Masina za sudove

Evo mene opet. Sad već mesec i po dana imam mašinu i prezadovoljna sam. Moj život bez nje je bio mnogo teži i jadniji. Krivo mi što je nisam kupila još davno. Dobro, sad šta te tu je. Važno da mi je budućnost svetla i lepa.
Nego, ponekad ima malo neprijatan miris kad je otvorim iako imam onaj osveživač. Dobila sam ga u poklon paketu s mašinom. Hvala boshu na tome, videla sam posle u DM da košta preko 400 dinara. Sva sreća ima njihivih za 150.
Piše da je za 90 pranja, ali možda se istrošio http://imageshack.us/photo/my-images/840/osvezivac.jpg/

Uploaded with ImageShack.us

Mislila sam da je to možda jedan od razloga. A drugo što sam htela da pitam je da li treba mašinu prati? Samu bez sudova. Naime, u tom paketu dobila sam i sredstvo za pranje mašine na kome piše da mašinu treba prati jednom mesečno praznu bez sudova.

u uputstvu za ovo sredstvo piše da se odlepi nalepnica sa poklopca postavi se sa zatvorenim čepom na dole u položaj kao tanjir i pusti se pranje na 65°. Ne znam jel tom prilikom iscuri cela ta flašica. Radite li vi to?
Proverila sam situ, mlaznice, sve je čisto, nema masnoće, a pogotovo ne nekih krupnijih ostataka. Sudovi su lepo oprani, nemam nikakvu zamerku. I perem sve. I keramičke tiganje i cepter sve sa poklopcima i termovizorima, plastiku, po potrebi i daske za seckanje i drvene varjače, ništa im ne fali. Jedino noževe uglavnom perem na ruke jer mi zatrebaju više puta u toku dana.

Prilozi

• Fotografija0519.jpg
    Fotografija0519.jpg
    40,9 KB · Pregleda: 19
Ne koristim osveživač za mašinu,jer nema potrebe.Ako isperem ostatke hrane sa posuđa pod mlazom vode,nema neprijatnih mirisa u mašini.Sredstvo za pranje mašine koristim svega 2x godišnje,jer čak ni onda ne primećujem da je unutrašnjost mašine zaprljana.
Ne znam jel tom prilikom iscuri cela ta flašica. Radite li vi to?
Ta flašica bude prazna po završetku pranja.

U mašini ne perem drvene predmete(daske,varjače....)zato što upijaju,pa zbog toga možda ostane i deterdženta u njima.

Pozdrav,
Imam Elin mašinu za sudove - stariji model. Radila je besprekorno, međutim nešto smo u stanu radili i mašinu smo pomerali - sve u svemu sad ona i dalje radi odlično, ali u toku dana dok nije u pogonu vidim da se puni vodom????? Sama od sebe!!!!! Šta je u pitanju?

Back