Truman
Elita
- Poruka
- 23.414
Ovu temu ne umem da počnem nikako drugačije nego da krenem od posebnog ka opštem. Imam takve snove ( ili ih toliko primećujem ) neke 3-4 godine i u gotovo je pravilo da se svode na sledeće - pred jutro sanjam san za događaj koji me zadesi TOG DANA. Sad bi neki skeptik rekao ''pa da znaš šta će ti se desiti mogao bi to da promeniš''. No, ima tu caka. San je u obliku priče, znači ne mogu tačno da provalim šta će mi se desiti dok se to ne desi pa onda prepoznam. U retkim slučajevima dešavalo mi se da bukvalno sanjam da ću negde sresti neku osobu i to mi se zaista i dogodi ( ali kad to ne očekujem, dakle ne mogu da predvidim sad ). Takođe, u 99 posto slučajeva ti snovi su vezani za moj lični život, a par puta sam sanjao neke stvari koje se tiču javnih ličnosti ( recimo pročitanog u novinama o njima ) ili političkih događaja ( vezano za tragediju sa poljskim državnim vrhom, ako nekog zanima ispričaću ). Ovde je bitno naglasiti da je u slučaju tih događaja ipak moja lična interpretacija da se san tiče njih...
ajmo sad ka opštem...Čini mi se očiglednim da dok smo u snu možemo se povezati sa nekim, nazovimo ga, svepoljem koje ne zna za vreme što će reći da budućnost već postoji. Da budem sklon tom mišljenju navele su me i astrološke prognoze nekih ljudi.
Ima li ovde još ljudi koji ima ovaj tip snova, da razmenimo iskustva i da pokušamo da konkretizujemo šta se to dešava? Takođe, zna li neko neku tehniku za kontrolu ovih snova ili smo osuđeni na to da nam se dešavaju spontano? I zašto ih imaju samo neki pojedinci?
Ako znate za neku knjigu koja se bavi ovom temom preporučite.
ajmo sad ka opštem...Čini mi se očiglednim da dok smo u snu možemo se povezati sa nekim, nazovimo ga, svepoljem koje ne zna za vreme što će reći da budućnost već postoji. Da budem sklon tom mišljenju navele su me i astrološke prognoze nekih ljudi.
Ima li ovde još ljudi koji ima ovaj tip snova, da razmenimo iskustva i da pokušamo da konkretizujemo šta se to dešava? Takođe, zna li neko neku tehniku za kontrolu ovih snova ili smo osuđeni na to da nam se dešavaju spontano? I zašto ih imaju samo neki pojedinci?
Ako znate za neku knjigu koja se bavi ovom temom preporučite.