Jos malo propagande za zutace

:roll:
Jomini , ti sad pričaš o ratnim i poratnim profiterima, a nemali broj takvih je danas na raznim funkcijama i ostalim "legalno" stečenim jahtama...misle i ovi sa žutim prslucima da se pridruže grupi "odabranih"...sve k'o i ovi nepismeni studenti što blokiraju Beograd , pa se šačica njih i nada da će poći Čedinim koracima...igranka bez prestanka:lol:
Snajka, u navedenom primeru pričam o šogorima koji drže prodavnice autodelova. Verovatno ih ima i po forumima i pljuju "lopove sa vlasti". ;)

16. Oktobar 2008.
Pregleda (134)
Vlada danas odobrava primenu prelaznog sporazuma

Vlada Srbije će danas doneti odluku o početku primene Prelaznog trgovinskog sporazuma sa Evropskom unijom (EU), najavio je potpredsednik Vlade Srbije i ministarekonomije Mlađan Dinkić.

Dinkić je u intervjuu agenciji Beta kazao da će primena prelaznog trgovinskog sporazuma početi od 1. januara 2009. godine. "Trgovinski sporazum obuhvata smanjivanje carina za uvoz proizvoda iz EU po fazama što će doprineti većoj konkurenciji na srpskom tržištu i omogućiće građanima da kupuju robu iz EU po nižim cenama", kazao je on.

Carina na uvoz novih i polovnih automobila iz EU, dodao je Dinkić, biće prepolovljena od 1. januara 2009. godine. "Srbija je u približavanju Evropskoj uniji uradila svoj deo posla, ratifikovala je Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, a značajno je i poboljšana saradnja sa Haškim tribunalom", naglasio je potpredsenik vlade i ministar ekonomije.

http://www.poslovnimagazin.biz/vest...aign=Feed:+PoslovniMagazin+(Poslovni+magazin)

Pa, dobro... Carina jeste prepolovljena. Bila je 20%, a sada je 10% sa EUR obrascem, a 12,5% bez EUR-a.

Istina da su tamo cene niže , a kvalitet bolji ali je Bogomdani Miško&co. :worth: i to dočekao spreman i oran i napujdao carinike na naš jadni živalj ...sve preko 100 ojrića podleže catini , a ako ne prijaviš onu žvaku koja premašuje cifru , nahebao si...plaćaš carinu i na tih bednih 100 evrića prenesene robe:sad2:

Ček' malo...a 'de tu slobodna zona, tržište i beli šengen i...il' sam ja pomešala gradivo ?:sad2::think:

:mrgreen:

Pomešala si... I pre se plaćala carina na robu čija vrednost premašuje 100 ojra.

Šta pričaš ti? Pitao sam da li je vlast "kriva i lopovska" zato što neki privatnici preko noći podigli cenu traženog proizvoda za 200%? Ili je isključivi i jedini krivac privatnik, Srbin lopov?

A ono da tržište određuje... Tako onda možeš opravdati svakog Miškovića ili koga već.

Normalno trzishte odredjuje Jomini,ali ne i monopol! Kada na trzishtu nema monopola cene se formiraju slobodno. I ako neko ima priliku da zaradi povecanjem cene naravno da ce to i uraditi.Tako je svuda u svetu. Jedino jakom konkurencijom se to moze dovesti u red.

I namesto da je Dinkić otišao u kontrolu sprovođenja umanjenja poreza on se bavio sa 1000 evra deonica, eto. i nije mu ni padalo na pamet da dodatno operuzuje novonastali extra profit kako na računarima tako i na zejtinu koji je iznebuha, preko noći pojeftinio sa 140 na 75 dinara, kojom magijom, ne zna se kao što se ne zna u čijim je džepovima završio extra profit on minimum 50 dinara po boci zejtina!!!
Meni prvo što bi palo na pamet jeste to da momentalno u uljare pošaljem finansijsku inspekciju, no ja nisam ministar na žalost a onaj koji jeste nema tri veze sa vezom

A, sve se to moglo jednostavno regulisati. Odrediti dva poreza na dobit. Postavi se granica maržiranja robe na neku normalu, recimo 20%. Sasvim dovoljno visoko da se ne guši zdrava konkurencija, odn. da ima prostora za nadmetanje na tržištu, a opet ne previsoko. E, onda bih za marže do tih 20% ostavio normalnu poresku stopu, a za one koje premašuju tih 20% bih podigao poresku stopu na 60%. Znači, nije zabranjeno, ali ako si bezobrazan da guliš narod zato što imaš monopol ili si se dogovorio unutar svoje branše, onda se pomirti s tim da će i država tebe da guli.
Dalje, porez koji bi dugovale gulikože (ovaj preko 20% marže) ne bi mogao da uđe u otpis troškova na završnom godišnjem obračunu. Dakle, to je ekstra, a za ekstra nema kupovine aviona, kamiona, nego bato, izvoli i plati državi. Može biti otpis samo za porez koji duguješ u okviru dobiti za marže do 20%.

