ovakvog fenomena.

Ova fascinirajuća tvrdnja naterala me je da, nakon ovog divnog iskustva, shvativši do čije mere sam stala, shvatila sam da ono što najviše volim moram žrtvovati, i svakako to divno osećanje još uvek živi u meni.
"

Komunista ne spada u konkretnu podelu od pre 100 godina jer je to ideološko oredeljenje koje je aktivno i po meni ravnopravno. Kad bi znao moje poreklo u smislu gornjih podela, shvatio bi da je prethodna rečenica izraz ogromne širine kojom pokušavam da sagledavam stvari.

Neopredeljenost vasa govori negativno o vama,izvinite,ali je tako.
Opredeljenost neznaci da su neciji vidici skuceni,hvala na "komlimentu".

Back