Servant of God
Iskusan
- Poruka
- 5.244
Uzeo sam samo primer...predpostavljam da izvlačiš iz raznih religija tebi važne pouke. Po tebi su oni duhovno najjači, za mene nisu...i neka tako ostane.Нису у питању грешкице, већ размимоилажења о истом догађају и то у више наврата.
Што се тиче Хиндуизма, није у питању моје мишљење већ чињенично стање, а што се то не уклапа у твој библијски концепт, сасвим је друга ствар.
Не знам зашто су људи склони да одмах закључе да заступам нешто, само зато што кажем како стоје ствари? Уопште не заступам Хиндуизам, већ само наводим како стоје ствари заиста што се тиче тога где лежи најјача духовност. Наравно да је истина само једна, али то не значи да је знамо ни ти ни ја.
Evi šta kaže Jovan: "Био је дан припреме, на почетку Пасхе, око шестог сата." (Jovan 19;14) - Dan kada je Isus razapet.Кажеш да је Исус разапет на Пасху, али према Јеванђељима разапет је дан пре и према другом опет дан после, дакле шта си тиме доказао, осим још једног размимоилажења?
Evo šta kaže Luka: "Дошао је дан бесквасних хлебова, у који је требало припремити Пасху." (Luka 22;7) - Ovde se govori o takozvanoj "poslednjoj Isusovoj večeri". Ali ovo se dešava kada je zašlo sunce, kada je počeo novi dan, jer dan traje od zalaska do zalaska sunca...bar po Bibliji.
Bog je nepromenljiv, i za razliku od nas karakteran. On zna istinu, i zna šta je ispravno...u njegovim očima je samo jedan putu koji vodi ka istini...jer mi vidimo da se gotovo sve religije po nečemu razlikuju...ma koliko ti pokušavala da sve religije obuhvatiš i da ih usmeriš ka istom cilju, daleko je od toga.Бог није једноуман, то је само још једно од ограничавајућих хришћанских тврдњи. Бог је безграничан и у исто време свеукупан, ако ме разумеш? Само је Хришћанству потребно да смешта Бога у тело и да Га ограничава својом библијском догмом.
Pogrešno znaš. Kumranski spisi su se, uz Božju podršku, uspeli sakupiti na jednom mestu...to mesto je muzej u Jerusalimu (Shrine of the Book)...evo par slika:Што се тиче Кумранских списа, колико знам она никада нису објављена и чувана су више деценија, а једино што је објављено су религиозни текстови Наг Хамди, што нема везе са Кумранским списима.
Dakle, ko je voljan može otići i proveriti.
Bog kroz istoriju nije radio sa idealnim ljudima, jer ih nema. A evo i nešto o incestu.Ван Библијске поделе, нису и ван хришћанске поделе.
И кад смо код Библије и њеног позивања на моралност и живот изван греха, шта ћемо са причом у Првој књизи Мојсијевој о Исаву и Јакову, где Јаков на превару узима право прворођрног од Исава, затим одлази код свог рођеног ујака који му подводи прво своју старију ћерку уз изговор да се не може млађа удати пре старије, а недељу дана касније подводи му и млађу. После долази до љубоморе између њих две итд. Ту имамо превару, лаж, обману, подвођење, инцест, бигамију и љубомору. И још поврх тога свега Јаков добија благослов од оца (који је такође на превару добио и то уз помоћ своје мајке), па добија и благослов од самог библијског бога. Да ли је то моралност и живот изван греха о коме нас учи Библија?
Trebalo bi da pročitaš Bibliju, da vidiš šta ona traži od nas, pa onda da se osvrćeš na ove gluposti.Што се тиче крсташа и педофилије широко распрострањене у Хришћанству, то спомињем јер то долази од тих истих Хришћана који се позивају на ту исту Библију и непорочност, па ме занима да ли је то та моралност, с обзиром на гадости које сам навела да спомиње сама Библија?

Јер Бог не дели људе по нацији, религији или ма каквом веровању, већ по делима и по ономе што човек носи у души. Јер истина се не налази у речима, мислима или догматским веровањима, већ у души. Зато је истина тешко достижна.