Naravno, uz taj zakon o oporezivanju dobiti, morao bi biti pooštren zakon za utaju poreza, kao u Americi. Dakle, ako bi se neko uhvatio da štimuje troškove proizvodnje na više, kako bi prikazao da maržira u okviru onih 20%, da ide na debelu robiju.

Nisam siguran da će baš svi skontati ovaj moj post, ali oni koji razumeju neka kažu dal' je dobra ideja.

Poslednja izmena:
Pomešala si... I pre se plaćala carina na robu čija vrednost premašuje 100 ojra.

Pa dobro ali pre je to bilo i normalno jer smo bili u tunelu usred mraka ali kako se to ne skinu sada, kad smo na domak puta veseloj EUropskoj braći i "susedima", pa slobodna trgovina , pa otvoreno tržište , pa smo svi velika i srećna porodica sa belim šengenom...pa zašto da me globe što imam želju da jedem kvalitetnu šunku i kačkavalj iz Segedina , a po bar trostruko nižoj ceni nego je nabio bogomdani Miško monopolista:worth: u mojoj domaji ...to je ono što me buni i žalosti:think::sad2:

Normalno trzishte odredjuje Jomini,ali ne i monopol! Kada na trzishtu nema monopola cene se formiraju slobodno. I ako neko ima priliku da zaradi povecanjem cene naravno da ce to i uraditi.Tako je svuda u svetu. Jedino jakom konkurencijom se to moze dovesti u red.

Pa dobro majku mu o toj tržišnoj utakmici su " legalno izabrane demokratske vlasti" tupile još onomad 2000-te i ne prestaju da tupe , a ja od toga svega vidim tek Miškovića monopolistu...gde se izgubiše konkurenti ako su i bili u planu?:think::dash:

Kakva jednaka konkurencija kad su svi, bez izuzetka, podigli cene za 200%? Da je tih prodavnica i 10 puta više, opet bi svi namestili maržu na 800% jer ako su prodavali po 150, nabavna im je npr. 100 dinara. I oni u jednom danu dignu na 400 ili 500 dinara? Za to se na sva zvona pljuje država, a sad je ok? Mani me toga.

Naravno, formiranje cena jeste slobodno, ali je ovo lopovluk, kao priča za neki lek npr. Znaš da neko jednostavno mora da ga kupi, pa mu odereš kožu s leđa?
To su lopovska posla, odrađena od strane dela "jadnog naroda", a u maniru najvećih lopova koji vode državu na isti način.

:roll:
Snajka, u navedenom primeru pričam o šogorima koji drže prodavnice autodelova. Verovatno ih ima i po forumima i pljuju "lopove sa vlasti". ;)

Pa dobro , ti si se ograničio samo na šogore i ne sporim to što si rekao...ja sam samo proširila listu, a ista je podugačka:sad2:

Uostalom, zaobićićemo šogore i kupiti prsluke u Segedinu za 100 dindži , a šogorima nek' crkne krava i ič mi ih neće biti žao:lol:

A, sve se to moglo jednostavno regulisati. Odrediti dva poreza na dobit. Postavi se granica maržiranja robe na neku normalu, recimo 20%. Sasvim dovoljno visoko da se ne guši zdrava konkurencija, odn. da ima prostora za nadmetanje na tržištu, a opet ne previsoko. E, onda bih za marže do tih 20% ostavio normalnu poresku stopu, a za one koje premašuju tih 20% bih podigao poresku stopu na 60%. Znači, nije zabranjeno, ali ako si bezobrazan da guliš narod zato što imaš monopol ili si se dogovorio unutar svoje branše, onda se pomirti s tim da će i država tebe da guli.
Dalje, porez koji bi dugovale gulikože (ovaj preko 20% marže) ne bi mogao da uđe u otpis troškova na završnom godišnjem obračunu. Dakle, to je ekstra, a za ekstra nema kupovine aviona, kamiona, nego bato, izvoli i plati državi. Može biti otpis samo za porez koji duguješ u okviru dobiti za marže do 20%.

