Комунистички фалсификати
Strana 1 od 10 12345 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 231

Tema: Комунистички фалсификати

 1. #1
  Iskusan Ненад (avatar)
  Učlanjen
  17.12.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд
  Poruke
  6.368
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  101

  Podrazumevano Комунистички фалсификати

  Ево да разобличимо неке фалсификате.

  1. Ђуришић и гвоздени крст
  http://img204.imageshack.us/i/djurisicgvozdeni.jpg/

  Осим потпуне технолошке неписмености, као и лоше написаног презимена(треба sch), промашена је и архива, пошто ролна 256 не даје документа за 1944. већ за 1943.Плус у серији Т-501 (уснимљена серија која се чува у Националном архиву Вашингтона, отуда скраћеница НАВ), нема никаквих података о одликовањима, нити премештајима официра, већ су ту усмимљени седмодневни, једнодневни, петнаестодневни и месечни извештаји команданта Србије, команданта Југоистока, и серија докумената са назнаком NOKW, усмимљена из серије докумената у припреми процеса у Нирнбергу. Оригиналан немачки документ не постоји. Новине још горе-прво кроатизми(промакнуо, жељезни) па плус још истог дана изађу кад је наводно Ђуришић добио крст.
  2. Лажни Калабић  Евидентно је да ни на озниним сликама није исти човек, јер је ,,Калабић'' на првој слици сед, плус што обојица лажњака имају дебље усне и широм отворене очи за разлику од правог. Такође Дража би лако разоткрио ознаше јер тројица носе руске шпагине које четници никад нису користили, а бркати официр носи специјално закривљену врсту шмајсера конципирану за уличне борбе у Украјини. Четници то никад нису имали, а код нас је виђено само пар примерака истих.
  3. Фалсификован Ђуришићев извештај
  [IMG]http://3.*****************/_s6zY8-yAuYc/R2RUioiW6qI/AAAAAAAAArM/ovOZusZo-Ig/s400/Chetnik+Pavle+Djurisic+Report.jpg[/IMG]

  Прво, док је Ђуришић користио црногорске локализме, попут ''на страну муслимана'', уместо ''на страни муслимана'', или ''из раније'', уместо ''од раније'', у овом тексту има доста кроатизама: ''Да би се спречио сваки повраћај'', ''на веома високом ступњу'', ''доказали видног изражаја'', ''од опасности услеђења нашега напада''... Ово говори да је фалсификатор био хрватске националности.
  Друго, у Ђуришићевим текстовима никада нема толико кратких пасуса, односно нових редова, и уопште његове реченице су дуже.
  Треће, Ђуришић не би написао ''7. овог месеца'', јер се тада по правопису иза редног броја није писала тачка. У четничким документима обично стоји ''7-ог о м'', ''7 фебруара'', ''7 - ИИ'', и сл. Међутим, тачку иза редних бројева видимо у документима ''Независне Државе Хрватске'', што указује да је фалсификатор током рата припадао њеним формацијама.
  Четврто, тога дана, 13. фебруара 1943. године, Ђуришић се налазио код Драже, у његовом штабу у село Горње Липово код Колашина, а не ''на положају'', како је овде наведено. Не само што није писао извештаје о убиствима муслимана, већ је Дража мајору Захарију Остојићу 13. фебруара пренео следећу његову поруку: ''Павле наређује својима да муслимане тамо не дирају''.199
  Пето, линија командовања није била таква да је Ђуришић наређивао Лукачевићу. Лукачевићу је наређивао Остојић, а наредио му је да хита према Неретви, што је он и учинио. Остојић је известио Дражу 16. фебруара да је Лукачевић стигао до његовог штаба, који се налазио у Калиновику.200
  Шесто, Ђуришић не би погрешно навео Лукачевићево име, јер је знао да се он зове Војислав, а не Војин. Лукачевићев чин и име никада није наводио овако формално, већ би написао само ''Воја''.
  Седмо, Ђуришић није користио термине ''командант зоне'' и ''ослобођена територија'', који су иначе уобичајени код комуниста. Такође, рекао би ''јуначки'', а не ''херојски''< управо су комунисти јунаке заменили херојима, што због опонашања сличне руске речи (герој), што због избегавања термина из српске војничке традиције (јунак, јунаци).
  Осмо, наређења и заповести на која се овај извештај позива, а на која се упућује у фусноти, нису гласила да се приступи ''потпуном уништавању муслиманског живља без обзира на пол и године старости'', већ је, као што смо видели, Ђуришић нагласио: ''?ене и децу не убијати''.
  Девето, у списковима жртава у Пљеваљском, Чајничком и Фочанском срезу, и поред њихових увећавања, за цели рат наведено је знатно мање од 8.000 цивила. И иначе не би било могуће да се у планинској области, завејаној снегом, у тако кратком року убије 1.200 бораца и 8.000 цивила и притом да се запале све куће у три среза.
  4. Четници и фон Вреде
  http://img514.imageshack.us/i/racicikalabicjp5.jpg/
  http://img161.imageshack.us/i/originalkalabicawh5.jpg/

