KUNDALINI JOGA

Porođaj je veliki šok za telo, i sigurno je da dolazi i do neverovatnih kolanja na energetskom nivou. Nije ni čudo što se mnoge žene osećaju promenjene posle tog čina.

Porodjaj nije shok za telo, a osecam se potpuno normalno, nepromenjeno, osim naravno novih osecaja ljubavi i zadivljenosti tj opcinjenosti tim magicnim bicem koje je izaslo iz mene na isto tako magican nacin.

Ti ocigledno nisi imala jos cast da postanes necija majka i blage veze nemas sa tim!

Poslednja izmena:
Gufa, bojim se da si me pogrešno shvatila, nisam mislila da mojim komentarom umanjim značaj majčinstva, koja je svakako neizrecivo velika stvar.
No, ovo je tema o kundalini energiji, a ne o majčinstvu, tako da bih molila da se vratimo na temu.

Ja sad upadam ovde kao sa Marsa :rumenko: :)
Ali.... porodjaj jeste veliki šok za telo, za hormone, za emocije... sve se ispretumba, sve se promeni dok pucneš prstima :) Neću da kažem da je negativno, daleko od toga, ali i pozitivan šok je šok. I zaista se lakše pregrmi taj hormonski šok ako se iznadje nešto, neka vežbica (u najširem smislu reči - vežba, kako kome odgovara ) da se sve pobrojano vrati u svoje tokove.
O ovoj jogi i istoimenoj energiji, priznajem, ne znam ništa. Ako je poruka spam, molim da se obriše. Ipak, rekla bih nešto. Posle porodjaja, pogotovo kada je proleće uznapredovalo i sunce se pojavilo, najviše sam volela da uzmem bebu u ruke, otvorim vrata od terase, sednem preko puta ( a terasa gleda na istok ) i žmurim, dok mi malena spava u naručju, a sunčevi zraci mi greju lice i celo telo. :) nIšta lepše od prepodnevnog sunca.
Da li ima veze sa kundalini energijom ili nema ( a verovatno nema :rumenko: ), ali to mi je obnavljalo energiju i davalo snagu, i to znatno. :):):)

Ja sad upadam ovde kao sa Marsa :rumenko: :)
Ali.... porodjaj jeste veliki šok za telo, za hormone, za emocije... sve se ispretumba, sve se promeni dok pucneš prstima :) Neću da kažem da je negativno, daleko od toga, ali i pozitivan šok je šok. I zaista se lakše pregrmi taj hormonski šok ako se iznadje nešto, neka vežbica (u najširem smislu reči - vežba, kako kome odgovara ) da se sve pobrojano vrati u svoje tokove.
O ovoj jogi i istoimenoj energiji, priznajem, ne znam ništa. Ako je poruka spam, molim da se obriše. Ipak, rekla bih nešto. Posle porodjaja, pogotovo kada je proleće uznapredovalo i sunce se pojavilo, najviše sam volela da uzmem bebu u ruke, otvorim vrata od terase, sednem preko puta ( a terasa gleda na istok ) i žmurim, dok mi malena spava u naručju, a sunčevi zraci mi greju lice i celo telo. :) nIšta lepše od prepodnevnog sunca.
Da li ima veze sa kundalini energijom ili nema ( a verovatno nema :rumenko: ), ali to mi je obnavljalo energiju i davalo snagu, i to znatno. :):):)

Meni više ima veze sa SOLARNOM JOGOM...

Kundalini, solarna joga ... nebitno :) Ima veze sa energijom, a ti to očito imaš u sebi, tako da znaš mnogo više nego što misliš.
Tvoj opis doživljavanja jutarnjeg sunca sa svojom devojčicom ... prelepo! i govori mnogo više od bilo kojih definicija :ok:

Porodjaj nije shok za telo, a osecam se potpuno normalno, nepromenjeno, osim naravno novih osecaja ljubavi i zadivljenosti tj opcinjenosti tim magicnim bicem koje je izaslo iz mene na isto tako magican nacin.

Ti ocigledno nisi imala jos cast da postanes necija majka i blage veze nemas sa tim!

