AUTOMOBILI U RAZMERI

Z3 se jedino može nabaviti od Buraga (koji i nije u omjeru 1:18) te od UT-a. Buragov je zaista nikakav (ali ga imam) dok je UT daleko bolji ,realniji model. Ofarban je odlično i sve je na svom mjestu. Naravno ,nedostaju mu neki detalji ,tapecirung u unutrašnjosti te otvaranje prtljažnika kako bi bio vrhunski model. Ovakav kakav je,pada u sredinu ponude. Međutim,vjerovatno ,bar u dogledno vrijeme,nitko neće izbaciti bolji model od ovoga a kako fabrika UT više ni ne postoji,pretpostavka da će se do tih modela malo teže dolaziti,dakle i cijene će im rasti.Ako si ljubitelj BMW-a ,normalno je i ovaj model imati u svojoj kolekciji tako da i nemaš neki veliki izbor.

E a ja kupio novu policu da bih malo rasteretio ostale i desilo mi se ovo,i ova popunjena skroz.Sada razmisljam o jos jednoj.A zamislite da sakupljam 1/18,samo da se ubijem.:dash::dash::dash:
P1010088.jpg
P1010090.jpg
P1010091.jpg
P1010092.jpg
P1010093.jpg

Evo malo i mojih noviteta, nisam dugo bio ovde. Pozdrav novim članovima.
McLaren F1 MP4/28 1985 Alain Prost 1:43 Solido, oduševilo me pakovanje neprovidna kutija na izvlačenje sa malom posvetom unutra. Baš deluje otmeno.

Alfa Romeo 6C 1750 GS (1929) 1:43 Ixo-De Agostini

Pozdrav slave 68.Jedno pitanje.Gde si kupio ove mclarene f1 i koliko si ih platio ,jer sam ih kod nas ja kupio pre dva ipo meseca i kostali su me 450 din po modelu.Uvozi ih firma magaza.I jos jedno pitanje.Dali je sigurno ovaj alfa romeo 6c 1750 gs 1929 od ixoTo te pitam jer imam kolekciju od 18 modela i to su modeli QR kao sto su bili oni u 1/24, a ima ih ukupno 27 i oni su me kostali 450 din i sve to ima na benzinskim pumpama na auto putu.Mozda je samo cena drugacija.Ako ovu alfu sa postoljem okrenes prilicno sam siguran da ispod pise WWW.METRO.MO.IT. A evo i kataloga po kom sam ih ja sakupio,tu je i ovaj model.Izvinjavam se zbog precrtanih modela to su oni koje sam imao.
M4 Alfa Romeo - Katalog 1 Aca.jpg
M4 Alfa Romeo - Katalog 2 Aca.jpg

Z3 se jedino može nabaviti od Buraga (koji i nije u omjeru 1:18) te od UT-a. Buragov je zaista nikakav (ali ga imam) dok je UT daleko bolji ,realniji model. Ofarban je odlično i sve je na svom mjestu. Naravno ,nedostaju mu neki detalji ,tapecirung u unutrašnjosti te otvaranje prtljažnika kako bi bio vrhunski model. Ovakav kakav je,pada u sredinu ponude. Međutim,vjerovatno ,bar u dogledno vrijeme,nitko neće izbaciti bolji model od ovoga a kako fabrika UT više ni ne postoji,pretpostavka da će se do tih modela malo teže dolaziti,dakle i cijene će im rasti.Ako si ljubitelj BMW-a ,normalno je i ovaj model imati u svojoj kolekciji tako da i nemaš neki veliki izbor.

Posle ovoga sta vise reci. . . Pravac e-bay i kupovina jednog crvendaca za 30$ sa sve postarinom :) Mada moram priznati to da im cene rastu i variraju je neverovatno. Ja sam sad pre 10-tak min uzeo jednog za 18$ dok je istovremeno bio isti takav za 34$ i jedan za skoro 70$ svi crveni i svi u istim kutijama i svi novi. . . U svakom slucaju dok neko ne izbaci bolji model ovaj Z3 ce da krasi moju policu :)

Pozdrav slave 68.Jedno pitanje.Gde si kupio ove mclarene f1 i koliko si ih platio ,jer sam ih kod nas ja kupio pre dva ipo meseca i kostali su me 450 din po modelu.Uvozi ih firma magaza.I jos jedno pitanje.Dali je sigurno ovaj alfa romeo 6c 1750 gs 1929 od ixoTo te pitam jer imam kolekciju od 18 modela i to su modeli QR kao sto su bili oni u 1/24, a ima ih ukupno 27 i oni su me kostali 450 din i sve to ima na benzinskim pumpama na auto putu.Mozda je samo cena drugacija.Ako ovu alfu sa postoljem okrenes prilicno sam siguran da ispod pise WWW.METRO.MO.IT. A evo i kataloga po kom sam ih ja sakupio,tu je i ovaj model.Izvinjavam se zbog precrtanih modela to su oni koje sam imao.Pogledajte prilog 175490Pogledajte prilog 175493

