Polaganje male mature 2012/2013

• Začetnik teme Začetnik teme Jukie
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
e ljudi jednu pitanjce ..... kada je za ime sveta mala matura .... msm kog datuma?
znam da je u junu ali kad? -.-'
e brzo odg ako znate odgovor..... planiram neshto za letnji i nadam se da se sve zavrshava oko trece nedelje juna...

Pa do sada se to nije završavalo pre prve nedelje jula*... posle polaganja se nekoliko dana pregledaju testovi... onda se to okači da svako vidi poene pa onda nekoliko dana idu žalbe kad neko misli da je očepljen za poene... onda se okače konačni rezultati... onda se popunjavaju liste želja za upis... to opet traje nekoliko dana... onda se to sve nekoliko dana ukucava u kompjuter... onda se okače rezultati... onda valjda opet ide period za žalbe (kad nekome pogrešno pročitaju šifru pa ga rasporede na neki deseti smer)... onda tek okače konačne rezultate... e onda treba otići u srednju školu i fizički se upisati, inače se smatra da je odustao... i to se sve razvlači neviđeno. Znači uglavnom na svakih nekoliko dana saznaš po jednu malu informaciju i klikneš na jedno dugme... sporo sporo...

*nastavnica srpskog je kukala kako zbog upisa ne može da iskoristi ceo godišnji odmor koji joj sleduje (imala je dodatne dane na sina đaka i staru bolesnu majku i godine staža i svašta) jer između završetka upisa u julu i povratka na posao u avgustu nema toliko dana

e ljudi jednu pitanjce ..... kada je za ime sveta mala matura .... msm kog datuma?
znam da je u junu ali kad? -.-'
e brzo odg ako znate odgovor..... planiram neshto za letnji i nadam se da se sve zavrshava oko trece nedelje juna...

ne znam kako ce biti ove godine ali se moja generacija raspustila 29. maja, prijemni je bio negde oko 15.,16., 17. juna (ne secam se tacno) ali su se posle sve one zajebancije oko liste zelja i upisa itd poprilicno oduzile tako da ti je moj savet da pre jula ne planiras nista...

inace ljudi srecno svima, ne bila vam ja u kozi...
jedan savet: kada budete pisali listu zelja 100 puta proverite da li ste pravilno prepisali sifru smera iz informatora... ali bukvalno 100 puta... i pazite na brojeve u sifri ogromna je razlika izmedju 3 i 4 :) ovo vam govorim jer kada napisete listu zelja kompjuter gleda samo sifru smera koji ste napisali ali ne i naziv smera, ukoliko ste pogresno napisali sifru nema vam pomoci jer prilikom zalbi gospoda priznaju samo svoju gresku ali ne i vasu... moja drugarica je tako mesec dana bila vodoinstalater a htela je da upise smer masinski tehnicar, majcino mleko je propisala dok nije uspela da se prebaci na taj smer u oktobru...

evo gledam sad ovu zbirku na onom linku gore i ne mogu da verujem ocima :eek: ovo kao da je za maloumne pisano, vredja inteligenciju... :eek:
ljudi moji, a mi smo imali 20 pitanja iz akcenata, svaka crtica je morala da se nauci napamet i da se zna na koju stranu ide a vama je pitanje da ubacite slova Č i Ć u tekst, da procitate sa vremenske prognoze kad ce padati kisa, da procitate u sadrzaju na kojoj strani je nesto, da napisete u kom gradu je izdata knjiga kojoj je slikana poslednja strana :lol:
ovo kad prestane da mi bude smesno postace tuzno :lol: i pri tom se nimalo ne salim :neutral:

Back