Ваш став о "војвођанском питању" 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mogao bi da prestanes sa lazima i sirenjem zle krvi. ne mrzimo mi nikoga. jedini koji ovde mrze su isfrustrirani dodjosi koji mrze hrvate muslimane i siptare, i nas koji im prigovaramo u bahacenju.

dotakao si srz. Sve drzave evrope imaju svoje vojvodine, zapravo sastavljene su iz vojvodina. vrlo su decentralizovane, zato se tamo i ne pokrecu ovolika pitanja o finansijama i imovini, zato sto su tamo upravo i resena na nacin na koji mi zelimo da se rese. problem imas u tome sto eto beograd kaze da hoce u eu, ali ocigledno nije spreman da to primeni u sopstvenom dvoristu. valjda misle da clanstvom u eu sutradan dobijas bdp od 45.000e po glavi, i nove puteve. to treba i da se stvori, a ovo je nacin. u slovackoj postoji samo pitanje etnicke autonomije madjara, sto je jedna sasvim druga prica od ove. ovde nije problem nacionalnost (barem nama normalnima) vec raspodela novca.

vidi, bio sam u vojsci, i u GS par puta. uvek imas stranih oficira u gs to je potpuno normalno. rusima niko nebi zabranio da sede tu ako zele. to se vec preklapa i sa diplomatskim odnosima sa zemljama, nije vise striktno vojno pitanje. tako da, veruj mi, da bilo ko zeli da sedi u nasem generalstabu (a da nije npr severna koreja ili neko takav) moze, a pogotovu moze rus sa kojima smo zvanicno kao dobri. niko nit zeli nit bi mogao da im zabrani. ko smo mi da njima zabranjujemo? tako da veruj mi kad ti kazem, nisu tu jer ih ne interesuje. pa kazi mi ako ih interesuje, zasto su otisli sa kosova? prvi su dosli, uzeli aerodrom umesto dzejms blanta, dobili milijardu dve, i otisli. to je i bila poenta njihovog dolaska,samo ti to ne zelis da prihvatis. prodali su nas. a ti im i dalje trci u zagrljaj.
poredis duvansku industriju sa naftnom industrijom??? uozbilji se, molim te. bez cigareta se moze i jako je lepo, bez nafte se vracas u 17. vek. nije ti to jasno i dalje?

Dakle , ti nisi primetio da je nas Generalstab , sa ministrom i drzavnim sekretarom naklonjen NATO paktu , te a ne deli iste simpatije prema Rusima ? |Cudo jedno , kako se ne vidi nesto tako ocigledno , kad se nece .
Ono o mrznji srba iz Vojvodine , rprema ostalim Srbima ,mogu da dokazem vrlo lako . Samo da se vratim na neke duge severnosrpske teme i da prekopiram postove tvojih istomisljenika, pa da vidis kako se izjasnjavaju o svojim sunarodnicima . Sramota .
A sto se tice toga , ko je dodjos , pa zar nisu i |Canak i Kostres Dodjosi .
Vidis , ja nisam . mada , ja tako i ne delim ljude .
Bez obzriara sto su moju dosli za vreme velikih Seoba Srba , a neki drugi tek 498 godine , medju svia nama ima i dobrih i losih . Bar se meni tako cini .
Ni jednoj drzavi nije oteta teritorija , osim Srbiji . Ni jedan narod na svetu nije promenio svoju narodnost , sem jednog dela Srba . Nas je slucaj specian i poseban , jer je samo kod nas moguce da roditelji budu Srbi , a da im je dete druge nacije . Toga nogde nema . Svuda u svetu , takve regioni , ( koji su praktino svo mani od Vojvodine , odnosu na celokupnu povrsinu tih zenalja ) su pod direktnom kontrolom obavestajnih sluzbi samih tih drzava . A alko ih kontrolisu , jer separatisti su inace ljudi koji svuda u svetu imaju putera na glavi . Il su korumpitrani , ili seksualno devijantni , ili nose neke druge mracne tajne . Na zalost , mi nemamo takvu sluzbu .
Ako je samo raspodela sredstava u pitanju , zasto odna ne bi bila zaista fer . Pa da se Vojvodina izdeli na prave regiuje , Banat , Backu i Srem . I onda decentralizacija . Ovakava kakva je Vojvodina je sao i iskljucivo produkt komunisticke agitacije i kardeljevg planskog slabljenja Srbije i nista vise . Podseticu te da se ovo ovde , gde sam ja , nikad i nije zvalo Vojvodina , dk hrvat Tito nije doso . Jedno kratko vreme se zvalo Srpsko vojvodstvo , pa posle Tamiski Banat . A posle nikako . Provincija .
E kad su dosli ovi dilvljaci i hrvati , to je postalo nekakva Vojvodna .

