Ти више волиш полемику него хлеба да једеш.
Ja je bar vodim, za razliku od sagovornika.
Када сам спомињао дечију сликовницу, навео сам да се то односи на цртеже њихових станишта, то је баш оно како мали Ђокица замишља њихове куће - у супротно не можеш ме убедити јер нема за то доказа. Дакле то је било неозбиљно.
Ma u šta? Šta ti to zapravo tvrdiš, što je neozbiljno?
Шта је твој став према ономе што је презентовао Ахил - мук.
A šta da kažem o stvarima o kojima ne znam gotovo ništa? Niti sam kvalifikovan, niti mi je uopšte opšta informisanost na nekom nivou koji obuhvata u iole bilo kakvoj značajnijoj mjeri praistoriju.

Nemam vremena uopšte da sada tražim bo bibliotekama, ili eventualno ako gdje se može skinuti na internetu, stručnu literaturu da se pripremim, tako da bolje da ne komentarišem ništa o stvarima za koje jednostavno nisam kompetentan (da ne kažem da sam od njih operisan).
Како да незнаш да преовлађује мишљење да је култура на Балкану самоникла, чак сам раније приметио да незнаш ни границе простирања винчанске културе.
Ako preovlađuje to mišljenje, možeš li mi navesti koji to ljudi smatraju? Imenom i prezimenom, da mogu poslije da provjerim što tvrde (ako je
preovlađujuće mišljenje, sigurno ne bi trebalo da predstavlja problem)?
Ne sjećam se gdje si to tačno primetio, ali vrlo moguće, jer sam svoje neupućenosti prilično svjestan i javno je priznajem.
To za šta tvrdiš da
preovlađuje, možda preovlađuje kod laika, neupućenih i uopšteno stručno nekompetentnih ljudi, mada sumnjam jer većina običnih ljudi za Balkan nije ni čula. Naučna zajednica bi se svakako grohoto nasmijala na to...
Како да само ти не видиш континуитет и везу култура које су се развијале на Балкану, да би пресудно утицале на стварање Словенске културе.
O diskontinuitetu kultura Lepenskog Vira, Starčeva i Vinče nisam pisao ja, već sam ti postavio samo poveznicu ka
jednom stručnom radu, prema kojem nema kontinuiteta između te tri kulture.
O tome da se slovenski civilizacija razvila na temelju Vinčanske kulture nismo ni raspravljali, a tek mi to djeluje toliko pretenciozno da je nevjerovatno i podsjeća me na autohtonističke pseudo-naučne tezice.
Tebi je jasno da se smatra da je "Stara Evropa", tj. staroevropske kulture, možda čak i
zbrisane upravo u indoevropskim invazijama?
Ovo sada maltene ispada kao prisvajanje žrtvava onome ko je odgovoran možda i za upravo nestanak žrtve...
Како ти није јасно да је Словенска култура доминантна у такозваној индоевропској култури, а да нема трагова старијих култура.
Како је од свих живећих култура Европе, најстарија словенска, онда су и моји закњучци исправни.
Ако хоћеш да наставиш полемику, дужан си да коментаришеш Ахилове линкове, а не да их заобилазиш.
Slovenska kultura dominantna u
takozvanoj indoevropskoj?
Čekaj prvo da provjerimo - da li grkoromejsko kulturno nasljeđe spada u "indoevropsku kulturu"?
I opet malo dolazimo sada do nekakvog brkanja, u kom kontekstu sada upotrebljavaš riječ
kultura?
Komentarisaću kada budem znao nešto više o tome. Za razliku od nekih drugih, ja nisam ovdje da tek tako pričam napamet...