Sanovnik
Buduća legenda
- Poruka
- 37.408
mogao bi da prestanes sa lazima i sirenjem zle krvi. ne mrzimo mi nikoga. jedini koji ovde mrze su isfrustrirani dodjosi koji mrze hrvate muslimane i siptare, i nas koji im prigovaramo u bahacenju.
dotakao si srz. Sve drzave evrope imaju svoje vojvodine, zapravo sastavljene su iz vojvodina. vrlo su decentralizovane, zato se tamo i ne pokrecu ovolika pitanja o finansijama i imovini, zato sto su tamo upravo i resena na nacin na koji mi zelimo da se rese. problem imas u tome sto eto beograd kaze da hoce u eu, ali ocigledno nije spreman da to primeni u sopstvenom dvoristu. valjda misle da clanstvom u eu sutradan dobijas bdp od 45.000e po glavi, i nove puteve. to treba i da se stvori, a ovo je nacin. u slovackoj postoji samo pitanje etnicke autonomije madjara, sto je jedna sasvim druga prica od ove. ovde nije problem nacionalnost (barem nama normalnima) vec raspodela novca.
vidi, bio sam u vojsci, i u GS par puta. uvek imas stranih oficira u gs to je potpuno normalno. rusima niko nebi zabranio da sede tu ako zele. to se vec preklapa i sa diplomatskim odnosima sa zemljama, nije vise striktno vojno pitanje. tako da, veruj mi, da bilo ko zeli da sedi u nasem generalstabu (a da nije npr severna koreja ili neko takav) moze, a pogotovu moze rus sa kojima smo zvanicno kao dobri. niko nit zeli nit bi mogao da im zabrani. ko smo mi da njima zabranjujemo? tako da veruj mi kad ti kazem, nisu tu jer ih ne interesuje. pa kazi mi ako ih interesuje, zasto su otisli sa kosova? prvi su dosli, uzeli aerodrom umesto dzejms blanta, dobili milijardu dve, i otisli. to je i bila poenta njihovog dolaska,samo ti to ne zelis da prihvatis. prodali su nas. a ti im i dalje trci u zagrljaj.
poredis duvansku industriju sa naftnom industrijom??? uozbilji se, molim te. bez cigareta se moze i jako je lepo, bez nafte se vracas u 17. vek. nije ti to jasno i dalje?
Dakle , ti nisi primetio da je nas Generalstab , sa ministrom i drzavnim sekretarom naklonjen NATO paktu , te a ne deli iste simpatije prema Rusima ? |Cudo jedno , kako se ne vidi nesto tako ocigledno , kad se nece .
Ono o mrznji srba iz Vojvodine , rprema ostalim Srbima ,mogu da dokazem vrlo lako . Samo da se vratim na neke duge severnosrpske teme i da prekopiram postove tvojih istomisljenika, pa da vidis kako se izjasnjavaju o svojim sunarodnicima . Sramota .
A sto se tice toga , ko je dodjos , pa zar nisu i |Canak i Kostres Dodjosi .
Vidis , ja nisam . mada , ja tako i ne delim ljude .
Bez obzriara sto su moju dosli za vreme velikih Seoba Srba , a neki drugi tek 498 godine , medju svia nama ima i dobrih i losih . Bar se meni tako cini .
Ni jednoj drzavi nije oteta teritorija , osim Srbiji . Ni jedan narod na svetu nije promenio svoju narodnost , sem jednog dela Srba . Nas je slucaj specian i poseban , jer je samo kod nas moguce da roditelji budu Srbi , a da im je dete druge nacije . Toga nogde nema . Svuda u svetu , takve regioni , ( koji su praktino svo mani od Vojvodine , odnosu na celokupnu povrsinu tih zenalja ) su pod direktnom kontrolom obavestajnih sluzbi samih tih drzava . A alko ih kontrolisu , jer separatisti su inace ljudi koji svuda u svetu imaju putera na glavi . Il su korumpitrani , ili seksualno devijantni , ili nose neke druge mracne tajne . Na zalost , mi nemamo takvu sluzbu .
Ako je samo raspodela sredstava u pitanju , zasto odna ne bi bila zaista fer . Pa da se Vojvodina izdeli na prave regiuje , Banat , Backu i Srem . I onda decentralizacija . Ovakava kakva je Vojvodina je sao i iskljucivo produkt komunisticke agitacije i kardeljevg planskog slabljenja Srbije i nista vise . Podseticu te da se ovo ovde , gde sam ja , nikad i nije zvalo Vojvodina , dk hrvat Tito nije doso . Jedno kratko vreme se zvalo Srpsko vojvodstvo , pa posle Tamiski Banat . A posle nikako . Provincija .
E kad su dosli ovi dilvljaci i hrvati , to je postalo nekakva Vojvodna .