Vaše mišljenje o građanima/ provincijalcima

Hehe pa kako ti to uspeva? Jel mozes i ovde na forumu da provalis ko je iz kog kraja Bg?
A ovo drugo, sta je tu pateticno? Ako neko zivi u Beogradu, normalno da mu je kuca tu.

:D Malo sporije ili pak brže , zavisno od situVacije , (ne)pismenosti , pa...'ajde neću baš sve da (raz)otkrivam ali mogu i to...naročito su mi simptomatični oni iz Cvijićeve na Dunavu :mrgreen:

- Cvijićeva ulica nema veze sa Dunavom , a ja lično sam bila u blizini devojke koja je na pitanje odakle je to odgovorila nekim momcima...plaža, more , nekada :D

A za ovo "kuća mu je tu" nije , kako može da mu bude za samo 1-2-3 pa i više godina studiranja, pa i života.
Tek njihovoj deci koja se tu, ovde, svejedno, rode je kuća tu i oni već jesu Beograđani.;)

Znači ti misliš da beograđani ZNAJU da postoje drugi gradovi:hahaha: e umreću majke mi, a to što su beograđani trećina Srbije, pa razmisli malo KO čini tu trećinu, a svi su beograđani, fala ne bih da budem ako ni zbog čega drugog, ono, u mom kraju ne govore brateeeeee:D

Ja ne znam šta tebe sada nervira u toj priči. Beograđani su ljudi koji žive u Beogradu; Beograd je najveći grad u Srbiji, većina ljudi koja u njemu živi je došla od negde, a ako su se tu rodili, njihovi roditelji su došli, tako da - da, Beograđani znaju da postoje drugi gradovi; čak i oni malobrojni, koji su tu više generacija, znaju. Ko hoće - dobrodošao, ja sam veliki ljubitelj gradova, i uvek me privlači grad veći od onog u kom trenutno živim, tako da sasvim razumem ljude koje privlači veća sredina od one u kojoj su se rodili... U čemu je problem?

Ja ne znam šta tebe sada nervira u toj priči. Beograđani su ljudi koji žive u Beogradu; Beograd je najveći grad u Srbiji, većina ljudi koja u njemu živi je došla od negde, a ako su se tu rodili, njihovi roditelji su došli, tako da - da, Beograđani znaju da postoje drugi gradovi; čak i oni malobrojni, koji su tu više generacija, znaju. Ko hoće - dobrodošao, ja sam veliki ljubitelj gradova, i uvek me privlači grad veći od onog u kom trenutno živim, tako da sasvim razumem ljude koje privlači veća sredina od one u kojoj su se rodili... U čemu je problem?

Ma gde ti to vidiš problem, ja ga ne vidim, govorili smo o provinciji, kako tebe uvek privlače sve veći i veći gradovi od onog u kom si trenutno, znači da si i ti provincijalka:zcepanje:

Svetski maniri, ili kako kažu stari bečka škola. Nešto mi se javlja da ti tako nešto ni omirisala nisi, to ti kao neka egzotika, pa bi ti se možda i dopalo i naravno "navijaš" za to, hmmmm, i meni oma upadnu u oči oni koji misle da nisu provincijalci samo iz razloga jer ne žive u provinciji;)

:lol: Eto , kako vam malo treba da oni "večiti kompleksi provincije " prorade :)

Jeste, ali je čudno kada preskoči da je prethodnih 25 godina života, npr. - od rođenja - živeo negde drugde. I ja sam pre Sandrine rekla da mi je to čudno, i to ne zato što nekome 'branim' da se oseća kao Beograđanin, nego zato što čujem akcenat, i znam da osoba, iako sada živi u Beogradu, nije odatle. Ako se upoznajemo, želim da čujem celu priču - Beogradski deo već znam... Ja već dugo ne živim u Beogradu, i nikada ne kažem da sam iz grada u kom trenutno živim, kažem da sam iz Bgd-a, a sad živim ovde - zato što mislim da je to što sam odrasla u Beogradu važan podatak. Ako neko preskoči priču o prvih 20 godina svog života, mislim da nije u redu da se posle buni što njegov grad/selo nije uvažavano. Loš PR : )

Bravo...tačno u srž problema !

Ma gde ti to vidiš problem, ja ga ne vidim, govorili smo o provinciji, kako tebe uvek privlače sve veći i veći gradovi od onog u kom si trenutno, znači da si i ti provincijalka:zcepanje:

Jesam, sve dok ne stignem do Tokija, Seula, Meksiko Sitija, Njujorka, Džakarte, Šangaja, ili nekog drugog toliko ogromnog grada da ovi moji ne da mogu da mi pljunu pod prozor, nego neće moći ni da mi nađu prozor. U Šangaju ću insistirati da sam domaća, naravno :)

:D Malo sporije ili pak brže , zavisno od situVacije , (ne)pismenosti , pa...'ajde neću baš sve da (raz)otkrivam ali mogu i to...naročito su mi simptomatični oni iz Cvijićeve na Dunavu :mrgreen:

- Cvijićeva ulica nema veze sa Dunavom , a ja lično sam bila u blizini devojke koja je na pitanje odakle je to odgovorila nekim momcima...plaža, more , nekada :D

A za ovo "kuća mu je tu" nije , kako može da mu bude za samo 1-2-3 pa i više godina studiranja, pa i života.
Tek njihovoj deci koja se tu, ovde, svejedno, rode je kuća tu i oni već jesu Beograđani.;)

E super, iz kog kraja sam ja onda?
A za kucu, pa sta znam meni je logicno da ti je kuca tu gde zivis. Pa bilo to i par godina (dana, meseci) samo, ali tih par godina tu ti je kuca.

Jesam, sve dok ne stignem do Tokija, Seula, Meksiko Sitija, Njujorka, Džakarte, Šangaja, ili nekog drugog toliko ogromnog grada da ovi moji ne da mogu da mi pljunu pod prozor, nego neće moći ni da mi nađu prozor. U Šangaju ću insistirati da sam domaća, naravno :)

:( Ih kak'a si ...i onda ćeš da likuješ odande , a mi mali hrčci ćemo ovde poskapati od zavisti i ljubomore :lol:;)

A na kraju kad se probudiš možda ćeš biti u Monte-Karlu, ali to ipak znači da si i dalje provincijalka, stanje duha dušo, gde god da odeš onaj praziluk iz dupeta ne da mira, pa ajmo dalje i dalje i daljeeeeeeeee;)

Нисам причала о Београђанима, него о форумашима који су из Бг. :) Или из Врчина..и сличних ,,Бг'' места.
Немам комплекс великих и малих места, села и градова... и планирам да се за пар година преселим у једно мало, баш мало село.

De ces?

smesno je meni to..neki pokusavaju da budu beogradjani a neki beogradjani pokusavaju da budu londondjani ili njujorcani ili parizani..

kad smo mislim kod jezika i izgovora..pa ni na RTS dnevniku se vise ne govori srpskim jezikom vec nekim derivatom..sto vise stranih reci i izraza to bolje a o recenickim konstrukcijama da ne govorim..

Back