Dakle , ti nisi primetio da je nas Generalstab , sa ministrom i drzavnim sekretarom naklonjen NATO paktu , te a ne deli iste simpatije prema Rusima ? |Cudo jedno , kako se ne vidi nesto tako ocigledno , kad se nece .
Ono o mrznji srba iz Vojvodine , rprema ostalim Srbima ,mogu da dokazem vrlo lako . Samo da se vratim na neke duge severnosrpske teme i da prekopiram postove tvojih istomisljenika, pa da vidis kako se izjasnjavaju o svojim sunarodnicima . Sramota .
A sto se tice toga , ko je dodjos , pa zar nisu i |Canak i Kostres Dodjosi .
Vidis , ja nisam . mada , ja tako i ne delim ljude .
Bez obzriara sto su moju dosli za vreme velikih Seoba Srba , a neki drugi tek 498 godine , medju svia nama ima i dobrih i losih . Bar se meni tako cini .
Ni jednoj drzavi nije oteta teritorija , osim Srbiji . Ni jedan narod na svetu nije promenio svoju narodnost , sem jednog dela Srba . Nas je slucaj specian i poseban , jer je samo kod nas moguce da roditelji budu Srbi , a da im je dete druge nacije . Toga nogde nema . Svuda u svetu , takve regioni , ( koji su praktino svo mani od Vojvodine , odnosu na celokupnu povrsinu tih zenalja ) su pod direktnom kontrolom obavestajnih sluzbi samih tih drzava . A alko ih kontrolisu , jer separatisti su inace ljudi koji svuda u svetu imaju putera na glavi . Il su korumpitrani , ili seksualno devijantni , ili nose neke druge mracne tajne . Na zalost , mi nemamo takvu sluzbu .
Ako je samo raspodela sredstava u pitanju , zasto odna ne bi bila zaista fer . Pa da se Vojvodina izdeli na prave regiuje , Banat , Backu i Srem . I onda decentralizacija . Ovakava kakva je Vojvodina je sao i iskljucivo produkt komunisticke agitacije i kardeljevg planskog slabljenja Srbije i nista vise . Podseticu te da se ovo ovde , gde sam ja , nikad i nije zvalo Vojvodina , dk hrvat Tito nije doso . Jedno kratko vreme se zvalo Srpsko vojvodstvo , pa posle Tamiski Banat . A posle nikako . Provincija .
E kad su dosli ovi dilvljaci i hrvati , to je postalo nekakva Vojvodna .
ja u klin ti u plocu. shvatite da u drzavnickim pa i vojnim odnosima ne postoji ljubav i naklonost, vec interes. svakome je jasno da nam je u interesu da se natou priblizimo a ne udaljavamo. okruzeni smo natoom, a ti bi da mi teramo neku svoju politiku. pa covece mi smo opkoljeni,pa valjda treba da gledas da to sto te opkolilo ti ne postane neprijatelj...ti bi da se druzis sa rusima koji su na 2000km od tebe, pa nadalje na drugi kraj planete. boli ruse patka za sve nas mi smo niko i nista, i pokazali su ti 99 koliko ce da mrdnu za tebe. jer ih ne interesujemo.
tako je i u GS, ne sedi rus jer ih ne interesujemo. oni da imaju interesa da budu s nama, bili bi. a pritom ja sam video kod nas na raznim skupovima i ruske oficire, tako da ne znam u cemu je problem, osim u tvojoj glavi gde si ti smislio da je tako pa Bog.
pa sta ako su canak i kostres i jos ko sve ne dodjosi? ne rade nam na stetu. za razliku od ostalih.
kazi mi koji se jos narod u evropi nomadisao tamo vamo? koji je non stop ostavljao svoju zemlju? sta posle i da ocekujes. evo ti ovaj klinac sa kosova, njegovi su prodali to dole sto imaju i on sad zivi u blagodetima novog sada i opet srbuje o otetom kosovu. pa izvini, kada nesto prodas nije ti oteto. a ti nemoj prodati nego imaj 10 sinova dole, i svaki od njih tako, pa ce jednom i biti nase. ovako jeeebiga pare su slatke