Nepotrebna grubost :(
Nijednoj ženi nije potrebno da rodi da bi doživela zadivljenost i magičnost. Svako živo biće na ovoj planeti se najpre mora roditi i svedoci smo toga svakodnevno. Kreativna energija je svuda oko nas, ali je pitanje da li smo svesni toga ili ne.
Majka sam i ne može se ništa porediti sa srećom koju sam osetila kada sam svoje dete prvi put držala u naručju, ali veruj mi, isto tako se obradujem kada vidim pupoljak na grani lipe :)

Kundalini je potencijalna energija duse. Nalazi se u korenu kicme, u Muladhara cakri. Znacenje reci je "navijen, namotan", u smislu opruge koja je sabijena i poklopljena (i time sadrzi potencijalnu energiju).

Podizanje ili budjenje kundalini je vrlo pozeljno, ali preduslov je da je osoba "cista", tj da nema blokada u telu, cakrama, energetskim kanalima... Zato se i praktikuju razne tehnike da se covek za to pripremi.

Opasnost je upravo u snazi te energije, i cinjenici da mi obicni ljudi nismo spremni za tu silu. Zato se ne preporucuje da se to radi samostalno bez iskusnog ucitelja. Koliko znam, posledice mogu biti zaista teske. Zapravo radi se o pokretanju ogromne energije, koja ako nema prohodne puteve kojima treba da krene, krece onuda kuda moze, i rastura sve na svom putu. Zavisno od date licnosti, problemi (ako do njih dodje) mogu biti razliciti, zavisno od toga gde se sve nalaze blokade i koliko su snazne.

Ponekad se Kundalini moze podignuti i sam od sebe, usled nekog uzroka, ili moze krenuti da se uzdize. Koliko znam iz literature, takva iskustva su obicno neprijatna i zastrasujuca za osobu (koja zapravo nije svesna sta se desava).

Slicna upozorenja vaze za vecinu duhovnih tehnika, i ne bi ih trebalo raditi ako se zaista dobro ne zna o cemu se radi, a neke stvari se ne mogu / ne smeju (odnosno ne bi trebale) raditi bez ucitelja. Stvar nije u tome da neko se neko spreci da to radi, vec da su potrebne pripreme i preduslovi za to jer su energije izuzetno snazne.

Zamislite da pozelite da budete sampion u nekom sportu, recimo dizanju tegova, i krenete da dizete priblizno isto koliko i vrhunski sportisti. Verovatno bi vas sportski vek trajao 3 sekunde jer bi vas poklopio teg (ukoliko bi ste ga uopste podigli, pri cemu bi nemogucnost da to uopste uradite ovde bila sreca). Slicno vazi za bilo koji sport, kada bi pokusali da budete vrhunski sportista vase tetive, misici, zglobovi, kosti, srce itd to jednostavno ne bi mogli da podnesu.
A ako bi ste krenuli regularno, sa pravilnim treninzima i postepeno trebalo bi vam bar koliko i vrhunskim sportistima - bar 10 godina.

Nadam se da je sad malo jasnije zasto treba biti oprezan sa Kundalinijem. Mi time pokusavamo da postanemo vrhunski duhovnjaci, a to ne ide samo tako. Slicno kao i u sportu i ovde je potrebna odgovarajuca priprema.

Posto se ne bavim dizanjem Kundalinija ne mogu dati neke prakticne informacije. Vise mozete naci na internetu. Ideja je bila da upozorim one koji zele da bude Kundalini da se dobro informisu o tome.