  Мој фаворит фалсификат. Наиме, овде су Никола Калабић, Драгослав Рачић и Нешко Недић у друштву немачког капетана фон Вредеа. Како је Александар Динчић запазио да је у питању фалсификат:,,
  Погледајте само иза четника Фон Вреде-а. Примећује се да стоји на степеницама. Али, да је заиста стајао, морао је да буде висок до 1,50 цм, тачније да буде патуљасти немачки официр. Из овог угла се види да је он умањен, што може да значи само једно: он је налепљен.Или је он он прво насликан, па додата ова три хероја, или обрнуто. У сваком случају реч је о јасном фалсификату. Међутим, погледајте положај Калабићеве десне ноге (на снимку из ваше перспективе с леве) стране. Она није иста као у положају са претходне слике, тачније, он је мало искривио на леву страну, а у емигрантској слици она стоји право.
  Шта то значи?
  Комунисти су знали да ће нека оригинална слика доспести преко границе па су чак налепили положај Калабићеве ноге само зато да изгледа као да су сликане две слике у том положају: без Вреде-а и са Вредеом. Они су узели са Вредеом и променили Калабићев положај ноге. То су очигледни фалсификати. Положај осталих четника се није ни за 0,00% променио. Дакле, преко Калабића је рађена фотомонтажа. Вероватно постоји више фотографија у ово положају где је Калабић постављао ноге у разним положајима (Без Вредеа), па су комунисти наместили положај Калабиеве ноге тако што су одсекли са неке фотографије и прилепили на ову где су налепили и Вредеа. Вреде је налепљен! ''
  А шта ја кажем?Ја кажем то да имам књигу Николе Миловановића на којој су ова тројица са фон Вредеом и тачним именима и такође књигу ,,Затамњена истина'' Пантелије Васовића и Радисава Недовића где је мајор Нешко Недић(без браде) представљен као немачки официр, Калабић као Рачић, Рачић као Недић. А књига је написана 30 година касније! Очигледан фалсификат.
  Poslednji put ažurirao/la Ненад : 03.03.2010. u 16:10 2. #2
  Iskusan Ненад (avatar)
  Učlanjen
  17.12.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд
  Poruke
  6.368
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  101

  Podrazumevano Re: Комунистички фалсификати

  Да наставим
  4. http://img112.imageshack.us/i/nekicetnickikomandantmo4.jpg/
  Где је овде четник? Нема га. Нема ни име команданта. Зашто? Зато што је у питању усташа из Црне Легије.
  5. Дража и усташе

  муслимани четници одједном посташе усташе. Интересантно
  6. Љотићевци и четници
  http://img291.imageshack.us/img291/9196/file0009pt5.jpg
  Где су љотићевци овде?
  7. Четник са немцем и фратром

  По чему је ова слика сарадња? Пре ће бити да се четник шепури ратним пленом с обзиром на то какве су фаце ове двојице
  8 . Четници и Немци

  Овде је пренебегнуто да у питању нису Дражини четници већ четници војводе Косте Пећанца(нису били под Дражином командом), тј. његовог војводе Машана Ђуровића(убијен од Дражине црне тројке 1943.)
  9.

  Где су овде четници? Нема их
  10.
  Немци са заробљеним четником, види му се по лицу.
  11.
  По чему се види да је човек са шубаром четник?
  12.
  Где је Калабић? Нема га. Осим тога евидентно је да је овде Немац залепљен, као и фон Вреде.
  13.
  Где су овде четници? Нема их, ови са реденицима нису четници него Италијани, тј. у питању су преговори Срба и Хрвата у Херцеговини.