Kakva je to anketa bila od 15 glasača? :D

Živim u Novom Sadu.Iz Crne Gorom sam rodom,majka mi je rodom iz Ns-a.
O secesiji Vojvodine mogu samo da sanjaju mađari i hrvati ali od takvog nečeg nema ništa. Ni Čankovi sepratisti i plaćenici neće pomoći u tome.
Vojvoidna je Srpska svidjelo se to nekom ili ne.
Većinska,nesalomiva i bez ikakvih problema koje mogu ozbiljno da je ugroze.

Bla bla bla,pričate gluposti.ovdje će većina Srba da zna šta u tom slučaju treba raditi a to je nastaviti stopama Svetozara Miletića.A o pustim željama Srpskih neprijatelja ovdje na forumui,i hrvata iz Vojvodine mogu samo da im kažem-*** pišate uz vetar.

To je istina o Vojvodini i mnogo je ovdje Milana Paroškog koji je lijepo na onoj bruci od farme,pokazao kako se voli i brani Srbija.

Изгледа да се све своди на следећу тврдњу: једни аршини вреде за Србију, а други за остале државе Европе. Јер, са једнаким правом могле би да постоје «Војводине» и неколико европских држава. У Словачкој, рецимо, и бројчано и процентуално има више Мађара него у Србији. Ово се такође односи и на Румунију. Турака у Бугарској такође има више него Мађара у Србији. Па ипак, ниједна од тих држава нема «Војводину». А све ове земље су чланице Европске уније и НАТО-пакта. Није ми јасно, зашто наши политичари не инзистирају, да се проблем Војводине у Србији решава по европским стандардима. Коначно, «Србија жели у Европу», па зашто онда да службени Београд не захтева «европско решење за Војводину»?

Како гласи европско решење тог проблема? Хајде да видимо, што Мађари имају у Ердељу (у Румунији) и Словачкој? Нека Србија да њима та иста права, ни мање, али ни више од тога.

Nisu Mađari problem i oni ne spadaju u grupu koja pordriva Srbiju.

Oni što to rade su Hrvati. Sve ovde što traži kao "nešto više" za Vojvodinu obojeno je NDH "kulturom" i tako se ponaša.

A koliko ima Hrvata u celoj Srbiji to je opšte poznato.... skoro da su na nivou statističke greške.

Ovih par likova koji se toliko kao zalažu za nekakvu ravnopravnost Vojvodine i Srbije samo imaju takav zadatak i pokušavaju da ga non-stop drže aktivnim stvarajući privid neke masovnosti ! od koje nema ništa.

Sve ukupno to je smešno malo. Pravi problem je što ta njihova nasrtljivos već počinje da prelazi u stereotip pa čak i otvoreno smeta.

ja u klin ti u plocu. shvatite da u drzavnickim pa i vojnim odnosima ne postoji ljubav i naklonost, vec interes. svakome je jasno da nam je u interesu da se natou priblizimo a ne udaljavamo. okruzeni smo natoom, a ti bi da mi teramo neku svoju politiku. pa covece mi smo opkoljeni,pa valjda treba da gledas da to sto te opkolilo ti ne postane neprijatelj...ti bi da se druzis sa rusima koji su na 2000km od tebe, pa nadalje na drugi kraj planete. boli ruse patka za sve nas mi smo niko i nista, i pokazali su ti 99 koliko ce da mrdnu za tebe. jer ih ne interesujemo.
tako je i u GS, ne sedi rus jer ih ne interesujemo. oni da imaju interesa da budu s nama, bili bi. a pritom ja sam video kod nas na raznim skupovima i ruske oficire, tako da ne znam u cemu je problem, osim u tvojoj glavi gde si ti smislio da je tako pa Bog.
pa sta ako su canak i kostres i jos ko sve ne dodjosi? ne rade nam na stetu. za razliku od ostalih.
kazi mi koji se jos narod u evropi nomadisao tamo vamo? koji je non stop ostavljao svoju zemlju? sta posle i da ocekujes. evo ti ovaj klinac sa kosova, njegovi su prodali to dole sto imaju i on sad zivi u blagodetima novog sada i opet srbuje o otetom kosovu. pa izvini, kada nesto prodas nije ti oteto. a ti nemoj prodati nego imaj 10 sinova dole, i svaki od njih tako, pa ce jednom i biti nase. ovako jeeebiga pare su slatke