Poslednja izmena:
Tačno je da se može osloboditi kundalini energija ali ne tako laički kako se olako prihvata sa istika i iz literature.
Da bi se to ostvarilo sa punim balansom neophodno je iz sebe očistiti svu nagomilanu negativnu energiju, pripremiti sva svoja tela i um za taj proces. Ta priprema i čišćenje se ne odvijaju praktikovanjem joge već aktivnim življenjem života gde se odradi sva zaostala karma iz ranijih života. Bez toga niko neće uspeti u svojim naporima. Čak i ako neko uspe osloboditi kundalini, zbog nepripremljenosti može završiti u nekoj od mentalnih institucija.
Da bi priprema i ukupni razvitak bili ispravni neophodno je imati živog duhovnog učitelja. I to ne bilo kog već onog koji može biti uz praktikanta svake sekunde u svom duhovnom telu.
Oni koji su čitali Bibliju znaju stihove Svetoga Pavla kada je rekao; "Iako nisam sa vama u fizičkom ja sam sa vama uvek u duhu (duhovnom telu)."
To je osobina pravih duhovnih velikana. Ovaj svet nikada nije bio bez njihovog prisustva pa ni danas.
Joga je dobra da bi se fizičko telo održalo vitkim i u dobroj kondiciji ali za duhovni razvitak kako se od nje očekuje na osnovu knjiga ona ne daje rezultate.Mnogi praktikuju jogu(e) decenijama da bi zaključili da su uzalud izgubili vreme.
Ne zaboravimo, Sveti Duh je sveprisutan, nezavisno da li ga u drugim religijama znamo pod drugim imenima. On kopristi današnjeg Bog Čoveka da bi svoja učenja izlivao u ovaj svet. Samo on svakog od nas pozna bolje nego što mi sebe znamo i samo On nas može pripremiti za visoka stanja svesti koja nadmašuju Astralni, Kauzalni, Mentalni i Eterički svet.

Kundalini je potencijalna energija duse. Nalazi se u korenu kicme, u Muladhara cakri. Znacenje reci je "navijen, namotan", u smislu opruge koja je sabijena i poklopljena (i time sadrzi potencijalnu energiju).

Podizanje ili budjenje kundalini je vrlo pozeljno, ali preduslov je da je osoba "cista", tj da nema blokada u telu, cakrama, energetskim kanalima... Zato se i praktikuju razne tehnike da se covek za to pripremi.

Opasnost je upravo u snazi te energije, i cinjenici da mi obicni ljudi nismo spremni za tu silu. Zato se ne preporucuje da se to radi samostalno bez iskusnog ucitelja. Koliko znam, posledice mogu biti zaista teske. Zapravo radi se o pokretanju ogromne energije, koja ako nema prohodne puteve kojima treba da krene, krece onuda kuda moze, i rastura sve na svom putu. Zavisno od date licnosti, problemi (ako do njih dodje) mogu biti razliciti, zavisno od toga gde se sve nalaze blokade i koliko su snazne.

Ponekad se Kundalini moze podignuti i sam od sebe, usled nekog uzroka, ili moze krenuti da se uzdize. Koliko znam iz literature, takva iskustva su obicno neprijatna i zastrasujuca za osobu (koja zapravo nije svesna sta se desava).

Slicna upozorenja vaze za vecinu duhovnih tehnika, i ne bi ih trebalo raditi ako se zaista dobro ne zna o cemu se radi, a neke stvari se ne mogu / ne smeju (odnosno ne bi trebale) raditi bez ucitelja. Stvar nije u tome da neko se neko spreci da to radi, vec da su potrebne pripreme i preduslovi za to jer su energije izuzetno snazne.

Zamislite da pozelite da budete sampion u nekom sportu, recimo dizanju tegova, i krenete da dizete priblizno isto koliko i vrhunski sportisti. Verovatno bi vas sportski vek trajao 3 sekunde jer bi vas poklopio teg (ukoliko bi ste ga uopste podigli, pri cemu bi nemogucnost da to uopste uradite ovde bila sreca). Slicno vazi za bilo koji sport, kada bi pokusali da budete vrhunski sportista vase tetive, misici, zglobovi, kosti, srce itd to jednostavno ne bi mogli da podnesu.
A ako bi ste krenuli regularno, sa pravilnim treninzima i postepeno trebalo bi vam bar koliko i vrhunskim sportistima - bar 10 godina.

Nadam se da je sad malo jasnije zasto treba biti oprezan sa Kundalinijem. Mi time pokusavamo da postanemo vrhunski duhovnjaci, a to ne ide samo tako. Slicno kao i u sportu i ovde je potrebna odgovarajuca priprema.

Posto se ne bavim dizanjem Kundalinija ne mogu dati neke prakticne informacije. Vise mozete naci na internetu. Ideja je bila da upozorim one koji zele da bude Kundalini da se dobro informisu o tome.
Sjajno.:ok:

Tačno. Posledice preranog ili spontanog podizanja kundalini su cepanje ličnosti i žizofrenija.