 3. #3
  Iskusan Ненад (avatar)
  Učlanjen
  17.12.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд
  Poruke
  6.368
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  101

  Podrazumevano Re: Комунистички фалсификати

  14. Четнички ,,злочини''

  Прво, уопште нема обележја по коме се може закључити да су у питању четници. Друго, да је овај мртав не би имало потребе да га држе за руку. Треће, Коча је рекао да крв није у равни са телом што сугерише да је у питању мастило(баш и не разумем али ајде). Четврто нож није крвав, што доказује да је у питању глума.

  Ова друга слика.
  О томе је Самарџић писао. Сведок тога, данас, је Мијалко Перишић из Пожешког корпуса, чија су 4 саборца на слици. Четник који држи нож је требао бити осуђен на смрт, после рата. То је избегнуто пошто се овај доле (''заклани'') појавио као сведок.... (копирао сам Кочин пост)
  Наставиће се...
  Poslednji put ažurirao/la Ненад : 03.03.2010. u 16:50

 4. #4
  Veoma poznat Koča (avatar)
  Učlanjen
  26.05.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd batac, gde opasnost vreba...
  Poruke
  12.371
  Reputaciona moć
  177

  Podrazumevano Re: Комунистички фалсификати

  Najpoznatiji falsifikat...mozemo da zamislimo sta sve pise u ovoj knjizi, kad joj je ovakva naslovna strana  na jednom konkretnom primeru pogledajmo kako su komunisti pravili zajedničke fotografije četnika i Nemaca. Ovo je naslovna strana knjige Nikole P. Ilića "Kolaboracija četnika sa okupatorima i kvislinzima u Srbiji 1941-1944", izdanje Instituta za savremenu istoriju u Beogradu i Narodnog muzeja u Leskovcu, 1996. godine. U želji da naslov knjige ilustruje odgovarajućom fotografijom, autor se latio pribora za fotomontažu. Ali, ispostavilo se da to nije baš tako lak posao. Na fotografijama koje je imao, a od kojih je načinio ovu fotomontažu, on je prepoznao jedino četnika (brada) i Nemca (uniforma). Za osobu između četnika i Nemca verovatno je pomislio da je Italijan ili ustaša. Takođe, on je nešto slično pretpostavljao i za osobe u donjem redu. A zapravo, gore je jedan engleski, a dole jedan američki oficir... Ova fotografija je lošeg kvaliteta jer je namerno oštećena radi skrivanja falsifikata. I sve druge fotografije koje su komunisti falsifikovali su nejasne  Ovo je original fotografije koja je falsifikovana na naslovnoj strani knjige "Kolaboracija četnika..." Nastala je u zaleđu Dubrovnika, februara 1944, uoči odlaska savezničke vojne misije za Bari. S leva na desno: Jovan Babović, pratilac majora Lukačevića, major Vojislav Lukačević, komandant Starog Rasa, engleski pukovnik Vilijem Bejli i pukovnik Petar Baćović, komandant Operativnih jedinica Istočne Bosne i Hercegovine. Kleče: američki kapetan Valter Mensfild i major Borislav Todorović, oficir za vezu sa stranim vojnim misijama
  „Страст за истином прошлости је најбољи израз животне снаге у човеку и нарочит облик његовог поштовања самог себе“. (Иво Андрић)

 5. #5
  Iskusan Ненад (avatar)
  Učlanjen
  17.12.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд
  Poruke
  6.368
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  101

  Podrazumevano Re: Комунистички фалсификати

  Сутра ћу добити нови материјал фалсификата па ћу наставити. Иначе би могао мало да ми објасниш око овог мастила, пошто ми то баш није најјасније.

 6. #6
  Veoma poznat Koča (avatar)
  Učlanjen
  26.05.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd batac, gde opasnost vreba...
  Poruke
  12.371
  Reputaciona moć
  177

  Podrazumevano Re: Комунистички фалсификати

  Kao sto Nenad pise u tacki 5, cetnici muslimani postadose u komunistickoj istoriografiji ustase, sa kojima saradjuju i saveznici.

  o tome detaljno ovde....

  http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=12561297&postcount=1638

  Citat Original postavio Ненад Pogledaj poruku
  Сутра ћу добити нови материјал фалсификата па ћу наставити. Иначе би могао мало да ми објасниш око овог мастила, пошто ми то баш није најјасније.
  O tome je pisao Samardzic, u svom odlicnom clanku:

  http://www.pressonline.rs/sr/blog/VI...BE+%D0%97.html

  Ja sam se malo pozabavio slikom, gde je ocigledno da ''krv'' nije u ravni sa telom...kao da je iznad tela...