Kad malo bolje razmislim nije mi jasno zašto i ti ne prodaš sve svoje ovde pa odeš da živišu u svoju državu, među svoj narod i budeš srećan i uvažen umesto što veštački stvaraš nešto kao naelektrisanu atmosferu u državi koja ti je dala sve što i drugima a ti si ipak nezadovoljan jer nisi u svojoj.

Pa ne možeš da budeš u svojoj jer ovo nije tvoja država.

Poslednja izmena:
A da li ste planirali kako da se izborite sa onima koji traže da se ukune autonomija ?

Oni za sada nisu baš bučni kao vi i ako ih ima neuporedivo više.
S njima se ne treba borit, samo im pomoć da otvore oči i prestanu maštat o "Dušanovome carstvu". To je bilo, nije dugo ni trajalo, par godišta, a vrnut se neće. Onda će ti antiautonomaši postat veći autonomaši od ovijeh današnjijeh, jer kad oni zagrizu ne puštaju lako.

To da treba da budemo deo NATO pakta , to je tvoje misljenje , al nije i moje . . Ja sam ih osetio na svojoj kozi , i znam dobro sta su oni .
S druge strane , bili smo mi tako isto opkoljeni 39 , pa nismo isli na SSSR sa Nemcima i ostalim evropslim drzavama . Pa su posle mnoge bile pod okupacojom SSR ,sasvim opravdano ( na primer Madjarska ) a mi eto nismo .
Dakle , ako je ad postojalo bilo kakvo opravdanje , da mi Srbi ne postanemo deo treceg rajha , ne mislim da sad treba postanemo deo cetvrtog .... no to je sve neka druga tema .
A mislim da je cak i malo licemerno ovo sto govoris za tog decka tu , sto je prodao , pa doso //// Najmanji je procenat Srba uspeo da proda svoje kuce i imanja . A znas li kakav je pritisak bio da prodaju svoju imovinu . U ostalom , tehnolugija siptarskog sirenja na KiM je sasvim poznata . Dodju kod najboljeg domacina u selu i ponude mu nezamisliv novac za celo imanje . Tako ogroman , da nii sam ne moze da veruje . A onda ih od jednom dodje 50 na to imanje da tu zivi , i odmah krece maltretiranje . Sledecem nude znatno manje para , i dolazi ih jos 50 . Tek onda nastaje pakao za Srbe , koji od 45 do 90 nisu imali nikakvu pravnu ni policijsku zastitu na KiM , a cela drzava ih je ignorisala .E onda ide samo teror i cisto bescenje . eto tako s u Srbi izbegli sa kosova i Metohije . Potpuno sam siguran da nisu dosli pevajuci , , ( osim mozda onog prvog) . Znas , ako ti neko tri unakazi sinna od batina , pa ti dva puta izmaltretira maloletnu cerku , ili ja ne daj boze siluje , a drzava te ignorise do prira i podsmeha , onda bi i ti prodavao i bezao .
A sto se tice drugih seoba , bile su one svuda , samo kod nas malo vise , jer su nas osajaci i pljackasi cesce posecivali .
Nikad Srbin nije ostavljao svoju zemlju, pocessto je bio oteran sa svoje zemlje .