Naravno, uz taj zakon o oporezivanju dobiti, morao bi biti pooštren zakon za utaju poreza, kao u Americi. Dakle, ako bi se neko uhvatio da štimuje troškove proizvodnje na više, kako bi prikazao da maržira u okviru onih 20%, da ide na debelu robiju.

Nisam siguran da će baš svi skontati ovaj moj post, ali oni koji razumeju neka kažu dal' je dobra ideja.

Teško je to uraditi u državi u kojoj vladaju monopoli i crno tržište, mislim Jelena Trivan se i neki dan hvalila kako je na crnjaka kupila u pola cene sat za 4000E, gde ih je ona zaradila kada toliko može da izdvoji za tako beznačajnu stvar?
To ti samo govori da čak neko ko je tako visoki funkcioner poput nje nema svesti o onome što javno govori i čime se hvali pa kako onda da očekuješ od državnog aparata da se pozabavi tako važnim stvarima kao šta su monopoli, crno tržište i extra profiti

Pa dobro ali pre je to bilo i normalno jer smo bili u tunelu usred mraka ali kako se to ne skinu sada, kad smo na domak puta veseloj EUropskoj braći i "susedima", pa slobodna trgovina , pa otvoreno tržište , pa smo svi velika i srećna porodica sa belim šengenom...pa zašto da me globe što imam želju da jedem kvalitetnu šunku i kačkavalj iz Segedina , a po bar trostruko nižoj ceni nego je nabio bogomdani Miško monopolista:worth: u mojoj domaji ...to je ono što me buni i žalosti:think::sad2:

Znam da nije normalno da postoji Miško, ali nije ni normalno da mogu građani da natovare pune gepeke, i vuku preko granice EU. Kada (ako) Srbija jednom uđe u EU, onda ćeš moći kupiti šleper šunke i trapista u Segedinu, i doterati kući. Onda Miško neće ni postojati.

E, ali pošto Miško to sve zna bolje nego ti i ja, a pošto on bira ko će u ovoj zemlji biti na vlasti, i šta će i kako taj na vlasti da čini, onda nema šta da brigaš. Nikada nećemo ući u EU, i nikada nećeš moći doneti šunke i trapista preko 100 ojra.

Šta pričaš ti? Pitao sam da li je vlast "kriva i lopovska" zato što neki privatnici preko noći podigli cenu traženog proizvoda za 200%? Ili je isključivi i jedini krivac privatnik, Srbin lopov?

A ono da tržište određuje... Tako onda možeš opravdati svakog Miškovića ili koga već.

Али како не разумеш ДА ЈЕ ЗА СВАКУ ЛОПУЖУ КРИВА ВЛАСТ И ЈЕДИНО ВЛАСТ КОЈА ЈЕ ТАКОЂЕ ЛОПОВСКА... па погледај шта ради тај пацијент Динкић, човече инспекције и порезници су горе харачлије него за време Турака... НИ ЈЕДАН ЧОВЕК У ОВОЈ ЗЕМЉИ НЕ МОЖЕ БИЛО ШТА ПОШТЕНО ДА РАДИ ДА ЛИ ТИ ЈЕ ТО ЈАСНО.........

Пре извесног времена сам питао у општини за услове и трошкове ако хоћеш да отвориш продавницу - СМЕЈАО САМ СЕ ТРИ ДАНА... па да бих ја подмирио лопове на власти могу једино да продајем хашиш ***.......... Н Е М А
Ш А Н С Е да било ко ради и заради поштено............

Kakva jednaka konkurencija kad su svi, bez izuzetka, podigli cene za 200%? Da je tih prodavnica i 10 puta više, opet bi svi namestili maržu na 800% jer ako su prodavali po 150, nabavna im je npr. 100 dinara. I oni u jednom danu dignu na 400 ili 500 dinara? Za to se na sva zvona pljuje država, a sad je ok? Mani me toga.

Naravno, formiranje cena jeste slobodno, ali je ovo lopovluk, kao priča za neki lek npr. Znaš da neko jednostavno mora da ga kupi, pa mu odereš kožu s leđa?
To su lopovska posla, odrađena od strane dela "jadnog naroda", a u maniru najvećih lopova koji vode državu na isti način.

:ok::worth: Ovo stoji bez diskusije:klap:

p.s. Ko ti oteo nik?:eek:
Nek' sam doživela da i ti kritikuješ vlast pa nek' ide život:worth:

Back