Tačno. Posledice preranog ili spontanog podizanja kundalini su cepanje ličnosti i žizofrenija.

da,a sta ja da radim kad mi se spontano desava,a da ne najebem

mada nista to nije posebno sad,nikakva fantazija..samo jaci naleti elektriciteta,prvo krene od mozga,pa kao da se odbije od poslednjeg prsljena kicme,i aktivira celo telo...jako prijatan osecaj licne moci,al posle toga,nikako da se ''nadisem''

Poslednja izmena:
da,a sta ja da radim kad mi se spontano desava,a da ne najebem

mada nista to nije posebno sad,nikakva fantazija..samo jaci naleti elektriciteta,prvo krene od mozga,pa kao da se odbije od poslednjeg prsljena kicme,i aktivira celo telo...jako prijatan osecaj licne moci,al posle toga,nikako da se ''nadisem''

Očisti se, napuni, zaključaj krunsku i isto uradi sa aurom. To se može dešavati kada je krunska čakra otvorena i raširena.

Spontano budje kundalini nije opasno....Spontano ce se podici u organizmu koliko je covek programiran da je podnese.Opasno je budje kudalini i vezbe sa njom, jer se moze podici energija vise nego li je covek programiran.....Da nastaje problem...Zato su oprecna misljenja o njenom podizanju raznim tehnikama...

Spontano budje kundalini nije opasno....Spontano ce se podici u organizmu koliko je covek programiran da je podnese.Opasno je budje kudalini i vezbe sa njom, jer se moze podici energija vise nego li je covek programiran.....Da nastaje problem...Zato su oprecna misljenja o njenom podizanju raznim tehnikama...

To je tačno, ali mogu se javiti tegobe.

Čovek je programiran?

Veoma zanimljivo.....
Čovekov život je neistraženi rudnik...........!
I u celokupnom ograničenom trajanju, svako od nas
uspeva tek da zagrebe po površini te misterije.
Nikome nije uspelo da dublje zakorači u neotkrivene
lagume i potraži odgovore na pitanja -
-Zašto ?
-Kako ?
-Dokle ?
-Šta posle...?
Nisu li ovi primeri uživanja u jutarnjem Suncu
samo korak više u pravcu dublje tame na putu
kojim kročimo u nepoznato .......!?

Poslednja izmena:
Probao sam kroz neki sistem padanja u trans koji praktikujem vec duze vremena i imao sam interesantne rezultate (uglavnom erekcija :D)
Probao sam da impregniram kundalini malo pre sexa sa zenom ali ona se skroz isprepadala (nisam joj pomenuo sta radim) od tada malo se bavim tim jer slab sam sa indiskim sistemom cakri.:cool:

Mozda tema nema veze s ovim sigurno ali moram da napisem jer mi se ne otvara cela tema...

Ponekad i to bas u zadnje vreme kad se razocaram u ljude, drustvo dobijem zelju da odem, spakujem stvari, odem tamo kod budistickih monaha na otprilike 6 godina, da jos bolje upoznam sebe, smirim i duh i izbacim svu tu negativnu energiju, da me tih sest godina poduce kako da spojim duh i telo, da se razvijem duhovno i fizicki, sredim misli ali ne znam da li uopste oni primaju takog nekog kao mene, strance i to badava bez dinara u dzepu, nekog ko je jedva uspeo da dodje do njih obezbedi put da stigne tamo, mislim da je to ako se ne varam samo na filmovima?

Mislim sta treba da kazem, odem tamo stignem do neki manastir i udjem onako u njega i poklonim se i kazem nemam nista primite me ako hocete jer strasno zelim da mi preneste vasu mudrost znanje jer sam razocaran i zelim da pokusam da se osetim kao da sam ponovo rodjen?

Naravno posle toga mogo bih da zamislim ako se ne varam pogledali bi me ko ludaka nasmejali se i pokazali bi mi put iz hrama ako se ne varam?

A posle kako i cime da se vratim kuci to samo bog zna...

Back