Ovaj Peso malo provocira mada ima istine u Vojvodini nisu najveci autonomasi starosedoci oni su bili nekada i zbog toga vredjani itd.. mislim nisu ostali duzni ni oni imali su onu izreku "*EBO vas voz koji vas dono" mada smo se lepo izvinuli i sada zivimo super svi zajedno,postalo je tako daleko to vreme .. Ti kolonisti posle drugog svetskog rata sto su dosli sada su najveci autonomasi ,a mi starosedeoci i tako nas malo ostalo gledamo i navijamo ..Ostalo nam jos da pripitomimo ove sto su zbog Slobinih ratova dosli.

S njima se ne treba borit, samo im pomoć da otvore oči i prestanu maštat o "Dušanovome carstvu". To je bilo, nije dugo ni trajalo, par godišta, a vrnut se neće. Onda će ti antiautonomaši postat veći autonomaši od ovijeh današnjijeh, jer kad oni zagrizu ne puštaju lako.

Opet ti . kozojeb ... el smo rekli da se ne javljas na ove teme dok ti ne otpadne rep i dok se ne uspravis na dve noge , a druge dve svi pocnu da zovu rukama .

Eh, ti iz Hrvatske sve znaš bolje od nas ovde.

Da li zaista znaš ili moraš da znaš ?

Pa koj smo mi onda nosali onaj jgurt i rusili taj uzasni ustav iz 74 koji je bio nepodnosljiv za Srbe, pa ce te sad vi da ga vracate .

Nisu ga rusili stanovnici Novog Sada i Vojvodine ups bilo je prodanih dusa tipa Kerteza ,dobra fora jos madjar .. Sve ostalo doslo je sa autobusima. Svasta ste vi jos radili i smejali se slovencima i davali zajam drzavi i ulagali u dafinu i jezdu svasta svasta jos nesto ..
Znas imam ja njih u banatu ,rodbine .. ti mora da si iz nekog cisto bosansko-hercegovackog sela cim se tako ponasas ,ali vi meni ne smetate i vi bi lepo da zivite ..imam dosta bosanaca za drugare mogu vam reci da su to dobri ljudi samo se mora razgovarati sa njima :)

Pa ne bih se baš složio sa tom konstatacijom. Ima ih samo ih ti u svojoj zaslepljenosti ne vidiš. Moraš da gledaš malo šire i sa otvorenim očima. Recimo ja ih znam i to baš pooodosta.

Znas ih sa foruma obraza ili onog davidovicevog *firerovog foruma ... Jedini ko je zaslepljen si ti i to nacionalizmom ..jer sada kad sam molo bolje pogledao tvoje predhodne postove samo to mogu zakljuciti