  Dva nenaoružana mladića, u civilnim odelima bez četničkih ili ma kakvih oznaka, obrijani i podšišani, drže za ruke nekog ko leži na zemlji, na leđima. Taj je svučen do pola, ostavljena mu je samo majica bez rukava. Treći mladić, takođe u civilu i bez oznaka, na svakom snimku drži u rukama nož iznad grudi oborenog. Pozadi stoje petorica, od kojih najmanje trojica imaju puške, ali ni oni nisu uniformisani i nemaju vojničke oznake. Atmosfera je opuštena i vide se osmesi. Ni na jednom od tri snimka nož nije zaboden u grudi. Izraz lica žrtve ne menja se, nije u samrtničkom ropcu i nema otvaranja usta, koje bi sugerisalo na krik. Na poslednjem snimku, gde se tvrdi da su žrtvi već isečena sva rebra i da joj je izvađeno srce - ona dvojica i dalje drže oborenog i za levu i za desnu ruku. Da su žrtvi zaista isečena sva rebra i izvađeno srce, ona bi bila mrtva i ne bi bilo potrebe da se drži za ruke. Kada se uveliča detalj sa tog poslednjeg snimka, vidi se da ono što navodno predstavlja krv nije u istoj ravni sa telom, tj. da bi to mogla biti kap mastila stavljena na negativ, ili na pozitiv koji je potom preslikan. To bi moglo biti objašnjenje zašto krv nije razlivena po telu žrtve i rukama dželata. Sve u svemu, fotografija liči na vojničku šalu, ili na odglumljeno klanje. Nema dokaza da su dželati zaista osobe za koje se to tvrdi, niti je pogodan ugao za prepoznavanje žrtve.


  ____________

  Inace, svedoci fotomontaza komunista, koje su za cilj imale da prikazu saradnju cxetnika sa Nemcima, bili su i sami pripadnici saveznickih misija...

  Iz zakljucka Komisije komiteta za pravedno sudjenje Drazi - Dejvid Martin, Rodoljub ili izdajnik  _________________

  Generalno o slikama

  Miloslav Samardzic

  Poslednji put ažurirao/la ljuba miljkovic : 04.03.2010. u 09:54
  „Страст за истином прошлости је најбољи израз животне снаге у човеку и нарочит облик његовог поштовања самог себе“. (Иво Андрић)

 7. #7
  Iskusan Ненад (avatar)
  Učlanjen
  17.12.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд
  Poruke
  6.368
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  101

  Podrazumevano Re: Комунистички фалсификати

  Хвала на објашњењу Кочо. Иначе у поруци везаној за фон Вредеа сам погрешно написао 30 уместо 20 година.

 8. #8
  Ističe se ljuba miljkovic (avatar)
  Učlanjen
  19.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Smederevska Palanka
  Poruke
  2.212
  Reputaciona moć
  58

  Podrazumevano Re: Комунистички фалсификати

  Kolege,

  Molim vas da kod postavljanja fotografija i faksimila po pravilu koristite opciju Prikaži sadržaj, u naprednim opcijama: SPOILER.

  Vrlo teško se učitavaju stranice, odnosno fotografije i faksimili stranica knjiga.

  Onima koji imaju ADSL konekciju to nije veliki problem, ali zamislimo korisnike koji se konektujuju telefonskom vezom (Dial-up)? Taj će da napusti stranu, a možda i forum, čim krene učitavanje ovakvih postova.