Kupio sam ih na Jugopetrolovoj pumpi u Kolarima na auto putu Bg-Ni, platio sam ih dosta alfa 660 a formula 830 dinara. Poskupeli su modeli na pumpama dosta u zadnje vreme. Ali kamionom sam bio u nekoj žurbi pa nisam imao vremena da svraćam u Bg po hipermarketima. A Alfa je definitivno ixo, evo šta sam našao na kompj.http://cgi.ebay.co.uk/IXO-ALTAYA-AL...3806237QQihZ021QQcategoryZ68399QQcmdZViewItem

... a ima ih ukupno 27 i oni su me kostali 450 din i sve to ima na benzinskim pumpama na auto putu....Pogledajte prilog 175490Pogledajte prilog 175493

Da budemo precizni, bilo ih je 80 u seriji (u Italiji). Kod nas se pojavio samo manji deo kolekcije, pretpostavljam da je u pitanju remitenda. Izdavac nije bio De Agostini, vec Hachette. Inace cena u Italji je bila 10e.
link: http://www.sgurz.it/DieCast/In Edicola/Alfa Romeo Sport Collection/index.htm

Kupio sam ih na Jugopetrolovoj pumpi u Kolarima na auto putu Bg-Ni, platio sam ih dosta alfa 660 a formula 830 dinara. Poskupeli su modeli na pumpama dosta u zadnje vreme. Ali kamionom sam bio u nekoj žurbi pa nisam imao vremena da svraćam u Bg po hipermarketima. A Alfa je definitivno ixo, evo šta sam našao na kompj.http://cgi.ebay.co.uk/IXO-ALTAYA-AL...3806237QQihZ021QQcategoryZ68399QQcmdZViewItem

E braticu i na pumpama su se iskvarili,vise se neisplati kupovati kod njih.Kada bi samo znao po kojim cenama ih oni dobijaju,duplo su podigli cene.Videli da im krenula prodaja,a mi zeljni jer dugo nije imalo sta da se kupi.E srbija je to.:confused:

Minichamps BMW 1600 Touring VS AutoArt BMW 2000 Touring
Dakle kako sam dosao u posed oba red bi bio da padne i medjusobno poredjenje koji je bolji i sta je gde bolje uradjeno. Dobro znam da se pobednik vec zna ali opet. Kontam da ce biti interesantno videti sve propuste obe strane :) Slike su malo vece no obicno sto kacim pa cu ih ovaj put drzati kao thumbnail, a ko hoce vecu nek klikne na sliku. . .
Dakle plavi je radjen od strane Minichampsa i nabavljen je letos po ceni od oko 52$ sa sve postarinom, a crveni je radjen od strane Autoarta i nabavljen je pre neki dan. . .

Kao sto se odmah da videti modeli se razlikuju u velicini. Minichamps je za nijansu krupniji i manje spicast na zavrsetku haube od AA, a i deluje duze. Sto se tice detalja oboje deluju OK. Minichamps prednjaci sa retrovizorem sa suvozaceve strane i siberom. Sto se tice boje, meni su obe OK, mada mi je kod AA ta crvena nekako neodoljiva. Jako puno mi se svidja i to je bio najveci razlog zasto sam ga i uzeo, jednostavno nisam mogao da joj odolim koliko je dobra.
Kad se podigne hauba nastaje prava razlika. Oba motora deluju OK, tu su kablovi, sve je tu ali AA je ipak bolje odradio posao. Tu su sarke na haubi (kao kod pravog), blatobrani su celina sa ostatkom skoljke, sto kod MC-a nije slucaj. Vidi se da su branici zasebni i nedostaje taj zavrsetak koji be rekao da su oni celina. Ono sto mi se svidja kod MC je sto na akumulatoru pise BOSCH, lep detalj. Kad se posmatra hauba sa unutrasnje strane (to nazalost nije slikano i to sam tek sad skontao) AA je uradio fenomenalan posao. Kad se pogleda MC vide se srafovi koji drze haubu dok kod AA to nije slucaj, jednostavno taj deo je jako lepo uklopljen u celu haubu i ako se vidi da je bas tu spojeno ipak je malo gledano da to bude sto elegantnije, dok je kod MC to uradjeno prilicno seljacki sa dva srafa koje ni slepac ne moze da promasi. Takodje AA ima i jednu sipkicu koja spaja sarke na haubi, lep detalj, a i unutrasnjost haube je crvena sa par crnih traka i lajsnama koje okruzuju haubiu. da se primetiti da se vodilo racuna i o tome. . .

I jedna zajednicka slika na kojoj se vide srafovi koje sam pominjao za MC.

I jedns slika sa spoljasnje strane haube dok je podignuta. MC se da podici tako da je vertkalna dok kod AA ipak stoji pod uglom zbog sarki. I jedan zanimljiv detalj, AA ima proreze na haubu dok su kod MC-a oni samo urezani ali se kroz njih nista ne vidi.

A kad se spuste haube stvari stoje ovako. . .