Pa koj smo mi onda nosali onaj jgurt i rusili taj uzasni ustav iz 74 koji je bio nepodnosljiv za Srbe, pa ce te sad vi da ga vracate .
pa zato sto ste primitivci. zasto ti nisi tim jogurtom gadjao po Svom banatu nego si dosao moj ns da useravas? i vidim srbi u vojvodini se sve podavili i pocrkali od muke koliko ih je taj ustav namucio. onih 90.000 novozaposlenih, smetao im je posao zeleli su slobodu... e svakakvih ljudi danas....
To da treba da budemo deo NATO pakta , to je tvoje misljenje , al nije i moje . . Ja sam ih osetio na svojoj kozi , i znam dobro sta su oni .
S druge strane , bili smo mi tako isto opkoljeni 39 , pa nismo isli na SSSR sa Nemcima i ostalim evropslim drzavama . Pa su posle mnoge bile pod okupacojom SSR ,sasvim opravdano ( na primer Madjarska ) a mi eto nismo .
Dakle , ako je ad postojalo bilo kakvo opravdanje , da mi Srbi ne postanemo deo treceg rajha , ne mislim da sad treba postanemo deo cetvrtog .... no to je sve neka druga tema .
A mislim da je cak i malo licemerno ovo sto govoris za tog decka tu , sto je prodao , pa doso //// Najmanji je procenat Srba uspeo da proda svoje kuce i imanja . A znas li kakav je pritisak bio da prodaju svoju imovinu . U ostalom , tehnolugija siptarskog sirenja na KiM je sasvim poznata . Dodju kod najboljeg domacina u selu i ponude mu nezamisliv novac za celo imanje . Tako ogroman , da nii sam ne moze da veruje . A onda ih od jednom dodje 50 na to imanje da tu zivi , i odmah krece maltretiranje . Sledecem nude znatno manje para , i dolazi ih jos 50 . Tek onda nastaje pakao za Srbe , koji od 45 do 90 nisu imali nikakvu pravnu ni policijsku zastitu na KiM , a cela drzava ih je ignorisala .E onda ide samo teror i cisto bescenje . eto tako s u Srbi izbegli sa kosova i Metohije . Potpuno sam siguran da nisu dosli pevajuci , , ( osim mozda onog prvog) . Znas , ako ti neko tri unakazi sinna od batina , pa ti dva puta izmaltretira maloletnu cerku , ili ja ne daj boze siluje , a drzava te ignorise do prira i podsmeha , onda bi i ti prodavao i bezao .
A sto se tice drugih seoba , bile su one svuda , samo kod nas malo vise , jer su nas osajaci i pljackasi cesce posecivali .
Nikad Srbin nije ostavljao svoju zemlju, pocessto je bio oteran sa svoje zemlje .
clanstvo u natou je nuzno zlo, ako se tako moze reci. to je najpametnija opcija od onih koje se nude. ne mora da ti se svidja, nije stvar ukusa vec pameti. rekao sam ti politika ne poznaje ljubav i ukus. sto se tice proterivanja, niko nije rekao da je ostati i cuvati svoju zemlju lako. izbor je bio pred njim, ili jare ili pare. uzeo je pare, a sada kukumace sto nije poneo i jare. e ne moze, rekao sam. ili nek cuti i uziva bez tog preterivanja i guslanja o srpstvu, i bude najlojalniji gradjanin novog sada, ili nek se vrati dole.
Kad malo bolje razmislim nije mi jasno zašto i ti ne prodaš sve svoje ovde pa odeš da živišu u svoju državu, među svoj narod i budeš srećan i uvažen umesto što veštački stvaraš nešto kao naelektrisanu atmosferu u državi koja ti je dala sve što i drugima a ti si ipak nezadovoljan jer nisi u svojoj.
Pa ne možeš da budeš u svojoj jer ovo nije tvoja država.
nista ja nisam dobio od ove drzave sto nije i svaki njen gradjanin, zivim medj svojim narodom i vec jesam u svojoj drzavi. a tebe mi je zao sto sanjas babaroge sa sahovnicama koji su ti za sve krivi, i vidim dole svakog neistomisljenika nazivas hrvatom. iskompleksiran si. ti nikada neces biti u svojoj drzavi i svoj na svome, jer ces uvek imati sizofreniju.

Znas ih sa foruma obraza ili onog davidovicevog *firerovog foruma ... Jedini ko je zaslepljen si ti i to nacionalizmom ..jer sada kad sam molo bolje pogledao tvoje predhodne postove samo to mogu zakljuciti

EX, sad nacionalizmom !
Pa nisam ja Hrvati ili ti pa da sam naconalista. Ajde sad lepo priznaj da imaš zadatak u ime svoje grupice da ovde pišeš to što pišeš. Možda vas ima čak dvojica i još 2-3 klona i to ispade da sada razgovarate vas dva među sobom a možda i ti sam sa sobom.

Ali to je najmanji problem, to sa tobom.

Najveći problem je što si prešao već u dosadu i stereotip da mi je teško postalo i da čitam jer jednostavno nemam šta tu da pročitam a da mi podmiri znatiželju ili da nešto zaista novo naučim.

Zato mi oprosti ali moram da te napustim jer si podosta dosodan i predvidljiv. Možda neki drugi put pogledam da li ima nešto novo kod vas separatista ali čisto sumnjam jer je činjenica da nemate duha.
Verovatno zato što vas je malo a i u suštini ne znate šta tražite.
Ali bitno je da tražite.