  Hvala unapred.
  Radujem se svakom jutarnjem svetlu. :)

 9. #9
  Iskusan Ненад (avatar)
  Učlanjen
  17.12.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд
  Poruke
  6.368
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  101

  Podrazumevano Re: Комунистички фалсификати

  Ок, ок схватам убудуће ће бити тако. Што се тиче превеликих фотографија за њих ћемо само линкове да дајемо. Него ево још једног фалсификата којег је пронашао историчар Александар Динчић, а ја копирам овде.

  http://img468.imageshack.us/i/falsifikatpravilu4.jpg/
  ,,

  Само прочитајте натпис плаката који је ретуширан, тачније избрисано је „следеће присталице Драже Михаиловића"
  Међутим, комунисти су погрешили што су поред ове „граматичке недопустиве грешке“ објавили сва имена. Погледајте под бројем 3 ко стоји „Синиша Војиновић из Алексинца“, тачније из Скопља, командант Алекс.четничког одреда 41, па обавештајац Делиградског корпуса ЈВУО. Имао је чин рез.мајора и био је једно време директор Гимназије у Скопљу (39-41)
  Осим тога, комунисти нису рачунали да ће неко да гледа немачке микрофилмове о овом стрељању. Ради се о нападу четника на бугарске стражаре код Грделице, али пошто нападача нису открили, Немци су поделили одмазду на 25 комуниста и 25 присталица ДМ. Казну је извршила бугарска експедиција на брду Бубањ 7 и 8.јула 1943. над 50 једних и других, док су Немци на плакату (свакако због простора) истакли њих 45.

  Ево тог извештаја:

  „Као одмазда за убиство 1 бугарског стражара у околини Лесковца, Фелдокомандант Милер је стрељао 8.7. 1943. 50 присталица ДМ и комуниста. Потпис Бадер.“
  (ИАН, МФ.5, сн.бр.127)
  Плакат је преплавио Ниш 10.јула 1943.У архиву има само овог ретушираног плаката док је оригинални уклоњен. Комунисти су починили „културни геноцид“.''

  http://img167.imageshack.us/i/falsifikovaniplakatgm2.jpg/

  ,,Дакле, Немци су стрељали због испада 25 комуниста и то је "истина"!
  Погледајте како су комунисти само „брљали“ око онога где пише „Ниш и датум издавања плаката“


  Фалсификат је објављен у књизи Драгољуба Дејановића-Љубе и Ђорђа Стаменковића (познатијег као Ђока Хитлер-моја примедба), Заплање у НОБ 1941-1945, Хроника, Ниш, 1979, стр.238)
  Ето како су комунисти“исекли“ плакат на пола и лоше покушали да налепе датум када је плакат избачен пред јавност, тј.10.јула 1943. Због простора приликом скенирања не види се на оригиналу тај датум на дну и потпис „ФЕЛДКОМАНДАНТ“. Стрељано је и 15 присталица ДМ, али су објављена (због простора) имена њих 14.
  Оригинал се чува у микрофилмованом запису у ИАН, микрофилм број 7 , снимак број 282. Има га и у музејским поставама логора Црвени Крст у Нишу, у оваквој резолуцији.
  Довољно да се види како су комунисти систематски скривали да окупатор стреља и ДМ присталице.

  Ето, то су тих неколико очигледних фалсификата који се лако налазе.
  А колико су комунисти фалсификовали, вероватно се никада неће знати.
  Они су починили „културни геноцид“ и зато су требали да буду изведени пред суд јер је фалсификовање кажњиво по закону. ''

 10. #10
  Primećen član
  Učlanjen
  12.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  905
  Reputaciona moć
  47

  Podrazumevano Re: Комунистички фалсификати


  а бркати официр носи специјално закривљену врсту шмајсера конципирану за уличне борбе у Украјини.
  Radi se o dodatku ispod cevi i nije koncept koji se koristio samo u Ukrajni. Ovo oružje se koristilo na borbenim vozilima (tenkovima recimo) a zadatak mu je da obezbedi stabilnost oružja kada se isto osloni na metalne površine.

 11. #11
  Iskusan Ненад (avatar)
  Učlanjen
  17.12.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд
  Poruke
  6.368
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  101

  Podrazumevano Re: Комунистички фалсификати

  Хвала Тандеру на овом одличном додатку. Иначе као што рекох четници га никад нису користили а код нас је виђено само пар примерака истог оружја.

 12. #12
  Primećen član
  Učlanjen
  12.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  905
  Reputaciona moć
  47

  Podrazumevano Re: Комунистички фалсификати

  Nema na čemu. Informaciju sam sasvim slučajno pokupio. Ono što je interesantno na ovoj slici (a nema veze sa falcifikatom) je koliko su OZNA-ši srećni što se slikaju sa kokardama. Izuzetno zanimljiv detalj.

