Шта те конкретно занима ? Ево ја сам на четвртој години, полако завршавам.
Нису ми баш најјаснија питања, али разумем и ја сам био у таквој позицији када сам био матурант. Било ми је потребно нешто времена да проучим цео болоњски систем и да се снађем у његовој полупримени на факултету. Немој погрешно да ме схватиш, тако је на скоро свим факултетима у Београду. Да би изашао на испит потребно је да испуниш предиспитне обавезе које се састоје од : колоквијума (писмених вежби), семинарских радова или реферата и у неким случајевима (углавном на првој години) редовном доласку на вежбе. Предиспитне обавезе некад сачињавају 40% оцене, некад 30%, некад 35, све зависи од предмета до предмета. Испити су најчешће усмени, ретко писмени, и састоје се од неколико питања (опет све зависи од предмета до предмета). На неким предметима је на испиту изузето градиво са колоквијума, на неким није. Што се тиче обимности то зависи од личног доживљаја, наравно и од предмета. Не можеш очекивати да испит из Историје Старе Грчке не буде обиман, или да буде обиман као Географија. Све зависи. Студије су свакако занимљиве, корисне ако имаш довољно мудрости да искористиш знања са овог факултета (што би рекао мени не толико симпатичан професор Никола Самарџић - после ових студија неко може да буде чистач а неко премијер). Професори су ти који пружају сјана знања, углавном врсни и најбољи стручњаци у Србији а и шире који се баве овим занатом. Ако те још нешто конкретније занима, слободно питај.