Nisu ga rusili stanovnici Novog Sada i Vojvodine ups bilo je prodanih dusa tipa Kerteza ,dobra fora jos madjar .. Sve ostalo doslo je sa autobusima. Svasta ste vi jos radili i smejali se slovencima i davali zajam drzavi i ulagali u dafinu i jezdu svasta svasta jos nesto ..
Znas imam ja njih u banatu ,rodbine .. ti mora da si iz nekog cisto bosansko-hercegovackog sela cim se tako ponasas ,ali vi meni ne smetate i vi bi lepo da zivite ..imam dosta bosanaca za drugare mogu vam reci da su to dobri ljudi samo se mora razgovarati sa njima :)

Slovaci su moji prijatelji i nikad im se nisam smejao. Kao ni Rumunima , koji od uvek zive ovde s nama . A ja sam licno isao , i ja sam iz starosedelacke porodice , ovde u Banatu . A ti bi trebalo da znas da nije Novi Sad cala danasnja Vojvodina . Zato i ocemo da odvojimo Banat od ostatka te vase Vovodine , pa ce vas tamo da vaspitava neki Mile , a mi ce mo ovde lepo bez vas . Zato nemoj da negiras da postojimo . Nerealni ste sa tim prognozama , kojih je koliko .

pa zato sto ste primitivci. zasto ti nisi tim jogurtom gadjao po Svom banatu nego si dosao moj ns da useravas? i vidim srbi u vojvodini se sve podavili i pocrkali od muke koliko ih je taj ustav namucio. onih 90.000 novozaposlenih, smetao im je posao zeleli su slobodu... e svakakvih ljudi danas....

clanstvo u natou je nuzno zlo, ako se tako moze reci. to je najpametnija opcija od onih koje se nude. ne mora da ti se svidja, nije stvar ukusa vec pameti. rekao sam ti politika ne poznaje ljubav i ukus. sto se tice proterivanja, niko nije rekao da je ostati i cuvati svoju zemlju lako. izbor je bio pred njim, ili jare ili pare. uzeo je pare, a sada kukumace sto nije poneo i jare. e ne moze, rekao sam. ili nek cuti i uziva bez tog preterivanja i guslanja o srpstvu, i bude najlojalniji gradjanin novog sada, ili nek se vrati dole.
nista ja nisam dobio od ove drzave sto nije i svaki njen gradjanin, zivim medj svojim narodom i vec jesam u svojoj drzavi. a tebe mi je zao sto sanjas babaroge sa sahovnicama koji su ti za sve krivi, i vidim dole svakog neistomisljenika nazivas hrvatom. iskompleksiran si. ti nikada neces biti u svojoj drzavi i svoj na svome, jer ces uvek imati sizofreniju.

On je gradjanin Srbije , a samo stanovnik Novog Sada . Nadam se da se tebi slicno nece desiti , pa do moras da bezis . I niam ja baco jogurt na Novi Sad , nego na Autonomase , koje smo onda Bogu hvala razbucali .
No mozda vese nece biti prilike , al nemojte u Banat da dirate , pa ni mi necemo da dolazimo u Backu i zdravo Djaci .
I eto ti i decentralizacije i regonalizacije . Meni Novi Sad ne moze da bude glavni grad ,nikako .
Moze samo Beograd i bilo koji grad u Banatu , kao glavni grad moje regije . Sta ja imam u oste sa Novim Sadom? Osim sto tamo imam zaista jako dobih prijatelja . Al oni ce , kako kazu sami s vama izaci na kraj . I svama i s raaznim nemackim agencijama koje rade na otcepljenju Vojvodine .Mi imamo podrsku za ostanak Vojvodine u Srbiji od velikog broja drzava u Evropi , a Nemci su na suprotnoj strani . Pa bas da vidimo ... a to za NATO , izvolte lepo na referendum , pa i to da se vidi konacno . Ako vecina u Srbiji smatra da je to u redu , necu vise ni da zucnem o tome . i onko jje misljenje jednog coveka o tome irelevantno .

Poslednja izmena:
pa niko vam i nije dirao u banat. dosli ste ovde da divljate zbog siptara na kosovu!? ta veza moze samo vama da bude jasna i nikom vise. niko vas i nije zvao da dolazite. jao ne cekaj, jeste, sloba i price o srpstvu.
nemacke agencije hahahaha. vama ta tema nikada ne dosadi. nista nemas vise sa beogradom nego sto imas sa novim sadom. osim sto si dosao iz provincije pa si zaslepljen svetlima velikog grada pa ti je sad omiljen. tuzno je sto se kunes u taj skrnavi beograd toliko... srpski teheran.
agencije :hahaha:
ljudi, posetite strucnjake.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back