 13. #13
  Iskusan Ненад (avatar)
  Učlanjen
  17.12.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд
  Poruke
  6.368
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  101

  Podrazumevano Re: Комунистички фалсификати


  Командант 1. батаљона 1. Бољевачке бригаде резервни поручник Драгославац са енглеским телеграфистом. У светој књизи комунизма телеграфиста је постао Немац, а у књизи Јозе Томашевића(мислим да је у питању књига Четници у Другом светском рату) усташа! И сад да неко пита ту будалу откуд усташе у Тимочкој Крајини?
  Poslednji put ažurirao/la Ненад : 04.03.2010. u 15:44

 14. #14
  Iskusan
  Učlanjen
  02.05.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Arlington Road
  Poruke
  6.477
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Комунистички фалсификати

  Toga ima na tone.

 15. #15
  Iskusan Ненад (avatar)
  Učlanjen
  17.12.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд
  Poruke
  6.368
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  101

  Podrazumevano Re: Комунистички фалсификати

  Јел би могао да нам се мало придружиш ако имаш неке фалсификате, али потврђене? Пошто си и ти колико сам приметио брат по четништву.

 16. #16
  С.Р.Н. nije na forumu
  Не читайте до обеда советских газет!
  Zainteresovan član С.Р.Н. (avatar)
  Učlanjen
  28.10.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Донски басен
  Poruke
  459
  Reputaciona moć
  34

  Podrazumevano Re: Комунистички фалсификати

  мали придонос теми.....ради се о Совдепији. Сматрам да није на одмет видети овај стаљински фотошоп.

  http://englishrussia.com/?p=710
  И в словаре задумчивые внуки, За словом: долг напишут слово: Дон

 17. #17
  Veoma poznat Koča (avatar)
  Učlanjen
  26.05.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd batac, gde opasnost vreba...
  Poruke
  12.371
  Reputaciona moć
  177

  Podrazumevano Re: Комунистички фалсификати

  odlican link....hehe, to je ta skola

  _______

  Nenade odlican posao, nadam se da stizu knjige pa nastavljamo....ima tu jos pismo Stepincu, Pavelicu, pa i slika Ljubickih partizana sa Helerom, tj spomenik Heleru kao palom borcu, pa falsifikovanje spomenika, mislim da je Dincic pisao o tome, gde su pale cetnike potpisivali kao partizane, itd, itd...
  „Страст за истином прошлости је најбољи израз животне снаге у човеку и нарочит облик његовог поштовања самог себе“. (Иво Андрић)

 18. #18
  Iskusan Ненад (avatar)
  Učlanjen
  17.12.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд
  Poruke
  6.368
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  101

  Podrazumevano Re: Комунистички фалсификати

  Да наставиће се ово још тек смо кренули да их раскринкавамо

 19. #19
  С.Р.Н. nije na forumu
  Не читайте до обеда советских газет!
  Zainteresovan član С.Р.Н. (avatar)
  Učlanjen
  28.10.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Донски басен
  Poruke
  459
  Reputaciona moć
  34

  Podrazumevano Re: Комунистички фалсификати

  http://www.cityread.ru/history/17881-propavshie-komissary.html

  линк до знаменитог дела Дејвида Кинга ''Пропавшие комиссары''. Заправо фотографије (са предходног линка) су искориштене из ове књиге.

  п.с. испод насловнице кликните на depositfiles.com .......надаље знате ))
  И в словаре задумчивые внуки, За словом: долг напишут слово: Дон

 20. #20
  Iskusan
  Učlanjen
  02.05.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Arlington Road
  Poruke
  6.477
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  Citat Original postavio Ненад Pogledaj poruku
  Јел би могао да нам се мало придружиш ако имаш неке фалсификате, али потврђене? Пошто си и ти колико сам приметио брат по четништву.
  Potrudicu se.

  Ako neko mozda jos ima sacuvane udzbenike iz istorije za osnovnu i srednju skole iz sfrj, tu ima materijala. Tema je super,samo napred.
  Poslednji put ažurirao/la ljuba miljkovic : 05.03.2010. u 10:45 Razlog: spajanje poruka

 21. #21
  Iskusan Ненад (avatar)
  Učlanjen
  17.12.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд
  Poruke
  6.368
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  101

  Podrazumevano Re: Комунистички фалсификати

  С. Р. Н. фантастично је ово, имаш пуну подршку од мене да наставиш. Ево још мало од мене.