Lagano gurnita unazad hauba MC savrseno uleze. . . Kad su u pitanju farovi, moj favorit je AA. Maske su uradjene na isti nacin, postojali su otvori u koje su ugradjene dok su "bubrezi" zalepljni. Sto se tice maglenki ne mogu da se zalim. MC lepo stoje dok AA mislim da je bolji bez njih jer bi onako bilo previse hroma i bljestao bi posteno. . .

Kad smo vec kod prednjeg dela tu su i brisaci i antena. Kod MC-a brisaci izgledaju skarabudzeno i antena samo zalepljena dok su kod AA ipak odradjeni do kraja ALI nisu savrseni. Dakle brisaci AA izlaze iz hroma na sofersajbni! Sto je ogroman minus!

Kad su u pitanju vrata i prednja strana sa strane. . . Kod MC-a je vidljiv malo veci zazor, dok se kod AA sve lepo uklapa i deluje savrseno. Takodje ima razlike i u prenjim prozorima. Kod AA ih ima dok ih MC nema. detalj po meni ne toliko bitan ali OK. A da budem iskren kod pravog model a da li su bili okviri za prozore ne znam ali ih nijedna ni drugi nemaju, a kad je u pitanju leptiric kod oboje je podjednako dobro uradjen. Felne su na istom nivou (i da budem iskren meni se puno vise svidja ova varijanta nego one druge sto imaju pa je to plus jednom i drugom modelu). Inace kad su u pitanju gume, kod oba modela su gumene ali kod AA su suplje i vece su no na MC-ju pa mu daju neki izgled kao da je offroad vozilo. . . Ali u svakom slucaju obe varijante us OK.

Kad su u pitanju zadnji krajevi stvari stoje ovako (MC stvarno jeste seo. . . kako i zasto ne znam). . .

Ono na sta bi trebalo obratiti paznju jesu zadnji prozori. Dakle AA ima sarkice pomocu kojih bi se pravi prozor otvarao, dok MC tu opciju nema pa putnici pozadi moraju da zavise od milosti onih od napred :)

I kao sto se da videti MC sedi malo na levu stranu i nema grejace zadnjeg stakla kao sto ih ima AA. Ono gde se razlikuju oba modela je zadnja brava. Kod AA je to samo nacrtano dok je kod MC-a to ipak brava.
Sada da se bacim na gepek. Tu vec ima podosta razlike. Kao prvo kod AA gepek mora da ima podupirac dok kod MC-a stoji sam, kod AA postoji i mala kao bravica koja treba da pokazuje da se isti da zakljucati i postavljen je skorz, MC nema bravicu, nema postavu ali ima rezervni tocak i prvu pomoc :) Tocak je prekriven sa poklopcem koji se skida ali zajedno sa njim da se skinuti i drugi deo gepeka ispod kojeg se nalazi supljina a trebao bi rezervoar :)

A kad su u pitanju vrata stvari stoje ovako

Oba su na nivou, tu su svi detalji. Kod unutrasnjosti vec ima razlike. Sedista kdo MC-a su neka varijanta sportskih bez naznaka da se pomeraju bilo gde dok su kod AA obicna putnicka sa sve andrazima pomocu kojih bi se kao pomerala. Kad ej u pitanju zadnja klupa kod oba modela je uradjena OK sa tim da je ceo dojma pozadi kod AA puno bolji jer se ne vide stupci za srafove preko koji je spojen pod auta sa skoljkom. Kad je u pitanju prednja konzola manje vise ista situacija. Razlike su minimalne ovog puta. AA izdvaja to sto je komabdna tabla prekrivena staklom dok kod MC-a nema nista. Inace ono sto se ne vidi (a nije ni slikano) je krov iznutra. Kod AA je on napravljen kao kod pravog dok je kod MC-a to samo metal oojen u belo i vidi se kako su zakaceni prozori sto je poveliki minus. Kad je u pitanju retrovizor oba ga imaju. I ovde pobedu odnosi AA. Sto je i ocekivano :) I

TBC. . .

Idemo da vidimo sta se nalazi ispod. . .

Ovde izgledaju podjednako dobro. Jedina mana je kod MC-a to sto je kod ventilatora neka siva cev pa mu ne da da se isti okrece i slobodno se da pitati, a sta ce onda ona tu?! Dok je ostatak OK. AA je u maloj prednosti pre svega zbog zadnjeg dela jer nije sve tako crno i sa drugim bojama su uspeli da istaknu detalje.
Na kraju zakljucak. . . Svaki auto ima svoje mane, jedan manje drugi vise. Ako vam boja nije bitna moj predlog AA, ali ako bas hocete plavi onda idite slobodno i sa MC jer ni on nije toliko los kao sto se cine. Jeste da bi mogao biti bolji ali i ovako je sasvim pristojan. Mozda mu je skoro sav hrom samo obojen ali ipak lepo izgleda na polici, dok AA ipak izgleda onako bas kako treba (sem brisaca :) ). Lepo se cakli pod svetlom i dici svojim pravim lasjsnama i predivnom crvenom bojom :)

Back