  Довољан доказ да је ово фалсификат је чињеница да не постоји копија у четничкој архиви.

  Овде су у питању четници Косте Пећанца, а не Дражини.

  Овде су у питању четници и заробљени Немци у Лазаревцу 1944.
  Poslednji put ažurirao/la Ненад : 05.03.2010. u 10:10

 22. #22
  Iskusan Ненад (avatar)
  Učlanjen
  17.12.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд
  Poruke
  6.368
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  101

  Podrazumevano Re: Комунистички фалсификати


  Прво што ово није Калабић, друго што се не зна ни да ли је уопште четник у питању, треће уопште не знамо шта човек пише па не можемо да тврдимо.
  Poslednji put ažurirao/la Ненад : 05.03.2010. u 11:48

 23. #23
  Iskusan Ненад (avatar)
  Učlanjen
  17.12.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд
  Poruke
  6.368
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  101

  Podrazumevano Re: Комунистички фалсификати


  На слици је наводно капетан Марчетић са усташком полицијом у Бањалуци. По чему уопште можемо да знамо да је капетан Марчетић са усташком полицијом, а камоли да је у Бањалуци?

  Ова слика је такође врло сумњива. Носи назив ,,четници и Немци у Херцеговини пред напад на јединице НОП.'' Међутим, погледајте човека скроз улево. Не чини ли се као да је са неке друге слике? Имам утисак као да су комунисти некако невешто преклопили 2 слике једну преко друге.
  http://img214.imageshack.us/img214/9341/file0008tc4.jpg
  За прву од ове две слике-на њој није Калабић, шта више не зна се ни да ли је у питању четник, а за Страњаковића не знам, немам његове фотографије. На другој су Пећанчеви, не Дражини четници.
  http://img338.imageshack.us/img338/5570/file0031vo3.jpg
  На ове две су такође Пећанчеви, не Дражини четници.
  Poslednji put ažurirao/la Ненад : 05.03.2010. u 12:51

 24. #24
  Iskusan
  Učlanjen
  02.05.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Arlington Road
  Poruke
  6.477
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Комунистички фалсификати

  Ja imam pricu (nema taj udzbenik iz istorija za 8.razred) koja je zesce podmetnuta kako je titov pas Luks video bombu kako ide prema titu i shvatio da je zivot vrhovnog komandanta u opasnosti, i bacio se da zastiti Tita. Onda je nastavnica clan skj pricala dva casa o tome. Kako je zivotinja zrtvovala svoj zivot zbog vrhovnog komandanta Tita najveceg sina nasih naroda i narodnosti.
  Jer vecinu slika sa falsifikatima koje ja imam su postavljene, tako imam ovu pricu,ali bez izvora,ali mislim da svako zna za tu pricu.
  Mogu samo da pohvalim Kocu&CO. za sjajne naucne tekstove,gde svi sa FK mogli da dodju i nauce nesto.Nadam se da ce biti jos mnogo tema.

 25. #25
  Elita
  Učlanjen
  05.06.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  22.569
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Комунистички фалсификати

  Citat Original postavio Arlington Road Pogledaj poruku
  Ja imam pricu (nema taj udzbenik iz istorija za 8.razred) koja je zesce podmetnuta kako je titov pas Luks video bombu kako ide prema titu i shvatio da je zivot vrhovnog komandanta u opasnosti, i bacio se da zastiti Tita. Onda je nastavnica clan skj pricala dva casa o tome. Kako je zivotinja zrtvovala svoj zivot zbog vrhovnog komandanta Tita najveceg sina nasih naroda i narodnosti.
  Pa jes,drug tito je tom prilikom samo lakše ranjen a Luks je umro na licu mesta od povreda izazvanih parčadima granate.
  Poslednji put ažurirao/la ljuba miljkovic : 08.03.2010. u 11:24 Razlog: tag.

Slične teme

 1. Odgovora: 71
  Poslednja poruka: 27.01.2010., 00:08
 2. Odgovora: 45
  Poslednja poruka: 30.11.2009., 12:41
 3. Odgovora: 9
  Poslednja poruka: 06.05.2009., 01:49
 4. Odgovora: 89
  Poslednja poruka: 27.12.2007., 15:29

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •